Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Mincare de legume cu smintina si sumac


2 răspunsuri la acest topic

#1 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 June 2007 - 07:47 PM

Va pup pe toate cu drag si dor - dupa o lunguta absenta cauzata de prea multa munca si timp ioc.

Mi-au iesit ochii din cap cind am vazut, alaltaieri, la Kaufland sparanghel subtirel si frumusel, si inca la acelasi pret imbatabil, 69.000 de lei. Asa ca l-am insfacat si acasa am facut o mincarica - dar n-o postez la retete de sparanghel, fiindca sint mai multe ingrediente.

am pus la calit o ceapa taiata si citeva felii de praz in putin ulei; dupa un timp am trintit in cratita citeva linguri de smintina (normala, nu din cea dulce) si citeva linguri de sos de soia. am amestecat si am adaugat citeva buchete si bucati de cotor de broccoli si ardei (vreo doi ardei verzi 'grasuti', doi capia galbui si un capia mare rosu) taiati fisiute. am amestecat, am mai pus niste smintina si niste sos de soia si cam o lingura de rosii pasate (nu mai mult, ca schimba gustul). nu condimentat cu niste praf de sumac (se gaseste la magazinele arabesti) si cu 'condimente pentru iaurt' (tot la arabesti se gaseste, se compune din menta, tarhon, griu si trandafir rosu si se vinde in niste cutiute de plastic alb cu eticheta verde). Peste toate astea am ras ghimbir proaspat din belsug (ce condiment minunat, nici nu se compara cu praful la punga...).
Fiindca am folosit o craticioara teflonata, nu mi s-a prins, chiar daca era destul de putin sos. Am lasat-o citeva minute, pe urma am pus capacul ca sa mai faca aburi.
Am taiat capetele tari (cam 1 cm) de la sparanghel si am cojit putin din coaja cu unealta aceea minunata pentru despielitat despre care am invatat tot aici, pe Culinar, eu fiind o bita gratioasa in materie de bucatarie. pe urma am rupt fiecare sparanghel in doua si l-am aruncat in cratita unde se facea restul mincarii. Am pus capacul din nou, ca sa aiba aburi sa se faca (si cred ca am mai pus un praf de sumac). Dupa niste minute, nu prea multe, am stins focul. Si asta a fost.

[attachmentid=106656]

Imi pare rau ca v-am pozat doar niste resturi, dar abia dupa ce ne-am pus in farfurii si-am inceput sa mincam, eu si mama, mi-am dat seama cit de buna a iesit si ca merita s-o povestesc si la altii. Pe de alta parte, poza e ilustrativa ca sa vedeti ce putin sos era, s-a inchegat bine pe legume.
Pofta buna.

Imagini atașate

  • mincarica.jpg


all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#2 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 14 June 2007 - 11:42 PM

Sumac? Habar n-am cum e , dar ma uit si caut. Vreau sa incerc reteta numai de dragul ghimbirului de la sfarsit smile.gif

#3 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 June 2007 - 08:44 AM

Raluca, am gasit sumac sub forma unei pulberi rosii, in pungute de plastic, la un magazin arabesc de pe Calea Mosilor. Are o aroma grozava.

eu cind am timp trag cite o raita pe acolo si-mi notez ce mai gasesc, apoi le verific pe condimente.web.
aici e sumacul:
http://www.condiment...u...ent&cid=127

Editat de onaf, 15 June 2007 - 08:46 AM.


all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi