Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Prajitura cu capsuni si spuma


5 răspunsuri la acest topic

#1 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 16 June 2006 - 11:13 AM

n-am mai trecut de mult pe aici. hai sa va mai arat o prajitura adaptata :) este o prajitura pe care o stiu de la mama si pe care ea o facea cu rabarbar. eu am facut-o cu capsuni. nu am poze decat cu rezultatul final. cand ma apuc de experimente numa' de poze nu-mi arde, mai ales ca nu stiu ce o sa iasa si mai am si "asistenta" :)


PRAJITURA CU CAPSUNI SI SPUMA (PROTIDO-LIPIDIC)

blat:
4 galbenuse
100 gr unt
200 gr faina de soja (eu am pus mai putina) sau faina de migdale
100 gr fructoza
un pliculet praf de copt
esenta de rom

pe deasupra:
capsuni (nu stiu cantitatea) cat sa acopere suprafata
spuma din cele 4 albuse ramase batute cu fructoza (vre-o 3 lingur, aici tine de gustul fiecaruia)



din ingredientele amestecate de face un aluat (ca de tarta) care se intinde in tava cu hartie de copt (e mai lipicios) si se coace la foc potrivit vre-o 20-25 minute.
intre timp se spala si se taie in jumatati capsunile si se bate spuma "bat"
peste blatul aproape copt se pun capsunile, se toarna spuma si se mai da la cuptor vre-o 15 minute la foc mai mic la inceput, iar daca se vrea spuma rumenita se face focul mare la fina.

in tava, scoasa de la cuptor:

Imagine_1_.jpg

si cateva feliute:

Imagine_2_.jpg

spuma iese mai inalta din cele 4 albuse. eu am avut peripetii ca "asistenta" mea a vrut neaparat sa vada ce-i in castronul mare (asta pana m-am intors eu cu spatele sa iau mixer-ul) si am recuperat doar 3 albuse :)

precizare: e foarte buna dupa ce a stat putin la frigider, adica sa fie rece. eu nu am avut rabdare si am gustat calduta. e cam.... ciudata spuma si capsunile calde, dar rece e excelenta (tinand cont ca e de regim :) )

EDIT : reteta refacuta este la post #4

#2 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 22 June 2006 - 03:29 AM

Boni draga esti fantastica cu retetele tale! Eu una nu stiu ce m-as face fara tine. Tocmai am facut praji a ta cu capsuni si am pus eu si rabarba. M-am chinuit cam mult pana am intins aluatul (adica chestia aia lipicioasa) in tava, dar a meritat.
Pupici si la mai multe idei! icon_cheers.gif

#3 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 22 June 2006 - 12:10 PM

cu multa placere. ma bucur mult ca va plac. eu am devenit obsedata de "montificat" retete. laugh.gif

aluaturile astea cu faina de soia nu prea sunt aluaturi de intins. eu le "intind" cu lingura, adica pun gramezi din chestia aia cleioasa in tava (neaparat pe hartie de copt ca altfel nu o mai scoti din tava) si le presez si le intind cu lingura. sper ca m-am facut inteleasa (nu prea stiu sa explic).

#4 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 11 June 2008 - 02:01 PM

au trecut 2 ani si am refacut aceasta prajitura sub forma de tarta si cu mai multa experienta :D
in forma mea de tarta am facut aluatul astfel:

3 galbenuse
75 gr unt
100 gr tarate + 100 gr migdale
pe care le-am macinat eu nu prea marunt
75 gr fructoza
un pliculet praf de copt

desupra am avut 4 albuse, ca era unul stingher prin frigider

aluatul iese mai crocant, ca de tarta, nu asa cum se vede in poza din primul mesaj (unde am folosit faina de soia)

dupa o noapte de stat in frigider a fost taaare buna, doar poza nu e prea reusit, dar ma bucur ca il am pe "bunic" care el face si asa :)

Picture_004.jpg

#5 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 11 June 2008 - 05:32 PM

QUOTE(boni @ Jun 11 2008, 03:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
au trecut 2 ani si am refacut aceasta prajitura sub forma de tarta si cu mai multa experienta :D
in forma mea de tarta am facut aluatul astfel:

3 galbenuse
75 gr unt
100 gr tarate + 100 gr migdale
pe care le-am macinat eu nu prea marunt
75 gr fructoza
un pliculet praf de copt

desupra am avut 4 albuse, ca era unul stingher prin frigider

aluatul iese mai crocant, ca de tarta, nu asa cum se vede in poza din primul mesaj (unde am folosit faina de soia)

dupa o noapte de stat in frigider a fost taaare buna, doar poza nu e prea reusit, dar ma bucur ca il am pe "bunic" care el face si asa :)




boni arata ispititorr!ma tenteaza si pe mine!
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#6 deliaweiss

deliaweiss

    micro Bucatar

  • Membri
  • 4 posturi
  • Gender:Female
  • Location:germania

Postat 23 October 2008 - 06:56 PM

CITAT(boni @ Jun 22 2006, 12:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
cu multa placere. ma bucur mult ca va plac. eu am devenit obsedata de "montificat" retete. laugh.gif

aluaturile astea cu faina de soia nu prea sunt aluaturi de intins. eu le "intind" cu lingura, adica pun gramezi din chestia aia cleioasa in tava (neaparat pe hartie de copt ca altfel nu o mai scoti din tava) si le presez si le intind cu lingura. sper ca m-am facut inteleasa (nu prea stiu sa explic).

arata foarte bine....trebuie sa o probez si eu poate cu mere



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi