Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Papanasi din branza vaci - prajiti sau fierti


35 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 22 August 2006 - 05:50 PM

PAPANASI DIN BRANZA DE VACI - prajiti iar cei fierti (gomboti) sunt aici

Reteta papanasilor prajiti este facuta dupa V.Livia

Se amesteca intr-un vas :

250 branza de vaci (eu am Milli)
1 ou
coaja rasa de lamaie
1 fiola de rom (dr. Oetker)
30-40 gr. faina de soia/linte ( 3-4 linguri)

fructoza pudra (am rasnit-o in r. de cafea si iese super) din belsug,pt. pudrat

Sa stiti ca cere zaharul cu care se pudreaza pt. ca dupa cum vedeti in coca nu se pune deloc.

Se amesteca totul la gramada.
Iese ceva nu prea moale, chiar mai tarisor. Nu am zis tare ! Daca vi se pare moale mai adaugati faina.
Se iau cu lingura bilute de coca in mana (pudrata cu faina de soia, despre mana e vorba) si se preseaza intre palme pana se aplatizeaza cam de 1 cm. grosime.
Se pun la prajit intr-o craticioara cu ulei incins. Trebuie sucite repede pe cealalta parte pt. ca se prajesc f.f. repede si se pot arde ( cred ca faina de soja e de vina). Dupa ce le rasuciti ele se ridica la suprafata uleiului ca niste gogosi. Au iesit putine dintr-un pachet de branza dar sunt f. gustoase. Nu uitati, trebuie neaparat pudrate imediat sau se poate pune gem monti pe ele si . . . smantana.
Se topesc in gura.
Noi le-am mancat pe data. Maine fac iar. Cred ca mi-am gasit vocatia ! E cea mai usoara prajitura, se face repede, miroase frumos in bucatarie, nu se arde si se pot manca si calde!!!

Miniaturi atașate

  • 150913.jpg
  • 150521.jpg


#2 Ursuleatza

Ursuleatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 2720 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti & Timisoara

Postat 23 August 2006 - 12:19 PM

Mamaaaaaaaaaaa, ce bine arata! Salivez de juma' de ora pe pagina asta.. rolleyes.gif Vreau si eu praji d-astea bune si Monti numai ca nu stiu unde sa gasesc fructoza si faina d-aia smechera de soia. Sunt in Tm so, daca are cineva idee de vreun magazin naturist sa-mi spuna si mie. Multumesc. wink.gif
Boni & 2heng, credeti ca reteta de papanashi merge adaptata un pic ca sa-i fac fierti? Eu-s moarta dupa din astia fierti, doar asa stiu ca sunt papanashi. icon_smile.gif

#3 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 23 August 2006 - 12:22 PM

(Ursuleatza @ Aug 23 2006, 01:19 PM)

Boni & 2heng, credeti ca reteta de papanashi merge adaptata un pic ca sa-i fac fierti? Eu-s moarta dupa din astia fierti, doar asa stiu ca sunt papanashi. icon_smile.gif

si eu stiu papanasii tot fierti da' nu am avut curaj sa-i fac cu faina de soia. aia "adevarati" cu gris si faina "rea" se umfla frumos in apa, dar faina de soia nu stiu daca ii leaga suficient. poate am sa incerc intr-o zi.

#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 23 August 2006 - 12:30 PM

Ursuleatza, esti din Timisoara ? Eu iau fructoza din CORA , tot acolo gasesc si faina integrala . Sunt sigura ca aveti Cora in Tm.

#5 Ursuleatza

Ursuleatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 2720 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti & Timisoara

Postat 23 August 2006 - 12:38 PM

2heng, nu e Cora, nu e Carrefour, nu e LaFourmi, nu e nimic. Doar Univers'All (am cautat, n-au), Kaufland (la fel), Billa, Metro si Sellgross. O sa incerc la Metro ca astia au tone de chestii de obicei....Vorba vine "din Tm", sunt acum in Tm, de fel bucuresteanca. wink.gif
Boni, s-ar putea sa ai dreptate cu papanashii. Poate daca gasesc eu ingredientele necesare incerc sa fac d-aia fierti, sa vad daca ies. rolleyes.gif


#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 23 August 2006 - 12:52 PM

Da, da, are si la Metro ! Am vazut eu saptamana trecuta la prod. pt. diabetici. Dar sa cumperi FRUCTOZA nu altele , au multe feluri de zahar.


#7 Ursuleatza

Ursuleatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 2720 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti & Timisoara

Postat 23 August 2006 - 01:01 PM

pupic.gif Mersic pentru idee, 2heng, o sa ma duc cat de curand. wink.gif

Ce-ai facut tu bun acolo? mincacios.gif

#8 Daffodil

Daffodil

    micro Bucatar

  • Membri
  • 36 posturi

Postat 29 August 2006 - 06:25 PM

Mai, sunt trista, tortul pufos si cremos mi-a iesit super (imi pare rau ca n-am facut poze), dar papanasii nu mi s-au topit in gura ci........... in tigaie. va trimit poze sa vedeti cum arata.

Miniaturi atașate

  • tigaia_cu_papanasi.jpg
  • papanasi.jpg


#9 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 29 August 2006 - 06:41 PM

Nuuuuu, nu se poate ! Ai pus zahar in ei ? Alta explicatie nu este

#10 Daffodil

Daffodil

    micro Bucatar

  • Membri
  • 36 posturi

Postat 29 August 2006 - 07:07 PM

nu am pus zahar deloc. am pus branza filadelfia, faina de soia (mai mult de 2,3 lingurite, ca era prea moale), un ou, esenta de rom, fara coaja de la lamaie ca n-am avut. Le-am pus in ulei incins si cand sa le intorc s-au imprastiat in tigaie, dupa cum vezi. Nu stiu de ce, tare as fi mancat, dar au fost prea gretosi.

#11 Daffodil

Daffodil

    micro Bucatar

  • Membri
  • 36 posturi

Postat 29 August 2006 - 07:21 PM

2heng, sigur ai pus 250g de branza? O cutie de Milli are 125. Ai pus 2 cutii de milii?

#12 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 29 August 2006 - 07:54 PM

QUOTE(Daffodil @ Aug 29 2006, 08:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
2heng, sigur ai pus 250g de branza? O cutie de Milli are 125. Ai pus 2 cutii de milii?

Nu in cutie era branza ci pachet de 250 in hartie lucioasa , asa cum e br. de vaci ( grasa / slaba) Stii despre ce spun , nu-i asa ?
Te rog uita-te si la autoarea lor :
http://www.culinar.r...showtopic=11920

#13 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 30 August 2006 - 02:24 PM

Of, Daffodil, ce mi-ai facut tu mie !?!? Am avut mustrari de constiinta toata noaptea, motiv pt.care am fost sa cumpar br. de vaci (si asa se terminase) si am facut papanasii pe care ti-i prezint mai jos.

S-o luam dela cap :
250 gr. branza de vaci (grasa/slaba nu conteaza) o freci cu furculita impreuna cu un ou si cu fiola de rom. Apoi pui cate o lg. de faina si amesteci pana se face un fel de aluat. Am cantarit azi faina si este fix 30 gr.
Separat, intr-o farfurie pui niste faina (soja/linte) si tavalesti prin ea cate o biluta de aluat (eu am luat cu lingura) apoi o bati usor (sa se aplatizeze) intre palme sau chiar in farfurie dandu-i o forma rotunda. O pui cu grija in uleiul incins.

Trebuie sa-ti zic ca, eu le prajesc intr-o micuta craticioara (fundul este de 15 cm iar adanca e de 6 cm)pt.ca trebuie sa fie cam 1/2 plina cu ulei . Deoarece niciodata nu mi-au iesit mai mult de 7 papanasi dintr-un pachet de branza , nu are rost sa folosesc o tigaie mare. Oricum uleiul se arunca dupa aceea.

Acum incepe tehnica prajitului.
Dupa ce ai pus papanasii in ulei ( prima data 3 buc), observi ca ei cad pe fundul craticioarei, nu-ti face griji , stai cu ochii pe ei si cand vezi ca a facut putin maroniu pe margine , bagi furculita ( mie mi se pare cel mai bine cu furculita) cu grija sub el (despre papanas e vorba) si-l desprinzi de fundul tavii. Imediat el se ridica deasupra , pluteste si se coace super, singur singurel . Apoi il intorci pe cealalta parte si el se va praji frumos plutind pe ulei, deja nu mai cade la fundul tavii.
Se umfla ca niste nebuni. Cand sunt prajiti ii asezi pe servet absorbant sa mai absoarba uleiul si apoi ii muti pe farfurie si-i pudrezi pe data. Dupa aia ii mananci pe toti intr-o disperare si le spui celorlalti, ca nici de data asta nu ti-au reusit papanasii dar lasa ca mai incerci putin mai tarziu icon_rotf.gif .

Astept pozele cu papanasi reusiti. Ai sa vezi ce usor este.

Si acum pozele : br. de vaci , papanasii prajiti , unul dintre ei sa-l vezi cat e de umflat si apoi pudrati.

Miniaturi atașate

  • 142752.jpg
  • 142442.jpg
  • 142513.jpg
  • 142712.jpg


#14 Daffodil

Daffodil

    micro Bucatar

  • Membri
  • 36 posturi

Postat 30 August 2006 - 03:45 PM

2heng, apreciez tare mult efortul tau de a scrie cu detalii reteta de papanasi. Merci tare mult si cu prima ocazie cand imi reusesc iti trim mandra niste poze.

#15 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 30 August 2006 - 04:00 PM

(Daffodil @ Aug 30 2006, 04:45 PM)

2heng, apreciez tare mult efortul tau de a scrie cu detalii reteta de papanasi. Merci tare mult si cu prima ocazie cand imi reusesc iti trim mandra niste poze.

cat mai repede , sper. Ai sa fii surprinsa ce usor e de facut

#16 Dana Miha

Dana Miha

    micro Bucatar

  • Membri
  • 20 posturi

Postat 30 August 2006 - 05:11 PM

2heng,

am respectat reteta de papanasi pas cu pas si mi s-au dezintegrat, dar am amestecat si au iasit ca o papara, chiar acum o pap, am pus gem de caise cu fructoza pe ei si sunt ff buni. mai rau cu partea estetica.

va pup pe toate

#17 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 30 August 2006 - 05:24 PM

Imi pare f.f.f.f.f. rau ! Nu stiu ce sa mai zic. Eu credeam ca daca mi-au iesit mie, care sunt " LEMN" la chestii d-astea. . .pt. voi e floare la ureche. Ai pus in ulei mai mult ? Uleiul era incins ?Ai folosit br,de vaci ? De fapt nu e nimic complicat ! Era tare aluatul ? Le-ai dat prin faina ?
Imi pare rau , nici nu-mi inchipui cum de mi-au iesit mie de prima data. . .

#18 tasha

tasha

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 01 September 2006 - 08:40 AM

servus
am incercat si eu sa fac minunatii papanasi icon_smile.gif si...dezastru total.
2heng, nu stiu ce le faci tu de iti ies asa de frumosi (si te felicit pt ca iti ies) insa mie mi s-au risipit in tigaie (cred ca daffodil a patit ca si mine sau eu ca si ea icon_smile.gif)
eeii, mai pe scurt, nu mi-au iesit deloc.
asa ca am luat compozitia ramasa si am pus-o intr-o tigaie in care am pus ulei si am incercat sa o fac ca pe o omleta. Am lasat-o eu pe foc ce am lasat-o si la un moment dat am luat-o; i-am pus fructoza (cam multa, ca dupa ce am 2 lg mi s-a prut nedulce si am mai pus blink.gif ) si am mancat asa. Azi am luat si la mine ca sa mananc "minunatie de papara de papanasi" icon_smile.gif si gata!!!! icon_smile.gif

m-am lecuit de facut papanasi huh.gif

#19 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 01 September 2006 - 12:04 PM

(tasha @ Sep 1 2006, 09:40 AM)

servus
am incercat si eu sa fac minunatii papanasi icon_smile.gif si...dezastru total.
2heng, nu stiu ce le faci tu de iti ies asa de frumosi (si te felicit pt ca iti ies) insa mie mi s-au risipit in tigaie (cred ca daffodil a patit ca si mine sau eu ca si ea icon_smile.gif)
eeii, mai pe scurt, nu mi-au iesit deloc.

Vai, nici nu-ti inchipoi ce rau imi pare, aproape ca ma simt vinovata ca mie imi ies si voua NU !!!!!
Pur si simplu nu inteleg ce se intampla acolo la voi in craticioara.
Din pacate tel. meu cu care faceam poze frumoase zice ca e plin , cu toate ca am sters tot ce era, deci nu pot face poze decat in fata camerei , adica aici pe birou.
Asa ca as putea sa-ti arat tot , mai putin ce se intampla pe foc si poate asta e cel mai important.
Te rog spune-mi cand se strica papanasii ? Atunci cand incerci sa-i desprinzi din fundul craticioarei ? Atunci e un moment de atentie dar cu furculita sub el , inaintand incet si cu miscari mici si dese pana ajungi sa-l desprinzi , se rezolva si pe urma el se ridica singur (ca o gogoasa) la suprafata uleiului.In rest e o placere.

#20 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 04 September 2006 - 09:54 PM

ce de minunatii apar pe aici, mmmmmmmmmmmm tongue.gif

no, fetelor, am facut si io papanasii, sa vad ce nu iese la popor. icon_biggrin.gif mie mi-au iesit si vreau sa va impartasesc impresii. poze pun maine ca acum e prea noapte si nu am camera cu blitz ca fac pozele cu telefonul.
tehnici de executie: branza trebuie sa fie foarte bine stoarsa, sa nu aiba pic de zeama ca ne strica socotelile. eu am pus mai mult ou, adica la 500 g branza am pus 3 oua. dupa ce am adaugat faina de soia am lasat compozitia sa stea in frigider cam 30 minute, sa se mai "adune" toate. am prajit in ulei foarte incins, e important ca sa prinda repede crusta si sa nu inceapa sa se imprastie branza. la intors papanasul a explicat foarte bine 2heng, cu miscari mici si ferme se desprinde daca s-a lipit putin de tigaie. eu folosesc 2 spatule la intors, cu una desprind si ridic iar cu cealalta intorc (ca si cu un cleste), ca altfel imi umplu bucataria de ulei pe jos laugh.gif
comentarii asupra gustului: totul ar fi fost ok daca aveam faina de soia mai fina. asa cum e a mea (mai grosiera) se simt bucatele, ca de nuca, iar pe mine acest lucru ma deranjat. in orice blat copt mi-a placut, dar in papanasi nu mi se potriveste. am sa incerc sa-i fac data viitoare cu tarate (IG=15, deci e mai mic decat al fainei de soia) si cred ca se umfla mai bine si se aduna frumos dupa ce sta putin compozitia. in afara de acest "aspect neplacut" sunt excelenti cu gem si smantana.

si uite si pozele promise:
[attachmentid=58238]
si sectiune
[attachmentid=58239]

Imagini atașate

  • Imagine_8_.jpg
  • Imagine_9_.jpg

Editat de boni, 05 September 2006 - 10:32 AM.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi