Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Drob de ciuperci


11 răspunsuri la acest topic

#1 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 31 August 2006 - 09:33 AM

o reteta care mi se pare foarte faina:
un drob de ciuperci monti: http://www.culinar.r...w...c=5418&st=4
doar de tapetat tava trebuie tapetata cu faina permisa, nu cu pesmet

#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 31 August 2006 - 04:19 PM

QUOTE(boni @ Aug 31 2006, 10:33 AM) <{POST_SNAPBACK}>
o reteta care mi se pare foarte faina: un drob de ciuperci monti: http://www.culinar.r...w...c=5418&st=4
doar de tapetat tava trebuie tapetata cu faina permisa, nu cu pesmet

Cred ca putem s-o combinam cu o parte din asta postat de Adriana Marcela http://www.culinar.r...showtopic-8306/
si sa rezulte ceva si mai bun.

Eu o fac destul de des dar monti si nu m-am gandit sa-i adaug ciuperci si sa scot o parte din sunca sau chiar fara sunca. Creste foarte frumos si este de efect. E buna si rece , nu iese chiar asa de multa.
Ai incercat cumva acest chec aperitiv ?

#3 Oana__

Oana__

    Bucataras

  • Membri
  • 70 posturi
  • Location:Berlin, Deutschland

Postat 12 July 2007 - 04:36 PM

Bun rau! biggrin.gif L-am facut si eu de vreo cateva ori, dar tava am uns-o doar cu ulei, n-am mai si tapetat-o cu faina.
Bun-bun! Danke! floare.gif
Oana, Eric si Iann



#4 Alexandrina

Alexandrina

    Bucataras

  • Membri
  • 82 posturi

Postat 10 April 2008 - 10:26 AM

QUOTE(2heng @ Aug 31 2006, 04:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cred ca putem s-o combinam cu o parte din asta postat de Adriana Marcela http://www.culinar.r...showtopic-8306/
si sa rezulte ceva si mai bun.

Eu o fac destul de des dar monti si nu m-am gandit sa-i adaug ciuperci si sa scot o parte din sunca sau chiar fara sunca. Creste foarte frumos si este de efect. E buna si rece , nu iese chiar asa de multa.
Ai incercat cumva acest chec aperitiv ?


Cum l-ai facut Monti? Cu ce se inlocuieste laptele?

#5 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 10 April 2008 - 12:08 PM

QUOTE(Alexandrina @ Apr 10 2008, 12:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>


Cum l-ai facut Monti? Cu ce se inlocuieste laptele?


Alexandrina iti raspund eu inaintea Rodicai, pentru ca s-a intamplat sa citesc inainte. Laptele se inlocuieste in retete cu smantana diluata cu apa (sau daca gasesti la tine acolo lapte fara lactoza)

Editat de mon, 10 April 2008 - 12:08 PM.


#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 10 April 2008 - 12:20 PM

QUOTE(Alexandrina @ Apr 10 2008, 11:26 AM) <{POST_SNAPBACK}>


Cum l-ai facut Monti? Cu ce se inlocuieste laptele?

Uite aici Alexandrina, e facut cam de mult.
Acum nu mai folosesc faina de soia ca nu-i suport gustul/mirosul. Fac cu faina integrala de grau + tarate de grau ( juma' / juma' ) sau numai cu faina de linte (asta-mi place cel mai mult)

http://www.culinar.r...-Chec-aperitiv/

Te sfatuiesc sa-l incerci , e minunat atat rece cat si cald. Mie-mi place mai mult rece !

Editat de 2heng, 10 April 2008 - 12:38 PM.


#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 10 April 2008 - 12:24 PM

QUOTE(mon @ Apr 10 2008, 01:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Alexandrina iti raspund eu inaintea Rodicai, pentru ca s-a intamplat sa citesc inainte. Laptele se inlocuieste in retete cu smantana diluata cu apa (sau daca gasesti la tine acolo lapte fara lactoza)

Ah Mon, nu am observat ca ai raspuns tu ! Ce bine ca esti pe aici !
Cand m-am uitat nu era raspunsul tau, asa ca pana mi-am amintit unde-l postasem ( stiam precis ca am pus poze) , pana l-am gasit . . .tu ai fost mai rapida. Multumesc.

#8 Alexandrina

Alexandrina

    Bucataras

  • Membri
  • 82 posturi

Postat 10 April 2008 - 02:21 PM

Merci, pentru lamuriri!
Dar, azi fac placinta cu varza, poate la final de saptamana checul.

#9 anabella77

anabella77

    Bucataras

  • Membri
  • 115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 26 May 2008 - 01:09 PM

Buna fetelor,

Vineri seara am facut un drob de ciuperci dupa o reteta luata de pe un site (nu mai stiu care)

DROB DE CIUPERCI

600 gr ciuperci proaspete
7 oua
3 cepe
verdeata (patrunjel,marar), sare, piper, condimente.


Se calesc ciupercile cu ceapa tocata, se adauga condimentele si verdeata tocata, se lasa la racit.
Dupa racire se adauga ouale intregi.
Se toarna in tava tapetata cu tarate si se lasa la rumenit.

Am tapetat tava cu tarate in loc de faina. A iesit suuperbun.
Sper ca e ok cum am procedat (cu tarate in loc de faina).


O zi buna sa aveti!

#10 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 April 2010 - 08:02 PM

Am facut un drob de ciuperci tare bun.

ciuperci
oua
verdeata
ceapa verde
sare, piper

Poze...

P1010215.JPG

Sectiuni

P1010217.JPG

P1010218.JPG

#11 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 April 2010 - 08:10 PM

Demential ! mincacios.gif
Ai folosit cantitatile puse de Anabella77 ?

#12 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 April 2010 - 09:33 PM

Nicio cantitate anume...Totul la ochi. tongue.gif

Am calit partea alba de la ceapa (sa fi fost 4-5 fire), am adaugat ciupercile (nu stiu gramajul...cred ca vreo 20 ciuperic medii) si le-am lasat sa secaleasca pana a scazut zeama. Se las ala racit.
Apoi adaugam 4 oua, ceapa verde, patrunjelul, sare, piper si gata. la cuptor cu el.

Vad ca si Anabella a facut la fel, punand insa mult mai multe oua. N-am tapetat nimic pentru ca am folosit vas de jena.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi