Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - MOUFFINS AU CHOCOLAT DE NINI


2 răspunsuri la acest topic

#1 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 14 December 2007 - 04:24 PM

La fel ca si la checuri, vreau sa va arat ultima gaselnita in materie de briose, care mi-au iesit cel mai bine.
Reteta pe care am adaptat-o la dieta Montignac, am gasit-o aici:


MOUFFINS AU CHOCOLAT DE NINI

ingrediente:
200ml lapte conform (frisca diluata sau lapte de soia)
200ml ulei floarea soarelui
2 oua
2 albusuri
240g. faina conforma, adica cu IG mai mic sau egal cu 35 (eu am folosit soia, care absoarbe f. mult lichid si a trebuit sa mai completez cu lapte si ulei ca sa pot amesteca, era o pasta f. groasa, deci la soia ar treb micsorata cantitatea, poate 220 g.)
1 plic praf de copt
120g. zahar, am pus fructoza 80g. si nu prea erau dulci, ar trebui cam 100g.
70g. cacao
preparare:
Intr-un castron mare se amesteca cu telul faina cu fructoza si cacaoa, apoi praful de copt. Se adauga cate putin si se amesteca: uleiul, laptele, cele 2 oua.
In alt castron mai mic se bat spuma tare cele 2 albusuri.
Se ia o lingura cu varf din spuma de albus si se incorporeaza in compozitia din castronul cel mare. Apoi se pune toata spuma si se amesteca de jos in sus cam de 8-9 ori.
Se pune compozitia cu o lingura in formele de muffins pana aproape de margine si se coc in cuptorul incins la 180 grade timp de 8min. in reteta originala; eu le-am copt la foc potrivit 30min. (se incearca cu scobitoarea)
Tips:
- pentru aroma am pus coaja rasa de portocala, esente de rom si de vanilie
- era bine daca puneam si cateva coacaze
- se poate puna glazura peste ele din ce vreti voi sau nuci, alune etc

Imagini atașate

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg

Editat de mico, 14 December 2007 - 04:39 PM.


#2 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 14 December 2007 - 08:31 PM

Ce fain ti-au crescut! Pe tine te deranjeaza gustul de soia, cum se simte in muffins? Intreb pt ca eu nu-l prea pot suporta smile.gif O sa le incerc mai intai cu faina de migdale.

#3 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 14 December 2007 - 08:50 PM

Nu m-a deranjat absolut deloc si nici pe ceilalti care au mancat si care nu au stiut ce faina am folosit. Ai vazut ca am pus si multe arome, care nu erau in reteta originala, tocmai ca sa nu cumva...Sunt curioasa cum iti vor iesi cu faina de migdale, la gust sigur ca vor fi mult mai bune. Sper sa pui si poze, orice ar fi biggrin.gif




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi