Sari la conținut

Poză

Retete montignac - Rulada cu gem / crema


62 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 18 November 2008 - 03:04 PM

Rulada cu gem de caise
Tava are dimensiunea 29x27 cm

4 oua
4 lg ( rase) fructoza iese cam dulce dupa gustul meu
1-2 lg ulei de floarea soarelui
4 lg faina monti (2 lg.faina integrala de grau+2 lg.tarate) sau 4-5 lg.faina de migdale
1 fiola vanilie
aprox. 4 linguri gem de caise facut de mine

Important : Taratele , daca sunt din cele mari ( asa cum am cumparat eu acum, oribil) , trebuie (musai) rasnite in rasnita de cafea

• Se incinge cuptorul ( 170 grade sau la nr 5 ½ – eu am numere)
• Se unge tava si se tapeteaza cu faina. Se lasa in asteptare.
• Pe masa din bucatarie puneti o bucata de hartie de copt taiata la o dimensiune mai mare decat tava. Se lasa si ea in asteptarea operatiunilor viitoare. smile.gif
• Se separa ouale
• Se bat albusurile foarte, foarte bine . Sa lasa deoparte
• Se mixeaza ( deci cu mixerul) galbenusurile cu fructoza , mult, mult, mult, pana ce-si maresc volumul. Foarte important .
• Peste ele , se adauga pe rand cele doua linguri de ulei. Din acest moment mixerul se fixeaza la viteza foarte mica si nu-l opriti deloc. Foarte important.
• Se adauga 2 lg din albusurile batute batz. Mixerul merge continuu.
• Se adauga pe rand cele 2 linguri de tarate (rasnite / macinate) .
• Se mai adauga 2 lg din albusurile batute
• Se adauga pe rand cele 2 linguri de faina integrala
• Se adauga pe rand cate o lingura de albusuri pana se termina albusurile
• S-a obtinut o crema mai groasa.
• Repet : in tot acest timp mixerul functioneaza la viteza cea mai mica
• Se rastoarna “crema” obtinuta in tava tapetata
• Se baga la cuptor timp de 5 minute, maxim 7 minute. Foarte important. Cine a facut « tortul pufos » stie ca se arde repede daca nu esti atent.
• Se scoate din cuptor. Veti vedea ca este deja rumenita si frumos crescuta.
• Se rastoarna tava , pur si simplu cu fundul in sus :huh: , peste hartia de copt pregatita inca de la inceput.
• Se ridica tava cu grija si veti observa ca nu s-a lipit nimic de ea si ca aveti in fata ochilor , ceva pufos si fierbinte
• Repede dumb.gif se intinde cu o lingura un strat subtire de gem de caise
• Repede dumb.gif se incepe rulatul cu ajutorul hartiei de copt care intre timp, din cauza caldurii foii de rulada, este maleabila fiind usor umezita si o puteti rula cu mare usurinta. Nu are importanta daca gemul mai iese pe la capete, acum important este ca foaia sa fie rulata repede
• Se pune pe platou
• Cand se mai raceste putin se pudreaza cu fructoza

Iese o pufosenie ! Nu-i mare complicatie , de fapt este un blat de pandispan pe care-l poate face oricine. Nu dureaza mai mult de 20 minute

124649.jpg 134615.jpg


134846.jpg

Floarea este din dotare , din terasa personala

#2 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 18 November 2008 - 03:23 PM

ce-mi faci 022.gif 022.gif nu ma mai joc:(sad.gif... imi iau jucariile si plec.... huh.gif mellow.gif .... laugh.gif laugh.gif ce sup[er arata si ce simplu e...si ce pofta mi-ai facut..dar am zis ca ssaptamana asta nu pap nimic dulce..asa ca las pe weekend.... hello2.gif hello2.gif rolleyes.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 18 November 2008 - 03:26 PM

QUOTE(antzuka @ Nov 18 2008, 05:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ce-mi faci 022.gif 022.gif nu ma mai joc:(sad.gif... imi iau jucariile si plec.... huh.gif mellow.gif .... laugh.gif laugh.gif ce sup[er arata si ce simplu e...si ce pofta mi-ai facut..dar am zis ca ssaptamana asta nu pap nimic dulce..asa ca las pe weekend.... hello2.gif hello2.gif rolleyes.gif

Bine !
Atunci tie-ti dau floarea, da ?

#4 patrupetale

patrupetale

    Bucataras

  • Membri
  • 157 posturi

Postat 18 November 2008 - 03:28 PM

auch,pofta e mare si eu tin post sad.gif ,arata foarte bine si la gust nici nu vreau sa ma gandesc.

'' Tell me what's wrong with society/ When everywhere I look I see/ Young girls dying to be on tv/ They won't stop til they've reached their dreams/ Diet pills, surgery/ Photoshopped pictures in magazines/ Telling them how they should be/ It doesn't make sense to me "

#5 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 18 November 2008 - 03:37 PM

atunci daca imi dai floarea mie mi-a mai trecut supararea laugh.gif laugh.gif esti o dulce..merci.. floare.gif rulada asta a ta seamana cu cea 7days...ar fii si o idee super interesanta sa pui un start asa fin de ciocolata amaruie pe deasupra...mmmmm..deja merg prea departe laugh.gif laugh.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#6 patrupetale

patrupetale

    Bucataras

  • Membri
  • 157 posturi

Postat 18 November 2008 - 03:39 PM

anca ,rasucesti cutitul in rana laugh.gif nu trece el si postul ? ma apuc si eu de bucatarit biggrin.gif

'' Tell me what's wrong with society/ When everywhere I look I see/ Young girls dying to be on tv/ They won't stop til they've reached their dreams/ Diet pills, surgery/ Photoshopped pictures in magazines/ Telling them how they should be/ It doesn't make sense to me "

#7 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 18 November 2008 - 03:45 PM

laugh.gif laugh.gif fara intentie...dar si eu imi fac singura rau cand ma gandesc...oricum...rulada e urmatoarea pe lista cool.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#8 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 18 November 2008 - 03:54 PM

QUOTE(antzuka @ Nov 18 2008, 05:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
laugh.gif laugh.gif fara intentie...dar si eu imi fac singura rau cand ma gandesc...oricum...rulada e urmatoarea pe lista cool.gif

cu stratul fin de cioco , de care spuneai . . . .


#9 Flory28

Flory28

    Big Chef

  • Membri
  • 899 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bologna

Postat 18 November 2008 - 04:03 PM

2heng, felicitari arata f bine...am si eu 2 intrebari scurte scurtute tongue.gif
1. oare nu ar merge si cu faina de soia? adik numai faina de soia ca la prajitura cu mere
2.ce rol are acea lingura de ulei? eu nu am pus niciodata ulei la pandispan ..are un rol aparte?

#10 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 18 November 2008 - 04:30 PM

QUOTE(Flory28 @ Nov 18 2008, 06:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
2heng, felicitari arata f bine...am si eu 2 intrebari scurte scurtute tongue.gif
1. oare nu ar merge si cu faina de soia? adik numai faina de soia ca la prajitura cu mere
2.ce rol are acea lingura de ulei? eu nu am pus niciodata ulei la pandispan ..are un rol aparte?

Flory nu stiu ce sa-ti zic despre faina de soia. Nu am facut niciodata cu soia. Pe mine continua sa ma indispuna mirosul ei.
La inceputurile noastre montignace faceam toate prajiturile cu soia, era groaznic pt mine. Acum ne-am mai "luminat" si noi si mai facem si cu altceva nu doar cu soia.
Poate incerci tu sau altcineva cu soia. Eu nu vreau nici sa aud de soia.

Uleiul se pune ca sa fie mai pufos. Ai sa vezi cum se umfla compozitia pe masura ce se adauga uleiul

#11 Flory28

Flory28

    Big Chef

  • Membri
  • 899 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bologna

Postat 18 November 2008 - 04:42 PM

2heng, ai dreptate...atunci eu sunt pe dos pe bune smile.gif pe cv , imi place cum iese cu soia blatul de la acel tort sau prajitura cu mere...stii ce am facut ca sa mai anihileze din miros si chiar din obisnuinta? am pus coaja de lamaie rasa...cat despre ulei eu nu pun...imi iese din 5 oua un blat ff pufos poate de unde si bat mult galbenusurile cu fructoza...aluatul cu soia mi se pare si elastic, pufos...eu am sa incerc la sf saptamanii pt sot si am sa va spun rezultatele...vedem ce iese

#12 monykutz

monykutz

    Big Chef

  • Membri
  • 602 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Abu Dhabi
  • Interests:Calatoriile, cartile si bucatele

Postat 18 November 2008 - 05:32 PM

Deci nu se paote!
Esti mai rau ca matusha sad.gif( ma imbiati amandoua cu tot ce se paote mai bun.... acu trebuie sa fac si eu rulada asta... ca n-am mai facut rulada de 1 an si jumatate biggrin.gif... sper sa fie la fel de buna tongue.gif ... vin cu poze

Editez: plus ca floarea din doatare e crizantema - preferata mea...veau si eu wub.gif

Editat de monykutz, 18 November 2008 - 05:35 PM.






#13 doinaro3

doinaro3

    Big Chef

  • Membri
  • 570 posturi
  • Location:Bucuresti-Romania

Postat 18 November 2008 - 08:15 PM

Aoleu, Rodica, iar ma bagi in ispita? Tocmai ma hotarasem sa fac o pauza de dulciuri, dar nu-i chip ... rolleyes.gif
Eu as face aceasta rulada,la capitolul fainuri, dintr-o lingura faina integrala, 1 tarate, 1 faina de soia si 1 faina de gluten. Totusi nu pot sa nu remarc faptul ca aluatul tau arata destul de deschis la culoare, parca n-ar fi jumatate tarate. Probabil ca se datoreaza celor 4 oua....
Grozava idee ai avut ! icon_love.gif

#14 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 19 November 2008 - 10:07 AM

Arata superb! Multu' floare.gif

#15 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 19 November 2008 - 10:24 AM

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
e trecuta pe lista tongue.gif mi-ai amintit de ruladele mamei. Ea face rulade cubanane in mijloc sicu frisca. si le inveleste in ciocolata cu bombonele colorate. O minunatie, e experta in asa ceva...pai, de cand le face...in fine, oricum sunt rele in Monti, dar ale tale chiar arata fff bine si conforme. Bravo biggrin.gif

#16 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 November 2008 - 10:40 AM

QUOTE(doinaro3 @ Nov 18 2008, 10:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Aoleu, Rodica, iar ma bagi in ispita? Tocmai ma hotarasem sa fac o pauza de dulciuri, dar nu-i chip ... rolleyes.gif
Eu as face aceasta rulada,la capitolul fainuri, dintr-o lingura faina integrala, 1 tarate, 1 faina de soia si 1 faina de gluten. Totusi nu pot sa nu remarc faptul ca aluatul tau arata destul de deschis la culoare, parca n-ar fi jumatate tarate. Probabil ca se datoreaza celor 4 oua....
Grozava idee ai avut ! icon_love.gif

Pai gata, asteptam rulada ta , cu ingredientele preferate de tine.
Cred ca ai dreptate, culoarera finala se datoreaza galbenusurilor care erau foarte "colorate"

#17 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 November 2008 - 10:43 AM

QUOTE(RalucaM @ Nov 19 2008, 12:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata superb! Multu' floare.gif


pupic.gif

#18 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 November 2008 - 10:49 AM

QUOTE(fata_cu_fluturi @ Nov 19 2008, 12:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
e trecuta pe lista tongue.gif mi-ai amintit de ruladele mamei. Ea face rulade cubanane in mijloc sicu frisca. si le inveleste in ciocolata cu bombonele colorate. O minunatie, e experta in asa ceva...pai, de cand le face...in fine, oricum sunt rele in Monti, dar ale tale chiar arata fff bine si conforme. Bravo biggrin.gif

Cum spui si tu : tot de la mama am reteta. Este cea mai simpla reteta "mostenita" Chiar si tava respectiva , buna pt 4 oua, tot a ei este ! Ce ti-e si cu copiii astia, dom'le !
Pana acum 3 ani cand faceam prajituri numai cu faina alba, nu era zi sa nu fac rulada umpluta cu ce se nimerea.

#19 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 November 2008 - 11:11 AM

QUOTE(monykutz @ Nov 18 2008, 07:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Editez: plus ca floarea din doatare e crizantema - preferata mea...veau si eu wub.gif

Crizantema este si floarea mea preferata , asa ca acum de dimineata am facut un mic buchetel pentru tine.

100606.jpg 100708.jpg

#20 patrupetale

patrupetale

    Bucataras

  • Membri
  • 157 posturi

Postat 21 November 2008 - 12:05 PM

anca,unde esti ? faci rulada weekendul asta ? biggrin.gif astept poze daca da. si eu am de gand sa o fac ,dar daca nu pun tarate si pun 4 lg faina int de grau,are ceva ?

'' Tell me what's wrong with society/ When everywhere I look I see/ Young girls dying to be on tv/ They won't stop til they've reached their dreams/ Diet pills, surgery/ Photoshopped pictures in magazines/ Telling them how they should be/ It doesn't make sense to me "



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi