Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Prajitura Snickers


2 răspunsuri la acest topic

#1 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 03 December 2006 - 08:50 AM

Reteta originala se gaseste aici http://www.culinar.r...?showtopic=9235
Va scriu direct cum am facut-o eu wink.gif :
8 oua
12 linguri fructoza
400 gr. migdale macinate
1 lingura faina soia - sa nu zic ca n-am pus, se poate la fel de bine fara
5 linguri cacao
jumatate plic praf de copt

Se bat albusele, se pune fructoza peste. Se adauga faina, cacao si praf de copt, se amesteca cu grija cu o lingura si la sfarsit se adauga nuca/migdalele macinate. Se separa in 3 parti egale care se intind cu lingura uda pe dosul unei tavi (eu am pus hartie cerata). Se coc in cuptor la 170 C cate 15 min exact (nu lasati mai mult ca se usuca).

Cat timp foile sunt la cuptor se face crema:
8 galbenusuri
1 ou intreg
3 linguri cacao
7 linguri fructoza
4 linguri frisca lichida
100 gr. ciocolata 72%

Se pun toate pe aburi si se fierb pana se topeste ciocolata. Se lasa sa se raceasca si se adauga 120gr unt. Eu din pacate ma grabeam la lucru si era inca calda crema cand am pus untul => s-a taiat. Asa cum a iesit, am pus-o intre foi si am presarat nuca peste ambele straturi de crema. Apoi am topit 3 bucatele cioco cu putina frisca lichida si a iesit glazura.

[attachmentid=71351]
Si sectiune:
[attachmentid=71352]
E foarte foarte buna si usor zic eu de facut (tinand cont ca e prima data cand fac o praji cu foi). Cred ca e prajitura monti cu cel mai normal gust (pt ca n-am folosit numai o lingura de faina de soia icon_biggrin.gif ).
[attachmentid=71353]

Miniaturi atașate

  • IMG_3290.JPG
  • IMG_3282.JPG
  • IMG_3283.JPG

Editat de RalucaM, 03 December 2006 - 08:55 AM.


#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 03 December 2006 - 11:17 AM

Vai, Raluca , m-ai distrus ! Asta mai lipsea dupa tortul lui Ruth . . . . Mooooor de invidie !!!
Eu nu fac asa ceva ca ma stresez doar cand citesc ca albusul se bate cu altceva decat singur si in plus se mai coace si pe tava intoarsa pe dos !!! Exclus ! Nu-i de mine !
Dece nu esti mai aproape ca veneam chiar si pt o singura bucata 022.gif



#3 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 03 December 2006 - 01:10 PM

Vai vai! Pai n-am zis ca-i prima care o fac cu foi si e usoara? Ce sa-ti fac? Iti trimit o bucata pe vapor tongue.gif daca ti-e frica sa-ncerci.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi