
Retete montignac - Salate
#1
Postat 21 January 2007 - 12:57 PM
eu am sa insir aici toate salatele de care imi amintesc acum iar pe masura ce le fac am sa il rog pe bunicu' sa le faca si cate o poza :lol:
1. SALATA DE NAUT CU TON (PROTIDO-LIPIDICA)
se poate manca cu paine de tarate sau ca atare
maioneza dintr-un galbenus
2 linguri smanata
1 conserva de ton in suc propriu (a mea a avut 180g)
1 ceapa mijlocie (eu am pus ceapa uscata dar merge de minune cu ceapa verde)
2 pumni de naut fiert (adica am luat cu pumnul din punga si am pus la fiert :lol: )
se fierbe bine nautul (eu il pun si la inmuiat peste noapte), se scurge si se lasa la racit.
intre timp se face maioneza dintr-un galbenus de ou (eu pun si mustar la maioneza, cine vrea sa fie mai strict poate sa nu puna ca nu tot mustarul corespunde monti, adica poate contine zahar si/sau amidon). dupa ce este gata se adauga smantana, tonul scurs de zeama si ceapa taiata solzisori si se amesteca bine. mie mi-a iesit o pasta asa de frumoasa (tonul era foarte maruntit) ca imi venea s-o las asa. dar am adaugat la sfarsit si nautul fiert si am dat la frigider sa se "imprieteneasca" aromele.
eu nu prea pun sare in mancare, iar aici era destul de sarat ton-ul. asa ca cine vrea poate sa adauge sare, piper, dupa gust.
pasta rezultata (inainte de a adauga si nautul) merge bine pe post de "dip", doar ca nu stiu ce legume crude sa va recomand. cred ca aici tine de gustul fiecaruia. poate veniti si voi cu idei.
#2
Postat 21 January 2007 - 01:10 PM
300 gr. ciuperci fierte
200 gr. carne (eu folosesc piept de pui facut de mine friptura sau piept de pui afumat cumparat) cel mai bine se potriveste ceva afumat
100 gr. branza (cascaval, cas, telemea sau orice vi se pare voua ca se potriveste)
1 gogosar murat
maioneza dintr-un galbenus
2 linguri smantana
sincera sa fiu n-am respecat niciodata gramajele. am facut cu ce si cat aveam prin casa.
se prepara maioneza, la sfarsit se adauga smantana si se potriveste de sare si piper, dupa gust. eu nu pun sare deloc pentru ca este destula in branza si in carne.
se fierb ciupercile, se lasa la scurs si la racit, daca sunt din conserva doar se scurg de apa. se taie feliute (daca este cazul). carnea se taie fasii, branza se rade, gogosarul de taie dupa plac (eu il tai maruntel de tot ca sa se amestece mai bine) si se "arunca" toate in sosul de maioneza, se amesteca bine si se da la rece.
plecand de la aceasta retea, la ocazii mai festive, se poate face un "tort" aperitiv. se adauga in sosul de maioneza gelatina, iar ingredientele se aseaza straturi, alternand cu sos de maioneza. adica: un strat de ciuperici, sos de maioneza, un strat de carne, sos de maioneza, un strat de branza, sos de maioneza, un strat de gogosari, sos de maioneza, si tot asa pana se termina toate ingredientele. se da la rece iar dupa ce s-a intarit se poate taia frumos.
Am refacut-o si am vrut s-o pozez da' n-am prins decat ramasite. iata-le

[attachmentid=105351]
#3
Postat 21 January 2007 - 01:22 PM
aici chiar ca nu stiu sa va dau cantitati
paste integrale
ciuperci
ceapa (cui ii place poate sa puna si usturoi)
pasta de rosii
condimente (cimbru, busuioc, marar si ce altceva vi se mai potriveste)
se fierb pastele si se scurg bine.
ciupercile cu ceapa taiata marunt se "dunstuie" fara ulei. cand sunt aproape "scazute" se adauga pasta de rosii si condimentele si se mai da un clocot.
se amesteca pastele cu sosul de mai sus.
eu mananc rece si aceasta mancare, chiar daca ar merge si calda. tot ce e glucidic prefer sa mananc rece. am citit pe site-ul lui monti ceva dar nu mai stiu exact unde este si nici nu prea stiu sa explic. am sa incerc asa, cat pot, poate ma ajuta mon ca m-a mai ajutat o data :). ceea ce e rau la amidon (un fel de gelatina) se formeaza impreuna cu apa prin incalzire, dar acest proces este reversibil (la racire), deci daca mancam pastele reci IG-ul lor este mai scazut.
#4
Postat 22 January 2007 - 05:23 PM
4. SALATA DE FASOLE VERDE CU PUI
Ingrediente:
1 salata verde
Fasole verde congelata (400 gr)
1 piept de pui
3-4 catei de usturoi
1 rosie
Intr-o salatiera (una mai maaaaare) se aseaza frunzele de salata verde maruntite, cateii de usturoi tocati marunt, fasolea verde fiarta 3 minute si racorita, rosia taiata cuburi mari si pieptul de pui (copt pe gratar initial) taiat si el cuburi.
Se asezoneaza cu sare, piper, ulei de masline si zeama de lamaie.
E foarte buna!
P.S. reteta e inspirata dintr-o reteta mai veche pusa mai demult aici la Monti de mumtza.
#5
Postat 22 January 2007 - 09:02 PM
5. SALATA ITALIANA
-o salata verde( sau cine locuieste afara salata asortata)
-2 rosii
-2 mozzarela( sau cas dulce)
-cateva masline
-o cutie ton( reteta initiala continea si porumb)
toate se amaesteca cu ulei de masline, sare si otet balsamic(negru ii da un gust super!!!)
Este f buna si satioasa, eu am mancat vreo 4 zile la serv numai asta.
#6
Postat 23 January 2007 - 09:55 AM
Ingrediente:
-morcovi rasi
-telina rasa daca iti place gustul
-oua fierte
-castraveciori murati fara zahar
-piept pui tocat
-maioneza de casa
Poate telina era mai buna fiarta si taiata cubulete dar eu nu stiu daca e voie sa o
mancam fiarta asa ca am pus-o cruda.Asta a fost salata mea de revelion.
desigur era BOEUF nu BOEF...
Si fasolea verde eu o combin in fel si chip:
- cu iaurt , mujdei si piept de pui bucatele
-cu maioneza
-cu sunca ,telemea bucatele si ulei masline
#8
Postat 26 January 2007 - 01:16 PM


asadar am facut salata de naut si am pus castraveti si gogosari murati.
A iesit un pic mai acrisoara dar e bine pt. ca nu simt gustul tonului (care nu stiu de ce nu imi face bine -mirosul pestelui



Editat de tasha, 26 January 2007 - 01:20 PM.
#10
Postat 04 February 2007 - 01:33 PM
Ingrediente:
1 salata verde
Fasole verde congelata (400 gr)
1 piept de pui
3-4 catei de usturoi
1 rosie
Intr-o salatiera (una mai maaaaare) se aseaza frunzele de salata verde maruntite, cateii de usturoi tocati marunt, fasolea verde fiarta 3 minute si racorita, rosia taiata cuburi mari si pieptul de pui (copt pe gratar initial) taiat si el cuburi.
Se asezoneaza cu sare, piper, ulei de masline si zeama de lamaie.
E foarte buna!
P.S. reteta e inspirata dintr-o reteta mai veche pusa mai demult aici la Monti de mumtza.
eu m-am inspurat din salata asta si am facut alta :lol:
fasole verde congelata
piept de pui
usturoi
iaurt
am fiert fasolea, pieptul de pui era facut la cuptor, am zdrobit usturoiul (eu am pus doar un catel) l-am amestecat bine cu iaurtul, iar sosul rezultat l-am urnat peste fasole si pui taiat cubulete.
#12
Postat 20 February 2007 - 06:42 PM
Se taie fasai doua capatani de salata verde.Se marunteste o felie mare de branza telemea.Se toaca marar verde ( eu am pus o legatura intreaga) si se stropeste cu zeama de lamaie.Data viitoare cred ca am sa pun si un ou fiert.
Cred ca daca puneam branza 0% ( cu putina sare ) iesea o salata dietetica dea dreptul.
#14
Postat 07 June 2007 - 01:25 PM
varza proaspata tocata marunt
smantana
ou fiert
marar
sare, piper si condimente dupa gust si vointa
otet sau zeama de lamaie dupa gust
carne: aici se poate varia...salam conform, piept de pui, sunca presata, kaizer...etc
se amesteca toate si se servesc ca atare ... eu una mai pun ce mai gasesc prin bucatarie ... diseara ma gandesc sa pun si niste seminte sa vad cum iese
Imi place sa amestec diverse si sa vad gustul obtinut ... multi se minuneaza de combinatii dar cand gusta le place ...asta ca sa ma laud un pic

#15
Postat 02 July 2007 - 09:15 AM
dedicatie pentru Onaf (si nu numai )
8. O SALATA MINUNATA
4 portii mari
am pastrat denumirea de la "retete vegetariene"
Cantitati (toate ingredientele au IG<35 deci grasimile din salata sunt permise) :
- 4 andive IG = 15, ele sunt "baza" salatei
- 1 grapefruit IG = 30
- 1 avocado IG = 10
- 1 mar mare IG = 35
- 70 gr. nuci IG = 15 (tocate cu cutitul)
- 70 gr. cascaval / svaiter
- 70 gr. branza cu mucegai
- 1 lamaie (zeama) dupa gust
- sare , dupa gust
- ulei de masline dupa gust , dar nu prea mult
Poza de grup


Grapefruitul, dupa ce se taie cubulete ( miezul bine curatat de pielita alba) se pune intr-un vas in congelator pana a doua zi . Se decongeleaza si se foloseste.
Eu m-am gandit ca printr-o "preparare termica" (frig-cald/inghet-dezghet) scad si mai mult IG-ul, bun si pentru persoanele care au ceva probleme cu stomacul dar se poate folosi si crud deoarece are IG=30

Marul, cu sau fara coaja, se taie cubulete si se "caleste" putin , cu atentie intr-un teflon (fara apa, fara ulei)
Merge si nepregatit pe foc (crud) dar motivele sunt aceleasi ca mai sus, la grapefruit.
Avocado avand IG=10 se foloseste ca atare. Eu nu-i tai miezul ci il scot cu varful unei lingurite. Se vede mai frumos in salata, seamana cu niste "dopuri" mici.
Toate celelalte se taie cubulete, cu exceptia andivelor care se taie mai mare (in doua pe lung si apoi de 2-3 ori transversal).
Marul, avocado, branza cu mucegai si cascavalul

Andivele, nucile si grape dezghetat

IMPORTANT : : daca nu o mancati "pe loc" , adaugati sarea, zeama de lamaie si uleiul numai inainte de a fi servita. Uleiul nu se pune prea mult dar zeama de lamaie merge de la o lamaie. Depinde si de gustul fiecaruia dintre noi.
Pofta buna !

#17
Postat 11 March 2008 - 02:55 PM
cantitati nu stiu sa va spun ca e facuta din ochi
naut fiert
gogosari murati
masline negre
masline verzi
tarhon tinut in otet si sare
ulei de masline
otet de care vreti, eu am pus de tarhon ca-mi place aroma
si iacata salata :)

EDIT:
uitai ce era mai important. ceapa. asta din poza nu are ceapa ca am luat cutia la servici, da cu ceapa e muuuult mai buna.
#20
Postat 13 March 2008 - 07:30 PM
vai, boni, ce bine arata si ce pofta mi-ai facut!
stiti cumva daca merge si cu naut negru? ca d-ala alb obisnuit nu mai am si pina ajung la un kaufland, de pilda, mor aici de pofta! :D
all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.
Răspunde la acest topic

1 utilizatori citesc acest topic
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi