Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Prajitura sau tort cu mac


44 răspunsuri la acest topic

#1 iraluca

iraluca

    Bucataras

  • Membri
  • 57 posturi

Postat 17 December 2006 - 02:31 PM

Acest topic are 2 retete de prajitura cu mac :
Reteta 1 - post #1
Reteta 2 - post # 33



Reteta am luat-o de pe un blog (gasit la untimplare cautind pe net retete de praituri cu mac)
Asta este linkul de unde am luat reteta: http://dolce-claudia...mohnkuchen.html
Aici e specificat ca sursa cartea "Der grosse Meuth Neuner Duttenhofer", Collection Rolf
Heyne, Munchen 2004 si este aici prezentata autoarea blogului - Claudia.

Aici este poza din reteta originala o pun aici ca sa va conving sa o faceti ca e bunuta tare.

[attachmentid=74707]

Reteta:
1. Prajitura cu mac (poate fi si tort)
Cantitate: 12 bucati

200 g unt moale
5 galbenusuri
50 g zahar pudra (eu am pus fructoza dar nu stiu cit..dupa gust)
1 lingura Rom
1 lingura lichior de portocale
1/2 lamiie (coaja rasa)
200 g migdale (pisate, sa fie ca o faina)
200 g mac
5 albusuri
130 g zahar (eu am pus tot asa, fructoza - dupa gust)


Untul, galbenusurile si zaharul pudra se amesteca pina cind obtinem o crema mai groasa. Se adauga romul, lichiorul de portocale si coaja de lamiie si se amesteca in continuare pina cind se obtine o crema lucioasa si de de consistenta tare :) Se adauga apoi macul si migdalele si in compozitia obtinuta se incorporeaza albusurile batute spuma tare impreuna cu zaharul. Se coace 60 minute la cuptorul preincalzit, la 170 grade. Se pudreaza cu zahar pudra sau se acopera cu glazura de ciocolata.

Eu nu am avut din pacate lichior de portocale si nici lamiie si am pus 2 esente de lamiie...
Mie imi place macul si mi se pare f. bunuta prajitura !


[attachmentid=74708][attachmentid=74709]

[attachmentid=74710]

Miniaturi atașate

  • IMG_0705.jpg
  • P1000767.JPG
  • P1000771.JPG
  • P1000772.JPG


#2 iraluca

iraluca

    Bucataras

  • Membri
  • 57 posturi

Postat 17 December 2006 - 09:47 PM

Am halit in seara asta o portie dubla si e buna rau, nu aveti scuze sa nu o prestati smile.gif
(Sper ca e Monti reteta, sa ma corecteze cine se pricepe daca nu e asa..ca eu nu sunt prea riguroasa, si mai ales la praji nu ma pricep ca nu prea fac, pt. ca oricum nu prea maninc..)

#3 seima

seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 20 December 2006 - 02:00 PM

iraluca, imi face cu ochiul prajitura ta, mai ales ca zilele astea ma gandeam sa fac ceva cu mac.
Notata! biggrin.gif

#4 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 22 December 2006 - 08:56 PM

Am facut-o! Si e deja pe jumate gata. Am lasat-o simpla fara nimic deasupra. Merci de reteta, e rapida si buna! Poze n-am mai facut ca arata exact ca a ta.

#5 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 23 December 2006 - 03:57 PM

SUPERPRAJITURA!
am facut-o de doua ori, pentru ca am o nenorocire de cuptor, zici ca-i capcaun, dupa cele 60 de minute "regulamentare" era pirlita bine, biata prajitura. asadar m-am limitat la 35 de minute...
dar trebuie sa va spun ca a fost cea mai apreciata (ca sa folosesc un eufemism!) prajitura de pina acum! toata lumea s-a oferit sa-mi mai cumpere mac ca sa mai fac... biggrin.gif
multumirile mele si ale intregii case!

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#6 Ana Daniela

Ana Daniela

    micro Bucatar

  • Membri
  • 28 posturi

Postat 19 October 2007 - 01:39 PM

am facut si eu prajitura si e gustoasa, cu mici modificare 2 esente lamai in loc de rom am pus angeli, in loc de praful de migdale faina, este minunata mersi!

Miniaturi atașate

  • IMG_2668.JPG


#7 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 18 January 2010 - 10:44 PM

Revin. După trei ani de cînd am făcut-o prima dată, rămîne o vedetă a dulciurilor de Crăciun şi de revelion la noi în familie. smile.gif

P1040762.jpg

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#8 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 18 January 2010 - 10:53 PM

Musai sa imi zici exact cum o faci, ca daca ai facut tu trebuie sa fac si eu biggrin.gif .

#9 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 18 January 2010 - 10:56 PM

Cum de nu am vazut eu minunea asta, doar am bantuit pe culinar ceva vreme.

#10 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 18 January 2010 - 11:14 PM

Julix, încearc-o musai! Eu am fost cu ea şi „în deplasare“ şi am avut acelaşi succes.

QUOTE(puskin @ Jan 18 2010, 10:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Musai sa imi zici exact cum o faci, ca daca ai facut tu trebuie sa fac si eu biggrin.gif .


Păi, cam ca în reţeta de sus, dar cu fructoză în loc de zahăr (de fapt un amestec de fructoză cu zahăr brut, pentru că n-am cumpărat decît o punguţă de xilitol, care s-a terminat o dată cu checul sad.gif ) şi fără lichior şi rom. De copt însă am copt-o mult mai puţin decît în reţetă, fiindcă în cuptorul meu s-ar fi făcut scrum.
Am respectat procedeul expus de Raluca. Am frecat gălbenuşurile cu o parte din fructoză, pe urmă cu untul, am adăugat nişte lămîie (nu folosesc coajă de lămîie, îmi pare rău, sînt prea multe toxine acolo), pe urmă am amestecat cu albuşurile bătute cu restul de fructoză, am turnat în tavă şi-am dat la cuptor.
N-am pus nimic deasupra, nici zahăr, nici glazură.

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#11 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 18 January 2010 - 11:35 PM

Cam asa ma gandeam si eu ca ai facut, dar vroiam o confirmare. Multam pupic.gif

#12 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 18 January 2010 - 11:40 PM

Si eu am facut atunci dar stiam ca am pus si poza !
Vad ca nu-i !
Faceti-o fetelor ca e foarte buna.

#13 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 19 January 2010 - 12:18 AM

Fetelor , va rog, nu mai umblati cu ispite help.gif Doar ce am cumparat azi migdale albe si voiam sa le pun bine pentru 8 Martie, dar cine rezista la o prajitura cu mac smiliecheeburga.gif

#14 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 19 January 2010 - 09:25 AM

Asta pare sa fie o idee super pentru Lasata secului biggrin.gif
Mama a invitat deja finii, iar eu nu am de gand sa calc stramb nici atunci. Totusi nu vreau sa fac opinie separata si sa prepar ceva doar pentru mine, deci prajitura asta pare perfecta.
Poate pana atunci imi comand si Xylitol.


#15 2ut

2ut

    Big Chef

  • Membri
  • 972 posturi

Postat 20 January 2010 - 10:12 AM

Am facut si eu prajitura, e tare buna (mai ales ca aveam in casa cozonac cu mac, preferatul meu si mi-era cam pofta, dar cu prajitura asta ma declar pe deplin multumita rolleyes.gif )

DSCN8520.JPG


DSCN8522.JPG



#16 Yyana

Yyana

    Big Chef

  • Membri
  • 525 posturi
  • Gender:Female

Postat 20 January 2010 - 10:47 AM

Onaf si 2ut m-ati convins , arata de miliarde, moooooor de pofta

Dar am si eu o intrebare de nepriceputa prin bucatarie. Eu stiam ca macul se pune/fierbe in lapte.
Intrebarea este ,cum s-a procedat cu macul ca nimeni nu a explicat si se intelege ca macul a fost pus asa, uscat
Stiu ca o sa radeti de mine dar , nah, nu ma pricep
Si inca o intrebare 2ut te rog sa-mi spui ce dimensiune are forma ta ?
Si alta intrebare ca uitasem de asta. Cand zice 200 gr migdale pisate poa' sa fie 200 gr pudra de migdale ? Asa ai folosit ?

Editat de Yyana, 20 January 2010 - 10:51 AM.


#17 2ut

2ut

    Big Chef

  • Membri
  • 972 posturi

Postat 20 January 2010 - 10:58 AM

CITAT(Yyana @ Jan 20 2010, 10:47 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Onaf si 2ut m-ati convins , arata de miliarde, moooooor de pofta

Dar am si eu o intrebare de nepriceputa prin bucatarie. Eu stiam ca macul se pune/fierbe in lapte.
Intrebarea este ,cum s-a procedat cu macul ca nimeni nu a explicat si se intelege ca macul a fost pus asa, uscat
Stiu ca o sa radeti de mine dar , nah, nu ma pricep
Si inca o intrebare 2ut te rog sa-mi spui ce dimensiune are forma ta ?
Si alta intrebare ca uitasem de asta. Cand zice 200 gr migdale pisate poa' sa fie 200 gr pudra de migdale ? Asa ai folosit ?



Eu am pus macul asa macinat si atat. Forma mea are 26 cm, iar la migdale am pus 200g faina de migdale (din aceea de la Kaufland, de Stilla, a 100g punga. Si macul era tot de la ei, punga de 200g mac macinat).



#18 Yyana

Yyana

    Big Chef

  • Membri
  • 525 posturi
  • Gender:Female

Postat 20 January 2010 - 11:04 AM

CITAT(2ut @ Jan 20 2010, 10:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu am pus macul asa macinat si atat. Forma mea are 26 cm, iar la migdale am pus 200g faina de migdale (din aceea de la Kaufland, de Stilla, a 100g punga. Si macul era tot de la ei, punga de 200g mac macinat).

Sa inteleg ca macul din punguta l-ai rasnit ?
Multu' foarte , foarte mult floare.gif floare.gif .

editez : nu ! sunt eu chioara. Vad ca asa l-ai cumparat . Am inteles Scuze !

Editat de Yyana, 20 January 2010 - 11:13 AM.


#19 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 20 January 2010 - 11:20 AM

CITAT(2ut @ Jan 20 2010, 10:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu am pus macul asa macinat si atat. Forma mea are 26 cm, iar la migdale am pus 200g faina de migdale (din aceea de la Kaufland, de Stilla, a 100g punga. Si macul era tot de la ei, punga de 200g mac macinat).


Mii de multumiri pentru informatie, nu stiam ca se gaseste mac risnit ; am o prietena care face un cozonac cu mac, o nebunie, dar mereu se vaita ca trebuie sa risneasca macul, si il risnea manual , am sa-i fac o surpriza , sa-i duc mac gata risnit.
Prajitura este teribil de tentanta , dar stau cumintica, m-am rasfatat ieri cu mamaliga cu naut , si azi s-a vazut efectul la cintar, desi faina de naut pe care o am eu, nu cred ca depaseste un IG =35 rolleyes.gif

#20 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 January 2010 - 11:51 AM

Adică voi aţi rîşnit macul? ohmy.gif Ce chestie, habar n-aveam de aşa ceva.
Eu am tăiat punguţele, am răsturnat bobiţele de mac în compoziţie, am amestecat şi-am dat la cuptor. biggrin.gif

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi