Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Tiramisu


19 răspunsuri la acest topic

#1 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 11 October 2006 - 04:27 PM

TIRAMISU

Blat - aluat de piscot

1 cana migdale macinate fin
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
6 oua
2/3 cana Splenda (sau fructoza)
1 lingurita vanilie

Ungeti o tava de 11x17" (28x43cm) si tapetati-o cu hartie pergament care trebuie si ea unsa, sau folositi o foaie de silicon.
Combiati ingredientele uscate (mai poutin sarea) intr-un bol mic. Intr-un bol mare (de sticla sau metal) bateti albusurile spuma cu 1/4 lingurita sare pana se face o spuma tare.
Intr-un alt bol, folosind acelasi mixer, frecati galbenusurile cu fructoza (splenda) cu viteza mare pana se topeste fructoza, cam 4 minute. Adaugati vanilia.
Adaugati incet ingredientele uscate, 1/4 din albusuri. Apoi 1/2 din albusurile batute, apoi restul. Incorporati-le incet fara sa stricati prea tare spuma.
Repartizati amestecul egal in tava de copt.
Coaceti 20-25 minute la 350F (176C) sau pana devine bej-aurie, este ferm si cand il apasati usor revine la forma initiala ca un arc. Se lasa la racit.

Umplutura:

1 cutie (750g) iaurt 3.2%
1 pachet (250g) crema de branza slaba 23%
1 cana de frisca (facuta din smantana de frisca + fructoza)
Fructoza dupa gust
esenta vanilie

Se lasa la scurs, intr-o sita, iaurtul - timp de o zi, sau pana s-a scurs tot zerul
Se amesteca cu crema de branza si se adauga fructoza (splenda) dupa gust.
Se incorporeaza frisca.

Pentru insiropat blatul, 3/4 cana de ness sau cafea concentrata indulcita.

Se orneaza cu un amestec de fructoza, cacao si ness.

Se lasa la frigider cateva ore.

Si acum imaginile:

Ingredientele pentru blat:

tiramisu001.jpg

tava pregatita

tiramisu003.jpg

separare oua

tirsamisu004.jpg

Albusul batut spuma

tiramisu008.jpg

Galbenusurile cu fructoza

tiramisu009.jpg

Ingredientele uscate

tiramisu010.jpg

#2 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 11 October 2006 - 04:48 PM

Combinarea

tiramisu011.jpg

tiramisu012.jpg

tiramisu013.jpg

Repartizat in tava de copt

tiramisu015.jpg

Copt

tiramisu017.jpg

Lasat la racit

tiramisu018.jpg

Umplutura

Am pus iaurtul la scurs intr-o sita ca asta

tiramisu019.jpg

Asta este iaurtul pe care l-am folosit

tiramisu021.jpg

L-am lasat la scurs o zi (24 de ore)

tiramisu020.jpg

Asezam blatul in forma finala si asteptam pana a doua zi

tiramisu023.jpg

A doua zi iaurtul scurs arata asa

tiramisu025.jpg

Am insiropat blatul cu ness, am pus deasupra amestecul de branza, frisca si iaurt si am presarat amestecul de fructoza, ness si cacao. L-am lasat la frigider si apoi l-am taiat bucatele.

tiramisu026.jpg

Acum felia

tiramisu027.jpg

si sectiunea:

tiramisu028.jpg

#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 October 2006 - 05:06 PM

Of, ce frumos arata !!!!! As manca dar nu are cine sa ma pofteasca . . .Mie mi se pare greu pt. talentul meu la dulciuri, mi-ar trebui mai multa indemanare decat am .
Mon, daca tot ai umblat la ceietelul cu retete, vrei sa gasesti si crema de migdale ? Terog !
floare.gif

#4 Blonde

Blonde

    Master of disaster

  • Membri
  • 1776 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 October 2006 - 05:40 PM

mon esti formidabila!!!! Un Tiramisu Monti nu mi-as fi imaginat niciodata! Felicitari! floare.gif

#5 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 11 October 2006 - 07:56 PM

Multumesc fetele pentru aprecieri. Nu e greu de facut, mai ales ca se face pe parcursul a 2 zile. Nici nu mi-am dat seama cand m-am ocupat de ea, printre alte treburi.

2heng, te-as invita la o bucatica, dar nu au mai ramas decat pozele, termitele mele au devorat-o icon_biggrin.gif

Trebuie neaparat sa mai fac, eventual sa fac mai multe blaturi sa le tin in congelator, ca merg cu orice.

In lipsa de migdale sunt convinsa ca merge la fel de bine cu nuci sau alune. Chiar am sa incerc cu alune, pentru ca am o punga de alune, luata de la chinezi, care in loc sa fie sarate, sunt dulcege icon_frown.gif

#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 October 2006 - 08:49 PM

Off topic : Mon, mai ajungi in Ro anul asta ?
unsure.gif

#7 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 11 October 2006 - 09:19 PM

Da in noiembrie. Abia astept sa ma intalnesc cu voi. Am o surpriza pentru voi icon_biggrin.gif

#8 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 11 October 2006 - 09:32 PM

022.gif 022.gif 022.gif astea se refera la intalnirea din bucuresti, la care n-am cum sa iau parte si nu apuc sa-mi vad "idolul". poate cu alta ocazie...


acum inapoi la Tiramisu nostru: cum spunea si Blonde, Un Tiramisu Monti nu mi-as fi imaginat niciodata!
ce-i drept n-am facut niciodata, nici din ala normal. am mancat o data, de muuuuult, Tiramisu de la mama lui si apoi, cand am mancat facut aici de cineva nu mi-a semanat deloc cu cel original. nu era rau da' nu era tiramisu. da' acu' daca a facut mon tiramisu musai sa fac si eu icon_smile.gif

am o intrebare referitoare la insiropat blatul: nu se inmoaie prea tare asa insiropat daca mai pui amestecul de branza? sau iese foarte "uscat" amestecul de branza cu iaurt? o paranteza: eu nu ma dau in vant dupa blaturile siropoase


#9 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 October 2006 - 09:43 PM

(mon @ Oct 11 2006, 10:19 PM)

Da in noiembrie. Abia astept sa ma intalnesc cu voi. Am o surpriza pentru voi icon_biggrin.gif

Mai bine ca este in Nov. pt.ca noi plecam saptamana viitoare si vom lipsi cam multicel, poate pana la sf. lunii.
Surpriza este ca o aduci si pe fiica ta ? tongue.gif


#10 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 October 2006 - 10:35 PM

(boni @ Oct 11 2006, 10:32 PM)

022.gif 022.gif 022.gif astea se refera la intalnirea din bucuresti, la care n-am cum sa iau parte si nu apuc sa-mi vad "idolul". poate cu alta ocazie...


Cum adica n-ai cum ? Eu cred ca se va gasi o solutie pana atunci, mai e destul timp.
pupic.gif

#11 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 11 October 2006 - 10:47 PM

Boni imi pare rau ca n-am sa te vad. O sa-ti trimitem, insa, niste poze.

Tiramisu nu trebuie sa-l insiropezi prea tare. Reteta originala zice ca iei fiecare piscot, il atingi putin de nesscafe, il intorci si-l pui in tava. Asa ca ar fi bine daca ai unge blatul cu o pensula cu acel ness concentrat, pentru ca ideea este ca blatul sa aiba gust de ness, nu sa fie prea moale. Daca lasi bine iaurtul la scurs (ai sa vezi cat zer iese din el, nici n-o sa-ti vina sa crezi), nu va mai avea umezeala de la amestecul de iaurt cu branza

Reteta originala este cu marcarpone, numai ca in afara ca este foooarte scumpa, branza asta mai este si foarte controversata de naturisti. Se pare ca are multe adaosuri nesanatoase in procesul de fabricatie.

Eu am amestecat iaurtul scurs cu cream cheese si a iesit foarte buna. M-ar interesa si amestecul de branza de vaci 0% mixata bine cu unt, pana se face ca o pasta fina.... sau de urda (ricotta) cu unt, in loc de cream cheese. Cred ca iese la fel de bun si stim exact ce contine.

Stai putin, ca mi-am amintit ca am pus si o cana de frisca facuta din smantana de frisca..... modific acum reteta.

Este fooarte bun.

#12 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 11 October 2006 - 10:54 PM

Nu, nu o aduc pe fiica mea icon_biggrin.gif , ca este in stagiu si n-are cum sa plece. Vedeti voi, ca de-asta-i surpriza laugh.gif
Vin pe 12 noiembrie si stau 3 saptamani.

Editat de mon, 11 October 2006 - 10:56 PM.


#13 Blonde

Blonde

    Master of disaster

  • Membri
  • 1776 posturi
  • Gender:Female

Postat 12 October 2006 - 07:03 AM

Daaaaaaaaa...am auzit si eu ca trebuie sa fim foarte atente cu branza mascarpone!!!!!! Cica daca e ceva in neregula cu ea, afecteaza grav ficatul.

#14 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 13 June 2007 - 08:45 AM

Am zis sa scot la suprafata reteta de tiramisu, numai buna pt vara asta calduroasa.
Am facut din cantitatile date de mon si mi-au iesit 2 tavi de tiramisu. Blatul e superb!

Editat de RalucaM, 13 June 2007 - 08:51 AM.


#15 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 13 June 2007 - 08:49 AM

[attachmentid=106259]

Si sectiunea taiata in graba ...
[attachmentid=106260]

Am ras cioco neagra pe deasupra si presarat ff putin ness.

Miniaturi atașate

  • P1010565.JPG

Imagini atașate

  • P1010551.JPG

Editat de RalucaM, 13 June 2007 - 08:52 AM.


#16 ani_beita

ani_beita

    micro Bucatar

  • Membri
  • 3 posturi

Postat 02 August 2007 - 11:54 AM

Reteta mi se pare super,dar eu sunt obisnuita ca unitatile de masura sa fie in grame,sa le pot masura .Nu stiu ce inseamna ,in grame,o cana .....Macar sa -mi spuna si mie cineva gramajele pe cana,lingura....etc.Se poate?

#17 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 02 August 2007 - 04:45 PM

(ani_beita @ Aug 2 2007, 12:54 PM)

Reteta mi se pare super,dar eu sunt obisnuita ca unitatile de masura sa fie in grame,sa le pot masura .Nu stiu ce inseamna ,in grame,o cana .....Macar sa -mi spuna si mie cineva gramajele pe cana,lingura....etc.Se poate?

Cana folosita de Mon la aceasta prajitura este o cana obisnuita in care "intra" 250 ml.lichid (apa).

#18 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 03 May 2009 - 09:06 AM

Am facut tiramisu ciocolatos, dupa reteta poastata de Mon si a iesit o minunatie rolleyes.gif

IMG_9509.jpg

IMG_9511.jpg

Am pus faina de soia in loc de pudra de migdale, si coaja de lamaie, esenta de vanilie si de migdale si scortisoara putina; nu s-a simtit deloc gustul de soia. Si crema este din 100g ciocolata topita, amestecata cu branza quark si apoi cu frisca batuta.

#19 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 04 May 2009 - 01:51 PM

vai dar cum arata tongue.gif am salivat in fata monitorului
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#20 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 05 May 2009 - 04:38 PM

Da, chiar arata minunat !



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi