Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - CIUPERCI la cuptor


13 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 12 November 2006 - 03:47 PM

Ieri am cumparat niste ciuperci minunate si azi dimineata m-am gandit sa le fac pt. masa de pranz la cuptor. Au iesit extra si miroseaaaaaau! S-au mancat toate, toate nu a mai ramas nimic. . . .

20 ciuperci
1 ceapa rosie
sare
piper
usturoi
patrunjel
marar

Am tocat ceapa marunt, la fel si coditele ciupercilor si le-am pus sa scada in tigaie, in putin ulei de masline.
Cand s-au inmuiat bine si a scazut zeama ciupercilor am pus sare, piper, praf de usturoi, verdeata tocata marunt.
Cu ele bine amestecate am umplut "palarioarele" ciupercilor in care pusesem un patratel micut de unt .
Am dat tava la cuptor pt. cca 40 minute. Le-am scos , le-am presarat cu patrunjel verde tocat fin si am pus si putin parmezan pe ele (doar nu a inceput postul inca !)

Iata si dovada : tigaia cu "umplutura" gata scazuta ; tava cu ciupercute gata de bagat in cuptor : pe farfurie gata de mancat

Imagini atașate

  • 131404.jpg
  • 132146.jpg
  • 142058.jpg


#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 12 November 2006 - 03:49 PM

Si din apropiere. Pacat ca nu se simte si mirosul . . .

Miniaturi atașate

  • 142117.jpg


#3 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 12 November 2006 - 07:26 PM

mai mai se pare ca ti-a priit vacanta asta, ai venit croita pe treaba
arata super ca de obicei, felicitari

#4 tasha

tasha

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 21 November 2006 - 01:28 PM

pt. ca nu ma dau deloc in vand dupa ceapa prajta, am folosit tofu taiat marunt, marunt, si a iesit asa
[attachmentid=68672] [attachmentid=68673]

Imagini atașate

  • th_IMG_0458.jpg
  • th_IMG_0461.jpg

Editat de tasha, 21 November 2006 - 01:29 PM.


#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 22 November 2006 - 01:40 PM

Foarte frumos ti-a iesit, Tasha. Mi-ai facut pofta, poate mai fac si eu maine o "runda".
Branza tofu ai ras-o si ai pus-o in amestec sau ai pus-o deasupra inainte de cuptor ?

#6 tasha

tasha

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 22 November 2006 - 01:51 PM

(2heng @ Nov 22 2006, 11:40 AM)

Foarte frumos ti-a iesit, Tasha. Mi-ai facut pofta, poate mai fac si eu maine o "runda".
Branza tofu ai ras-o si ai pus-o in amestec sau ai pus-o deasupra inainte de cuptor ?


am taiat-o marunt, marunt icon_smile.gif asta am spus laugh.gif
am pus coditele de ciuperci la calit si cand au fost aproape calite am pus tofu si mararul si le-am mai lasat putin icon_biggrin.gif mi-e mi-au ramas vreo 4 palarii de ciupercute fara umplutura... blink.gif bune insa si fara umplutura tongue.gif
daca tu folosesti si ceapa in mod sigur o sa iti ajunga compozitia pt umplut pupic.gif
iar eu, o sa pun mai mult tofu data viitoare rolleyes.gif cool.gif

#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 22 November 2006 - 03:16 PM

Stai, stai ca nu "taiatul marunt" sau "rasul" era intrebarea mea !

Tu ai scris asa fara sa explici cum ai facut

QUOTE(tasha @ Nov 21 2006, 03:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
pt. ca nu ma dau deloc in vand dupa ceapa prajta, am folosit tofu taiat marunt, marunt, si a iesit asa


Deci , intrebarea era daca ai pus tofu (taiat marunt sau ras nu e important) in amestec sau deasupra. Asta am intrebat :lol: .

Ceapa de fapt nu este prajita

Eu cumpar mai multe ciupercute din care pastrez 20 palarioare (atatea intra in tava mea si alta nu am) si din restul (palarioare + codite) fac umplutura, care de fapt, este o tocanita. Cu o parte din tocanita umplu palarioarele si restul se mananca asa. Ceapa nu e prajita e doar putin inmuiata in ulei. Daca nu o suporti poti s-o fierbi dupa ce o tai "pestisori"si apoi o dai prin ulei cu restul.
:pupic: :pupic:

#8 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 22 November 2006 - 04:55 PM

(tasha @ Nov 22 2006, 01:51 PM)

... mi-e mi-au ramas vreo 4 palarii de ciupercute fara umplutura... blink.gif bune insa si fara umplutura tongue.gif


asa le-am facut eu azi, fara umplutura. cred ca le putem spune ciuperci coapte icon_smile.gif sunt foarte bune. coditele le-am folosit la un orez cu ciuperci.

#9 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 10 February 2011 - 08:01 PM

Ce bine arata de miros nici nu mai spun yumeeeeeeeeeee

Miniaturi atașate

  • SDC10166.JPG


#10 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 10 February 2011 - 08:38 PM

Fac ciuperci umplute in mai multe feluri, dar cel mai iubit de ai mei e si cel mai simplu mod: ciupercile (atat palariile cat si piciorusul) peste care am presarat un pic de sare (sau branza) se arunca la cuptor si gata... e bataie pe ele...
Chiar in seara asta le-am facut (simple, cu sare) si le-am papat cu un pireut de mazare... un deliciu...
Poze, iar nu am... am uitat sa incarc bateria....

Editat de sorinadaniela, 10 February 2011 - 08:39 PM.

Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#11 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 February 2011 - 11:09 AM

QUOTE(cristinutza29 @ Feb 10 2011, 08:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce bine arata de miros nici nu mai spun yumeeeeeeeeeee

Foarte frumos ti-a iesit floare.gif

#12 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 11 February 2011 - 09:20 PM

QUOTE(Sheng @ Feb 11 2011, 11:09 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte frumos ti-a iesit floare.gif


sarutmana pt mine inseamna foarte mult aprecierea voastra si ma bucur ca v-am cunoscut em_new_59.gif em_new_03.gif

#13 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 30 May 2011 - 10:15 AM

Umplutura: codite de ciuperci tocate, ceapa verde, unt, branza, marar si piper.

Miniaturi atașate

  • Fotografie0136.jpg

Editat de adeje, 30 May 2011 - 10:16 AM.


#14 Maco

Maco

    Bucataras

  • Membri
  • 82 posturi

Postat 22 April 2013 - 10:10 AM

In weekend am pregatit si noi o masa foarte usoara, cu multe legume. Printre ele au fost si ciuperci umplute, dupa o reteta dintr-o revista, dar foarte asemanatoare cu cea de aici.

Picioarele ciupercilor le-am amestecat cu mozarella, rosii, patrunjel, usturoi si condimente. In loc de pesmet, am pus putina faina de soia. Am gasit niste ciuperci Champignon imense D.gif Au iesit bune, cel putin asa mi-au spus toti cei care le-au mancat. Erau foarte incantati. Le-am servit calde, scoase din cuptor.

Iata aici reteta pe care am folosit-o eu:



Si una din ciupercute, in prim-plan rolleyes.gif



Pofta buna!

Editat de Maco, 22 April 2013 - 10:12 AM.

"Nu exista speranță fără încredere, fără curaj și fără efort" - Andrei Plesu



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi