Sari la conținut

Poză

Retete montignac - Portofele cu ciuperci / mere / gem


56 răspunsuri la acest topic

#21 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 February 2008 - 11:59 PM

stati asa, stati numai un pic, sa ametesc si eu topicul doar o tzira: boni, pupa un obrajor mic si de la mine, ca tare draguta mai e! pupic.gif

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#22 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 14 February 2008 - 01:13 PM

le-am refacut, in varianta dulce (normal smile.gif ) poze ioc ca n-am avut cu ce.
de data asta am folsit tot branza de vaci dar am muiat-o cu o lingura de smanata si am avut tarate fine. alta viata, alt aluat smile.gif am pus si in aluat putina esenta de vanilie.

Umplutura am facut-o din branza de vaci cu fructoza si esenta de vanilie. in plan erau si coacaze uscate dar cand am deschis dulapul sa le iau am constatat ca nu mai am BangHead.gif

concluzii: aluatul la fel de gustos, dar cu umplutura de branza de vaci le-as recomanda reci (portofelele). mi-e mi-au placut muuuuult mai mult a 2-a zi, pe cand cele cu gem erau foarte bune si reci si fierbinti wink.gif

#23 pupa russa

pupa russa

    Captain Cook

  • Membri
  • 205 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bv/nürnberg

Postat 14 February 2008 - 11:44 PM

buna.

am avut si eu azi o tentativa de a face portofelele (intentia era sa le fac cu mere) dar m-a sabotat fii-meu, asa ca juma de aluat a ajuns la gunoi. mi-a iesit mult prea fraged si pentru ca nu aveam timp, liniste si rabdare am facut doar vreo trei portofele chinuite si cateva gogoloaie aplatizate pe post de fursecuri. intrebare: nu-i asa ca pot amesteca niste cascaval sau telemea in aluat ca sa fac saleuri daca pastrez proportia 50% dintre tarate si faina integrala? va intreb pentru ca sunt putin nesigura, dar as fi tentata sa repet aventura.

#24 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 15 February 2008 - 10:49 AM

dadadada, merge smile.gif poti sa amesteci in coca orice vrei tu daca respecti proportia la fainuri. si aluatul e foarte gustos, merge bine pe post de saleuri.

#25 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 18 February 2008 - 08:48 AM

In sfarsit apar si eu cu minunile astea care mi-or scos peri albi din cauza aluatului care se tot imprastia.
Cred ca taratele mele is prea mari ... data viitoare mai putina faina/tarate.
Oricum rezultatul a fost ff bun, 22 bucati de 10cm.
Am facut cu mere si cu un amestec de branza super bun: branza dulce mai cremoasa, branza feta, rosii uscate (sundried tomatoes), busuioc proaspat.

P1020915.JPG

#26 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 23 February 2008 - 10:15 PM

Umplute cu o cutie branza "fagaras" + niste parmezan ras (in loc de sare) +o groaza de marar tocat si alte mirodenii

Din pacate pozele sunt facute la lumina becului 022.gif !

112146.jpg 112435.jpg

Raluca, cred ca stiu motivul imprastierii aluatului , de care spui : nu l-ai lasat suficient la rece. Asa-i ?

#27 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 14 April 2008 - 11:09 AM

Umplute cu dulceata de visine ( dulceata facuta de mine = monti)

Deoarece ieri a fost Duminica si nu am putut sa fac "Dobos tortul" lui Boni m-am resemnat si am facut aceste portofele dulci. Foarte, foarte bune !
De data asta am intins foaia ceva mai subtire dar mie-mi place mai groasa pt. ca se simte mai bine gustul minunat al aluatului. Trebuia sa pun visinile mai "scurse" , mi-a iesit pe la "lipitura" la unele din ele

114913.jpg




#28 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 23 August 2008 - 02:25 PM

am facut si eu...le-am umplut cu ciuperci..sunt ffoarte bune..

Miniaturi atașate

  • Immagine_001.jpg

A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#29 Dariakim

Dariakim

    Bucataras

  • Membri
  • 159 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Campulung

Postat 23 August 2008 - 02:28 PM

waaaaaaaaaaaaaa, AntzuK mi-ai facut o poftaaa...esti buna de maritat tu biggrin.gif .La ce mancaruri faci...damn

#30 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 14 November 2008 - 10:21 AM

le-am facut:

o tava cu branza sarata si chimen, pe post de pateuri calde

si o tava cu crema de nuci ca desert

rodica, bravo pt reteta! bune, bune, cam mult de lucru, dar merita biggrin.gif









#31 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 14 November 2008 - 10:48 AM

mincacios.gif felicitari mico, ce mari au crescut. Superbe, si cred ca s-au terminat intr-o clipita... sau mai ai sa arunci si la pofticiosi....EU,EU, EU mincacios.gif

#32 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 14 November 2008 - 11:35 AM

Vai ce frumusete si ce stralucitoare sunt !
floare.gif


#33 Flory28

Flory28

    Big Chef

  • Membri
  • 899 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bologna

Postat 14 November 2008 - 07:05 PM

mico, am cazut si de data asta pe spate smile.gif deci arata super bine ...tu chiar nu ai mai pus nimic in plus...m-am uitat si la celelalte ex dar ale tale sunt si putin crapate de atata crescut pe semne ca a fost un aluat ff bun...ai respectat exact reteta ? tongue.gif

#34 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 15 November 2008 - 10:15 AM

rodyk, sunt stralucitoare de la abusul de ou. celelate nu sunt asa ca le-am uns cu galbenus

andreea, s-au terminat instantaneu in ziua respectiva, a fost o mica petrecere intarziata pt. sf. Mihai si Gavril

flory, eu am un obicei enervant ca nu prea respect retetele si cateodata imi ies, altadata o dau in bara. Aici am facut aluatul cu o zi inainte, cu cantitati putin marite, si l-am tinut in frigider si probabil ca a avut timp sa dospeasca de au iesit crescute si au crapat putin. Am pus si kefir in loc de apa ca am supra productie (proprie)



#35 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 15 November 2008 - 10:36 AM

super tehnica....sa lasi aluatul in frigi pt a doua zi...notat biggrin.gif
mersi mico

#36 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 15 November 2008 - 10:58 AM

CITAT(fata_cu_fluturi @ Nov 15 2008, 10:36 AM) <{POST_SNAPBACK}>
super tehnica....sa lasi aluatul in frigi pt a doua zi...notat biggrin.gif
mersi mico


uite, am extras dintr-o carte mai veche treaba asta, nu am inventat-o eu biggrin.gif :

Branza de vaci va actiona ca o drojdie, rezultind bioxid de carbon, gaz care se dilata in timpul coacerii si face aluatul sa creasca, fragezindu-l. Aluatul framantat se tine la frigider (dar sa nu inghete) sau intr-un loc racoros, de seara pina dimineata (se poate pastra si mai multe zile la rece invelit in punga de plastic, ca sa nu se usuce). Daca aluatul framantat se tine in bucatarie, la caldura, acest proces de fermentare se produce mai rapid (3-4 ore); de aceea, trebuie pregatit imediat, cind se observa ca incepe sa-si mareasca volumul (datorita gazelor care se dezvolta in el). Pentru toate aluaturile cu brinza de vaci, iaurt sau smintina care au fost framintate fara praf de crescut sau drojdie, se va proceda la fel, ca sa fie fragede (acestea vor fermenta datorita enzimelor proprii, rezultind bioxid de carbon care se dilata la copt).


#37 Flory28

Flory28

    Big Chef

  • Membri
  • 899 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bologna

Postat 15 November 2008 - 11:18 AM

CITAT(mico @ Nov 15 2008, 11:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>
uite, am extras dintr-o carte mai veche treaba asta, nu am inventat-o eu biggrin.gif :

Branza de vaci va actiona ca o drojdie, rezultind bioxid de carbon, gaz care se dilata in timpul coacerii si face aluatul sa creasca, fragezindu-l. Aluatul framantat se tine la frigider (dar sa nu inghete) sau intr-un loc racoros, de seara pina dimineata (se poate pastra si mai multe zile la rece invelit in punga de plastic, ca sa nu se usuce). Daca aluatul framantat se tine in bucatarie, la caldura, acest proces de fermentare se produce mai rapid (3-4 ore); de aceea, trebuie pregatit imediat, cind se observa ca incepe sa-si mareasca volumul (datorita gazelor care se dezvolta in el). Pentru toate aluaturile cu brinza de vaci, iaurt sau smintina care au fost framintate fara praf de crescut sau drojdie, se va proceda la fel, ca sa fie fragede (acestea vor fermenta datorita enzimelor proprii, rezultind bioxid de carbon care se dilata la copt).



multumim pt secretul minunatelor tale portofele mico! floare.gif

#38 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 15 November 2008 - 12:10 PM

alte secrete de bucatarit mai ai?
biggrin.gif

#39 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 15 November 2008 - 01:21 PM

am uitat sa spun ca la aluat am mai pus si faina de soia si putin gluten, scuze

sunt si aici niste sfaturi utile:

http://www.culinar.r...aturi-practice/

#40 rosebud

rosebud

    Bucataras

  • Membri
  • 189 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Timisoara
  • Interests:Montignac

Postat 20 January 2010 - 11:20 AM

QUOTE(mico @ Nov 14 2008, 10:21 AM) <{POST_SNAPBACK}>
le-am facut:

o tava cu cu branza sarata si chimen, pe post de pateuri calde

si o tava cu crema de nuci ca desert

rodica, bravo pt reteta! bune, bune, cam mult de lucru, dar merita biggrin.gif

as incerca si eu aceasta reteta dar cu crema de nuci nu ma descurc , cum se face?





Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi