Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - mousse de cioco


Fără răspunsuri la acest topic

#1 Catza

Catza

    Bucataras

  • Membri
  • 138 posturi
  • Location:Cluj-Napoca (Cluj)

Postat 03 April 2007 - 08:43 PM

ce am facut eu azi - o varianta de mousse de ciocolata fara ou, foarte simplu de facut. reteta e din "secretele bucatariei" (daca tot am ditamai colectia m-am gandit sa iau la rand retete pe care sa le adaptez).

Mousse au choco
Ingrediente pt 4 portii
250 ml lapte (am pus jumi -juma smantana "dorna" 15% si apa)
100 g ciocolata 70 % (am pus ciocolata "heidi" 85%)
1 lingura cafea solubila (eu nu am avut, n-am pus)
3 linguri fructoza
3 foi gelatina
300 ml frisca ("dorna" 32%)
esenta de rom (eu am pus 1 fiola Oetker)

- se pune laptele la fiert; se adauga cioco rupta bucatisi cafea solubila; am pus ciocolata de la inceput si am frecat cu un tel micut pana s-a dizolvat;
-iei vasul de pe foc si pui esenta de rom; lasi deoparte sa se raceasca
-lasi gelatina sa se inmoaie in apa 5 minute; apoi o storci si o dizolvi pe bain-marin;o adaugi la laptele cu ciocolata
-acoperi cu folie si dai 20-30 minute la frigider, sa se intareasca
- in acest timp bateti frisca
-cand crema incepe sa se intareasca se inglobeaza frisca batuta; apoi se poate pune in sprit si se pot umple artistic cupe de sticla;

ei bine, eu nu am asteptat suficient sa se intareasca crema de ciocolata cu lapte si nu am avut cum sa mai sprituiesc (se muiase frisca de la maglavaisul cu lapte); asa ca am turnat-o in cesti.
tot a iesit buna: pufoasa, fina, legata exact cat trebuie.








Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi