Sari la conținut

Poză

Retete montignac - Tort mousse (super-ciocolata)


11 răspunsuri la acest topic

#1 pupa russa

pupa russa

    Captain Cook

  • Membri
  • 205 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bv/nürnberg

Postat 04 September 2006 - 08:44 PM

indraznesc ca postez si eu un tort facut ieri. se cheama TORT MOUSSE (super-ciocolata), reteta o am dintr-o revista ioana.

ingrediente:

blat: 6 oua
125 gr zahar (fructoza, evident....eu va dau si reteta originala)
100 gr nuci macinate
10 gr cacao.

obs: mie mi s-a parut ciudat un blat fara pic de faina si am adaugat 100 gr de faina de soia si o linguritza de praf de copt

crema: 600 ml frisca
150 gr ciocolata amaruie
2 fiole esenta de rom
100 gr gem de caise
3 plicuri intaritor de frisca
50 gr ciocolata rasa pt decor

Miniaturi atașate

  • PICT1495.JPG


#2 pupa russa

pupa russa

    Captain Cook

  • Membri
  • 205 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bv/nürnberg

Postat 04 September 2006 - 09:07 PM

1. pentru crema se da in fiert frisca si se topeste inauntru ciocolata amaruie. se da la congelator pana se raceste bine (eu o las pana se raceste blatul din povestea de mai jos icon_smile.gif )

2. cuptorul se incinge la 180 de grade. se separa ouale si se bat galbenusurile cu zahar. se adauga nuci si cacao, se inglobeaza albusul batut, se coace intr.o forma tapetata cu hartie de copt cca. 45 de minute (eu am pus faina amestecata cu praful de copt dupa ce am pus cacaoa si abia apoi am pus albusurile batute spuma. am copt totul la cam 160 de grade si dupa 25 de minute era copt bine...cred ca si 20 de minute erau suficiente)

3. blatul se insiropeaza cu esenta de rom. se unge blatul cu gemul topit. se bate frisca amestecata cu ciocolata, impreuna cu preful intaritor. aceasta spuma se asaza pe tort si se acopera si marginile. se presara pe marginea si mijlocul tortului ciocolata rasa (eu nu l-am mai decorat ci doar pieptanat putin si l-am lasat peste noapte in frigider)

iata si o poza cu tortul scos din forma

Miniaturi atașate

  • PICT1510.JPG


#3 pupa russa

pupa russa

    Captain Cook

  • Membri
  • 205 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bv/nürnberg

Postat 04 September 2006 - 09:09 PM

si va mai pun si o poza cu o felie de tort icon_smile.gif

Miniaturi atașate

  • PICT1512.JPG


#4 pupa russa

pupa russa

    Captain Cook

  • Membri
  • 205 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bv/nürnberg

Postat 05 September 2006 - 04:27 PM

2heng, nu e greu....eu pun ciocolata la topit (stai ca am si poze...dar nu le-am pus pe toate ca mi se parea ca pun prea multe).

si apoi adaug frisca (smantana dulce nebatuta bat) si o las acolo sa se incalzeasca cu ciocolata pana se omogenizeaza totul frumos. uneori o las sa dea si un clocot

si apoi pun amestecut la racit intai in apa rece, si apoi in congelator

Miniaturi atașate

  • PICT1496.JPG
  • PICT1497.JPG
  • PICT1498.JPG


#5 pupa russa

pupa russa

    Captain Cook

  • Membri
  • 205 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bv/nürnberg

Postat 05 September 2006 - 04:30 PM

imi pare rau ca pozele sunt cam tremurate...abia acum invat...ca eu eram fan poze clasice...dar pe culinar nu merge altfel asa ca tre sa invat si eu icon_smile.gif

#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 05 September 2006 - 04:39 PM

(pupa russa @ Sep 4 2006, 10:07 PM)


3. blatul se insiropeaza cu esenta de rom. se unge blatul cu gemul topit. se bate frisca amestecata cu ciocolata, impreuna cu preful intaritor.

Am inteles prima parte dar nu-mi vine sa cred ca nu se "taie" pe foc. Dar daca zici tu, te cred.

Ai scris ca se bate frisca amestecata cu cioco. Adica dupa ce s-a racit pui mixerul pe ea si se face crema tare ?
Praf intaritor ce este ? Cred ca e si la noi dar daca nu am avut nevoie de el nu-mi aduc aminte de asa ceva. Poate-mi zice si mie cineva din RO cum se numeste aici si cum arata. Este un plic mititel sau trebuie niste grame sau lingurite dintr-o punga mai mare ?
pupic.gif

#7 pupa russa

pupa russa

    Captain Cook

  • Membri
  • 205 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bv/nürnberg

Postat 05 September 2006 - 04:53 PM

hehehe, nici mie nu mi-a venit sa cred cand am vazut prima reteta cu asemenea creme, dar acum mi se pare cea mai rapida crema de facut. dupa ce ai fiert aceasta crema trebuie sa o lasi sa se raceasca bine bine si abia apoi o bati. eu amestec cam din juma in juma de ora in ea cand sta in congelator....daca o lasi mai multe ceasuri incepe sa se inchege bine, asa ca eu amestec constiincioasa. cum eu in romania nu faceam deloc torturi (visam doar la ele) si mama mea facea doar prajituri, nu am folosit niciodata frisca, habar n-am cum se bate ea ca sa stea teapana. aici se gasesc niste pliculete cu intaritor de frisca (se cheama sahnefest) exact ca pliculetele de praf de copt si altele din gama. eu pe astea le folosesc cand am de pus frisca in creme si adauga atata pana sta frisca bat.


#8 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 05 September 2006 - 05:00 PM

Stai putin ca ma zapacesti !!! Adica chestia aia din frigider dupa ce s-a racit o amesteci cu frisca batuta separat ???


#9 pupa russa

pupa russa

    Captain Cook

  • Membri
  • 205 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bv/nürnberg

Postat 05 September 2006 - 05:11 PM

doamne, cu multe cuvinte poti incurca omul cu totul. nu vreau deloc sa te incurc, doar sa te ajut.

reteta spune: se da in fiert frisca si se topeste inauntru ciocolata amaruie. se lasa se se racoreasca.

eu pun intai ciocolata la topit, adaug frisca lichida, nebatuta, ii dau un clocot si asa se topeste ciocolata perfect si se amesteca f bine cu frisca. racesc compozitia intai in apa rece si apoi in congelator. cand e racita bine o bat cu mixerul (adaugand si intaritor) si e gata.

#10 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 05 September 2006 - 05:50 PM

OK !
Mai trebuie sa descopar intaritorul si trec la lucrare.

Acum ma ocup cu diferite preparate pt. la iarna.
Multam frumos.

#11 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 06 September 2006 - 07:42 AM

2heng, si eu sunt in focuri cu preparate pentru iarna icon_smile.gif am sa incerc si zacusca, prima din viata mea laugh.gif

vroiam sa-ti povestesc despre crema din frisca si ciocolata. s-a tot povestit pe la dulciuri despre crema ganache (nu stiu daca am scris corect). poti sa o folosesti si pe post de glazura si pe post de crema, totul depinde de proportia intre ciocolata si frisca. pentru glazura trebuie sa fie mai multa ciocolata si mai putina frisca si doar trebuie topite impreuna frisca cu ciocolata si pusa pe prajitura (adica nu o mai bati). pentru crema pui proportia cum vrei, in functie de cat de inchisa vrei sa fie crema. dupa ce se raceste bine amestecul de ciocolata cu frisca o bati ca pe o frisca normala .eu nu am facut-o niciodata cu intaritor, dar totdeauna am pus mai multa ciocolata decat a pus pupa russa. intaritor de frisca (asa scrie si pe plic) se gaseste si la noi si cred ca poza e identitca cu cea a pupei. ti-am decupat din poza ei doar intaritorul de frisca, sa stii ce sa cauti:
[attachmentid=58265]

edit: am uitat sa-si spun ca atunci cand topesti pe foc ciocolata cu frisca sa nu te sperii ca la inceput arata ca si taiata, dar pe masura ce amesteci in ea se omogenizeaza foarte frumos si capata o consistenta fina.

Imagini atașate

  • intaritor_frisca.jpg

Editat de boni, 06 September 2006 - 07:45 AM.


#12 pupa russa

pupa russa

    Captain Cook

  • Membri
  • 205 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bv/nürnberg

Postat 06 September 2006 - 04:33 PM

boni, merci mult ca ai mai adaugat si tu explicatii. eu nu stiam ca aceasta crema se cheama ganasche (sau cum i-o fi spunand) si cand am citit reteta am stat si m-am uitat...am povestit cuiva cu ceva mai multa experienta si mi-a zis ca e imposibil sa nu se taie, si ca nu o sa fac eu in veci si pururi tort cu frisca intai fiarta si apoi batuta. tortul ala l-am facut pana la urma numai asa, demonstrativ. si na, ca a iesit. icon_smile.gif

va tin pumnii sa va iasa daca il incercati vreodata.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi