Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Strudel/ placinta cu dovleac / mere


34 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 17 November 2006 - 08:40 AM

ATENTIE : acest strudel umplut cu dovleac , intra in categoria "bun dar atentie la cantitatea mancata " :angry: , deoarece dovleacul are IG=75* . Eu muream de pofta !

Cand un aliment din tabelul IG are * (o steluta) se interpreteaza astfel :
"chiar daca IG este ridicat, aceste alimente au un continut scazut de glucide pure (aprox. 5%). De aceea , consumate in cantitate normala ar trebui sa aiba un efect neglijabil asupra glicemiei"


Dar pt. a fi corect monti pentru faza I , se poate face umplutura

- cu mere (ca mai jos) sau alte fructe cu IG<50 sau gem monti

- cu carne tocata ( post # 7 ) - Mico ,




STRUDEL CU DOVLEAC
Am cumparat dovleac placintar. Muream de pofta, acesta este adevarul !

UMPLUTURA
1,5 Kg. miez dovleac , ras cu extraordinara razatoare Borner (fara de care nu mai fac nimic de mai mult de un an) si apoi pe foc pana a capatat o consistenta care mi s-a parut buna pt. umplut foile. Pt.ca mai avea destula apa si nu am vrut sa-l fac terci, l-am pus in strecuratoare destul de mult timp.
Am pus fructoza (in mod gresit 2 linguri= prea putin) si l-am lasat sa se raceasca.
6-8 lg. fructoza
scortisoara din belsug, dupa ce s-a racit
coaja de lamaie (optional)

Observatie : studiind multe retete de placinta(strudel) cu dovleac din culinar am constatat ca umplutura se poate face in 3 feluri :
1. asa cum am ales eu sa o fac
2. miezul de dovleac ras, crud ,amestecat cu zahar ,scortisoara si coaja de lamaie si apoi presarat asa crud pe foaia de placinta. Asta a fost cel mai des folosita.
3. miezul copt in cuptor si apoi pisat si amestecat cu zahar, scortisoara si coaja de lamaie.

FOAIA

Am folosit foaia dela minipizza lui Elena cu care sunt obisnuita si am pus in plus 2 lg.ulei, otet si fructoza.
350 faina (1/2 integrala + 1/2 tarate)daca e prea moale se mai adauga faina.
200 ml.apa
3 linguri ulei masline
1 cub de drojdie
(nu mai aveam uscata)
sare
2 lg. fructoza
1 lgt.otet de mere
(am vazut pe culinar la multe retete)

Am pus in MP=masina de facut paine (sau robot) si apoi am intins cu sucitorul f.f.usor 2 foi. Data viitoare vor fi 3 din aceasta cantitate.
Am pus umplutura in foi , am mai presarat inca putina scortisoara ,am rulat foaia si am pus-o in tava.
Am lasat putin in tava sulurile (acoperite cu un prosopel) pana au crescut.
Capetele sulurilor le-am taiat si le-am pus in tava in chip de mini. Data viitoare cred ca le fac pe toate mini.
La cuptor , foc mediu si gata.
Spre sfarsit am "uns" cu apa sulurile ( Crisa_s a zis ulei inainte de pus in cuptor).
Si acum pozele :

1.In tava inainte de copt.

121424.jpg

2. Scoase din cuptor

132723.jpg

#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 17 November 2006 - 08:43 AM

Pe astea le cunoasteti de ieri

Imagini atașate

  • 133109.jpg
  • 133254.jpg


#3 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 17 November 2006 - 08:46 AM

laugh.gif Si pana la urma ai facut tu ce-ai facut si l-ai montificat pe dl. dovleac! Bravo, arata f bine.
thumbsup.gif

#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 17 November 2006 - 08:47 AM

Cam asta ar fi. Se face foarte usor. Sa nu mai zic de gust care este . .. . .mmmmm
Astept sugestii si completari ca sa devina si mai monti :D

135400.jpg

#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 17 November 2006 - 08:57 AM

(RalucaM @ Nov 17 2006, 10:46 AM)

laugh.gif Si pana la urma ai facut tu ce-ai facut si l-ai montificat pe dl. dovleac! Bravo, arata f bine.
thumbsup.gif

Astept ceva pozici dela tine cu acelasi subiect icon_biggrin.gif

#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 23 February 2007 - 04:27 PM

STRUDEL CU MERE

Am "lipit-o " aici pentru ca este acelasi aluat ca la post #1, numai ca in loc de dovleac am pus mere, totusi scriu cantitatile pe care le-am folosit azi:

Foaia

350 gr (1 cup faina integrala +1 cup tarate)
200 ml (ceva mai putin de 1 cup apa calduta)
2 lg. ulei
1 lg. fructoza
1 plic drojdie
sare

Umplutura
6 mere mari rase si calite cu putina fructoza, cand s-au racit am pus muuuulta scortisoara.
Am "framantat" aluatul in MP=masina de facut paine (sau in robot) si apoi am umplut cu mere , am rulat si am taiat dupa modelul minipizzelor.
Le-am mai lasat la crescut , acoperite, cam 45 minute si apoi la cuptor cca.30 -40 minute.

Astea sunt toate. Atatea mi-au iesit din cantitatea de mai sus

084429.jpg

Cam atat am apucat sa mananc si eu . . . .

155859.jpg

#7 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 16 March 2008 - 09:13 AM

Draga Rodica, multumesc pentru reteta de strudel si placinta. Ne-ai demonstrat ca inca o data ca totul se poate montifica. Eu sunt mare fan "placinte", dar nu indrazneam.
Am facut dupa reteta ta, strudel cu carne, iar cand ma intorc din delegatie, am sa fac si eu cu varza, ca imi e pofta de cativa ani! Acum in post se poate face si cu soia granule, calita cu multa ceapa, dupa ce a fost fiarta cu legume si condimente.
Umplutura cu carne:
500g carne vita slaba
500g ceapa
2 oua
sare, piper
1-2 linguri ulei
Se taie carnea si ceapa bucatele si se calesc in putin ulei cateva minute, apoi se adauga cate putina apa, pana se fragezeste carnea. Se dau prin masina de tocat, daca se poate cu gauri mai mari.
Se condimenteaza cu sare si piper si cand se mai raceste putin se mesteca cu ouale si se intinde peste foia de aluat.
Se unge cu ulei tava, foaia de aluat sub umplutura si deasupra. Arata si mai bine daca se unge cu galbenus de ou pe deasupra.
Nu se serveste cu bere ca ingrasa!
PS:
As inlocui data viitoare o parte din faina cu faina de soia, ca sa nu mai iasa asa negricioasa (eu pun si la paine si iese buna).
Uite o poza cu realizarea mea:

Miniaturi atașate

  • PLACINTA_CARNE.jpg

Editat de mico, 16 March 2008 - 11:00 AM.


#8 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 16 March 2008 - 10:03 AM

Cautand placinta facuta de Onaf , hop, o surpriza.
Mico, ti-a iesit un strudel foarte frumos !
L-ai uns cu ulei, cu apa sau cu nimic inainte de a-l pune in cuptor ?
Acum am si eu o rugaminte : mai adauga un "edit" cu ce ai pus in carne si cum ai pregatit-o, sa fie acolo pentru cine este amator de placinta (strudel) cu carne.

#9 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 16 March 2008 - 10:29 AM

M-am conformat cu "editarea"

#10 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 07 April 2008 - 05:47 PM

Tocmai s-a racit Placinta cu mere si am taiat-o.
I-am pus o multime de scortisoara. o minunatie !

153203.jpg


FOAIA

Am folosit aceeasi foaia ca la post #1 (dela minipizza) .
350 faina monti(1/2 integrala + 1/2 tarate)daca e prea moale se mai adauga faina.
200 ml.apa
3 linguri ulei masline
1 cub de drojdie
( merge si cu uscata)
sare
2 lg. fructoza
1 lgt.otet de mere


Merele rase (cu coaja) , calite si puse intre cele 2 foi.

#11 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 19 November 2010 - 07:29 PM

Strudele cu mere:

111910175600_resize.jpg

111910183044_resize.jpg

111910184455_resize.jpg

Bune!


#12 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 November 2010 - 07:48 PM

Ce multe si ce frumoase ti-au iesit em_new_08.gif

#13 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 19 November 2010 - 08:08 PM

QUOTE(Sheng @ Nov 19 2010, 07:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce multe si ce frumoase ti-au iesit em_new_08.gif


em_new_22.gif
Am facut pentru toata lumea, deci poftim la strudele calde em_new_20.gif
Cand eram in gimnaziu, aveam langa scoala un magazin mititel. Uneori gaseam acolo strudele. Le aduceau calde, chiar inainte sa sune de pauza mare. Erau simple, nu prea elaborate - cam ca ale mele, si mai dadeam din cand in cand peste samburi de mere. Dar aveau un guuuuust em_new_13.gif

#14 annaxz

annaxz

    Captain Cook

  • Membri
  • 242 posturi

Postat 05 January 2011 - 09:03 PM


Am vrut placinta de mere, aveam mare pofta deci:
am facut aluatul din iaurt. tarate ovaz, drojdie si putin ulei.

Miniaturi atașate

  • DSC02711_4.JPG
  • DSC02712_5.JPG
  • DSC02713_6.JPG


#15 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 January 2011 - 09:52 AM

Anna, zau ca esti un bucatar desavarsit - mie uneori nu-mi ies nici aluaturile facute dupa reteta, daramite ceva inventat de mine (de fiecare data cand am facut dupa capul meu au iesit umede in interior). Arata super si cred ca are un gust grozav (si eu ador taratele de ovaz pentru ca au gust bun si pot inlocui cu succes faina).

#16 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 11 January 2011 - 06:14 PM

CITAT(2heng @ Feb 23 2007, 04:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
STRUDEL CU MERE

Am "lipit-o " aici pentru ca este acelasi aluat ca la post #1, numai ca in loc de dovleac am pus mere, totusi scriu cantitatile pe care le-am folosit azi:

Foaia

350 gr (1 cup faina integrala +1 cup tarate)
200 ml (ceva mai putin de 1 cup apa calduta)
2 lg. ulei
1 lg. fructoza
1 plic drojdie
sare

Umplutura
6 mere mari rase si calite cu putina fructoza, cand s-au racit am pus muuuulta scortisoara.
Am "framantat" aluatul in MP si apoi am umplut cu mere , am rulat si am taiat dupa modelul minipizzelor.
Le-am mai lasat la crescut , acoperite, cam 45 minute si apoi la cuptor cca.30 -40 minute.

Astea sunt toate. Atatea mi-au iesit din cantitatea de mai sus



Tu stii ca eu am mai mereu intrebari, asa ca nu aveam cum sa pierd ocazia tocmai de data aceasta... o intrebare mai natanga, da' na, daca nu sunt sigura intreb: aluatul asta cred ca-l lasi si la crescut, nu? Sau dupa ce l-ai facut il folosesti imediat?
Multumesc mult!
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#17 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 January 2011 - 07:15 PM

QUOTE(sorinadaniela @ Jan 11 2011, 06:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Tu stii ca eu am mai mereu intrebari, asa ca nu aveam cum sa pierd ocazia tocmai de data aceasta... o intrebare mai natanga, da' na, daca nu sunt sigura intreb: aluatul asta cred ca-l lasi si la crescut, nu? Sau dupa ce l-ai facut il folosesti imediat?
Multumesc mult!

Pai n-am scris mai Sorinuto ? D.gif
Ia uite
QUOTE(2heng @ Feb 23 2007, 04:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>

STRUDEL CU MERE

Am "framantat" aluatul in MP si apoi am umplut cu mere , am rulat si am taiat
Le-am mai lasat la crescut , acoperite, cam 45 minute si apoi la cuptor cca.30 -40 minute.


Deci il folosesc imediat dar dupa ce se pune umplutura, se ruleaza si se taie, se lasa la crescut, acoperite cheekkiss.gif

#18 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 12 January 2011 - 03:49 PM

CITAT(Sheng @ Jan 11 2011, 07:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Pai n-am scris mai Sorinuto ? D.gif
Ia uite
Deci il folosesc imediat dar dupa ce se pune umplutura, se ruleaza si se taie, se lasa la crescut, acoperite cheekkiss.gif



Aaaaa, vezi ca asa intelege si natangul de mine... gata, acum sunt lamurita. Multam mult!
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#19 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 12 January 2011 - 09:24 PM

QUOTE(sorinadaniela @ Jan 12 2011, 03:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Aaaaa, vezi ca asa intelege si natangul de mine... gata, acum sunt lamurita. Multam mult!

Sorina, din mainile tale talentate iesea ceva bun si fara explicatia respectiva. Sunt sigura em_new_15.gif

#20 Raluca2008

Raluca2008

    Bucataras

  • Membri
  • 190 posturi

Postat 07 February 2011 - 01:06 PM

Imi vine sa ma bat cu facaletul in cap :((. In weekend am incercat sa fac si eu acest strudel minunat. O reteta atat de simpla, care avea toate sansele de succes. Evident, eu nu am facut niciodata foietaje, nici nepermise nici permise dar am zis ca ce poate sa iasa rau?! Iata ca a iesit o ciudatenie pe care de jena nici nu am mai pozat-o, dar pe care de nervi am mancat-o. Am urmat exact reteta ta sheng, cu 350 gr faina plus tarate, am gasit prin casa un blender care avea marcajul de cup si am pus asa,1 cup cu 1 cup, mi-am stors creierii jumatate de zi ce inseamna am "framantat" aluatul in MP si am ajuns la concluzia ca inseamna mainile personale :)) ca alta nu am gasit si rezultatul a fost ca nici nu am avut nevoie de framantat ca arata ca un fel de umplutura de musaca. Pe care am sucit-o in toate partile si tot nu am reusit sa o fac sa semene a aluat. E drept ca i-am tot adaugat in disperare, cand o mana de faina, cand una de tarate, sa pastrez 50-50. Sa fi pus prea multa apa la inceput? Am pus cam 3/4 de cana obisnuita de ceai. Am pus-o si toata odata, ca omul priceput. Cert este ca am intins-o cu mp (mana personala) pe foaia de copt, prin presare si am reusit sa pun umplutura pe mijloc dupa care cu chiu cu vai am rulat-o si am taiat-o. Bine, am rulat-o cu ajutorul foii de copt ca ea saraca nu se tinea pe picioarele ei. Am tinut coca si la dospit vreo jumatate de ora pe calorifer, in prealabil, in speranta ca va arata si ea pe urma a aluat, dar nici o sansa. Ce mi-a iesit, a fost o superba paine cu mere, pe care si daca as fi vrut sa o fac probabil nu imi iesea. Sa pun mai putina apa? Ce sa fac sa arate si coca mea a aluat? Nici maica-mea nu se pricepe la prajituri deci nu am pe cine sa intreb. Ca daca ma apucam sa adaug faina in nesimtire, pierdeam proportia cu taratele.





Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi