Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Tort cu afine si zmeura


4 răspunsuri la acest topic

#1 ruth

ruth

    Bucataras

  • Membri
  • 62 posturi
  • Location:Ireland

Postat 12 September 2006 - 01:40 PM

Tort monti cu afine si zmeura

Pentru blat:
4oua;
4 linguri fructoza;
4 linguri miez de nuca macinat;
praf de copt(eu am pus jumate de pliculet)
2 linguri faina de soia;


Pentru crema:

500ml frisca ;
500 ml iaurt 0%grasime;
2 plicuri de gelatina;
125 gr afine;
125 g zmeura;
esenta de vanilie;



[attachmentid=58989]

Miniaturi atașate

  • picture_tort_033.jpg


#2 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 12 September 2006 - 09:30 PM

mmm arata yummi

#3 tasha

tasha

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 13 September 2006 - 05:50 PM

mama mia ruth, ce toooorrrttt!!! o sa lesin pe aici de pofta rolleyes.gif trebuie sa ma mobilizez si eu ca sa fac asa bunatate icon_smile.gif

pana atunci...am incercat din nou sa fac papanasi si mi-au iesit. Dar de data asta nu m-am limitat la 3 linguri de faina de soia ci am pus cam 8 lg la 400 gr barnza de vaci. Si mi-a iesit asa ceva. (cam arsi un pic pt ca am incercat sa-i fac mai grosi si cu gaura si nu s-au prajit in interior, asa ca i-am facut turtiti si ca sa fiu sigura ca se coc si inauntru i-am lasat mai mult blink.gif data viitoare stiu mai bine cam ce trebuie sa le fac ca sa iasa aurii si nu mai mult maro:) ) Oricum sunt buni la gust. Asadar:



si unul rupt ca sa vedeti cam cum arata (am fugit cu farfuria in sufragerie ca in bucatarie nu am mai avut loc de mama care face nu stiu ce pt iarna:) )



Asa au iesit papanasii mei. Si sunt mandra ca de data asta stau intregi si pot fi mancati. icon_smile.gif


#4 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 15 April 2009 - 03:18 PM

Ruth, daca mai esti prin zona imi spui un pic si tehnica la crema?

Adica gelatina in ce o dizolv? Sunt suficiente doar doua plicuri de gelatina la atata crema?

Prin 500 ml frisca se intelege 500 ml smantana de frisca batuta?

La crema nu se adauga nimic dulce in afara de fructe?

Daca nu mai e Ruth, ca vad ca e veche reteta, poate ma ajuta fetele mai vechi de pe forum si ma lumineaza ca sunt cam incepatoare in domeniul dulciurilor.

#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 April 2009 - 05:52 PM

Vezi cum s-a facut crema de la "diplomatul" Ralucai. Este la fel

http://www.culinar.r...plomat-de-vara/



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi