Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Musaca de vinete


12 răspunsuri la acest topic

#1 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 18 January 2007 - 07:17 AM

Aveti nevoie de:
3 vinete medii
1 legatura ceapa verde
3-4 rosii
250gr ciuperci
250 gr cascaval
2 oua
3 linguri smantana
patrunjel, busuioc
sare, piper

Se taie vinetele rondele (<0.5cm grosime), se sareaza, sa lasa 20min, se spala si se sterg de apa.
[attachmentid=79941]
Mie nu-mi plac vinetele prajite in ulei pt ca absorb mult prea multa grasime, asa ca rondelele le-am copt. O parte le-am pus in tava in cuptor si restul pe rand le-am prajit fara ulei in tigaie. Sa fie cam pe jumate facute, vedeti voi cand se rumenesc putin. Si sa mai zica cineva ca nu sunt multitasking, ia uitati voi cum le-am copt eu in cuptor, 2 tigai si grill , imediat au fost gata. In acelasi timp aveam in cuptor cartofi frantuzesti pt Cipri si tocmai facusem si praji Antoinette(a se observa pe aragaz).
[attachmentid=79942]
Si cum datorita mirosului mi s-a facut o pofta de numa, mi-am facut rapid un sandwich cu vinete, rosii si cascaval la grill biggrin.gif
[attachmentid=79944]
Se calesc, in cativa stropi de ulei, ceapa si ciupercutele pana scade apa lasata de ciuperci.
[attachmentid=79943]
Se pun in tava 2 straturi de vinete, se sareaza, pipereaza, rosiile rondele deasupra:
[attachmentid=79945]
Se pun ciupercile calite, se presara cat mai multa verdeata tocata deasupra, se rade 2/3 din cascaval:
[attachmentid=79946]
Si ultimul strat este de vinete peste care se toarna amestecul de oua, smantana si restul de cascaval ras.
Se introduce in cuptor la 350 F/180 C pt nu stiu cat timp, pana se rumeneste cascavalul.
[attachmentid=79947]
Se serveste cu smantana/iaurt. Este FFFF buna si usoara! Un detaliu de furculita pt voi.
[attachmentid=79948]

Miniaturi atașate

  • IMG_3668.JPG
  • IMG_3671.JPG
  • IMG_3677.JPG
  • IMG_3676.JPG
  • IMG_3678.JPG
  • IMG_3680.JPG
  • IMG_3682.JPG
  • IMG_3696.JPG


#2 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 18 January 2007 - 09:15 AM

Bine ai revenit Raluca...mmmmmm..... minunate vinetele tale

#3 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 18 January 2007 - 10:09 AM

wow ce faina musaca Ralucaaa !
Fan n_puiu!

#4 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 18 January 2007 - 10:24 AM

faina tare reteta dar vinete la ora asta...cam greu rolleyes.gif
Asa, si?



#5 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 18 January 2007 - 12:23 PM

E super buna! Va recomand daca aveti vinete sa o incercati, daca nu ... mai incolo putin cand or sa apara.

Scuze pt fetele de acasa ca v-am facut pofta degeaba, eventual se poate improviza ceva cu vinetele coapte din congelator(daca aveti din alea) dry.gif

#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 18 January 2007 - 12:52 PM

Oooooooo Raluca ce minunatie ai pregatit si ce chef de gatit ai avut !!!
Bogdana cred ca se referea la . . . pretul lor "cam greu" crybaby2.gif ca de existat . . . . exista
Da' vine ea vara biggrin.gif

#7 Malak

Malak

    Big Chef

  • Membri
  • 825 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 20 November 2009 - 01:12 PM

Tocmai am gasit aceasta reteta de musaca si mi s-a pus pata rolleyes.gif
Am vinete in frigider,dar n-am ciuperci
In schimb am carne tocata de vita ,ma apuc de ea cu ingredientele pe care le mai am (ceapa,ardei gras,rosii)
As vrea sa pun si mozarella light deasupra,dar nu merge,nu? Ca am carne tocata sad.gif ......................

#8 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 November 2009 - 01:15 PM


Acu'... pune un pic, că n-o fi foc, o dată... biggrin.gif

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#9 Malak

Malak

    Big Chef

  • Membri
  • 825 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 20 November 2009 - 01:30 PM

Onaf,te ppuuuuuppppppp pupic.gif
Am zis eu ca esti intotdeauna pe faza si ne salvezi floare.gif


#10 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 20 November 2009 - 01:31 PM

QUOTE(Malak @ Nov 20 2009, 01:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
As vrea sa pun si mozarella light deasupra,dar nu merge,nu? Ca am carne tocata sad.gif ......................


la mozzarella problema e zerul? nu stiu exact ce contine, am cautat acum si am gasit explicatii date de adriana. nu e branza maturata, deci ar fi in categoria branzei de vaci...
cer ajutor aici smile.gif cine se pricepe?

si acum imi dau cu parerea:
- daca problema la mozzarella este zerul atunci nu prea e voie deloc, pentru ca ma indoiesc ca exista mozzarella cu 0% grasime
- daca nu asta e problema si e doar o branza ca toate branzele biggrin.gif (ca un cascaval) atunci nu vad de ce nu ai pune-o in mancare impreuna cu carnea


EDIT: iar ne-am nimerit deodata. asta deja e de domeniul sf biggrin.gif
onaf, fi buna si lamureste-ma si pe mine cum e treaba cu mozzarella. am mancat doar o data (ssst sa nu spuneti la nimeni) si mi-a placut, dar mi se pare cam scumpa.... plus ca eu am gasit un nene care face lactate "naturale" si nu prea mai cumpar din supermarket

Editat de boni, 20 November 2009 - 01:36 PM.


#11 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 November 2009 - 01:53 PM

(Vai, Boni, ce m-am necăjit cu poza aia... îţi ţin pumnii s-o recuperezi, e preferata noastra!)

Mie îmi place mozzarella şi aş mînca-o şi goală, nu doar pe post de material pentru gratinat. Cred că problema cu zerul se rezumă doar la mozzarellele manufacturate tradiţional, dar putem sta liniştite că pe piaţa noastră n-o să găsim decît mozzarella de fabrică. Unde laptele se amestecă cu cheag, se lasă puţin să coaguleze, apoi zerul se separă sănătos de solide...
În condiţiile astea, eu una nu mă feresc să pun din cînd în cînd nişte felii de mozzarella pe năut la cuptor sau pe pizza cu blat de conopidă. smile.gif


later edit: un clip despre cum se prepară mozza în fabrică. (în engleză, dar şi imaginile sînt grăitoare) - între min. 2:14 şi 2:30 se vede perfect separarea.

Editat de onaf, 20 November 2009 - 01:57 PM.


all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#12 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 20 November 2009 - 02:03 PM

merci onaf, m-am lamurit pupic.gif
deci zeama aia in care se gaseste de cumparat nu e zer.

gata ca stricam topicul wink.gif

#13 Malak

Malak

    Big Chef

  • Membri
  • 825 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 20 November 2009 - 02:04 PM

Musacaua mea e la cuptor ,am pus un pic de mozarella deasupra,un strat subtire dar nu era din aia in zer ,ci uscata .
Data viitoare nu mai pun deloc .



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi