Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Tort padurea neagra


14 răspunsuri la acest topic

#1 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 07 March 2008 - 05:21 AM

Toate stiti tortul asta, e foarte usor si bun. Am facut vre-o 2 poze in graba si va pun si cantitatile. Reteta originala e AICI

6 oua
90 gr. fructoza
180 gr. faina migdale
1 plic praf de copt
50 gr. cacao

450gr frisca lichida
3 linguri fructoza
1 lingurita aroma de vanilie
1 plic intaritor frisca (optional)
1 compot visine (n-am avut, am fiert 1 punga de 450gr de cirese cu cateva felii de lamaie si cateva linguri fructoza)

Se freaca galbenusele cu fructoza si 4 linguri apa, se adauga cacaoa cernuta si se mixeaza pana e omogen. Se bat albusele spuma, se amesteca incet cu galbenusele, apoi cu faina de migdale cernuta si praful de copt. Toata operatia asta presupun ca stiti ca se face cu mare grija sa nu se strice albusele. Se coace la 180C/350F timp de 45 min, se verifica cu scobitoarea. Se lasa pe gratar la racit bine de tot si se taie felii, eu am taiat numai in 2, desi se putea si-n 3. A crescut frumos blatul:
P1020918.JPG

Frisca lichida se bate cu fructoza, intaritorul si vanilia. Gustati daca e nevoie de mai multa fructoza, mie nu-mi place prea dulce.

Se trece la asamblat.
P1020920.JPG
Pe platou se pune primul blat se insiropeaza bine de tot cu zeama de la compot (eu am avut 300ml lichid dupa fierberea cireselor peste care am mai pus 2 linguri de sherry), se pun ciresele deasupra, apoi o parte din frisca si tot asa pana terminati. Deasupra am ras un cubulet de ciocolata, dar nu vreti sa vedeti cum arata pt ca l-am facut super rapid si n-am stat la decoratii pt ca nu aveam nici o ocazie deosebita.
P1020933.JPG
Pofta buna!

#2 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 07 March 2008 - 06:04 AM

WOW superb Raluca. Nota 20.

#3 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 07 March 2008 - 09:38 PM

QUOTE(mon @ Mar 7 2008, 07:04 AM) <{POST_SNAPBACK}>
WOW superb Raluca. Nota 20.


biggrin.gif Merci! E super bun, mai ales dupa ce sta o zi in frigider.

#4 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 20 September 2010 - 04:55 AM

Am facut si eu acest tort este super bun ...Criminal

Imagini atașate

  • FN.jpg
  • felie_tort.jpg


#5 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 20 September 2010 - 09:21 AM

QUOTE(Cristina @ Sep 20 2010, 05:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Am facut si eu acest tort este super bun ...Criminal

arata "criminal"!!! foarte frumos ti-a iesit groupwave.gif

#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 20 September 2010 - 09:22 AM

Vai, Cristina ! Dar tu esti o artista ! Ce superb ai ornat tortul !
Pentru ce aniversare a fost ? Vad niste lumanarele colorate . . .

#7 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 20 September 2010 - 10:00 AM

Un cuvant despre tortul Cristinei: SUPERB! groupwave.gif

#8 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 20 September 2010 - 01:44 PM

QUOTE(boni @ Sep 20 2010, 10:21 AM) <{POST_SNAPBACK}>
arata "criminal"!!! foarte frumos ti-a iesit groupwave.gif


Multumesc.

QUOTE(Sheng @ Sep 20 2010, 10:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Vai, Cristina ! Dar tu esti o artista ! Ce superb ai ornat tortul !
Pentru ce aniversare a fost ? Vad niste lumanarele colorate . . .


Multumesc, da a fost ziua baiatului )

QUOTE(emilika @ Sep 20 2010, 11:00 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Un cuvant despre tortul Cristinei: SUPERB! groupwave.gif


Multumesc, a fost super bun.

#9 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 20 September 2010 - 01:48 PM

Sa va spun eu cum am facut, am respectat cit de cit reteta, nu am folosit intaritor de frisca are amidon, nu am folosit praf de copt pentru ca are amidon am folosit bicarbonat, nu am folosit esenta de vanilie fiindca are multe ingrediente pe linga, iar compotul de visine l-am transformat in jell-o de asta se vad visinele.
Va multumesc am sa mai "fur" de pe aici si alte retete. em_new_13.gif

#10 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 20 September 2010 - 02:59 PM

QUOTE(Cristina @ Sep 20 2010, 02:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc, da a fost ziua baiatului )

Sa-ti traiasca, sa fie sanatos si sa aveti numai bucurii de la el
em_new_41.gif

QUOTE(Cristina @ Sep 20 2010, 02:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Va multumesc am sa mai "fur" de pe aici si alte retete. em_new_13.gif

Deabea asteptam sa mai apara cate cineva care sa mai rascoleasca pe la retete si sa ne mai aminteasca si noua de ele smile.gif

#11 laura2010

laura2010

    micro Bucatar

  • Membri
  • 47 posturi

Postat 25 September 2010 - 12:28 PM

QUOTE(Cristina @ Sep 20 2010, 02:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sa va spun eu cum am facut, am respectat cit de cit reteta, nu am folosit intaritor de frisca are amidon, nu am folosit praf de copt pentru ca are amidon am folosit bicarbonat, nu am folosit esenta de vanilie fiindca are multe ingrediente pe linga, iar compotul de visine l-am transformat in jell-o de asta se vad visinele.
Va multumesc am sa mai "fur" de pe aici si alte retete. em_new_13.gif


Arata extraordinar tortul tau!!!

Te rog sa dataliezi putin cum ai preparat acel jell-o

Multumesc




#12 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 30 September 2010 - 02:07 PM

Scuze pentru intarziere, am pus la fier visine congelate cu apa si fructoza iar la final am adaugat gelatina, intr-o forma de tort am pus folie de plastic am turnat compotul, ca sa se intareasca mai repede am pus tava la congelator dupa citeva minute am pus si blatul ( nu este necesar se poate pune si dupa ce sa intarit).


#13 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 30 September 2010 - 02:08 PM

Gelatina am lasat-o in apa 10 minute inainte ca sa o torn in compotul cald.

#14 Maco

Maco

    Bucataras

  • Membri
  • 82 posturi

Postat 12 May 2011 - 01:00 PM

Multumesc de reteta! Imi plac mult combinatiile cu faina de migdale. Asa ca m-am decis sa fac blatul asta pentru un tort de ziua cuiva. Insa m-a tentat foarte mult si crema de branza de la tortul Black Beans, asa ca le-am combinat: blatul de aici, cu crema de acolo si cu fructe. A iesit tare bun em_new_04.gif. Pe deasupra am ornat cu frisca simpla.

Ca o concluzie personala: ar fi trebuit sa fac tortul cu mai mult timp inainte, ca sa aiba timp sa se mai inmoaie blatul. A doua zi cand am mancat o felie, era mult mai bun rolleyes.gif. Am incercat si alte checuri si asta e prima reteta de blat care imi iese bine. Deci, sunt multumita D.gif

Iata si cateva poze. Numai sa imi treceti cu vederea partea de executie, ca nu am deloc experienta la ornat em_new_03.gif. Plus ca toata treaba a fost in mare viteza, ca venea invitata si tortul trebuia sa fie surpriza.

Aici este blatul taiat in jumate:



Peste blat am pus crema de branza de aici si niste fructe.



La final, dupa ce s-au stins lumanarile D.gif



Si sectiunea:


Spor la gatit si la slabit! em_new_12.gif
"Nu exista speranță fără încredere, fără curaj și fără efort" - Andrei Plesu

#15 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 12 May 2011 - 06:08 PM

Foarte frumos tortul ! Si mie imi plac blaturile cu faina de migdale. Dar s-o credeti voi ca puteti sa mancati numai bunatati din astea si sa slabiti. D.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi