Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Prajitura turnata


24 răspunsuri la acest topic

#1 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 22 January 2007 - 12:44 AM

Originalul il aveti aici : http://www.culinar.r...=...t=5912&st=0

Prajitura turnata cu mere

Blatul de baza:
2 oua intregi
9 linguri fructoza (1/2 cup)
9 linguri ulei (1/2 cup)
9 linguri lapte monti (adica smantana diluata cu apa) (1/2 cup)
12 linguri faina integrala (1/2 cup + 3 linguri)
12 linguri tarate (1/2 cup + 3 linguri)
1 lingura de praf de copt

Blatul superior:
2 oua intregi
9 linguri fructoza (1/2 cup)
9 linguri ulei (1/2 cup)
9 linguri lapte monti (adica smantana diluata cu apa) (1/2 cup)
12 linguri faina integrala (1/2 cup + 3 linguri)
12 linguri tarate (1/2 cup + 3 linguri)
1 lingura de praf de copt


Intr-un castron se amesteca faina cu tarata si cu praful de copt.
In alt castron se amesteca ouale cu zaharul, se adauga apoi uleiul se adauga amestecul de faina tarata si praf de copt alternant du smantana diluata. Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite.

Se unge tava cu unt si se presara cu faina. (eu am pus doar hartie pergament, neunsa cu nimic)
Se toarna aluatul si se baga pentru 24-26 minute la 350F (180C) in cuptor preincalzit.
Se scoate si se pun merele calite in prealabil cu fructoza si ulei
Se pune de-asupra a doua portie de aluat (identica cu prima)
Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie cand este racita complet.

Asa arata aluatul:
[attachmentid=80462]103006_010.jpg

Primul strat de aluat, pus in tava tapetata cu hartie pergament
[attachmentid=80463]103006_011.jpg

Primul blat copt (26 min la 350F)
[attachmentid=80464]103006_012.jpg

Peste el se adauga merele calite
[attachmentid=80465]103006_014.jpg

Apoi seria a doua de aluat
[attachmentid=80466]103006_015.jpg

Punem din nou la cuptor 26 min (350F), pudram cu fructoza si gata prajitura
[attachmentid=80467]103006_016.jpg

Sectiunea - la lumina artificiala
[attachmentid=80468]103006_018.jpg

Si la lumina naturala
[attachmentid=80469]103006_019.jpg

A fost delicioasa....

#2 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 22 January 2007 - 01:08 AM

biggrin.gif f f f f ffaina praji a ta cu mere...... mellow.gif

( off topic: Mon, tu acasa, vezi avatarul cu aspiratorul sau cu pistolul ?...ca la mine, nu e nici o schimbare..la work vad ala cu aspiratorul , dar eu vreu pe ala cu pistolul! biggrin.gif )
Fan n_puiu!

#3 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 22 January 2007 - 01:59 AM

Nasha, la mine se vede acum cea cu cantarul si pistolul pe ambele computere. Gata, m-am linistit dry.gif


#4 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 22 January 2007 - 02:10 AM

(mon @ Jan 21 2007, 11:59 PM)

Nasha, la mine se vede acum cea cu cantarul si pistolul pe ambele computere. Gata, m-am linistit dry.gif


eu ,NU , vreau pe aia cu pistoluuuu /peste tot, o sa iau legatura cu "administratia locala " merci .
,,,,mai iau o gura din prajiturica ta, pina atunci
pup


Fan n_puiu!

#5 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 22 January 2007 - 05:26 AM

Super bine arata, fac foarte des prajitura asta in varianta normala si salivez langa ea, asa ca merci mult ca ai adaptat-o! Garantat o sa o fac.

#6 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 28 January 2007 - 07:37 PM

am facut-o cu cantitati duble, intr-o tava de circa 23x33 si mai inaltuta.
a iesit asa:
[attachmentid=81846]

nu pot sa va zic ce buna a fost!!
saru'mina pentru reteta!
zilele astea o s-o incerc si pe post de placinta sarata, fara fructoza, cu telemea si ierburi.

Imagini atașate

  • turnata.jpg


all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 31 January 2007 - 11:01 PM

Mon, tava ta cat este ? imi place cat e de inalta ti-a iesit prajitura. Onaf are tava cam mare fata de a mea 25 x 17 si alta nu am.
As face si eu dar cu branza.

#8 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 01 February 2007 - 09:53 AM

E super super buna! Tava mea a iesit plina. E de 36x25x5cm si am folosit cantitatile lui mon (care deja sunt duble fata de reteta originala). Am pus 8 mere mari si jumate din cantitatea de fructoza in aluat(nu-mi place prea dulce), in rest la fel.
[attachmentid=82556]

Miniaturi atașate

  • praji_005.jpg

Editat de RalucaM, 01 February 2007 - 09:58 AM.


#9 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 01 February 2007 - 10:19 AM

Super Raluca !
Spune-mi te rog , atunci eu la tava mea (25x17)ca sa pastrez proportia , pot pune 8 lg faina, 8 tarate ; cate 6 din restul si 2 oua ??? Sau mai bine ma las pagubasa mad.gif

#10 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 01 February 2007 - 10:26 AM

(2heng @ Feb 1 2007, 11:19 AM)

Super Raluca !
Spune-mi te rog , atunci eu la tava mea (25x17)ca sa pastrez proportia , pot pune 8 lg faina, 8 tarate ; cate 6 din restul si 2 oua ??? Sau mai bine ma las pagubasa mad.gif


Pai daca iei dupa marimea tavii, pui exact jumatate, nu? 36x25 - 17x25. Nu te complica, fa un blat din 2 oua, il imparti in 2 si gata. A, am uitat sa scriu, eu am facut o singura tura de aluat pe care l-am impartit in 2: o jumate am copt-o 24 min, si dupa aia merele peste si restul de aluat(care dupa ce a stat 24min, era mai gros pt ca s-au umflat taratele, asa ca am mai pus un strop de apa pt ca era prea tare)

#11 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 01 February 2007 - 10:46 AM

multumesc mult Raluca . Am sa fac o portie pe care o impart in 2. Eu cand am citit reteta lui Anat am vazut ca "coca" e mai putin groasa si d-asta imi faceam probleme cu impartirul in doua parti egale.
Dar ce este cu tine asa de vioaie ? Cat e ceasul la voi ? biggrin.gif

#12 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 01 February 2007 - 10:56 AM

Bine ca mi-ai adus aminte!!! Ii 1AM, gata ,ma duc la somn. Ce ti se pare normal la ora asta sa fac prajituri si nu stau sa si manc? tongue.gif
P.S. Eu am un vas de 1l gradat si asa masor jumate biggrin.gif

Editat de RalucaM, 01 February 2007 - 10:57 AM.


#13 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 01 February 2007 - 11:05 AM

NOAPTE BUNA ! pupic.gif
P.S. - si eu am un vas gradat de 1 L . . .dar ce tre sa masor la aceasta praji cu el ?
Eu ma refeream la coca , cum s-o impart in 2 parti egale . . . .


#14 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 01 February 2007 - 07:15 PM

(2heng @ Feb 1 2007, 12:05 PM)

NOAPTE BUNA ! pupic.gif
P.S. - si eu am un vas gradat de 1 L . . .dar ce tre sa masor la aceasta praji cu el ?
Eu ma refeream la coca , cum s-o impart in 2 parti egale . . . .


laugh.gif Coca este ca cea de clatite, putin mai groasa => este in stare semi-lichida. Dupa ce ai facut maglavaisul, il torni in vasul gradat, observi volumul (mie din 4 oua mi-a iesit 1l) si torni in tava jumate. Simplu.

Editat de RalucaM, 01 February 2007 - 07:16 PM.


#15 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 15 November 2007 - 11:55 PM

Am rafacut pt a nu stiu cata oara prajitura asta. Pun poza cu varianta cu branza
Am facut din 3 oua blatul si am pus 750gr branza dulce, 4 oua, o mana coacaze uscate, 5 linguri fructoza, coaja lamaie.

Super rapida si buna!


P1020202.JPG

#16 baby boo

baby boo

    Bucataras

  • Membri
  • 91 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tara lui Papura Voda............

Postat 22 November 2007 - 05:15 PM

M-as incumeta si eu sa fac prajitura asta diseara....am 2 mici intrebari:

-se poate pune doar faina integrala ? (nu mai am tarate)

-cam cate mere (si implicit cata frucotza pt calit) se pun la cantitatile date de mon initial?

Thx

Editat de baby boo, 22 November 2007 - 05:18 PM.



#17 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 23 November 2007 - 09:38 AM

QUOTE(baby boo @ Nov 22 2007, 05:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
M-as incumeta si eu sa fac prajitura asta diseara....am 2 mici intrebari:

-se poate pune doar faina integrala ? (nu mai am tarate)


daca esti in prima faza nu poti sa pui doar faina integrala. are IG>35 si nu se poate combina cu grasimi. inlocuieste faina integrala cu "faina" de nuci, alune sau alte din astea. si faina de soia, linte sau naut e voie dar nu stiu sa-ti spun daca astea din urma nu afecteaza gustul.

#18 baby boo

baby boo

    Bucataras

  • Membri
  • 91 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tara lui Papura Voda............

Postat 23 November 2007 - 10:23 AM

sunt la prima faza.......Cred ca o sa raman la tarate+f integrala deoarece nu am facut experimente inca cu celelalte tipuri si nu stiu ce ar putea iesi........de fapt pana acum am facut o sg prajitura Monti (tarta cu ciocolata) unde nu se punea de loc faina biggrin.gif

Thx notworthy.gif

Editat de baby boo, 23 November 2007 - 10:26 AM.



#19 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 14 December 2007 - 02:44 PM

Iaca si poza cu "turnata" mea, cu branza. Am facut-o mai demult, dar abia acu m-am harnicit s-o pun:

Imagini atașate

  • PRAJI_TURNATA.jpg


#20 baby boo

baby boo

    Bucataras

  • Membri
  • 91 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tara lui Papura Voda............

Postat 14 December 2007 - 04:45 PM

Prajitura mea cu mere de sapt trecuta (prima mea prajitura cu tarate+faina integrala)

Imagini atașate

  • post_39742_1197455233.jpg





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi