Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Spuma de ciocolata


6 răspunsuri la acest topic

#1 mumtza

mumtza

    Captain Cook

  • Membri
  • 240 posturi
  • Location:romania

Postat 14 September 2006 - 03:48 PM

Spuma de ciocolata

Ingrediente
400 gr de ciocolata amara superioara (2 batoane),cu continutul de cacao mai mare de 75%
8 oua
1/2 pahar de rom
1 portocala
4 lingurite de cafea
solubila (NESS)
1 varf de cutit de sare



Mod de preparare

Taiati ciocolata in bucatele. Puneti-le in cratita. Faceti 1/2 ceasca de cafea foarte tare si turnati-o, impreuna cu romul, in cratita;

Puneti pe foc cratita, fie in bain-marie, fie pe o placa, la flacara foarte mica, lasati ciocolata la topit. Amestecati cu spatula, pentru ca sa se lege compozitia. Daca aceasta este prea groasa, adaugati-i putina apa;

ή timp ce se topeste ciocolata, radeti coaja portocalei (numai partea superficiala a acesteia). Puneti jumatate din coaja in cratita si amestecati;

Spargeti ouale, punand galbenusurile intr-o salatiera si albusurile in cealalta. Bateti albusurile spuma (dupa ce le-ati pus sare), pana cand se intaresc bine;

Turnati ciocolata in prima salatiera, in care se afla galbenusurile. Amestecati bine, pana cand obtineti o crema foarte omogena;

Turnati, apoi, aceasta crema peste albusuri si amestecati cu spatula, pana cand compozitia devine perfect omogena. Verificati bine, sa nu ramana particule de albus, sau sa nu fi ramas la fundul vasului ciocolata neamestecata;

Puteti lasa spuma in salatiera dupa ce ii stergeti marginile sau o puteti rasturna intr-un castron mare, de compot;

Inainte de-a o baga in frigider, pudrati-o pe deasupra cu restul de coaja de portocala.Pregatiti spuma cu 5 ore - cel putin - inainte de-a o servi. Ideal este s-o faceti din ajun.

Imagini atașate

  • r_260.jpg

Editat de Sheng, 29 March 2010 - 08:38 PM.
modificat continut de cacao la ciocolata


#2 mumtza

mumtza

    Captain Cook

  • Membri
  • 240 posturi
  • Location:romania

Postat 16 September 2006 - 08:38 PM

fetelor sunteti tari!! felicitari asa gospodine ca voi mai rar !! am facut si eu spuma de cioco, dar nu am mai avut timp sa-i fac poze.... wink.gif

#3 mumtza

mumtza

    Captain Cook

  • Membri
  • 240 posturi
  • Location:romania

Postat 18 September 2006 - 07:59 PM

Am facut sambata o spuma de ciocolata , este super consumata a treia zi, incercati-o fetelor merita!

#4 inasoricica

inasoricica

    Big Chef

  • Membri
  • 552 posturi

Postat 29 March 2010 - 08:04 PM

am modificat putin reteta dar am facut si eu ... foooooaaarteeeee tareeeee biggrin.gif
pun si o poza desi nu prea reusita sad.gif

Miniaturi atașate

  • spuma_cioco_mic.JPG

Editat de inasoricica, 29 March 2010 - 08:10 PM.

gata cu asteptarea ...

#5 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 29 March 2010 - 08:22 PM

CITAT(inasoricica @ Mar 29 2010, 09:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
am modificat putin reteta dar am facut si eu ... foooooaaarteeeee tareeeee biggrin.gif
pun si o poza desi nu prea reusita sad.gif


Arata frumos si cremos , dar banuiesc ca ai folosit cioco cu cacao > 75% ( in reteta este trecut < 75% ) , dar in aceasta situatie nu este prea amara , tinind cont ca nu are nici un alt indulcitor , si are si ness ?

#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 29 March 2010 - 08:35 PM

Aoleu, ai dreptate !
Am modificat acum . . . .

#7 inasoricica

inasoricica

    Big Chef

  • Membri
  • 552 posturi

Postat 06 April 2010 - 09:28 PM

si am mai facut o data spuma de cioco, si i-am facut si o poza frumoasa
acum ca stiu cum o sa va zapacesc de cap cu pozele mele smile.gif
sper sa nu supere pe nimeni huh.gif

Miniaturi atașate

  • spuma_cioco_cu_cirese_mic.JPG

gata cu asteptarea ...



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi