Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Antoinette


36 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 10 January 2007 - 10:52 PM

Am facut in seara asta, prajitura. Foarte repede se face si e f.buna.
http://www.culinar.r...showtopic=12556

ANTOINETTE
dupa reteta lui Fredi & Paradis

Ingrediente:

-6 linguri de faina soia + 1 lingura scortisoara (scortisoara e folositoare pt.ca nu mai miroase deloc soia)
-2-3 linguri fructoza
-1 pachet de praf de copt
-3 oua
-3 linguri de ulei
-3 linguri de (apa + smantana dulce = lapte)

PREGATIRE
-se amesteca totul (iese ceva destul de fluid). Cred ca am pus ling. de faina cam rase.Oricum o mai fac.
-se toarna in forma unsa si tapetata sau cu hartie de copt.
-deasupra se pun 2 - 3 mere taiate felii subtiri pudrate cu scortisoara
-se da la cuptor cca.10-15 minute
-apoi se toarna deasupra 50g unt topit+1 lingura fructoza+1 ou batut (cu 2 oua cred ca iesea fata mai frumoasa) . Paradis a pus si o lingura plina cu smantana , asa o sa fac si eu data viitoare.
-se mai tine putin in cuptor (5-10 minute)


[attachmentid=78609]221908.jpg

si o feliuta

222522.jpg

#2 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 11 January 2007 - 09:54 AM

Bravo pt inventia cu scortisoara! Cumva cumva i-ai venit de hac la dna Soia. Eu pana acuma o inlocuiam sau injumatateam cu faina de migdale, maine incerc garantat cum ai facut tu si revin cu poze. wink.gif

#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 January 2007 - 10:24 AM

Da, i-am venit de hac doamnei . . . . . :D :D :D si inca bine de tot.
Dar, din cauza acestei doamne a trebuit sa pun mai intai prajitura putin la cuptor sa creasca si pe urma am adaugat merele care trebuie sa fie mai muuuulte dupa parerea noastra. Deci, sa pui mere mai multe si nu uita de lingura de smantana.
Abia astept comentarii.
Tava mea are fundul de 25 x 17 ( este evazata , sus e mai larga)

#4 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 11 January 2007 - 09:41 PM

oau 2heng ce frumusata floare.gif
s-a si notat reteta a o fac cat de curand

#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 January 2007 - 09:57 PM

De frumoasa e frumoasa, de buna e f.buna, fa-o n-o sa-ti pare rau dar . . . merele trebuie puse cand "coca" e mai moale ca sa intre nitel marul in coca, asa merele stau pe deasupra.
Cand o mai fac, pun merele cand coca e inca moale , eu am asteptat cam mult pt.ca era asa de subtirica atunci cand am pus-o in tava ca mi-a fost teama sa pun merele chiar atunci.
Astept comentarii, dupa preparare si degustare
pupic.gif

#6 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 11 January 2007 - 10:08 PM

dar daca as pune merele de la inceput e posibil sa ramana cruda in jurul merelor?

#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 January 2007 - 10:29 PM

Nu cred.
Daca te uiti la praji facuta de Paradis si celelalte fete ai sa vezi ca merele se pun inca dela inceput. Eu am intrebat-o pe Paradis.
Dar, cred ca din cauza fainii de soia "coca" mea a iesit cam subtirica si mi-a fost teama ca punand merele de la inceput , vor cadea la fund. Apoi mi-a fost teama sa mai adaug faina , sa nu se faca prea tare. Din acest motiv, am lasat putin (5-10 min) la cuptor coca, pe urma am scos-o si am pus merele.
Cand am scos-o era deja cam taricica si merele mi-au ramas deasupra dar sunt asa de bune, moi si parfumate.
Pt. acest motiv am zis ca atunci cand o mai fac , am sa pun merele ceva mai repede, poate dupa 3-4 minute de stat in cuptor sau daca iese coca mai putin fluida le pun de la inceput.
Raluca mi-a dat ideia sa pun egal faina de soia cu cea de migdale.


#8 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 11 January 2007 - 10:52 PM

multumesc pentru sfaturi, la prima proba nu ma risc si o sa pun intai coca putin la copt, sper doar sa nu ratez momentul si sa devina coca tare smile.gif

#9 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 12 January 2007 - 01:46 PM

Crisa , in speranta ca nu ai facut-o inca, iti impartasesc din experienta mea nr.2.
Am pus lingurile mai pline si am pus 3 lg. faina soia si 3 lg. faina de migdale (ma gandesc chiar la nuca rasnita data viitoare sau numai 6 linguri faina de migdale) si fiind cantitate mica . . . . am amestecat totul cu lingura n-am folosit mixerul. Rezultatul a fost ca o crema peste care am pus direct merele curatate si taiate felii foarte subtirele. A crescut imediat si merele nu s-au "scufundat" asa cum mi-a fost frica.
Peste cca. 15 minute am rasturnat peste praji 1 ou batut cu 1 lg. cu mot de smantana (acra), 1 lgt. fructoza si 1 lgt. scortisoara , apoi am mai dat-o la cuptor.
De data asta am privit mereu la ea prin geamul cuptorului ca sa vad rezultatul.
Sunt f. incantata.
Totusi cred ca trebuie portia dubla la tava mea sau o tava mai mica pt. aceasta cantitate.
Uite asta e dar fiind fiebinte nu o tai inca. Miroase demential scortisoara + mere.

[attachmentid=78865]132904.jpg

Urmeaza feliuta.

[attachmentid=78881] 153019.jpg

Imi pare rau ca nu se vede mai bine.

#10 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 12 January 2007 - 02:03 PM

n-am facut-o inca, e progamata pentru maine, asa de week-end, iti tare multumesc pentru noile sfaturi, eu o sa folosesc nuca macinata, ca am tot timpul in casa, si ciudat da pe mine migdale nu prea ma atrag
sunt nerabdatoare sa o prestez
inca o data multumiri floare.gif esti o dulce

#11 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 13 January 2007 - 05:47 PM

am facut la pranz prajiturica, a iesit ffff buuunaaa si s-a si terminat, cred ca trebuia sa fac portie dubla, cum am spus, am folosit nuci macinate
din pacate poza nu am ca dovada sad.gif
multumesc 2heng pentru reteta montificata floare.gif

#12 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 13 January 2007 - 08:34 PM

Ma bucur ca ti-a placut si ca ti-a reusit din prima. Ai pus direct merele, nu ? Ai pus si smantana ? asta e cheia succesului eu asa zic.
Asa-i ca este o praji f. buna si usor de facut ? Ce gust are doar cu nuci ? Ce dimensiuni are tava ta ?
Eu am comanda pt. maine si o sa o fac in intregime cu nuca, ca si tine.

#13 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 13 January 2007 - 08:50 PM

e foarte usor de facut intr-adevar, am pus direct merele si am pus si smanatana
ne-a placut la nebunie gustul de mere nuca si scortisoara
tava mea are 25/30, mi-a iesit cam subtirica

#14 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 13 January 2007 - 09:41 PM

Oooo Crisa, chiar ca e cam mare tava ! Cred ca la tava ta merge super cantit dubla. Eu nu am tava mai mica decat asta . La tava mea sigur merge cel mai bine 1 si 1/2 cantitatea. Fac si eu maine cu nuca, precis.

#15 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 13 January 2007 - 11:45 PM

e cam mare intr-adevar, data viitoare (adica maine biggrin.gif ) ori fac portie dubla ori o fac pe rotund ca am o forma mai micuta

#16 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 14 January 2007 - 04:26 AM

Gata, am facut-o si eu, in tava mare, portie dubla, dar trebe mai multa faina decat lingurile cu varf. La sfarsit am mai pus faina de migdale ochiometric. E iesit f buna, logic. Este super rapida, o sa o mai fac.

#17 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 16 January 2007 - 03:28 AM

Am ramas datoare cu o poza. Eu am pus deodata merele si aluatul si la sfarsit oul cu smantana (e mai inchisa la suprafata pt ca eu nu glumesc cand pun scortisoara biggrin.gif ). Se vede din poza cat de frumos a crescut.
[attachmentid=79594]

Miniaturi atașate

  • IMG_3685.JPG


#18 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 16 January 2007 - 08:18 AM

Super ti-a iesit Raluca ! Ai bronzat-o de tot cu scortisoara biggrin.gif Mare figura esti !
Reteta chiar asa este cum ai facut-o tu : se pun marele de la inceput si smantana la final.
Cred ca n-a mai ramas nici o faramita .

#19 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 January 2007 - 10:29 PM

au, ce buna ieseee!!
saru'mina!

(asta e tot ce-am apucat ca sa pozez... cam o cincime din vasul de jena in care am facut-o)
[attachmentid=79726]

Imagini atașate

  • praji_cu_mere.jpg


all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#20 bambina

bambina

    Big Chef

  • Membri
  • 751 posturi
  • Location:Minneapolis, USA

Postat 17 January 2007 - 01:02 AM

Fetelor,

Cat de mari sunt tavile voastre?
Mie nu mi-a iesit, a fost prea putina coca si merele au turtit-o de tot, asa ca n-a crescut si a iesit ca o scoarta cu mere. sad.gif

Multumesc

Bambina



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi