Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Tort cu crema ganache


13 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 18 September 2006 - 04:36 PM

Infine e gata "montat"
Nu a fost greu. Totusi a iesit prea inalt, parca. A crescut blatul foarte mult. Cred ca trebuie mai putin praf de copt
Cu crema nu am avut nici o problema, se intarise ca deabea s-a invartit mixerul in ea , la inceput.

TORT CU CREMA GANACHE

Blatul este cel de la "tort cu piersici" - Maya

80 gr. fructoza
100 gr.unt
4 oua
150 gr. faina de migdale
2 lgt. praf de copt dar a fost cam mult, asa ca 1 lgt e destul
esenta de migdale

Crema ganache

200 gr ciocolata 73%
400 gr. smantana dulce Dorna (pt frisca)
putina esenta de vanilie/rom dupa preferinta
- se pot pune si cantitati egale de cioco & smantana

Pe foc mic se topeste cioco & smantana. Se amesteca bine si se da la rece (cam 2 ore) pana ce se intareste. Se scoate din frigider si se mixeaza pana la obtinerea unei creme consistente. Se adauga esenta si se umple tortul

Gustul este super, merge la fix crema cu aroma de migdale.

Nota :
Data viitoare nu mai pun faina de soia (câââh !) + faina de migdale, ci numai faina de migdale ~ 100 grame

151134.jpg

#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 18 September 2006 - 04:40 PM

Si sub alta forma Asa mi se pare mai frumos.

E inalt si asa ( e de 3 degete ) in poza nu pare.

153013.jpg

152350.jpg

#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 September 2006 - 10:19 AM

Fetelor, iubitoare de torturi, va recomand cu cea mai mare caldura blatul prezentat de Maya si pe care eu l-am facut ieri la tortul meu.
Astazi, acest blat este la fel de pufos ca ieri si eu nu l-am insiropat absolut deloc.
Este si foarte mare cantitatea de blat rezultata chiar daca nu pare din citirea ingredientelor.
Incercati-l la orice fel de crema este usor de facut si f.gustos

#4 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 19 September 2006 - 10:21 AM

(2heng @ Sep 19 2006, 11:19 AM)

Fetelor, iubitoare de torturi, va recomand cu cea mai mare caldura blatul prezentat de Maya si pe care eu l-am facut ieri la tortul meu.
Astazi, acest blat este la fel de pufos ca ieri si eu nu l-am insiropat absolut deloc.
Este si foarte mare cantitatea de blat rezultata chiar daca nu pare din citirea ingredientelor.
Incercati-l la orice fel de crema este usor de facut si f.gustos


uite ca eu la blatul lui Maya nu m-am gandit sa-l montific. si doar il folosesc foarte des, e unul din preferatele mele. merci de idee pupic.gif

#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 September 2006 - 10:28 AM

Daca-l folosesti des, te rog spune-mi ce dimensiune de tava rotunda folosesti si daca-l tai in doua (adica sa fie 2 blaturi cu crema) si as vrea sa mai stiu ce folosesti in loc de cocos (are IG >35)
pupic.gif

#6 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 19 September 2006 - 10:39 AM

de obicei il faceam in tava mare de aragaz, ca faceam prajitura cu el. cel mai mult mi-a placut cand l-am facut (anul asta de pasti) uns cu gem de caise si cu crema de vanilie.

cred ca in week-end-ul asta il pun in practica. in loc de cocos cred ca niste faina de migdale sau de samburi de caise (daca fac compot de caise)

#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 04 January 2012 - 09:17 PM

Aduc si eu tortul asta la iveala ca se face foarte usor si e teribil de bun dupa gustul nostru em_new_37.gif
Pe deasupra am pus niste nuci prajite usor. Yumi, yumi, yum D.gif



Am copt pe rand 2 blaturi ca sa iasa egale

Pentru 1 blat:
~ 30 gr fructoza ( 3 lg rase)
50 gr.unt
2 oua
90-100 gr faina de migdale
1 lgt praf de copt
esenta vanilie


D.gif Recomandare : L-am facut si cu blatul de la "tortul winter" postat de puskin si care nu are nici pic de unt

#8 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 05 January 2012 - 08:43 AM

CITAT(Sheng @ Jan 4 2012, 07:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Aduc si eu tortul asta la iveala ca se face foarte usor si e teribil de bun dupa gustul nostru em_new_37.gif
Pe deasupra am pus niste nuci prajite usor. Yumi, yumi, yum D.gif


arata foarte misto
in crema punem doar cioco si smantana? fara indulcitor?
pt blat: in loc de praf de copt nu putem pune oare gluten?

Editat de Oskkar, 05 January 2012 - 08:44 AM.

"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#9 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 05 January 2012 - 09:15 AM

QUOTE(Oskkar @ Jan 5 2012, 08:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
in crema punem doar cioco si smantana? fara indulcitor?

Exact asa D.gif Este crema ganache.

QUOTE(Oskkar @ Jan 5 2012, 08:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
pt blat: in loc de praf de copt nu putem pune oare gluten?


Nu am auzit ca glutenul poate inlocui praful de copt blink.gif dar stiu ca multa lume face alergie de la el. Pe multe etichete se vede mentionat "nu contine gluten" tocmai pentru a-i feri pe cei ce nu stiu ca au intoleranta la gluten, de neplaceri

#10 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 27 February 2012 - 03:27 PM

Cum in week-end bubu a facut 4 luni am facut tortuletul acesta care e minunat.Sambata am papat si eu o feliuta insa de azi am zis pass dulciurilor monti(ce a ramas papa pofticiosul de sot)

Miniaturi atașate

  • SDC10841.JPG


#11 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 27 February 2012 - 04:14 PM

Foarte frumos ti-a iesit floare.gif Asa-i ca-i bun si se face repede ?
Pup bubu mica cheekkiss.gif

#12 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 28 February 2012 - 04:12 PM

QUOTE(Sheng @ Feb 27 2012, 04:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte frumos ti-a iesit floare.gif Asa-i ca-i bun si se face repede ?
Pup bubu mica cheekkiss.gif


Da foarte repede s-a facut si in plus super super delicios.Si bubu pupa dulce pe matusica monti em_new_15.gif em_new_59.gif

#13 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 11 March 2012 - 10:13 PM

Cristinutza superr ti-a iesit tortuletul ! felicitari ! floare.gif
Sheng , multumim ca ai scos la iveala bunatatea asta de tortulet , se apropie pastele , asta daca rezist tentatiei pana atunci ..., arata GROZAV !! em_new_15.gif
Oskkar , nu inteleg de ce fugi de un strop de praf de copt D.gif daca chiar vrei il poti inlocui cu amoniu sau cu bicarbonat stins cu lamaie sau otet , si astea umfla si pufosesc , glutenul umfla mult , dar e cum a spus Sheng , grija la intoleranta de gluten .

#14 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 12 March 2012 - 09:17 AM

CITAT(valery @ Mar 11 2012, 08:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Oskkar , nu inteleg de ce fugi de un strop de praf de copt D.gif daca chiar vrei il poti inlocui cu amoniu sau cu bicarbonat stins cu lamaie sau otet , si astea umfla si pufosesc , glutenul umfla mult , dar e cum a spus Sheng , grija la intoleranta de gluten .

pai n-am deloc praf de copt in casa
eu folosesc bicarbonat de sodiu...(si asta cat mai rar)
"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi