Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - PIZZA MONTI


21 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 16 October 2006 - 07:31 PM

PIZZA MONTI - fara blat
Inspiratia mi-a venit de aici : http://www.culinar.r...showtopic-8847/

Pentru o forma de pizza de 22 cm. (diametrul) cum am eu, ies 4 portii mari.
3 oua
3 linguri ulei
2-3 linguri faina de linte (rasnit de mine) sau 1-2 lg tarate (ovaz, grau,secara) rasnite mai finut
cascaval ras
sunculita taiata cubulete (optional) nu am pus
carnat afumat taiat cubulete (optional) nu am pus
ciuperci calite putin, separat
ceapa verde, marar, cimbru, sare, piper

Intr-o craticioara am pus 3 oua intregi (albus + galbenus)
Am pus mixerul sa munceasca si cand ouale sunt batute bine (si-au marit volumul) tot cu mixerul in functiune, se adauga pe rand si in ordinea scrisa :
3 linguri ulei ( de masline) + cascaval ras + ceapa verde tocata mic + marar tocat + ardei gras taiat cubulete (eu l-am ras) + sare + piper + cimbru.
Aici am oprit mixerul si am adaugat pe rand 3 linguri faina de linte , amestecand usor ca sa nu dea inapoi frumusetea de compozitie. Nu stiam cum se comporta faina de linte dar nu s-a intamplat nimic.
Am varsat acest amestec in tava de pizza tapetata cu unt/margarina/ulei si faina si am ornat pe deasupra cu ( erau pregatite din timp) cascaval/branza rasa , rondele de rosii,ardei, masline , cam ce se obisnuieste ca decor.
Se baga la cuptorul incalzit inainte si dupa 20-25 minute este gata.
Se umfla si se face frumoasa si cand e rumenita este gata.

Dupa cum se vede pozele sunt de la o alta data cand am facut-o. Nu cred ca e important

In poze este de la alta data cand am facut-o si are :
oua, ulei, ardei gras, ciuperci, rosii, masline, branza, ceapa verde, marar, cimbru, sare, piper si un rest mic-mititel de carnacior. Am ingrosat-o cu 1 lg tarate de grau rasnite de mine (in rasnita de cafea)

125732.jpg

#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 18 October 2006 - 06:50 AM

Sectiune :

Miniaturi atașate

  • 130359.jpg


#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 18 October 2006 - 06:51 AM

Pofta buna !

Miniaturi atașate

  • 130008.jpg


#4 mumtza

mumtza

    Captain Cook

  • Membri
  • 240 posturi
  • Location:romania

Postat 18 October 2006 - 01:09 PM

buna! am executat si eu pizza dar a mea nu prea a cerscut, pusesem faina de naut si lingurile cam cu varf, oricum a fost buna am mancat si eu si sotul ...data viitoare pun mai putina faina

#5 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 18 October 2006 - 10:14 PM

Eu nu mai mai chinui cu blat de pizza. Am sa iau frumos o felie de paine 50% taratze, o ung cu zacusca, ii pun un strat de cascaval (mozzarella) ras, ce mai vad prin frigi, mozzarella rasa si o felie de rosii deasupra. La cuptor 10 min si gata. Cea mai deliciasa pizza din lume. Va pun o poza diseara, ca sa va convingeti.

#6 monykutz

monykutz

    Big Chef

  • Membri
  • 602 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Abu Dhabi
  • Interests:Calatoriile, cartile si bucatele

Postat 24 October 2008 - 04:39 PM

Mi s-a parut fantastica Pizza asta. Am facut mici modificari, da ideea initiala e super. biggrin.gif

2 oua (atat aveam in frigider tongue.gif )
1 lingura taratze
2 linguri faina naut
2 linguri ulei masline
3 linguri cascaval ras
1 ardei ras
1 ceapa mica
4 carnaciori merguez (miel, da presupun ca orice carnaciori mai picanti ar fi ok)
1/2 rosie medie
sare, piper, boia iute afumata(pimenton), cimbru

Am amesteca toate in ordinea: ouale, uleiul, fainurile, cascavalul, ardeiul, 1/2 din ceapa si condimentele. Se taie feliute jumatatea de rosie, se taie bucatele micute carnaciorii si cealalta jumatate de ceapa si se pun deasupra. La cuptor 25 min si gata biggrin.gif
Super tare



Imagini atașate

  • IMGP0539.JPG






#7 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 15 June 2010 - 09:45 AM

Grasana bine pizza asta a ta Sheng... am sa o fac si eu, dar dupa cum ti-am spus, mai incolo olecutica... daca n-am murit cand mancau toti pizza langa mine, atunci iti dai seama ca am o rezistenta destul de mare la tentatii... Sper doar sa ma tina cat mai mult...
Vezi tu, la mine nu e vorba de scazut 5kg ci de peste 30kg... asa ca vreau cel putin sa incep bine... Cel putin incerc...
Iti multumesc din nou pt link si reteta! Sorina

Editat de sorinadaniela, 15 June 2010 - 09:46 AM.

Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#8 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 15 June 2010 - 09:51 AM

sorina, reteta asta mie mi se pare excelenta, mai ales acum, vara. poti foarte bine sa serveti o salata langa ea. vezi-o mai degraba ca o omleta mai consistenta. taratele din compozitie fac bine, sunt fibre.

eu nu vreau sa te fortez neaparat sa faci reteta asta smile.gif iti spun doar ca mi se pare potrivita pentru inceputul dietei.

#9 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 15 June 2010 - 10:03 AM

CITAT(boni @ Jun 15 2010, 09:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
sorina, reteta asta mie mi se pare excelenta, mai ales acum, vara. poti foarte bine sa serveti o salata langa ea. vezi-o mai degraba ca o omleta mai consistenta. taratele din compozitie fac bine, sunt fibre.

eu nu vreau sa te fortez neaparat sa faci reteta asta smile.gif iti spun doar ca mi se pare potrivita pentru inceputul dietei.


Atunci daca zici ca-i o omleta... s-a facut... glumesc...
Eu stiu ca voi aveti drepatate, piticii pe creier sunt ai mei...
De facut cu siguranta am sa o fac, si stii ceva cred ca am sa o fac chiar sambata pt duminica... avem o excursie la munte cu clasa Marei, asa ca pana se ajunge la gratar, au fetele ce sa manance... eu o transform in mic dejun, e bine, nu?

Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#10 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 25 January 2011 - 07:32 PM

Gata, m-am hotarat sa o fac in seara aceasta. Acum am o problema... la ce temperatura pun cuptorul? Aveti la dispozitie o jumatate de ora, dupa aia vad eu ce fac cu cuptorul...
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#11 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 25 January 2011 - 07:44 PM

Neaparat incalzit inainte.
Ca temperatura cred ca are vreo 180, max 200 grade. Eu am cu numere, la gaze si pun la 5 1/2 din 8 gradatii .
Ai sa vezi cum creste ca o prajitura.
E super, super, super buna !

#12 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 25 January 2011 - 07:51 PM

CITAT(Sheng @ Jan 25 2011, 07:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Neaparat incalzit inainte.
Ca temperatura cred ca are vreo 180, max 200 grade. Eu am cu numere, la gaze si pun la 5 1/2 din 8 gradatii .
Ai sa vezi cum creste ca o prajitura.
E super, super, super buna !


Sa traiti, am inteles! Ma duc sa ma apuc de treaba.

Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#13 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 26 January 2011 - 10:30 PM

Iubita, am facut doua pizze aseara, una pt populatia nemonti si una pt mine. Am mers impreuna cu oua, ulei de masline, cascaval, ceapa verde uscata si sare cu varii condimente, apoi am separat:
- pt ei faina integrala, mozzarella uscata, rosii, prosciutto cotto (nonconform) si ciuperci din cutie... daca mezelul ar fi fost conform si ciupercile proaspete calite un pic, am fi avut o pizza de F2
- pt mine faina de linte (facuta de mine), mozzarella uscata (muuuulta), rosii si o ramasita de carne facuta la piastra.

A mea pot spune din proprie experienta ca a fost buuuuna, a lor nu stiu ce gust a avut, dar ceea ce pot spune e ca a fost devorata imediat.
Cand am inceput sa fac pizza, am ales sa o fac pe-a lor prima din cauza fetelor. Atunci cand am scos-o pe a lor din cuptor am bagat-o pe a mea. Soata inca nu ajunsese acasa, asa ca am taiat-o in 8 si le-am dat fetelor sa pape (2 buc Marei si 1 Giuliei)... deci ramasesera 5 bucatele pe platou. Zic, hai sa fac un pic de ordine pe masa si dupa aceea sa fac o ceva poze... daaaa, cum sa nu!!!
Pe scurt, a venit acasa si a terminat-o pe toata pana sa ma dezmeticesc... apoi ma intreaba, asa candid, 'da' mai ai?'... A mea inca era in cuptor. Cand am scos-o i-am facut repede o poza si am taiat-o. Cand sa fac poza la sectiune m-a lasat bateria...
Ma rog, mi-a mancat-o si pe a mea... dupa care mi-a zis sa nu ma mai deranjez sa prepar separat, sa o fac si pe a lor la fel ca pe a mea...
Acum raman datoare cu poza, cand am sa incarc bateria voi reveni.

Multumesc mult pt idee!
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#14 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 26 January 2011 - 11:01 PM

Ma conformez... 200 grade am pus cuptorul si pizza am tinut-o in jur de 25min prima si 20min a 2a.
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#15 !Shorty!

!Shorty!

    Bucataras

  • Membri
  • 175 posturi
  • Gender:Female

Postat 28 January 2011 - 01:00 PM

Moama ce-mi face cu ochiul pizza asta...mai ales in conditiile in care acum o ora imi arata al meu ca o pizzerie nou deschisa in oras are promotie vreo 3 zile si dau pizza la 4,9 si el intentioneaza sa isi ia... em_new_03.gif

#16 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 28 January 2011 - 09:44 PM

Cum s-a finalizat actiunea ? Ai facut-o tu sau a cumparat-o el ? rad tare.gif

#17 !Shorty!

!Shorty!

    Bucataras

  • Membri
  • 175 posturi
  • Gender:Female

Postat 31 January 2011 - 09:52 AM

CITAT(Sheng @ Jan 28 2011, 09:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cum s-a finalizat actiunea ? Ai facut-o tu sau a cumparat-o el ? rad tare.gif

Ne-am abtinut amandoi tongue.gif

#18 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 19 February 2011 - 11:08 AM

CITAT(sorinadaniela @ Jan 26 2011, 11:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Acum raman datoare cu poza, cand am sa incarc bateria voi reveni.

Multumesc mult pt idee!


CIMG0967.JPG

CIMG0968.JPG

Chiar mi-am adus aminte de ea, asa ca sigur o voi mai face. em_new_15.gif
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#19 Maco

Maco

    Bucataras

  • Membri
  • 82 posturi

Postat 28 March 2011 - 11:03 AM

Arata taaare bine pizza asta si chiar e o idee buna. si eu cautam sa fac ceva rapid de mancare la pranz :)

Multumim de idei sheng!! Si pofta mare celor care au in plan reteta :)
"Nu exista speranță fără încredere, fără curaj și fără efort" - Andrei Plesu

#20 daliadora

daliadora

    Bucataras

  • Membri
  • 193 posturi

Postat 14 April 2011 - 12:47 PM

azi o fac si eu ca mi-ati facut o poftaaaaaaaaaa..............mmmmmmmmmmmm



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi