Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Negressa


33 răspunsuri la acest topic

#1 Blonde

Blonde

    Master of disaster

  • Membri
  • 1776 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 October 2006 - 06:35 PM

Pt cele carora le plac dulciurile nu prea dulci, din reteta lui Poca...m-am inspirat si c-o mana chinuita am facut...... Negressa

Ingrediente:
1 ou;
2 linguri de fructoza ( merg chiar 3-4);
125 ml de ulei (adica jumatate de cana);
1 cana de apa calduta (in loc de lapte);
2 cani de faina de soia;
2 plicuri de amoniac Dr. Oetker;
3 linguri de gem dietetic;
3 linguri cacao;
o fiola esenta de rom Dr. Oetker.

Miniaturi atașate

  • IMAG0005.JPG


#2 Blonde

Blonde

    Master of disaster

  • Membri
  • 1776 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 October 2006 - 06:40 PM

Am batut oul cu fructoza, apoi pe rand am adaugat uleiul, apa calduta si gemul. Am mixat bine apoi am adaugat prafurile de amoniac, faina si cacao.
Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor, la 175C pentru 35-40 de minute.

Miniaturi atașate

  • IMAG0007.JPG


#3 Blonde

Blonde

    Master of disaster

  • Membri
  • 1776 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 October 2006 - 06:44 PM

Intre timp, am pregatit o glazura dintr-o ciocolata 70% cacao,topita, si o smantana dulce Dorna, care s-o dovedit a fi prea multa icon_biggrin.gif si pe care am intins-o peste negressa. O rezultat asta:

Miniaturi atașate

  • IMAG0008.JPG


#4 Blonde

Blonde

    Master of disaster

  • Membri
  • 1776 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 October 2006 - 06:47 PM

E o prajitura amaruie, pe placul meu icon_biggrin.gif

Miniaturi atașate

  • IMAG0009.JPG


#5 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 11 October 2006 - 07:50 PM

Blonde nu stiu cum ai reusit sa faci asa minune de prajitura cu o mana. Este superba, si ciocolata aia topita deasupra.... mmmmm ..... delicioasa. Nota 10.

Daca o vrem mai dulce, putem adauga fructoza in glazura.

#6 Blonde

Blonde

    Master of disaster

  • Membri
  • 1776 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 October 2006 - 08:00 PM

Mercic mon icon_redface.gif Cu sigurantza mai trebuie fructoza pe undeva...ori in blat ori mai vedeti voi pe unde puneti...asta a mea e destul de amaruie icon_biggrin.gif

#7 Blonde

Blonde

    Master of disaster

  • Membri
  • 1776 posturi
  • Gender:Female

Postat 25 October 2006 - 02:26 PM

Negresa devine de post daca nu mai punem ou ...iar glazura o facem din ciocolata amestecata cu gem dietetic icon_biggrin.gif
E foarte buna si de post!

#8 crissy77

crissy77

    micro Bucatar

  • Membri
  • 41 posturi
  • Location:Romania, Gura Humorului

Postat 12 November 2006 - 09:55 PM

Am facut si eu negresa numai ca am mai adaugat inca o cana de apa la aluat ca se intarise dupa ce am adaugat jumatate din faina de soia. Eu glazura am facut-o din unt, cacao, fructoza si un pic de apa.

#9 blu_dea

blu_dea

    Bucataras

  • Membri
  • 123 posturi

Postat 22 December 2006 - 01:09 PM

fetelor,are ceva daca nu pun amoniac??? blink.gif

#10 Blonde

Blonde

    Master of disaster

  • Membri
  • 1776 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 December 2006 - 06:39 PM

Hei! Daca nu pui amoniac..pune 2 plicuri de praf de copt sau o lingura de bicarbonat...al`fel o sa iasa un chetroi biggrin.gif
Sa-mi spui ce ti-o iesit tongue.gif

#11 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 17 June 2008 - 08:57 AM

am facut negrasa la gust e fff buna seamana ff bine cu negresa facute de mama:D!am pus putin bicarbonat ca mi s-a terminat si nu prea a crescut!dar am taiat negresa in patratele ca niste fursecuri si le-am bagat in muuuuullllta ciocolata!

Imagini atașate

  • DSC02849.JPG
  • DSC02850.JPG
  • DSC02851.JPG

A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#12 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 21 November 2009 - 05:58 PM

Am facut si eu reteta asta. Au dreptate fetele ca mai mergea niste fructoza - e cam amaruta(mai ales ca am pus cacao vreo 4 linguri). Nu prea a crescut (eu am pus praf de copt) dar e pufoasa.
In orice caz, imi place si o mananc cu placere tongue.gif. Multumesc pentru sursa de inspiratie floare.gif

112109172418.jpg

112109174030.jpg

112109174049.jpg

#13 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 21 November 2009 - 08:55 PM

doamne , ce ademenitor luceste wub.gif ; frumos din partea ta ca ai onorat topicul cu asa poze, sa se simta ca este week-end tongue.gif ; eu inghit in sec in fata pozelor, deocamdata , pentru ca mi-am propus ca pina la sarbatori sa nu dau iama in retetele Monti , deh, kilogramele... crybaby2.gif

Editat de teonamon, 21 November 2009 - 08:56 PM.


#14 flu

flu

    Captain Cook

  • Membri
  • 486 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Targu Mures

Postat 09 July 2010 - 10:37 PM

delicioaseeeeee!!

mi-am aminit ca am o poza de cand am facut si eu smile.gif


Editat de flu, 09 July 2010 - 10:38 PM.


#15 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 29 January 2011 - 01:58 PM

Buna fetelor iata si negresa mea cea negrutza rad tare.gif am lasat-o simpla fara ciocolata deasupra.vreau sa spun ca are un gust demential

Miniaturi atașate

  • SDC10153.JPG


#16 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 29 January 2011 - 02:00 PM

QUOTE(cristinutza29 @ Jan 29 2011, 01:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Buna fetelor iata si negresa mea cea negrutza rad tare.gif am lasat-o simpla fara ciocolata deasupra.vreau sa spun ca are un gust demential

Coltul e papat de pofticiosul de sot ce il am.iata si o sectiune

Miniaturi atașate

  • SDC10158.JPG


#17 Korinna

Korinna

    Captain Cook

  • Membri
  • 307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Galati (Galati)

Postat 31 May 2011 - 10:14 PM

Negresa mea:)Mi s-a parut cam indesata,dar a fost foarte buna si mi-a ajuns vreo doua saptamani din ea(tinuta la frigider)

Miniaturi atașate

  • DSCF3784.jpg

KORINNA







26 aprilie 2011- 94 kg
26 mai 2011 -90.5 kg
26 iunie 2011 - 86 kg
26 iulie 2011 - 84 kg
26 august2011 - 83 kg :((
26 septembrie - 81 kg :)
25 octombrie - 80 kg
19 ianuarie -79 kg

#18 Korinna

Korinna

    Captain Cook

  • Membri
  • 307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Galati (Galati)

Postat 07 July 2011 - 02:34 PM

Si o negresa ce are ca faina 50% taratza si 50%macinis integral.
Si nu am pus deloc amoniac ci un plic praf copt.
Fara cele 3 linguri de gem .
Deasupra putina ciocolata 70% Kandia

Imagini atașate

  • negresa6.jpg
  • negresa5.jpg
  • negresa4.jpg
  • negresa3.jpg
  • negresa2.jpg
  • negresa1.jpg

KORINNA







26 aprilie 2011- 94 kg
26 mai 2011 -90.5 kg
26 iunie 2011 - 86 kg
26 iulie 2011 - 84 kg
26 august2011 - 83 kg :((
26 septembrie - 81 kg :)
25 octombrie - 80 kg
19 ianuarie -79 kg

#19 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 20 January 2012 - 08:11 AM

Negresa mea de ieri. Ciocolata de deasupra reprezinta bucatele de ciocolata 75% cacao puse direct pe negresa fierbinte, s-au topit imediat si le-am netezit cu un cutit.

Miniaturi atașate

  • Picture_073.jpg


#20 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 20 January 2012 - 07:04 PM

Eu cred ca mataluta vrei sa imi pui rezistenta la incercare,salivez aici de numa.Ehe lasa ca o sa fac si eu in weekend brownis si atunci sac nu o sa mai ma uit cu atat patima tongue.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi