Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Deliciu cu visine/afine si bezea


3 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 January 2007 - 05:27 PM

DELICIU CU VISINE ( sau AFINE) SI BEZEA
http://www.culinar.r...howtopic-13670/

Ingrediente pt. blat : . . . . . . . . . . . . . . . . . . Ingrediente pt. bezea
3 galbenusuri . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3 albusuri
2 linguri fructoza . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .3 linguri fructoza
250 gr. nuca macinata/ faina de migdale . . . . . . . . . . 250 gr. visine
60 gr. unt
1 plic praf de copt
200 ml lapte monti

Tot tava de 17 x 25 cm. unsa cu unt. Cuptorul 170 gr.
* Galbenusurile frecate cu fructoza si untul. Se adauga alternativ nuca + praf de copt si "laptele".
* Se toarna in tava unsa si se da la cuptor 25 minute.
* Dupa 25 minute se scoate (este aproape gata) si se adauga bezeaua pregatita astfel : albusul se bate bine si se adauga treptat fructoza.Cand este batz se adauga visinele bine stoarse , amestecandu-se usor, dupa care se rastoarna peste blat si se netezeste.
* Eu am mai pus si niste visine direct peste blat.
* Se mai pune la cuptor cca.15 minute dupa care se stinge focul , fara a se scoate tava.
* Se lasa in cuptor pana se raceste cuptorul.

Cam asta e, foarte clar.
Eu am facut intocmai, numai ca bezeaua mea care era super-batz si s-a umflat mult dupa ce am pus-o la cuptor , cand am scos-o arata ca o piele zbarcita si dezumflata.

Boni, te rog spune-mi care e tehnica pt. ca bezeaua sa stea frumos deasupra unei prajituri ?
Tu faci niste praji asa frumoase cu bezea infoiata . . .

[attachmentid=79522]122408.jpg

E jenant sa va arat asa o poza dar sa stiti ca gustul e senzational ! Mortal ! Super !

#2 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 15 January 2007 - 07:15 PM

pai nici bezeaua mea nu iese ca bezeaua de la tortul de bezea, adica "crantanoasa". e tot putin mai moale, in genul celei de la "dinti de negru". cand bag prajitura in cuptor dupa ce am adaugat spuma dau focul mic de tot si o las pana vad ca incepe sa se rumeneasca spuma.

#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 January 2007 - 09:54 PM

Boni inteleg ce spui dar ai vazut la praji facuta de ea ca bezeaua e pur si simplu crapata de "crantzanita" ce este ? Cum i-a iesit asa dupa 15 minute ????
Eu am privit-o pe a mea prin geam cand am inchis focul si era super crescuta. Mi-am zis ca am reusit !! Era sa mor de inima rea cand am scos-o.

#4 Alexandrina

Alexandrina

    Bucataras

  • Membri
  • 82 posturi

Postat 14 April 2008 - 01:48 PM

CITAT(2heng @ Jan 15 2007, 10:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Boni inteleg ce spui dar ai vazut la praji facuta de ea ca bezeaua e pur si simplu crapata de "crantzanita" ce este ? Cum i-a iesit asa dupa 15 minute ????
Eu am privit-o pe a mea prin geam cand am inchis focul si era super crescuta. Mi-am zis ca am reusit !! Era sa mor de inima rea cand am scos-o.


Eu fac glazuri din albus la prajituri.
Pentru a iesi bezea crocanta, dupa ce bati albusul cu zahar, continua sa-l bati pe abur. Ai sa observi cum compozitia se intareste.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi