Sari la conținut

Poză

Retete Montignac- Tarta cu quark (branza)si portocale


8 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 March 2007 - 10:11 AM

Cuprinsul acestui topic este urmatorul :
Tarta cu branza si portocale post # 1 ;
tarta cu branza si visine post # 4 ;
Tarta cu branza si afine post # 6



TARTA CU QUARK (un fel de branza dulce) SI PORTOCALE
(anat + tradusa de s_tana)
forma de tarta de 28 cm.


Si acum reteta montificata D.gif
aluat pentru tarta :

220g faina soia sau / 220 faina integrala + tarate (cantitati egale)
90g fructoza
100g unt
1ou
1lingura praf de copt

umplutura:

2portocale decojite
3oua
250 gr. branza de vaci quark se inlocuieste cu Fagaras / mascarpone /philadelphia + o lingura cu smantana
30g gris are se inlocuieste cu faina de linte/ pudra de migdale/ tarate de ovaz
2 linguri fructoza
rasatura si esenta de portocale, neaparat

toate ingredientele pentru aluat se amesteca si apoi se da coca rezultata la rece aprox.1h.
Se intinde, se pune in forma de tarta de 28cm,ridicand si o margine.
Se inteapa de mai multe ori cu furculita si se coace in cuptorul dinainte incalzit la 200 grade cam 15min.

Una din portocale se taie marunt (patratele) iar cealalta se taie felii (rotunde).

pentru umplutura se separa ouale.
Albusul se bate spuma tare.
Galbenusele se amesteca cu branza de vaci, fructoza, faina de linte, esenta de portocale si portocala taiata patratele.
Se incorporeaza apoi albusul.
Se intinde compozitia peste aluat.
Se da inapoi la cuptor pentru 30min. Dupa 20min feliile (cele rotunde) se pun peste compozitia de quark si se coace tarta pina la final. Eu cred ca se pot pune inca de la inceput si feliile de portocala taiate rotund pt.ca umplutura este destul de tare si nu este riscul sa "le inghita".
Se lasa sa se raceasca si pudreaza cu fructoza.

Cum am scris si mai sus, aceasta este reteta data de ele dar montificata de mine D.gif .

Cum am facut-o eu :


Blatul de tarta - de aici (tarta cu ceapa) al Otiliei pt.ca sunt obisnuita cu el si-mi iese perfect, mereu.

250 gr. faina integrala+tarate (in cantitati egale)
125 gr. unt foarte moale
4 linguri apa calda
fructoza (cam 2 lg. rase)
f. putina esenta de portocale

In rest operatiunile sunt identice: se amesteca totul, se intinde in tava de tarta, se da la rece 1 h., se scoate, se inteapa cu furculita in mai multe locuri, se pune la cuptor 10 minute si pe urma se rastoarna umplutura de branza si se lasa la cuptor cca. 30 minute
Este foarte buna.

Eu am facut-o aseara dar am gustat-o acum de dimineata spre deosebire de sot care a mancat aseara (cum s-a racit). Nu va zic cum a taiat-o :crybaby: si cate bucati a mncat . . . . .

Poza asta am facut-o aseara :

175244.jpg

Asta, acum de dimineata si este portia mea, yummmi . . . . . .

090045.jpg

Deoarece portocala a trecut prin faza de pregatire termica si nu este cruda, reteta este monti.

#2 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 19 March 2007 - 07:46 PM

Mmmmm, arata tare bine!

#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 March 2007 - 09:20 PM

Si la gust arata bine !
Cum se termina (cred ca maine ), fac alta cu visine ca mai am in congelator fara samburi.

#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 02 May 2007 - 03:11 PM

Cu visine in locul portocalei D E L I C I O S

Blatul este acelasi

250 gr. faina integrala+tarate (in cantitati egale)
125 gr. unt foarte moale
4 linguri apa calda
fructoza
(cam 2 lg. rase)

Umplutura :

Visine (eu am mai avut congelate)
3 cutiute branza Philadelphia ( 3x125 gr.) eu am folosit light + 1lg. cu mot de smantana (acra)
3 oua
2 lg. fructoza
2 - 3 lg. faina de migdale ( in loc de faina de linte)

Va recomand branza Philadelphia / mascarpone, nici nu se compara cu cealalta. E o finete.

Modul de preparare este acelasi.
Am taiat o parte din visine pe care le-am amestecat in branza si restul ( intregi) le-am asezat deasupra dupa ce a stat 10-15 minute in cuptor.

Ia priviti ce minunatie, pacat ca nu se simte si gustul.

083637.jpg 084207.jpg 085340.jpg

Si mai mare , pudrata , apetisanta , ca sa o faceti si voi repede

085606.jpg

#5 Agape

Agape

    Bucataras

  • Membri
  • 92 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 17 September 2009 - 08:35 PM

CITAT(2heng @ Mar 19 2007, 11:11 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Deoarece portocala a trecut prin faza de pregatire termica si nu este cruda, reteta este monti.


2heng, m-a pus pe ganduri ce ai scris mai sus. Am cautat si nu am gasit contraindicatii cu privire la portocale. Plus de-asta, au IG=35.
Te-ai referit cumva la faptul ca la unele persoane fermenteaza fructele dupa o masa proteino-lipidica, iar portocala fiind supusa la pregatire termica, nu mai are efectul acesta?
"...lumina ei este imensă, însa umbra ei mă sperie."

#6 moni77

moni77

    Bucataras

  • Membri
  • 62 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Costa Mesa, CA

Postat 20 September 2009 - 07:53 AM

Am incercat si eu tarta asta (de la primul post).....ce pot spune.....DELICIOASA!!!
Singura deosebire este ca am facut-o cu afine.

In aluat am mai adaugat putina esenta de vanilie, iar in branza am mai pus si niste coaja de lamaie rasa. In rest am respectat reteta postata de Sheng.
Dat fiind ca am avut prea mult aluat, am pus cateva fasii si deasupra....Asta e rezultatul:

IMG_0191__Desktop_Resolution_.JPG

Si in sectiune:

IMG_0202__Desktop_Resolution_.JPG
"If you smile
Through your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow
You'll find that life is still worthwhile
If you just smile..."






#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 20 September 2009 - 05:36 PM

QUOTE(Agape @ Sep 17 2009, 09:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
2heng, m-a pus pe ganduri ce ai scris mai sus. Am cautat si nu am gasit contraindicatii cu privire la portocale. Plus de-asta, au IG=35.
Te-ai referit cumva la faptul ca la unele persoane fermenteaza fructele dupa o masa proteino-lipidica, iar portocala fiind supusa la pregatire termica, nu mai are efectul acesta?

Desigur.
Totusi fructele care se termina in "berry" (capsuni, afine, etc) pot fi combinate crude
In capitolul V (pag.65), punctul "d" din cartea "Ma hranesc deci slabesc" sunt comentariile (foarte utile) despre fructe.
Este necesar sa recitesti cu atentie si capitolul VII - DIGESTIA (aceeasi carte). Important ar fi despre "amestecurile alimentare"

#8 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 20 September 2009 - 05:38 PM

Moni77 , ti-a iesit o frumusete de tarta ! floare.gif
Ma bucur ca v-a placut.

#9 Agape

Agape

    Bucataras

  • Membri
  • 92 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 20 September 2009 - 09:35 PM

CITAT(Sheng @ Sep 20 2009, 06:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Desigur.
Totusi fructele care se termina in "berry" (capsuni, afine, etc) pot fi combinate crude
In capitolul V (pag.65), punctul "d" din cartea "Ma hranesc deci slabesc" sunt comentariile (foarte utile) despre fructe.
Este necesar sa recitesti cu atentie si capitolul VII - DIGESTIA (aceeasi carte). Important ar fi despre "amestecurile alimentare"



Multumesc Sheng floare.gif . Ma gandeam ca poate mai e si alt motiv...
"...lumina ei este imensă, însa umbra ei mă sperie."



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi