Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Tort Noris (montificat)


6 răspunsuri la acest topic

#1 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 11 September 2006 - 12:54 PM

Am copiat aici reteta . Cu rosu si in paranteza am scris ingredientele cu care se inlocuieste:

TORT NORIS MONTIFICAT

BLAT:

4 OUA
4 LINGURI ZAHAR (fructoza)
2 PLICULETE ZAHAR VANILAT (esenta de vanilie)
4 LINGURI FAINA (faina de soia sau alta faina permisa)
1 VF CUTIT PRAF DE COPT
COAJA RASA DE LAMAIE

SIROP PT BLAT:

PARTI EGALE APA SI ZAHAR (fructoza)cat o cescuta de cafea


CREMA 1:

10 G GELATINA SAU UN PLICULET DE 11 GRAME inmuiaia in 50 ML APA
200 G IAURT CU GUST DE CIOCOLATA,CAFEA,CAPUCINO(eu am pus de capucino) (iaurt simplu + ciocolata neagra (>73% cacao)rasa sau putina cafea tare)
2 LINGURI CACAO
ESENTA DE VANILIE
300 ML SMANTANA PT FRISCA+8 LINGURI DE
ZAHAR (fructoza)(pt batut frisca,se poate pune si mai putin)
CIOCOLATA AMARUIE SAU DE LAPTE TAIATA MARUNT (ciocolata cu >70% cacao)

urmeaza UN STRAT DE PRAF DE CACAO

CREMA 2:

1 PLIC DE GELATINA(11 GR)
50 G ZAHAR (fructoza)
100 ML LAPTE monti (tot smantana pentru frisca, ca mai jos)
400 G CREMA DE BRANZA
400 ML SMATANA PT FRISCA+8 linguri
zahar (fructoza) pt batut frisca
VISINE (nu crude: congelate, compot sau dulceata)

1 PLIC TORT GELEE ROSU

FRISCA SI CIOCOLATA PT DECOR

sper ca nu mi-a scapat nimic. daca mai vede cineva ceva intersis sa corecteze.

ar mai fi ceva de comentat. cineva pe aici zicea ca a citit pe praful de copt si contine amidon de porumb. am verificat si asa este. dar cantitatea este asa de mica incat eu am constiinta impacata. cine doreste sa fie doarte strict poate sa foloseasca bicarbonat sau amoniac in loc. eu nu am folosit niciodata, asa ca nu stiu sa dau sfaturi in privinta asta.

#2 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 20 September 2006 - 06:22 PM

QUOTE(Lizura @ Sep 20 2006, 06:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Boni cum montificam tortul ala Noris al lui Alis?
Mi-e tare pofta de el.Si l-as face la o aniversare mare care vine in Noiembrie.
Deci ce-i de shimbat la el? sad.gif



Lizura, astept poze cu tortul smile.gif

#3 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 20 September 2006 - 06:37 PM

boni draga mea esti de-a dreptul fantastica
cum montifici tu totul, ma uimesti icon_smile.gif
pai cu tine alaturi sa tot tin regim floare.gif

#4 Lizura

Lizura

    a dancing miracle...

  • Membri
  • 3318 posturi
  • Gender:Female
  • Location:CA

Postat 20 September 2006 - 06:47 PM

(crisa_s @ Sep 20 2006, 04:37 PM)

boni draga mea esti de-a dreptul fantastica
cum montifici tu totul, ma uimesti icon_smile.gif
pai cu tine alaturi sa tot tin regim floare.gif


Asa este fara ea se duce site ul asta de ripa Dom'le!
Acuma serios Boni e un ajutor tare pretios!
If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm

#5 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 25 September 2006 - 10:58 AM

QUOTE(boni @ Sep 20 2006, 08:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
am copiat aici reteta si in paranteza am scris ingredientele cu care se inlocuieste:

TORT NORIS MONTIFICAT

BLAT:

4 OUA
4 LINGURI ZAHAR (fructoza)
2 PLICULETE ZAHAR VANILAT (esenta de vanilie)
4 LINGURI FAINA (faina de soia sau alta faina permisa)
1 VF CUTIT PRAF DE COPT
COAJA RASA DE LAMAIE

SIROP PT BLAT:

PARTI EGALE APA SI ZAHAR (fructoza)(O CESCUTA DE CAFEA)
CREMA 1:

10 G GELATINA SAU UN PLICULET DE 11 GRAME inmuiaia in 50 ML APA
200 G IAURT CU GUST DE CIOCOLATA,CAFEA,CAPUCINO(eu am pus de capucino) (iaurt simplu + ciocolata neagra rasa sau putina cafea tare)
2 LINGURI CACAO
ESENTA DE VANILIE
300 ML SMANTANA PT FRISCA+8 LINGURI DE ZAHAR (fructoza)(pt batut frisca,se poate pune si mai putin)
CIOCOLATA AMARUIE SAU DE LAPTE TAIATA MARUNT (ciocolata cu >70% cacao)

urmeaza UN STRAT DE PRAF DE CACAO

CREMA 2:

1 PLIC DE GELATINA(11 GR)
50 G ZAHAR (fructoza)
100 ML LPTE (tot smantana pentru frisca, ca mai jos)
400 G CREMA DE BRANZA
400 ML SMATANA PT FRISCA+8 linguri zahar (fructoza) pt batut frisca
VISINE (nu crude: compot sau dulceata)

1 PLIC TORT GELEE ROSU

FRISCA SI CIOCOLATA PT DECOR

sper ca nu mi-a scapat nimic. daca mai vede cineva ceva intersis sa corecteze.

ar mai fi ceva de comentat. cineva pe aici zicea ca a citit pe praful de copt si contine amidon de porumb. am verificat si asa este. dar cantitatea este asa de mica incat eu am constiinta impacata. cine doreste sa fie doarte strict poate sa foloseasca bicarbonat sau amoniac in loc. eu nu am folosit niciodata, asa ca nu stiu sa dai sfaturi in privinta asta.


Uneori ma mai uit si eu sa vad ce minunatii mai faceti voi,si ce-mi zarira ochii?Tortul Noris montificat.
Boni,esti o comoara la casa omului si a Culinarului,esti f inventiva si talentata.
Poate candva o sa ma alatur si eu voua,deocamdata sunt la o dieta mai drastica.


#6 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 25 September 2006 - 11:11 AM

(Alis @ Sep 25 2006, 11:58 AM)

...
Poate candva o sa ma alatur si eu voua,deocamdata sunt la o dieta mai drastica.


acu' am sa fiu putin off-topic, da' fac putin lobi lui nenea monti. e muuuult mai sanatos si muuuult mai putin frustrant decat o dieta "drastica". oricum te admir ca poti sa tii diete drastice si in acelas timp sa pregatesti minunatiile pe care le prezinti (tocmai ti-am vazut rulada in dungi, pe care am s-o montific, normal laugh.gif )

#7 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 25 September 2006 - 03:37 PM

(boni @ Sep 25 2006, 01:11 PM)

acu' am sa fiu putin off-topic, da' fac putin lobi lui nenea monti. e muuuult mai sanatos si muuuult mai putin frustrant decat o dieta "drastica". oricum te admir ca poti sa tii diete drastice si in acelas timp sa pregatesti minunatiile pe care le prezinti (tocmai ti-am vazut rulada in dungi, pe care am s-o montific, normal laugh.gif )


Ai perfecta dreptate,sunt f constienta ca metodele drastice nu sunt cele mai potrivite,dar asa-i cand ai de dat jos mai multe kg
icon_frown.gif .
Dupa ce o sa ajung la o greutate satisfacatoare si daca o sa am timp sa-mi gatesc separat,poate o sa trec si eu pe Monti.

Bravo,fetelor pt tot ce faceti voi aici




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi