Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Inghetata de fructe - 5 minute


32 răspunsuri la acest topic

#1 SoricelulAlbastru

SoricelulAlbastru

    micro Bucatar

  • Membri
  • 5 posturi

Postat 19 November 2006 - 12:02 PM

Salut,

M-am inscris anume ca sa va dau cateva retete Montignac inventate de mine in goana dupa ceva dulce tongue.gif .

Reteta inghetata

Astazi: inghetata de fructe

Ingrediente: fructe congelate (capsuni sau fructe de padure sau cirese fara samburi), lapte praf, ou, fructoza.
Cantitati pentru 4 portii: o punga de fructe congelate (450-500g), 4 albusuri, 8 linguri de lapte praf, 4 linguri de fructoza (si apoi ajustati dupa preferinte)
Ustensile: robot de bucatarie

Pasul 1: fructele congelate se pun in robotul de bucatarie (functia de maruntire sau de zdrobire cuburi de gheata) pana se transforma in "zapada de fructe".

Pasul 2: in blender se pun: 2 albusuri, lapte praf, fructoza si se adauga zapada obtinuta anterior. Pentru ca amestecul e destul de vascos, se "ajuta" blenderul amestecand din cand in cand compozitia pentru omogenizare.

Nota: se poate folosi in loc de lapte praf + albusuri o cutie de smantana dulce UHT (ca sa fie si mai Montignac).

Se pune in cupe de inghetata, se orneaza cu frisca dietetica sau cu frunze de menta si se consuma imediat.
Este delicioasa si foarte naturala.

Editat de irca20, 12 June 2009 - 12:16 PM.


#2 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 20 November 2006 - 07:30 AM

Bine ai venit printre noi!

Suna tare bine inghetata ta. O intrebare, aproximativ cate fructe, lapte praf etc., niste proportii orientative daca poti sa ne zici rolleyes.gif .


#3 SoricelulAlbastru

SoricelulAlbastru

    micro Bucatar

  • Membri
  • 5 posturi

Postat 20 November 2006 - 12:05 PM

Multumesc pentru primire.
Am editat mesajul initial si am adaugat si cantitatile. O sa postez si poze in curand.

#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 20 November 2006 - 05:55 PM

Buna Soricelule ! Sper sa ramai mult timp printre montinutze.Cred ca se face usor inghetata dar eu nu promit sa o fac inainte de venirea verii. biggrin.gif biggrin.gif

Totusi am o intrebare "tehnica" : laptele praf (eu am vazut fara zahar dar cu 26% grasime) este oare monti la ingrediente ?
rolleyes.gif

#5 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 27 May 2008 - 05:40 AM

Am facut parfait de capsuni, inspirandu-ma de aici:
http://www.culinar.r...w...=11332&st=0

reteta montificata este aceasta:

-500g capsuni
-4 linguri suc de portocale proaspat
-130g fructoza
-400ml smantana lichida pt. frisca 30% grasimi
(am calculat si caloriile=103cal/100g)

Zdrobim capsunile si amestecam cu sucul de portocala si fructoza.
Punem piureul intr-o cutie. Batem frisca si o turnam peste.
Amestecam un pic si dam la congelator pt. o ora si jumatate.
Dupa o ora si jumatate, scoatem compozitia de la congelator si o turnam intr-un vas in care s-o putem mixa. O batem pana obtinem o crema moale, fina.
Returnam compozitia in cutie si dam la congelator pt. cel putin 2ore.

si arata asa:


Miniaturi atașate

  • p._caps_2.JPG


#6 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 27 May 2008 - 05:47 AM

si alta poza, fara soare, poate se vede mai bine:

Miniaturi atașate

  • p._caps.JPG


#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 27 May 2008 - 07:57 AM

Minunata ti-a iesit !
Cat nu ma dau eu in vant dupa inghetata dar as manca o portie ! mincacios.gif

#8 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 27 May 2008 - 09:15 AM

multumesc, Rodica.
Imi pare rau ca nu mai am deloc sa te servesc cu o portie, e musai sa o faci si tu, poate iti schimbi parerea despre inghetata!

#9 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 27 May 2008 - 09:23 AM

oai cum arata!!!! eu mor dupa ingheata!!! abea astept sa apara si la noi la piata capsunile sa ma apuc de facut inghetata. cele de la supermarket mie mi se par prea scumpe.

#10 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 27 May 2008 - 10:11 AM

CITAT(boni @ May 27 2008, 09:23 AM) <{POST_SNAPBACK}>
oai cum arata!!!! eu mor dupa ingheata!!! abea astept sa apara si la noi la piata capsunile sa ma apuc de facut inghetata. cele de la supermarket mie mi se par prea scumpe.


Boni, cred ca n-ai mai fost demult la piata, au aparut si cele adevarate, romanesti, parfumate si dulci.

#11 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 27 May 2008 - 12:21 PM

QUOTE(mico @ May 27 2008, 11:11 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Boni, cred ca n-ai mai fost demult la piata, au aparut si cele adevarate, romanesti, parfumate si dulci.

asa-i icon_redface.gif
tocmai m-a sunat sotul ca a avut drum in oras, a trecut pe la piata si a cumparat... capsuni smile.gif

#12 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 28 May 2008 - 12:26 AM

Vai ... am zis si nu m-am tinut de cuvant, sper diseara sa am timp sa pun retetele de inghetata. Arata mortal inghetata!!! Mmmm si eu am in congelator, dar diferita reteta. 2 chestii sunt in comun insa: capsunii si ... placematul biggrin.gif sau cum ii zice la chestia pe care e pusa cupa de inghetata, de la ikea.

#13 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 28 May 2008 - 04:49 AM

Ooooo, te salut Raluca! hello.gif
Pai no, hai repede, ca acum e momentul: ieri era piata plina de capsuni cu 3,00lei kilogramul.
Ar trebui cumparate si bagate la congelator!
Da, nimicurile astea de la ikea ne-au infrumusetat si noua viata!

#14 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 28 May 2008 - 09:06 AM

am facut si eu "ighitata" (asa ii spune anamaria wink.gif ) si am facut toata casa fericita
pun reteta aici pentru ca este de fructe si pentru ca este mai dietetica (din punct de vedere colesterol)
poze nu am, poate face "bunicu" azi si mi le trimite wink.gif

reteta:
600 gr capsuni
2 albuse
4 linguri fructoza
150 (in paharel) smantana normala, din aceea fermentata (eu am folsit de la tnuva, de 12%), se poate folosi si un iaurt mai gras, din acela cremos

- am batut "bat" alusele cu 2 linguri fructoza
- am facut piure capsunile cu celelalte 2 linguri de fructoza
- jumatate din piure-ul de capsuni l-am amestecat cu smanata si apoi cu spuma de albuse
- si la congelator. nu am masina de inghetata (dar sunt hotarata sa-mi cumpar) asa ca din 45 in 45 de minute am tot scos si am tot amestecat in castron. dupa 3 ture din astea am scos in castroane si am papat-o cu restul de piure turnat deasupra si putina cioco bucati. era inca moale, normal, dar noi nu mai aveam rabdare, mai ales cea mica, care inca nu pricepe ca atunci cand faci ceva de mancare dureaza biggrin.gif

azi dimineata era cam beton, dar am luat-o cu o lingura si am pus in paharul de prezentare si arata destul de ok. sper sa pot as va prezint si poza

#15 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 28 May 2008 - 01:50 PM

au sosit si pozele dar nu sunt prea clare sad.gif

dupa cum am spus am luat din castron cu lingura si am pus in pahar, iar deasupra am turnat piure de capsuni si am infipt cioco 85%
Picture_004.jpg

si sectiuni smile.gif
Picture_005.jpg
Picture_007.jpg

am luat o hotarare: imi cumpar masina de inghetata wink.gif m-am pus pe cautat. daca imi puteti recomanda ceva.... floare.gif

Editat de boni, 28 May 2008 - 01:51 PM.


#16 Catalin_23835

Catalin_23835

    micro Bucatar

  • Membri
  • 5 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ploiesti (Prahova)

Postat 28 May 2008 - 02:48 PM

Buna fetelor!

Va deranjez si eu cu o intrebare... Am facut parfait-ul cu capsuni (multumesc pentru reteta Mico)... Numai ca nu stiu ca ce masa sa-l mananc... blink.gif Sau il pap pur si simplu ca desert.

Eu tin dieta de cateva zile, am mai tinut-o o data, dar pur si simplu nu-mi amintesc regula...

pupic.gif

#17 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 28 May 2008 - 04:32 PM

Hai ca m-ati enervat cu inghetatele astea !
Poftim ca am facut si eu, reteta postata de Mico, doar ca am pus 3 linguri de fructoza (cred ca-i mai putin de 130 gr) si in loc de sucul de portocala am pus chiar o portocala ( normal , fara coaja) si am zdrobit-o impreuna cu capsunile.
Mi-nu-na-ta !

inghetata_de_capsuni__193026.jpg Inghetata_de_capsuni_170048.jpg



#18 psyche

psyche

    Big Chef

  • Membri
  • 948 posturi
  • Gender:Female
  • Location:la poale de munte

Postat 30 May 2008 - 07:18 PM

QUOTE(mico @ May 27 2008, 05:47 AM) <{POST_SNAPBACK}>
si alta poza, fara soare, poate se vede mai bine:

Mico si eu am facut un fel de inghetata de capsuni dar n-am pus frisca din smantana ci o cutie de crema de branza Exquissa (sau cam asa ceva) care cica are doar 0,2% grasime, cam o lingura de fructoza (am nimerit niste capsuni incredibil de dulci) si multe fructe. Cred ca ar fi aratat ca a ta, doar ca a gasit-o fiica mea in congelator si-a mancat juamte inainte de a se congela... deci delicioasa! Si cu minim de calorii!
You lock the door and throw away the key theres someone in my head but its not me



#19 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 13 June 2008 - 05:43 AM

vali, ce frumoasa ti-a iesit! nu ne dai mai multe detalii despre cum ai facut-o?
eu am mesterit ieri o inghetata din zmeura, dar a fost atat de buna si de putina (pentru 4 persoane), incat n-am mai apucat sa fac poze si imi pare tare rau ca avea o culoare...N-am pus nici frisca, nici oua ci doar atat, ce aveam in frigider:
- 400g zmeura din prima productia proprie de la tara
- 100g fructoza
- o cutie 200g iaurt 0%
- o cutie 250g branza quark 0,4%
Toate bagate in mixer cateva minute si apoi in congelator cam 2 ore. Simpla, buna, parfumata si super dietetica.

#20 maracara

maracara

    Captain Cook

  • Membri
  • 315 posturi

Postat 26 February 2010 - 08:44 AM

am facut-o si eu blob1.gif hello2.gif


superba (n-am lasat-o suficient la congelator pentru ca n-am mai putut de pofta icon_porc.gif ....dar azi e ok)

Multumim de reteta minunata floare.gif

Am facut-o dupa reteta propusa de Sheng cu portocale

Miniaturi atașate

  • 50.jpg




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi