Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - "Prajitura" cu branza


15 răspunsuri la acest topic

#1 tasha

tasha

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 19 October 2006 - 07:46 PM

aseara m-am cocait iarasi smile.gif
si am facut urmatoarea reteta.

"Prajitura" cu branza

200 gr. faina de naut
un cubulet drojdie
400 gr apa caldutza
400 gr telemea pisata cu furculita sau taiata cubulete (eu am pisat-o)
marar (daca vreti si alte condimente...ceapa verde, ardei gras, spanac fiert tocat marunt)
sare
4-5 lg. ulei


Se amesteca drajdia cu apa si cu faina si se lasa 15 minute la loc caldutz.



intre timp se faramiteaza branza si se amesteca cu mararul, rozmarin si praf de usturoi (am pus eu).



se amesteca branza condimentata cu amestecul de faina, drojdie si apa; se mai pune sare (daca mai trebuie) si uleiul, si se da la cuptor 50-55 min (depinde de aragazul fiecareia).



si arata cam asa.



#2 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 19 October 2006 - 07:52 PM

bravo tasha arata super si e imi place ca e fara faina
o sectiune ceva?

#3 tasha

tasha

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 19 October 2006 - 08:00 PM

cu 1-2 feliutze sau cu o felie zdravana tongue.gif si o mega salata laugh.gif ne mutam pranzul dragutele mele Montigniace icon_smile.gif
sa aveti pofta!!!

o sectiune si gata :



#4 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 19 October 2006 - 08:04 PM

hait scuze ca m-am bagat peste reteta, arata bine in sectiune
maine o sa incerc si varianta ta

#5 tasha

tasha

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 19 October 2006 - 08:11 PM

mi-ai luat-o inainte crisa_s icon_smile.gif si a intrat si sectiunea mea o secunda mai tarziu dupa mesajul tau icon_smile.gif
o data pusa si sectiunea am postat reteta de la cap la coada icon_smile.gif laugh.gif

crisa are faina de naut icon_biggrin.gif tu la ce fel de faina te refereai? huh.gif icon_biggrin.gif

#6 tasha

tasha

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 19 October 2006 - 08:16 PM

(crisa_s @ Oct 19 2006, 06:04 PM)

hait scuze ca m-am bagat peste reteta, arata bine in sectiune
maine o sa incerc si varianta ta


stai linistita pupic.gif
sa-mi spui cum iti iese icon_biggrin.gif

#7 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 19 October 2006 - 08:21 PM

spunem spunem cum sa nu, dar din pacate nu o sa am poze
in mare, pare a fi pe principiul sufluelui de branza, deci rau sigur n-are cum sa iasa

ma referam la faina alba, oboseala ce sa-i faci icon_smile.gif
deja eu ma gandesc sa o fac si cu mere

Editat de crisa_s, 19 October 2006 - 08:26 PM.


#8 tasha

tasha

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 19 October 2006 - 08:33 PM

(crisa_s @ Oct 19 2006, 06:21 PM)

spunem spunem cum sa nu, dar din pacate nu o sa am poze
in mare, pare a fi pe principiul sufluelui de branza, deci rau sigur n-are cum sa iasa

ma referam la faina alba, oboseala ce sa-i faci icon_smile.gif
deja eu ma gandesc sa o fac si cu mere


fara sa ma laud este f buna la gust icon_smile.gif

ptiu ptiu ptiu ...care faina alba??? ca is Montingniaca ca si tine icon_biggrin.gif iar faina alba ii bad bad bad

buna ideea ta icon_smile.gif
de tinut minte si pe viitor de incercat si pe dulce cu fructe icon_smile.gif)) yami yami icon_smile.gif

#9 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 20 October 2006 - 07:59 PM

draga mea placinta a iesit foarte buna. merci de reteta
maine am s-o fac si in varianta cu mere

#10 tasha

tasha

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 20 October 2006 - 08:46 PM

ma bucur
astept vesti si pt. varianta cu mere icon_smile.gif
is curioasa rau icon_smile.gif)


#11 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 21 October 2006 - 09:28 PM

draga mea am facut placinta in plus am mai pus 2 linguri de fructoza ca am avut merele acrisoare, coaja de lamaie, putina scortisoara, vreau sa spun ca a iesit o bunatate am servit-o cu frisca, ce sa mai s-a topit, inca o data multumesc pentru reteta floare.gif

#12 pupa russa

pupa russa

    Captain Cook

  • Membri
  • 205 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bv/nürnberg

Postat 22 October 2006 - 08:28 AM

crisa_s, am si eu o intrebare. ce fel de faina ai folosit sa faci placinta asta cu mere? si cum ai pregatit merele?

am incercat si eu ieri dar mie mi-a iesit un dezastru....am pus in loc de 200 gr de faina de naut 100 gr de faina de soia si 100 gr de migdale macinate, si mere am pus ceva mai multe...patru mari...cred ca intregi ar fi avut vreun kil. merele le-am curatat, taiat felii subtirele si le-am calit cu putina fructoza si scortisoara...la mine a durat o vesnicie sa se coaca (cat de cat) si gustul nu mi-a placut deloc...cred ca restul ajunge la gunoi...si asa mi-era de pofta de placinta cum mere....

#13 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 22 October 2006 - 10:27 AM

eu am pastrat reteta asa cum este si chiar si uleiul, doar ca am mai adaugat 2 linguri de fructoza, coaja de lamaie si putina scortisoara, merele (au fost 3 medii) le-am curatat de coaja si le-am taiat cubulete si le-am amestecat cu compozitia de aluat, fara sa le calesc inainte, si le-am dat la cuptor cam vreo 60 min la foc mediu, acum nu stiu ce s-a putut intampla la tine, de ce nu s-a copt, la mine s-a copt bine si mi-a placut cum a iesit la gust, eu le-am servit cu frisca
din pacate nu am aparat ca as fi facut o poza, poate daca ai fi vazut cum arata, te-ar fi ajutat

#14 tasha

tasha

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 22 October 2006 - 02:01 PM

(crisa_s @ Oct 21 2006, 07:28 PM)

draga mea am facut placinta in plus am mai pus 2 linguri de fructoza ca am avut merele acrisoare, coaja de lamaie, putina scortisoara, vreau sa spun ca a iesit o bunatate am servit-o cu frisca, ce sa mai s-a topit, inca o data multumesc pentru reteta floare.gif


icon_cheers.gif super icon_smile.gif
trebuie sa fac si eu varianta dulce ca mi-ai facut pofta icon_smile.gif smiliehello.gif
eu am terminat azi dimieatza prajitura icon_smile.gif si imi place mai ale spt ca este fff fina la gust, adica are o compozitie usor cremoasa...cel putin a mea asa a iesit... icon_smile.gif

pupic.gif

#15 tasha

tasha

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 22 October 2006 - 02:05 PM

(pupa russa @ Oct 22 2006, 06:28 AM)

crisa_s, am si eu o intrebare. ce fel de faina ai folosit sa faci placinta asta cu mere? si cum ai pregatit merele?

am incercat si eu ieri dar mie mi-a iesit un dezastru....am pus in loc de 200 gr de faina de naut 100 gr de faina de soia si 100 gr de migdale macinate, si mere am pus ceva mai multe...patru mari...cred ca intregi ar fi avut vreun kil. merele le-am curatat, taiat felii subtirele si le-am calit cu putina fructoza si scortisoara...la mine a durat o vesnicie sa se coaca (cat de cat) si gustul nu mi-a placut deloc...cred ca restul ajunge la gunoi...si asa mi-era de pofta de placinta cum mere....


eusa_think.gif imi pare rau ca nu ti-a iesit icon_frown.gif
gustul neplacut poate vine din combinatia fainii de soia cu cea de migdale blink.gif
ai respectat reteta cat de cat? sau ai modificat-o??
eventual scrie aici cum ai facut si poate depistam unde sau ce nu afost bine icon_smile.gif
data viitoare poate incerci cu faina de naut, ce zici? icon_smile.gif) vreau sa iti iasa si tie icon_smile.gif pupic.gif
astept sa ne dai vesti ..bune icon_smile.gif

#16 pupa russa

pupa russa

    Captain Cook

  • Membri
  • 205 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bv/nürnberg

Postat 22 October 2006 - 07:14 PM

pai eu am scris exact ce am modificat: in loc de faina de naut am pus 100 de gr de faina de soia si 100 de gr de migdale macinate, si merele in loc de branza, in rest am respectat procedeul, am pastrat si lingurile de ulei si tot restul. s-ar putea ca faina sa fie de vina, asta in primul rand. dar eu naut nu am folosit niciodata, nici faina nu am vazut, si m-am gandit sa experimentez cu ce aveam in casa...in al doilea rand, de cand am pus merele m-am gandit ca sunt cam multe, si cum le-am si rumenit putin s-ar putea sa fi lasat prea mult suc...sa se fi facut un soi de piure acolo....nici nu mai conteaza din moment ce a ajuns la gunoi. data viitoare o sa pun merele doar taiate bucatele si o sa pun mai putine. cand o mai incerc, va dau de veste, nu va faceti griji.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi