Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Inghetata de ciocolata (parfait)


27 răspunsuri la acest topic

#1 catalina_ostroveanu@yahoo.com

catalina_ostroveanu@yahoo.com

    micro Bucatar

  • Membri
  • 34 posturi

Postat 30 April 2007 - 10:16 AM

dat fiind ca vine vara imediat, va propun o inghe faina; cu poza desigur:

-2-3 linguri de cacao, si cateva tablete de cioco cat mai neagra,
-5 linguri de fructoza, sau dupa gustul fiecaruia,
-8 linguri de apa
-5 oua
-500 g frisca batuta
- nuci prajite, alune prajite, bucatele de ciocolata, etc...

-cacaua+ fructoza + apa se amesteca si se pune pe foc pana la primul clocot, dupa care se lasa sa se racoreasca. Apoi se adauga pe rand galbenusurile, pe care le amestecam in compozitie.
-albusurile se bat spuma, cu fructoza (mai multa sau mai putina, dupa cat de dulce va place)
-se amesteca toate trei (crema de cioco+albusurile + frisca), se pun nuci, ciocolata si ce mai credeti de cuviinta, se pune in forma, ( eu o pun in tava de cozonac) si se da la congeletor.


Se poate face si de lamaie, sau alte fructe, prima compozitie fiind din suc de fructe cu fructoza si galbenusuri, amestecate si puse pe foc pana se face o crema subtire. Aceasta se amesteca cu albusurile batute si frisca.

Natural si monti totodata

#2 catalina_ostroveanu@yahoo.com

catalina_ostroveanu@yahoo.com

    micro Bucatar

  • Membri
  • 34 posturi

Postat 30 April 2007 - 10:23 AM

si poza daca mi-o iesi... ca ma tot chinui de o vreme

Miniaturi atașate

  • P1010002.JPG


#3 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 30 April 2007 - 10:34 AM

katya arata yummmiiiii
cu siguranta am sa o fac si eu

#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 02 May 2007 - 09:01 AM

Super arata !
Nu sunt eu o mare mancatoare de inghetata dar daca as avea-o in fata as manca-o pe toata
floare.gif

#5 doinaro3

doinaro3

    Big Chef

  • Membri
  • 570 posturi
  • Location:Bucuresti-Romania

Postat 03 May 2007 - 10:07 AM

De cand am vazut postata reteta asta de inghetata, ma obsedeaza gandul sa o fac si eu, iar acum gata, nu mai rezist, m-am hotarat! Atata doar vreau sa stiu, cum sa fac frisca aia batuta? (scuze pentru marea mea ignoranta!!!)

#6 catalina_ostroveanu@yahoo.com

catalina_ostroveanu@yahoo.com

    micro Bucatar

  • Membri
  • 34 posturi

Postat 03 May 2007 - 02:10 PM

(doinaro3 @ May 3 2007, 08:07 AM)

De cand am vazut postata reteta asta de inghetata, ma obsedeaza gandul sa o fac si eu, iar acum gata, nu mai rezist, m-am hotarat! Atata doar vreau sa stiu, cum sa fac frisca aia batuta? (scuze pentru marea mea ignoranta!!!)


de regula cu mixerul. Frisca naturala este ceva mai lichida decat smantana, iar cand o mixezi ajunge la consistenta pe care o stim cu totii de pe torturi sau praji. Daca nu gasesti frisca (smantana dulce), caci se gaseste din ce in ce mai greu, poti mixa si smantana, chiar daca nu se va face la fel de spumoasa.

#7 doinaro3

doinaro3

    Big Chef

  • Membri
  • 570 posturi
  • Location:Bucuresti-Romania

Postat 03 May 2007 - 07:20 PM

Multumesc Katya, am "produs" inghetata astazi, dar sa stii ca mie nu mi-a iesit suficient de dulce.
Am facut "frisca " din smantana batuta cu mixerul, ca doar nu era sa folosesc smantana dulce din comert , ca nu ar fi fost Monti. Poate din cauza aceasta nu a iesit dulce? Tu de ce fel de "smantana dulce" vorbesti?


#8 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 03 May 2007 - 08:31 PM

(doinaro3 @ May 3 2007, 08:20 PM)

Am facut "frisca " din smantana batuta cu mixerul, ca doar nu era sa folosesc smantana dulce din comert , ca nu ar fi fost Monti.

Smantana dulce ( din care se bate frisca) este monti. Eu folosesc "Dorna" ( cutiuta rosie) cu 32% grasime.
Oare nu am inteles eu bine ce ai vrut sa spui ?

#9 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 03 May 2007 - 10:01 PM

Eu inteleg ca Doina a intrebat cum sa faca frisca batuta. Catya i-a zis "cu mixerul" dar nu i-a zis ca trebuie sa-i adauge fructoza. Doina a batut frisca si normal ca nu a iesit dulce.

Asadar Doina, trebuie adaugata fructoza la smantana de frisca. Ea se mai numeste si smantana dulce, nu pentru ca este dulce, ci pentru ca nu este acra (adica fermentata). Dar ea nu are nici un pic de zahar in ea.

Concluzie: Doina frisca se face din smantana + fructoza cat vrei tu, dupa gustul tau de dulce.

#10 doinaro3

doinaro3

    Big Chef

  • Membri
  • 570 posturi
  • Location:Bucuresti-Romania

Postat 04 May 2007 - 05:57 AM

Mon,ai inteles perfect problema mea si mi-ai explicat cat se poate de bine biggrin.gif
Gata, din greseli invata omul! Data viitoare stiu ce am de facut, voi pune in plus fructoza si la frisca pe care mi-o fac singura din smantana.
Mai am o intrebare. Am constatat recent ca sunt alergica la familia nuci,migdale etc...Ce altceva as putea sa pun in compozitie, in afata de bucatele de ciocolata conforma? (Eu am facut-o fara nici un adaos de data aceasta ...)
2heng, nu e cam grasa smantana 32% ? Eu am cautat sa fie cat mai slaba, de fapt am cumparat de la Brenac cu 12% .

Editat de doinaro3, 04 May 2007 - 06:01 AM.


#11 catalina_ostroveanu@yahoo.com

catalina_ostroveanu@yahoo.com

    micro Bucatar

  • Membri
  • 34 posturi

Postat 04 May 2007 - 08:10 AM

Doina, Mon a inteles bine si cred ca ti-a si explicat pe masura. Intr-adevar, cand am spus smantana dulce m-am referit in primul rand la cea nefermentata, si nu indulcita.Dar totusi nu este vorba nici de smantana La Dorna la cutie, fiindca aceea nu prea se face spuma care sa se tina bine. Dupa cum spuneam, din pacate frisca lichida naturala se gaseste din ce in ce mai greu. Eu in Cluj o iau dintr-un singur loc si acela cu greu l-am descoperit; inainte facea Napolact, la pahar, si scria "frisca" pe cutie.Acum au scos-o din fabricatie, n-am inteles de ce. In unele locuri se mai gasea si vrac la magazinele de lactate.
Cat despre cat de dulce iese inghetata, am lasat la latitutine fiecaruia. Eu gust crema si daca mai tre dulce, mai pun fructoza. Pacat de alergia ta la nuci, caci ii dau un gust aparte! Iar stafide nu prea e voie.N-am incercat cu alte fructe uscate, dar ar putea fi o varianta.

katya

#12 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 04 May 2007 - 08:24 AM

(doinaro3 @ May 4 2007, 06:57 AM)

2heng, nu e cam grasa smantana 32% ? Eu am cautat sa fie cat mai slaba, de fapt am cumparat de la Brenac cu 12% .

Cea despre care am scris eu (cutia rosie Dorna 32%) este cea din care se bate frisca, din acest motiv este si asa de grasa. Este o cutiuta mica de carton
Sincer ma mir ca din 12% ai reusit sa faci frisca.
Sunt 2 tipuri de smantana : dulce- din care se bate frisca (32%) si cea "acra" pe care o adaugam la mancare sau ciorba si care are 9% ( am vazut f.rar), 12% , 20% si or mai fi si altele dar eu nu stiu ca noi mancam mai rar smantana.
Sfatul meu este sa cumperi o cutiuta mica (200 ml) lapte dulce Dorna (pe rosu) o bati (mixer) cu max. 2-3 lg. fructoza si vezi cum ti se pare. O experienta nu strica.
pupic.gif

#13 catalina_ostroveanu@yahoo.com

catalina_ostroveanu@yahoo.com

    micro Bucatar

  • Membri
  • 34 posturi

Postat 04 May 2007 - 08:40 AM

Eu n-am reusit cu La Dorna (pe vremea cand nu mai gaseam frisca), iar cu cea slaba (15% sau cam asa) a fost rau caci nu s-a umflat deloc. Frisca de care zic eu are proprietatea ca aproape isi dubleaza volumul si sta tzeapana. Daca ii puneti fructoza si esenta de rom apoi puneti o lingurita, doua in cafea , e de-a dreptul minunata. Are si un gust mult mai fin decat smantana. Tehnologic vorbind nu stiu care-i diferenta intre cele doua, caci tot grasime din lapte este!

#14 doinaro3

doinaro3

    Big Chef

  • Membri
  • 570 posturi
  • Location:Bucuresti-Romania

Postat 04 May 2007 - 09:16 AM

Sincer ma mir ca din 12% ai reusit sa faci frisca.
Sunt 2 tipuri de smantana : dulce- din care se bate frisca (32%) si cea "acra" pe care o adaugam la mancare sau ciorba si care are 9% ( am vazut f.rar), 12% , 20% si or mai fi si altele dar eu nu stiu ca noi mancam mai rar smantana.

Hahaha, pai chiar nici n-as putea spune ca mi-a iesit "frisca" ca nu era nici tare, nici umflata... Da' tare nepriceputa mai sunt!
Acum ma gandesc ca de aia n-a iesit nici dulce inghetata caci smantana mea era, dupa cum o definiti voi, din aia "acra" (??)
Fetelor, va multumesc mult pentru sfaturi, o sa mai experimentez, si cand o sa-mi iasa ca lumea, va ofer o portie si voua biggrin.gif
Si ca sa nu mai fac vreo greseala, vreau o precizare: Katya, zici
Daca ii puneti fructoza si esenta de rom apoi puneti o lingurita, doua in cafea , e de-a dreptul minunata.

Ai vrut sa zici o lingurita, doua de cafea, sau sugerezi sa pun si cafea?


#15 catalina_ostroveanu@yahoo.com

catalina_ostroveanu@yahoo.com

    micro Bucatar

  • Membri
  • 34 posturi

Postat 04 May 2007 - 09:57 AM

(doinaro3 @ May 4 2007, 07:16 AM)

Hahaha, pai chiar nici n-as putea spune ca mi-a iesit "frisca" ca nu era nici tare, nici umflata... Da' tare nepriceputa mai sunt!
Acum ma gandesc ca de aia n-a iesit nici dulce inghetata caci smantana mea era, dupa cum o definiti voi, din aia "acra" (??)
Fetelor, va multumesc mult pentru sfaturi, o sa mai experimentez, si cand o sa-mi iasa ca lumea, va ofer o portie si voua biggrin.gif
Si ca sa nu mai fac vreo greseala, vreau o precizare: Katya, zici
Ai vrut sa zici o lingurita, doua de cafea, sau sugerezi sa pun si cafea?


Scuze daca n-am fost f explicita.Inca dorm se pare. Am vrut sa spun ca eu pun frisca (batuta cu fructoza si esenta de rom) si in cafea, astfel ca iese un soi de capuccino super. N-avea nicio legatura cu inghetata.

#16 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 04 May 2007 - 10:11 AM

(2heng @ May 4 2007, 09:24 AM)

Sfatul meu este sa cumperi o cutiuta mica (200 ml) lapte dulce Dorna (pe rosu) o bati (mixer) cu max. 2-3 lg. fructoza si vezi cum ti se pare. O experienta nu strica.
pupic.gif

P.S. - Eu nu bat frisca cu zahar ! Imi place gustul ei asa neindulcita, tot asa o pun si in cafea si peste prajituri.
Stii cum se zice : "gusturile nu se discuta". biggrin.gif

#17 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 04 May 2007 - 10:41 AM

(katya72 @ May 4 2007, 09:40 AM)

Eu n-am reusit cu La Dorna (pe vremea cand nu mai gaseam frisca), iar cu cea slaba (15% sau cam asa) a fost rau caci nu s-a umflat deloc.

Anul trecut eu nu auzisem inca de smantana pt. batut frisca si ma miram cum de le iese fetelor frisca. Noroc cu Boni ca ea mi-a explicat cum e figura cu frisca.
Smantana cu 15% (cutia cu verde) nu este pt frisca. Numai cea cu 32% grasime (cutia cu rosu) este pt. frisca.

#18 doinaro3

doinaro3

    Big Chef

  • Membri
  • 570 posturi
  • Location:Bucuresti-Romania

Postat 04 May 2007 - 12:57 PM

Cu siguranta am sa tin minte chestia asta cu smantana (32% pentru batut frisca), vorba aia, din greseli invata omul!
Vreau sa va povestesc insa ca , chiar si asa, facuta cu frisca "acra", inghetata mea a iesit delicioaasa!data viitoare cu siguranta am sa pregatesc si o frisca buna (cu smantana dulce si cu fructoza!) cu care sa servesc inghetata in continuare.
Multumesc inca odata fetelor pentru ideea de inghetata si pentru sfaturile voastre pretioase!

#19 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 04 May 2007 - 02:14 PM

(doinaro3 @ May 4 2007, 01:57 PM)

Cu siguranta am sa tin minte chestia asta cu smantana (32% pentru batut frisca), vorba aia, din greseli invata omul!
Vreau sa va povestesc insa ca , chiar si asa, facuta cu frisca "acra", inghetata mea a iesit delicioaasa!data viitoare cu siguranta am sa pregatesc si o frisca buna (cu smantana dulce si cu fructoza!) cu care sa servesc inghetata in continuare.
Multumesc inca odata fetelor pentru ideea de inghetata si pentru sfaturile voastre pretioase!

Cu placere Doina. Sa fii atenta totusi la cantitatea de fructoza (sa gusti) sa nu-ti iasa prea dulce frisca.

#20 vali

vali

    Bucataras

  • Membri
  • 196 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 12 June 2008 - 08:03 PM

Si inghetata mea:




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi