Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Paine integrala


162 răspunsuri la acest topic

#1 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 20 March 2005 - 10:42 PM

Paine Monti (painea noastra cea de toate zilele :lol:
(valabila pentru ambele diete - Monti si Scarsdale)
FAZA 1 si 2 - buna pentru masa glucidica


1 cana de apa calda (250 ml)
1 lingura drojdie uscata
1 ingurita de sare
1/2 lingurita otet de mere
2 1/4 cani faina de grau integrala
o forma de cozonac

Turnati apa in castron, presarati drojdia uscata peste apa si lasati-o pana se dizolva, cam cinci minute.
Adaugati sarea si otetul.
Amestecati bine, pe urma adaugati treptat faina.
Amestecati incet pana cand aluatul se intareste si nu se mai lipeste de castron (puteti folosi un mixer). Presarati putina faina pe planseta si puneti aluatul pe ea. Framantati-l bine (cam 5 minute) pana devine elastic. Folositi o forma de paine din Teflon, ca sa nu lipeasca. Puneti aluatul in forma. Acoperiti-l cu un servet si tineti-l sa dospeasca intr-un loc cald,, pana acnd aluatul ajunge la marginea formei (cam 1-2 ore). Incingeti cuptorul la 165 C (330F), puneti painea la cuptor si lasati-o cam 1 ora, pana capata o culoare frumoasa rumena.
Painea coapta in casa este mai densa decat cea cumparata din comert, deci pentru a o praji trebuie taiata in felii foarte subtiri. Se pastreaza in frigider.

Sfaturi : painea se poate lasa la crescut in cuptor cu becul aprins (sfat insusit tot de pe culinar.ro gratie Mamei Celeste - multumesc)

Ingrediente:

Imagini atașate

  • 99612.jpg


#2 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 20 March 2005 - 10:49 PM

Un ingredient "intarziat":

Imagini atașate

  • 99615.jpg


#3 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 20 March 2005 - 10:52 PM

Eu am pus totul in masina de facut paine (intai apa si otetul, apoi sarea si drojdia, la sfarsit faina) si am setat-o pe programul de aluat.

Imagini atașate

  • 99616.jpg


#4 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 20 March 2005 - 10:57 PM

Am facut un sul de lungimea tavii si am pus-o in tava tapetata cu hartie.

Imagini atașate

  • 99618.jpg


#5 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 20 March 2005 - 11:02 PM

Am lasat-o sa creasca in cuptorul "luminat" smile.gif timp de 40 - 45 min. Doar atat pentru ca crescuse suficient. Am copt-o la 330F timp de o ora (de fapt 55 min). Dupa copt arata asa:

Imagini atașate

  • 99619.jpg


#6 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 20 March 2005 - 11:04 PM

Am lasat-o sa se raceasca pe un gratar:

Imagini atașate

  • 99620.jpg


#7 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 20 March 2005 - 11:05 PM

Asa arata sectiunea:

Imagini atașate

  • 99621.jpg


#8 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 20 March 2005 - 11:07 PM

Alta vedere in sectiune. Este o paine pufoasa si foarte buna la gust.
Se mananca la masa glucidica

Imagini atașate

  • 99622.jpg


#9 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 March 2005 - 11:35 PM

hello2.gif
Eu fac fara otet si "sulul" il transform in covrigi, baghete sau alte forme. Le bag la congelator si am paine proaspata cand doresc! tongue.gif

#10 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 20 March 2005 - 11:44 PM

Minunata ideea cu congelatorul bulinuta, am s-o incerc si eu. Eu oricum tineam painea asta in frigider. Spune-mi fara otet nu iti iese mai compacta? Ca mie numai de cand am dat peste reteta asta cu otet imi iese asa pufoasa si credeam ca de aici i se trage smile.gif

#11 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 March 2005 - 11:47 PM

O sa fac maine poza unei baghete...Este mai compacta, este adevarat, dar este gustoasa.
Eu n-o prajesc asa ca nu ma deranjeaza daca este pufoasa si poate fi taiata bine sau nu.
Oricum, maine fac si eu cu otet si-ti spun diferenta.

#12 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 21 March 2005 - 11:23 PM

Am facut painea dupa reteta mea, dar am adaugat si foarte putin otet.
Am facut doar baghete si uite ce a iesit:

Imagini atașate

  • 99894.jpg


#13 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 21 March 2005 - 11:28 PM

Si sectiunea:
[attachmentid=10328]

Imagini atașate

  • 99896.jpg

Editat de bulinuta, 16 June 2006 - 05:21 PM.


#14 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 22 March 2005 - 04:16 AM

Foarte bine arata painea ta si cred ca este si gustoasa.... Arata asa ca painea de vatra smiliehello.gif

#15 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 05 June 2006 - 12:13 AM

Hai sa va arat cat de pufoasa iese painea Monti. Uitati-o pe cea facuta azi

[attachmentid=48792]

Miniaturi atașate

  • DSC00028.JPG


#16 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 06 June 2006 - 11:43 AM

eu faina integrala de grau o cumpar de la magazinele "Univers All", o punga de hartie maronie, ca o hartie reciclata.
trebuie sa fie de cumparat si la orice magazin naturist.
si faina de secara este buna.

#17 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13866 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 06 June 2006 - 04:30 PM

Multumesc pentru informatie , imi fac maine drum pe la magazin. Totusi, te rog, cand ai putin timp , citeste pe punga daca scrie ceva despre glucide (grame). Eu nu am probleme cu greutatea dar as vrea sa stiu pt.ca sotul meu are un micut diabet si nu se gaseste paine decat cu 40-50 gr. glucide. Am gasit si "dieta"cu 20 gr. glucide dar poate e mai buna facuta de mine. Oricum vreau sa incerc si eu reteta de paine de care sunteti toate asa de incantate.


#18 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 08 June 2006 - 12:21 PM

nu scrie nimic de genul asta pe pachetul de faina. nici ingediente nici alte informatii despre nutrienti. scrie doar: faina integrala de grau obtinuta ecologic (cam asa)

#19 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13866 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 June 2006 - 08:32 PM

Multumesc Boni, am gasit faina la acel magazin, te mai rog sa-mi spui si unde gasesc paste integrale.
Am tacut pana acum pt.ca am fost plecata.

Acum urmeaza ceva rusinos dar adevarat: nu am reusit sa fac painea. Prima paine din viata mea smile.gif

Nu inteleg cum a fost posibil. Reteta era f.clara si simpla am pus in plus o lingurita de chimen (imi place mult gustul). Am masurat cu paharul de la masina de facut paine si am respectat toate cantitatile. Totul a fost OK pana in momentul cand a inceput "coacerea".
S-a "lasat" in timpul coacerii si cand am scos-o nu era prea pufoasa . . . .asa cum am citit la toate fetele ce au facut painea. Gustul era, insa, bun.
Sincera sa fiu, nu ma asteptam la asa ceva.



#20 Lizura

Lizura

    a dancing miracle...

  • Membri
  • 3318 posturi
  • Gender:Female
  • Location:CA

Postat 15 June 2006 - 05:13 AM

Ma bucur ca a avut cineva curajul sa spuna ca nu ii iese piinea.Din pacate nici mie nu mi-a iesit si ma descurc destul de fain in bucatarie.Asa ca undeva apare probabil o greseala caci mie nu imi creste absolut deloc aluatul.Cit de calda trebuie sa fie apa?Calduta sau fierbinte?Banuiala mea ea ca doar calduta....Asa e?
Alte sfaturi pt o piine buna?Poate are nevoie de ulei?

If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi