Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Mini pizza


15 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 October 2006 - 07:18 PM

Am fost plecati in zona de deal a patriei nostre la niste prieteni si am dus 3 tavi cu mini pizza.
Pana a fost gata gratarul cu carnuri au disparut pizzele. Nimeni nu si-a dat seama ce fel de faina are.
Li s-au parut delicioase ba chiar am dat si reteta ;)

MINI PIZZA

Autoarea este Elena of Sweden http://www.culinar.r...?showtopic=7677

350 gr. faina (integrala + soia + f. putine tarate ca s-au terminat )
200 gr. apa
25 gr. drojdie proaspata
1 lingura ulei
1 lgt. sare


NOTA : Aceasta reteta este F2 dar pentru a fi F1 cantitatile trebuie sa fie, dupa precizarea lui Mon : 150 gr.faina integrala+150gr.tarate + 50 gr. soia / sau fara soia doar cantitati egale de tarate si faina

Eu am 'framantat' aluatul in M de Paine.
Dupa ce am intins aluatul pe planseta (mai grosuta foaia), l-am uns cu sos de rosii picant facut de mine ( rosii+gogosar+ardei gras+ardei capia+condiment Eden+2 picaturi sos Tabasco+piper+verdeata = mixate si ingrosate putin pe foc).
Apoi am presarat :
1 carnat chorizo taiat patratele
2 lg. masline taiate patratele
parmezan din belsug
1 lg. oregano
1 lg. cimbru

Miniaturi atașate

  • 203500.jpg


#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 October 2006 - 07:22 PM

Am rulat-o , am taiat-o felii si am bagat-o la cuptor dupa ce am presarat pe fiecare parmezan

Imagini atașate

  • 203616.jpg
  • 204345.jpg
  • 213151.jpg


#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 October 2006 - 07:27 PM

Si inainte de a le pune in pachet o poza, poate va inspir sa faceti si voi
Am facut o tava si umplute cu peste

Miniaturi atașate

  • 213643.jpg


#4 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 16 October 2006 - 05:03 PM

Aici trebuie facuta o precizare. Faina integrala trebuie sa fie dublata de tarata, adica in cantitati egale (ca volum). Daca nu este pastrata proportia, reteta nu este Monti faza 1, pentru ca ar avea un IG>35 si atunci asocierea cu grasimi si proteine nu ar fi permisa.

Asadar acel "foarte putine tarate" din reteta, ar trebui completat cu "la fel de putina faina integrala". Sunt curioasa, in conditiile astea, ce iese...

#5 ruth

ruth

    Bucataras

  • Membri
  • 62 posturi
  • Location:Ireland

Postat 16 October 2006 - 06:04 PM

Mon o sa-ti spun eu cat de repede,e la cuptor tongue.gif numai ca eu nu am rulat-o mellow.gif am pus jum.faina integrala si jumate tarate.

#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 16 October 2006 - 06:51 PM

Eu am pus asa : 150 faina integrala ; 150 faina soia ; cred ca 2-3 linguri de tarate pt.ca se terminasera. Pur si simplu am rasturnat tot ce mai era in punga fara sa masor.
Azi am cumparat tarate. Eu cred ca e destul de monti, nu ? Pentru F2 este precis D.gif

#7 ruth

ruth

    Bucataras

  • Membri
  • 62 posturi
  • Location:Ireland

Postat 16 October 2006 - 06:54 PM

Si............uite-o gata coapta icon_biggrin.gif [attachmentid=63435]

si pt ca am pus jum. tarate mi-am permis sa pun putina feta si muschiulet de porc laugh.gif e fff buna tongue.gif


Merci 2heng pt reteta.

Miniaturi atașate

  • pizza_023.jpg


#8 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 16 October 2006 - 07:34 PM

Bravo Ruth, arata foooarte bine. Mmmmm ce pofta imi face....

2heng multumim pentru reteta. Am sa o fac si eu.

Stiti ce m-am gandit? Ca sa-mi fie mai usor, eu am sa coc blaturile separat si am sa le congelez. Cand mi-e dor de pizza, iau frumos blatul congelat, ii pun cate ceva pe el, mie imi place mozzarella din belsug si procedez ca la pizza congelata (las la cuptor la 400F 30 min). Sa vedem ce iese.

Blaturile le voi face asta seara, ca tot trebuie sa fac paine.

2heng, te-am inteles cu taratele alea, dar am vrut sa fac precizarea ca sa nu iscam vreo confuzie pentru cine citeste prima data reteta. Acum daca ai tarate-i super. Te asteptam cu poze noi icon_smile.gif

#9 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 16 October 2006 - 07:41 PM

Super arata ! Ruth ce i-ai mai pus pe acolo si noua nu ne spui ?????

:( D.gif

#10 ruth

ruth

    Bucataras

  • Membri
  • 62 posturi
  • Location:Ireland

Postat 17 October 2006 - 08:05 AM

2heng am pus si eu ce am gasit pe la magazinul romanesc:carnat,muschi de porc,gogosar(din aia copti si dupa aia pusi in otet,am pus ff putin)masline,feta si deasupra am turnat un sos facut din pasta de tomate si o lingura de smantana lichida,plus condimente.
Astazi vreau sa o fac din nou. tongue.gif

#11 tasha

tasha

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 27 October 2006 - 09:25 AM

ultimele trei mini pizze icon_smile.gif

[attachmentid=64605]

Miniaturi atașate

  • IMG_0406.JPG


#12 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 12 July 2007 - 08:52 AM

am facut ieri o pseudo-pizza, mai mult placinta, dar cred ca se potriveste aici

am folosit aluatul de paine cu tarate, la care am mai adaugat si niste ulei. mi-a iesit fraged si nu l-am putut rula, mai ales ca umplutura era cam moale, asa ca am pus foaie dedesubt, foaie deasupra si a iesit placinta.
umplutura este asa: branza de vaci + telemea rasa + oua + ciuperci + pasta de rosii + oregano

si iaca poze sa va lamurit despre ce vorbesc smile.gif
[attachmentid=112028]

[attachmentid=112029]

sunt perfecte de luat la pachet.
am gustat si calda aseara, si rece azi, si mi-a placut mai rece.

Miniaturi atașate

  • Picture_004.jpg
  • Picture_002.jpg

Editat de boni, 12 July 2007 - 08:53 AM.


#13 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 12 July 2007 - 10:04 AM

Buna ideia cu placinta smile.gif
Prima foaie , adica cea de jos, ai copt-o putin inainte ?

#14 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 12 July 2007 - 01:33 PM

(2heng @ Jul 12 2007, 11:04 AM)

Prima foaie , adica cea de jos, ai copt-o putin inainte ?

nu am copt nimic separat. scuze ca n-am dat toate explicatiile sad.gif
deci: am pus in tava cu hartie de copt foaia de jos, umplutura si foaia de deasupra
am lasat la dospit inca vre-o 15 minute
am copt la foc mic (dar incuptorul incins in prealabil) vre-o 45 de minute

#15 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 13 June 2008 - 04:51 PM

is foarte bune!am facut si eu...cand m-am pus p mancat nu stiam cum sa ma mai opresc:D

Imagini atașate

  • DSC02852.JPG
  • DSC02854.JPG

A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#16 alexutza_love_cip

alexutza_love_cip

    Bucataras

  • Membri
  • 159 posturi

Postat 28 February 2010 - 08:06 PM

Am incercat sa fac si eu mini pizza monti si totodata de post,cred eu ca mi-a iesit,mie cel putin mi-a placut dar sotul in schimb nu prea s-a omorat dupa ea mai ales ca nu avea carne...
Am pus si eu ce-am avut prin casa:

fasole verde
ardei
ceapa
ciuperci
brocoli
pasta de tomate
sare,piper,boia,cimbru,busuioc,oregano


Iar blatul este din 1/2 faina integrala si 1/2 tarate,cu o lingura de ulei sare si piper

Se intinde blatul deasupra caruia se adauga incredientele de mai sus.Se ruleaza dupa care se taie felii si se pun la cuptor aprox 20 min













Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi