Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Chec cu ciocolata din albusuri


5 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 30 January 2007 - 10:46 AM

O gasiti "pas cu pas" mai jos facuta de AlinTatoC :
http://www.culinar.r...showtopic-9577/
Nu am cuvinte sa va descriu gustul minunat. Daca aveti albusuri ramase, neaparat sa o faceti.

Chec cu ciocolata din albusuri

5 albusuri
130 gr. fructoza (dupa gust puteti pune mai mult)
120 gr. nuca rasnita
100 gr. faina de soia ( nici nu se simte)
2 lgt. cacao
coaja rasa de lamaie (eu am in borcan si am pus 2 lgt)
1 plic praf de copt
100.gr ciocolata ( optional) eu am pus 4 patrate rupte in bucatele.

Se unge o forma de chec 29 x12 .

Se incalzeste cuptorul.

* Se bat albusurile spuma, apoi fructoza.
* Se adauga (nucile+ soia + praful de copt) amestecand incet de sus in jos si turnand treptat "faina noastra".
2-3 lg. din aceasta compozitie se pune separat intr-un castronel si se amesteca cu cacao.
* In restul de compozitie se adauga rasatura de lamaie si apoi bucatelele de cioco.
* Se pune in tava de chec iar peste ea se pune albusul amestecat cu cacao.

Cuptor 180 gr, adica la nr.5. Se coace in 35-40 minute.
Eu l-am scos din forma fierbinte dar l-am taiat rece.
Foarte simplu !!!

Observatie :
- Cred ca merge si cu mai putina "faina de-a noastra" adica in total cam 180-200 gr.
- poate schimba cineva si proportia dintre soia si nuca, pt. noi a fost super nici urma de gust de soia. . .
- patratelele de cioco se pot exclude fara remuscari.

[attachmentid=82119]

[attachmentid=82120]

Imagini atașate

  • 083604.jpg
  • 083931.jpg


#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 30 January 2007 - 03:23 PM

Important : Astazi este muuult mai bun gustul decat ieri seara cand am facut-o. Nu stiu motivul dar credeti-ma ca asa este !

[attachmentid=82188]

Imagini atașate

  • 151637.jpg


#3 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 01 February 2007 - 10:11 AM

Arata bine si pun pariu ca e si bun rolleyes.gif. Am salvat-o deja pt cand voi avea extra albusuri.

#4 Serenity

Serenity

    Academic Chef

  • Membri
  • 1093 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 05 February 2007 - 01:09 PM

am facut si eu checul. este excelent! pun si o poza, din pacate nu foarte reusita...

Miniaturi atașate

  • 04022007_001_.jpg


#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 05 February 2007 - 01:21 PM

Minunat Serenity floare.gif
Din cate albusuri l-ai facut si ce dim are forma ta ?

#6 Serenity

Serenity

    Academic Chef

  • Membri
  • 1093 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 05 February 2007 - 01:45 PM

5 albusuri, din pacate habar n-am de dimensiunea formei...dar promit ca diseara masor si va zic.
este absolut minunat, mai ales ca albusurile raman de la tarta de ciocolata
biggrin.gif

Multumim pentru reteta pupic.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi