Sari la conținut

Poză

Retete montignac - Crema de mere / gutui


15 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 26 April 2007 - 01:18 PM

1. CREMA DE MERE - Apfelmus
IG=35 (conf. tabel M.M)

O aveti pas cu pas facuta de Carmiris : http://www.culinar.r...showtopic=13064

1,500 Kg mere
~ 400 ml. apa
2 lg. fructoza ( depinde de gust) merele mele au fost cam dulci
scortisoara multa (depinde de gust)
Merele curatate de coaja si cu samburii scosi, se taie in 4 , se adauga apa, fructoza si se fierb la foc mic.
Nu cred ca au trebuit 30 minute ! Eu am adaugat scortisoara la sfarsit, inainte sa mixez.
Cand s-au fiert , apa va ramane foarte putina, se mixeaza si iese o pasta-crema minunata care se rastoarna intr-un vas mai mare sau in mai multe mici, se pune la rece, apoi se orneaza cu frisca si se mananca in disperare.
Rezultatul :

204815.jpg

Avand IG=35 se poate orna cu frisca :D


2. CREMA DE GUTUI
IG=40 (conf. tabel M.M)

6 gutui mari
400-500 apa
4 lg. fructoza (nu prea pline), de fapt totul se gusta
fara scortisoara

Am lasat gutuile cu coaja si dupa ce le-am spalat, le-am taiat in bucati si le-am pus la fiert pana s-au 'muiat putin. Le-am blenduit si gata crema. Foarte simplu D.gif

Crema e facuta anul trecut in toamna dar am gasit poza acum.
Avand IG=40 nu merge cu frisca (lipid)
Trebuie sa stiti ca mie imi place mai mult din gutui pentru ca e mai parfumata.

132218.jpg

#2 mumtza

mumtza

    Captain Cook

  • Membri
  • 240 posturi
  • Location:romania

Postat 27 April 2007 - 03:57 PM

super tare ! o sa o incerc si eu pe cea cu mere!


#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 27 April 2007 - 04:52 PM

(mumtza @ Apr 27 2007, 04:57 PM)

super tare ! o sa o incerc si eu pe cea cu mere!

Incearc-o neaparat dar nu uita de frisca !
Sa nu pui apa multa pt.ca merele sunt foarte zemoase. Daca totusi gresesti si iese zeama prea multa, nu-i bai scurge-o , pt.ca altfel iese prea moale crema.
Astept impresii.

#4 Lizura

Lizura

    a dancing miracle...

  • Membri
  • 3318 posturi
  • Gender:Female
  • Location:CA

Postat 28 April 2007 - 12:36 AM

Asta-i Apple sauce ul american mai!!!
If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm

#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 02 May 2007 - 09:04 AM

(Lizura @ Apr 28 2007, 01:36 AM)

Asta-i Apple sauce ul american mai!!!

Si ne lasi asa ?!? Spune-ne mai multe ! Cu ce se mananca ?

#6 doinaro3

doinaro3

    Big Chef

  • Membri
  • 570 posturi
  • Location:Bucuresti-Romania

Postat 05 May 2007 - 05:52 AM

Fetelor, ma batea gandul sa pregatesc si eu o crema de gutui/mere (mai ales pentru micul dejun as fi avut in vedere!,ceva de uns pe paine) dar am urmatoarele observatii:
-conform tabel montignac, gemul de gutui fara zahar are IG 40
-presupun ca si crema de mere trebuie sa aiba un IG mare, avand in vedere ca merele au IG 35, iar fara coaja normal ar trebui sa le creasca IG-ul...
In situatia data, nu mai sunt sigura,le pot manca cu paine dimineata?
Oricum, ca desert la mese protidice sunt de evitat !

#7 Lizura

Lizura

    a dancing miracle...

  • Membri
  • 3318 posturi
  • Gender:Female
  • Location:CA

Postat 05 May 2007 - 05:58 AM

(2heng @ May 2 2007, 07:04 AM)

Si ne lasi asa ?!? Spune-ne mai multe ! Cu ce se mananca ?


Se papa cu pancakes sau goll! Dar voi il puteti pune in orice: clatite, pe piine dimineata...

If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm

#8 doinaro3

doinaro3

    Big Chef

  • Membri
  • 570 posturi
  • Location:Bucuresti-Romania

Postat 05 May 2007 - 07:23 AM

Oricum, fara frisca...din pacate!

#9 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 05 May 2007 - 02:04 PM

io nu mai inteleg nimicutza... sad.gif
nu era vorba ca prin tratament termic le scade ig-ul la fructe? sau am inteles eu gresit? help, pliz! neuronu' micut si nu prea putincios!

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#10 doinaro3

doinaro3

    Big Chef

  • Membri
  • 570 posturi
  • Location:Bucuresti-Romania

Postat 05 May 2007 - 04:07 PM

In aceasta situatie coaja (mai precis lipsa cojilor) fructelor este cea care influenteaza IG-ul.
Pe de alta parte, nu-mi aduc aminte ca tratamentul termic sa influenteze IG-ul fructelor, poate doar al legumelor, si nu il scade,ci dimpotriva ( vezi morcov, telina).
Cred ca te referi la faptul ca fructele care au suferit un tratament termic pot fi mancate impreuna cu alte alimente, si nu separat cum se mananca de regula cand sunt crude biggrin.gif

#11 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 06 May 2007 - 07:40 AM

Eu nu inteleg ce aveti voi cu merele astea. Monti zice ca: "Apple stew, apple sauce = 35" Asta in lista de IGuri pe situl oficial. Asa ca nu vad de ce nu ar merge cu paine integrala (nu mai zic de paine cu taratze)

[attachmentid=99444]

Foarte buna reteta 2heng si merge chiar si cu frisca. Mi-ai dat o idee sa fac un tort de mere pupic.gif

Miniaturi atașate

  • monti.JPG

Editat de mon, 06 May 2007 - 07:43 AM.


#12 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 May 2007 - 02:21 PM

(doinaro3 @ May 5 2007, 02:07 PM)


Cred ca te referi la faptul ca fructele care au suferit un tratament termic pot fi mancate impreuna cu alte alimente, si nu separat cum se mananca de regula cand sunt crude biggrin.gif


da, da, da, asta era, am confundat io calu' cu caruta. ma scuzati. neuronu' micut... biggrin.gif

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#13 catalina_ostroveanu@yahoo.com

catalina_ostroveanu@yahoo.com

    micro Bucatar

  • Membri
  • 34 posturi

Postat 16 May 2007 - 12:13 PM

A incercat cineva si cu gelatina? Ma gandesc ca ar avea si o tinuta pe masura gustului.

#14 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 December 2008 - 11:13 AM

Un desert cu IG=35 foarte parfumat ( de scortisoara)

Tot din mere , cantitatile sunt aceleasi doar cu apa mai putina (250 ml) deoarece merele erau foarte zemoase.
Se poate garnisi si cu frisca avand IG 35

110154.jpg

#15 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 11 December 2008 - 08:32 PM

super frumos rodica biggrin.gif merge fff bine pe clatite sau pancakes tongue.gif

#16 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 12 December 2008 - 04:20 PM

QUOTE(fata_cu_fluturi @ Dec 11 2008, 10:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
super frumos rodica biggrin.gif merge fff bine pe clatite sau pancakes tongue.gif

Da, merge smile.gif ca are IG=35



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi