Sari la conținut

Poză

Bomboane Rafaello


16 răspunsuri la acest topic

#1 elfisor

elfisor

    Bucataras

  • Membri
  • 71 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 June 2008 - 12:11 PM

Pun si eu o reteta.
Daca nu e Monti va rog interveniti de urgenta pana nu le pap tongue.gif

200g lapte praf (integral pt Monti)
200g zahar pudra (fructoza...dupa gust)
un pachet unt
nuci\migdale
cocos praf ( a se inlocui cocosul ca nuci macinate/cacao etc pt a fii Monti)

se amesteca untul cu laptele ,zaharul si nucile, apoi din compozitia rezultata se fac niste mingiute care se dau prin cocos.
Pun si poze dc reusesc sa fac

Pofta buna
Sper sa fie Monti.....untul ala tb sa fie in vreun fel?

NOTA :

A se citi "intrebarea/raspuns nr. 23" de aici

#2 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 15 June 2008 - 01:07 PM

nu...untul e ok oricum!ast foto;)
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#3 elfisor

elfisor

    Bucataras

  • Membri
  • 71 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 June 2008 - 01:22 PM

Gata, le-am terminat : un pic cam dulci ca am pus fructoza dupa ochi dar sunt f bune si se fac repede.
Am uitat sa zic de esente (rom,vanilie) iar eu am prajit nucile un pic...acum cum preferati.
Ma duc sa inhat aparatul:)

#4 elfisor

elfisor

    Bucataras

  • Membri
  • 71 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 June 2008 - 01:38 PM

Poze

Miniaturi atașate

  • IMG_7443.JPG
  • IMG_7444.JPG
  • IMG_7440.JPG

Editat de elfisor, 15 June 2008 - 01:39 PM.


#5 elfisor

elfisor

    Bucataras

  • Membri
  • 71 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 June 2008 - 01:41 PM

Din timpul prepararii nu am apucat sa fac, dar nici nu prea era mare lucru de facut.
La inceput am crezut ca va tb sa ajut compozitia cu un pic de apa sau lapte lichid dar nu a fost nevoie..untul face tot (si eu am pus chiar mai mult lapte praf-250g ca atat avea punga)

#6 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 15 June 2008 - 01:50 PM

foarte frumoase si bune. o problema este smile.gif IG cocos=45
trebuie inlocuit cu nuci/alune, dar atunci nu mia sunt rafaelo sad.gif

#7 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 15 June 2008 - 02:05 PM

CITAT(boni @ Jun 15 2008, 02:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
foarte frumoase si bune. o problema este smile.gif IG cocos=45
trebuie inlocuit cu nuci/alune, dar atunci nu mia sunt rafaelo sad.gif




mi-a lasat gura apa biggrin.gif ..atunci m-am gafat cu nuca de cocos ca am mai folosit si eu la diferite prajituri ohmy.gif
cu alune cred ca iese super desi ai dreptate boni nu prea o sa mai semene a rafaello mellow.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#8 elfisor

elfisor

    Bucataras

  • Membri
  • 71 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 June 2008 - 02:15 PM

Nuci macinate sa fie atunci, sau nu le mai dam prin nimic...sau ciocolata rasa (si punem cacao si in ele), sau cacao...

#9 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 16 June 2008 - 07:47 AM

Of mai fetele imi faceti pofta.
Nu-s monti si cu unt si cu nuca de cocos ... doar asa de pofta pt faza II, o data pe an biggrin.gif

#10 elfisor

elfisor

    Bucataras

  • Membri
  • 71 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 June 2008 - 09:59 AM

CITAT(RalucaM @ Jun 16 2008, 08:47 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Of mai fetele imi faceti pofta. Nu-s monti si cu unt si cu nuca de cocos ... doar asa de pofta pt faza II, o data pe an biggrin.gif



Pai nici daca scoatem nuca de cocos?

#11 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 16 June 2008 - 11:18 AM

CITAT(elfisor @ Jun 16 2008, 10:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Pai nici daca scoatem nuca de cocos?


nuca de cocos are ig 45 de asta nu are voie sa fie combinat cu grasimi in cazul nostru untul , dar daca scoatem nuca de cocos e total ok!
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#12 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 21 June 2008 - 07:12 PM

Eu stiam ca nici laptele praf nu e OK. Are grasime (26%)
Zic bine sau gresesc ? Astept reactii huh.gif

EDIT :
Am gasit raspunsul dat de Mon la intrebarea pusa de Catza , anul trecut , despre laptale praf . O pun mai jos :

QUOTE(mon @ Apr 16 2007, 08:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Lapte fara lactoza sau smantana lungita sunt ok, acelasi lucru in retete dpdv monti

Laptele integral se evita pe cat posibil, chiar daca este sub forma de praf. Monti recomanda lapte praf DEGRESAT, pentru ca folosind praful il putem face mai concentrat astfel incat sa aiba gust. Evident ca laptele degresat se foloseste la retetele sau meniurile gucidice.


Si inca ceva postat de Boni tot anul trecut si tot referitor la laptele praf :

QUOTE(boni @ May 10 2007, 01:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
azi am putin timp de respirat asa ca le urez repede celor noi venite (care nu mai sunt asa de noi smile.gif ) bun venit in gashka noastra
si acum vin cu o intrebare/afirmatie/descoperire care pe mine m-a dat peste cap de numa'numa'. ce-i drept ca n-am verificat inainte de folosire, dar uitati ce am gasit pe site-ul lui nea' monti despre laptele praf: Powdered/fresh milk** 30 in traducere, laptele, fie el lichid sau praf, e tot cu 2 stelute **, deci nu e bun (conform dezbaterilor noastre de pe forum). si io cum mai fac acum cioco de casa? icon_cry.gif ca sa nu va spun ca tocmai azi dimineata am terminat o tura in care am pus si nuci sad.gif


#13 monykutz

monykutz

    Big Chef

  • Membri
  • 602 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Abu Dhabi
  • Interests:Calatoriile, cartile si bucatele

Postat 26 October 2008 - 04:50 PM

QUOTE(2heng @ Jun 21 2008, 09:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu stiam ca nici laptele praf nu e OK.Are grasime (26%)
Zic bine sau gresesc ? Astept reactii :huh:

EDIT :
Am gasit raspunsul dat de Mon la intrebarea pusa de Catza , anul trecut , despre laptale praf . O pun mai jos :
QUOTE(mon @ Apr 16 2007, 08:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Lapte fara lactoza sau smantana lungita sunt ok, acelasi lucru in retete dpdv monti

Laptele integral se evita pe cat posibil, chiar daca este sub forma de praf. Monti recomanda lapte praf DEGRESAT, pentru ca folosind praful il putem face mai concentrat astfel incat sa aiba gust. Evident ca laptele degresat se foloseste la retetele sau meniurile gucidice.


Si inca ceva postat de Boni tot anul trecut si tot referitor la laptele praf :

QUOTE(boni @ May 10 2007, 01:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
azi am putin timp de respirat asa ca le urez repede celor noi venite (care nu mai sunt asa de noi :) ) bun venit in gashka noastra
si acum vin cu o intrebare/afirmatie/descoperire care pe mine m-a dat peste cap de numa'numa'. ce-i drept ca n-am verificat inainte de folosire, dar uitati ce am gasit pe site-ul lui nea' monti despre laptele praf: Powdered/fresh milk** 30 in traducere, laptele, fie el lichid sau praf, e tot cu 2 stelute **, deci nu e bun (conform dezbaterilor noastre de pe forum). si io cum mai fac acum cioco de casa? :cry: ca sa nu va spun ca tocmai azi dimineata am terminat o tura in care am pus si nuci :(






Acu eu am o intrebare, ca de obicei tongue.gif : Daca laptele praf e degresat total adica cu 0% grasimi, tot nu e bun ?
Si ca sa nu fie intrebarea singurica, ii adaug o surioara: Daca punem faina de soia sau de migdale combinate cu cocosul (ca sa fei totusi rafaello) nu scade IG-ul?





#14 Dariakim

Dariakim

    Bucataras

  • Membri
  • 159 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Campulung

Postat 26 October 2008 - 08:21 PM

CITAT(monykutz @ Oct 26 2008, 05:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Acu eu am o intrebare, ca de obicei tongue.gif : Daca laptele praf e degresat total adica cu 0% grasimi, tot nu e bun ?
Si ca sa nu fie intrebarea singurica, ii adaug o surioara: Daca punem faina de soia sau de migdale combinate cu cocosul (ca sa fei totusi rafaello) nu scade IG-ul?


Ba da, laptele degresat e mai recomandat de monti pentru asa ceva, deci cred ca e in regula, cat despre fainuri...nu ..acestea 2 nu duc la scaderea ig-ului.Sunt ceva alimente care scad ig-ul precum:taratele, cacaua, otetul, drojdia...cam atatea imi vin acum in minte dar sunt mai multe.

#15 monykutz

monykutz

    Big Chef

  • Membri
  • 602 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Abu Dhabi
  • Interests:Calatoriile, cartile si bucatele

Postat 27 October 2008 - 05:42 AM

CITAT(Dariakim @ Oct 26 2008, 10:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ba da, laptele degresat e mai recomandat de monti pentru asa ceva, deci cred ca e in regula, cat despre fainuri...nu ..acestea 2 nu duc la scaderea ig-ului.Sunt ceva alimente care scad ig-ul precum:taratele, cacaua, otetul, drojdia...cam atatea imi vin acum in minte dar sunt mai multe.


Deci no solution pt "rafaello monti" sa ramana rafaello cu cocos sad.gif( ce pacat! Dar pt F2, a sa incerc sa fac si eu unele fara unt, doar cu lapte fara grasimi... sa vedem ce iese ...si va spun biggrin.gif





#16 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 27 October 2008 - 07:12 AM

CITAT(elfisor @ Jun 15 2008, 11:11 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Pun si eu o reteta. Daca nu e Monti va rog interveniti de urgenta pana nu le pap tongue.gif

200g lapte praf (integral pt Monti)
200g zahar pudra (fructoza...dupa gust)
un pachet unt
nuci\migdale
cocos praf ( a se inlocui cocosul ca nuci macinate/cacao etc pt a fii Monti)

se amesteca untul cu laptele ,zaharul si nucile, apoi din compozitia rezultata se fac niste mingiute care se dau prin cocos.
Pun si poze dc reusesc sa fac

Pofta buna
Sper sa fie Monti.....untul ala tb sa fie in vreun fel?



Elfisor, vrei sa spui ca nuca macinata e mai "monti" decat cocosul??? Nu aruncati cu scaunul, nu stiu, intreb.
E chestie de gusturi cu rafaello astea, mie nu-mi plac nici de frica. Numai gandul la cocos si mi se urca paru-n cap brrr. Dar sunt aratoaseeee

Fan n_puiu!







#17 monykutz

monykutz

    Big Chef

  • Membri
  • 602 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Abu Dhabi
  • Interests:Calatoriile, cartile si bucatele

Postat 27 October 2008 - 07:53 AM

CITAT(Luciana.m @ Oct 27 2008, 09:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Elfisor, vrei sa spui ca nuca macinata e mai "monti" decat cocosul??? Nu aruncati cu scaunul, nu stiu, intreb.
E chestie de gusturi cu rafaello astea, mie nu-mi plac nici de frica. Numai gandul la cocos si mi se urca paru-n cap brrr. Dar sunt aratoaseeee


IG cocos = 45
Ig nuca/migdale/alune/fistic/arahide = 15 biggrin.gif Mult mai monti

Deci le poti face cu pudra de migdale fara frica de zbarlire wink.gif







Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi