Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Prajitura cu migdale/nuca


11 răspunsuri la acest topic

#1 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 04 February 2007 - 10:22 AM

Reteta originala este aici:
http://www.culinar.r...hl=torturi nuca
Eu am facut-o cu migdale pt ca din alea aveam macinate, dar la fel de buna e si cu nuca:

Blat:
3 oua
100gr fructoza
10 linguri de apa
75 g faina soia
150 g migdale macinate
1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie

Crema:
125gr unt
60gr fructoza
2 linguri cafea (am dizolvat 2 lingurite ness in 2 linguri apa)
1 galbenus
100gr migdale macinate

Se freaca galbenusurile cu fructoza, cand sunt spuma se pune apa. Se adauga faina, migdalele si bicarbonatul stins. Se bat abusurile spuma cu putina zeama de lamaie si se amesteca cu mare grija cu maglavaisul dinainte. Se da la cuptor la 176 C/350 F pt 30 min. Tava mea e de 25x20cm.
[attachmentid=83066]
Blatul meu s-a lasat putin dupa ce l-am scos si am hotarat sa pun crema deasupra, desi era destul de gros sa poata fi taiat in doua.
[attachmentid=83067]
Cat timp este la cuptor blatul, se face crema. Untul se incalzeste la microunde 20sec, se mixeaza pana e spuma, se adauga fructoza, apoi treptat cafeaua. Cand s-a dizolvat fructoza se pun migdalele peste.

Cand s-a racit blatul, am pus crema peste el si am ras un cubulet de cioco 72% pt decor.
[attachmentid=83068]

Este super super buna!!! Cipri mi-a zis ca are gust ca Prajitura Cehoslovaca ce-o manca el cand era mic. Eu n-am auzit de prajitura asta, dar poate o stiti voi. Oricum, incercati-o cu incredere ca foarte rapida si ti se topeste in gura cat e de buna.

Miniaturi atașate

  • nuca_002.jpg
  • nuca_004.jpg
  • nuca_007.jpg


#2 otilia gergely

otilia gergely

    Mamica de copii "turbo"

  • Membri
  • 1483 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tg Mures

Postat 10 March 2007 - 05:47 PM

Superb!!! Eu stiu cat de buna e prajitura asta, asa ca negresit am sa o fac si in varianta Monti!
Multumesc mult!
"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert

#3 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 10 March 2007 - 09:11 PM

(otilia gergely @ Mar 10 2007, 06:47 PM)

Superb!!! Eu stiu cat de buna e prajitura asta, asa ca negresit am sa o fac si in varianta Monti!
Multumesc mult!


Ia uite cine a venit pe la noi! Otilia merci inca o data de reteta biggrin.gif si bine ai venit intre montignace.

#4 otilia gergely

otilia gergely

    Mamica de copii "turbo"

  • Membri
  • 1483 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tg Mures

Postat 11 March 2007 - 06:57 PM

Bine v-am gasit! Eu am mai trecut pe aici si v-am admirat ambitia si vointa! Sper in viitor sa vin mai des pe la voi!
"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert

#5 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 16 November 2007 - 12:10 AM

Am mai executat o praji cu nuci, asta dupa reteta altei Raluca (ralesu) http://www.culinar.r...mp;#entry266337

Ingrediente:
- 6 albusuri
- 60gr fructoza
- 1 lingura esenta de vanilie
- 100 grame unt
- 100 grame faina de migdale(se poate inlocui cu soia)
- 150 grame nuci macinate

Se bat albusele, se adauga fructoza si vanilia. Separat se freaca untul moale cu faina de migdale, se amesteca cu albusele si la final se adauga si nuca macinata. Se da la cuptor la 350F (180C).
Dupa ce s-a racit blatul, am pus deasupra 250gr frisca batuta cu fructoza dupa gust (vre-o 3 linguri) si 100gr nuca macinata. "Decor" - un patratel de ciocolata rasa. Foarte buna!
P1020066.JPG

#6 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 05 September 2008 - 03:38 PM

prajitura asta e pentru Sheng floare.gif floare.gif

am facut si eu!este ff buna..am pus-o la rece cred ca este si mai buna floare.gif

Miniaturi atașate

  • 100_1114mika.jpg

A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 22 September 2008 - 05:02 PM

QUOTE(antzuka @ Sep 5 2008, 04:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
prajitura asta e pentru Sheng floare.gif floare.gif

am facut si eu!este ff buna..am pus-o la rece cred ca este si mai buna floare.gif

Mersi Antzuka !
Arata apetisant ! Cat nu ma dau eu in vant dupa dulciuri dar , crede-ma, as fi mancat din ea.

#8 monykutz

monykutz

    Big Chef

  • Membri
  • 602 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Abu Dhabi
  • Interests:Calatoriile, cartile si bucatele

Postat 21 October 2008 - 03:24 PM

Am facut si eu o variatiune pe tema, sper sa va placa. E o combinatie de prajitura de mai sus si o "Prajitura cu purici", a carei reteta o s-o pun cand mai am ceva timp, fructoza si nuca de cocos la dispozitie biggrin.gif

Blat - pandispan
6 oua
6 linguri fructoza
150 g "faina" = 4 linguri pudra migdale+ 2 linguri faina naut+ 50 g mac
suc lamaie
un praf de copt
un praf de sare
esenta bittermandel

Crema: reteta de la mama, pe care cand eram mici o numeam "crema crem"
2 galbenusuri
150 g unt
4 linguri pudra migdale
4 lingurite ness
g linguri fructoza

Blatul se face ca un pandispan normal, se separa albusurile si se bat spuma cu fructoza si sucul de lamaie (pt. pufozitate). Se adauga apoi galbenusurile frecate cu praful de sare (sa capete culoare mai vie) si esenta de bittermandeln.
Fainurile se amesteca cu praful de copt si se adauga incet in albururi, sa nu se lase. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda si se da la foc mediu pentru vreo 30’.
Intre timp, din galbenusurile frecate cu fructoza si nessul dizolvat in apa, toate amestecate incet, direct pe plita (daca e electrica) sau pe bain marie (daca aveti flacara biggrin.gif ), se obtine o crema de consistenta mieri. Cand s-a racit se adauga migdalele pudra.
Untul, lasat sa se inmoaie, se freaca cu o lingura de lemn daca vreti sa scoateti apa din el. Daca e foarte gras (peste 80%) nu e nevoie.
Se incorporeaza apoi crema de ness in unt, amestecand cu grija (si lingura de lemn ajuta tongue.gif ) san nu se taie.

Cand totu le gata se taie blatul in doua, jumatate de crema se pune inautru si cu restul se acopera blatul. Se arunca peste un pumn de migdale taiate si se da la frigider 3-4 ore.
E foarte bun cu suc de lamaie, sau la cafea, desi pe mine 3 feliute m-au tinut treaza 24 ore mad.gif

Miniaturi atașate

  • tort_migdale___mac__2_.JPG
  • tort_migdale___mac.JPG

Editat de monykutz, 22 October 2008 - 04:24 PM.






#9 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 22 October 2008 - 03:42 PM

QUOTE(monykutz @ Oct 21 2008, 04:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am facut si eu o variatiune pe tema, sper sa va placa. E o combinatie de prajitura de mai sus si o "Prajitura cu purici", a carei reteta o s-o pun cand mai am ceva timp, fructoza si nuca de cocos la dispozitie :D


Atentie la nuca de cocos

Din tabelul oficial IG ( http://www.montignac.../ig_tableau.php )

Coconut ----------- 45

Coconut milk -------40


#10 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 22 October 2008 - 03:53 PM

QUOTE(monykutz @ Oct 21 2008, 04:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Blat - pandispan
. . . . . .
150 g faina, din care:
- 4 linguri pudra migdale
- 2 linguri faina naut
- 50 g mac
. . . . .


Daca 150 gr faina inseamna exact cele 4 lg migdale + 2 lg naut + 50 gr mac atunci e OK


#11 monykutz

monykutz

    Big Chef

  • Membri
  • 602 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Abu Dhabi
  • Interests:Calatoriile, cartile si bucatele

Postat 22 October 2008 - 04:06 PM

QUOTE(2heng @ Oct 22 2008, 05:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Daca 150 gr faina inseamna exact cele 4 lg migdale + 2 lg naut + 50 gr mac atunci e OK



Scuze de confuzie :150g faina= 4lg migdale+2lg naut+50mac
Nimic altceva. Nimic nemonti in prajitura... si blatul cu nuca de cocos o sa fie doar cu albuse si cu mac, la crema ....vad eu ce inventez, ca sa nu pun grasimi :D poate o crema cu lapte 0% grasime is ....nu stiu.... ce mai gasesc tongue.gif





#12 deliaweiss

deliaweiss

    micro Bucatar

  • Membri
  • 4 posturi
  • Gender:Female
  • Location:germania

Postat 22 October 2008 - 10:22 PM

Buna.... astazi mi-am facut si eu o prajitura mica numai pentru mine in cuptorul cu microunde. In trei minute a fost gata
ingrediente: un ou, 50 grame de alune macinate, putina scortisoara, o lingura rasa fructoza si putin bocarbonat. le-am amestecat toate si le-am pus in cuptorul cu microunde pentru cca 3 minute. A iesit un pandispan foarte bun langa care am mai calit si doua mere astfel incat mi-am lecuit pofta de dulciuri. Incercati si voi. Mie mi-a placut



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi