Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Gogosi


59 răspunsuri la acest topic

#1 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 02 December 2008 - 07:50 AM

Faza 1
Gogosi Monti:

gluten (facut in casa, cam un pumn)
tarate ( o cana jumate)
faina integrala (o cana jumate)
si faina de soia (o cana)
un iaurt mic
2 oua
un cub de drojdie prospata
putin ulei de masline
putina nucsoara, scortisoara si coaja de lamaie rase
fructoza dupa gust
cam o cana cu apa in care am dizolvat drojdia

toate amestecate, lasate la crescut cam o juma de ora (atat le-am tinut eu) apoi la prajit cu ele

Gluten:

300gr faina cu un praf de sare si 150ml apa. Amestecate foarte bine, pana se face o coca. Apoi spalata in apa cam de 3 ori. Pusa intr-o strecuratoare si sub o oala. Dupa ce o speli, iese cam un pumn de gluten. Il lasi franjuri sa poti incorpora totul mai bine. Asta-i tot. Pare mai complicat decat este, dar este usor sa l faci.

Miniaturi atașate

  • 2009_7_26_14_30_9.jpg
  • 2009_7_26_14_30_8.jpg

Editat de Montignac_rules, 09 August 2009 - 02:14 PM.

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#2 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 02 December 2008 - 07:50 AM

Si a 3 a poza cu gogosi

Miniaturi atașate

  • 2009_7_26_14_30_7.jpg

Editat de Montignac_rules, 26 July 2009 - 03:37 PM.

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#3 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 02 December 2008 - 09:35 AM

ce bine ca avem topic si de gogosi! blob6.gif
Eu nu am facut niciodata gogosi, decat din alea pripite, care se pun cu lingura. Nu ai zis nimic de prajit, ai pus ulei mult, incat sa le acopere? Si cum le-ai modelat, ai dat mainile prin ulei, faina sau fara nimic?
Eu le-as pudra cu putina fructoza vanilata pentru aspect dar si pentru aroma.

#4 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 02 December 2008 - 09:50 AM

super topic montignac_rules foarte aratoase gogosile tale rolleyes.gif dar am si eu o intrebare??? au gust de gogosi, sunt pufoase,, sunt din alea cu gaura??? ca nu ai specificat...si as vrea si eu headbang.gif si la ulei: ce cantitate, cat le-ai tinut, detalii...te roooooooooog unsure.gif

PS. mico cum faci fructoza vanilata?? dry.gif

Editat de fata_cu_fluturi, 02 December 2008 - 09:51 AM.


#5 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 02 December 2008 - 09:59 AM

CITAT(fata_cu_fluturi @ Dec 2 2008, 09:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
PS. mico cum faci fructoza vanilata?? dry.gif


andreea, tin un baton de vanilie (cand gasesc de cumparat) in borcanul cu fructoza.

#6 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 02 December 2008 - 11:37 AM

CITAT(fata_cu_fluturi @ Dec 2 2008, 10:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
super topic montignac_rules foarte aratoase gogosile tale rolleyes.gif dar am si eu o intrebare??? au gust de gogosi, sunt pufoase,, sunt din alea cu gaura??? ca nu ai specificat...si as vrea si eu headbang.gif si la ulei: ce cantitate, cat le-ai tinut, detalii...te roooooooooog unsure.gif

PS. mico cum faci fructoza vanilata?? dry.gif


- au gust ft bun, de gogosi
- sunt gogosi normale rotunde, cand le dai forma pui putin ulei pe masa (altfel se lipesc de masa) apoi te dai cu putin ulei pe mana (poti sa le faci si rotunde si cu gaura etc.) si le modelezi, apoi le mai lasi 5 minute pe masa(mai cresc in astea 5 minute) apoi le pui la prajit
- la prajit le lasi pana cand se rumenesc pe o parte, apoi le intorci pe cealalta parte cam in 2 degete de ulei
- le scoti pe un prosop de hartie ca sa se scurga si sa se absoarba uleiul in exces

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#7 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 02 December 2008 - 12:04 PM

mersi Mico, mersi Rules, dar eu am intrebat daca au gaura, adic in ele, sa pot sa le umplu. Nu stiu daca m-am exprimat chiar bine, dar sper ca ai inteles confused2.gif

#8 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 02 December 2008 - 12:09 PM

CITAT(fata_cu_fluturi @ Dec 2 2008, 01:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
mersi Mico, mersi Rules, dar eu am intrebat daca au gaura, adic in ele, sa pot sa le umplu. Nu stiu daca m-am exprimat chiar bine, dar sper ca ai inteles confused2.gif


pai le faci tu gaura dupa ce le ai prajit, ca la gogosi normale, eu nu le am facut, doar le am desfacut eu ca sa pun gem pe ele



Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#9 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 02 December 2008 - 03:26 PM

rules, super tare...gogosile sunt unul din desertul meu preferat cand nu eram monti!ioiii...D:D:deabia astept sa le prestez si eu
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#10 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 15 December 2008 - 08:17 AM

Am facut si eu gogosi Marbella
Am folosit reteta de aici:

http://www.culinar.r...ogosi-Marbella/

dar adaptata la Monti F2:

500 gr. faina = 130g faina de gluten+370g faina integrala de grau
(din totalul de faina, dupa ce se amesteca bine, pastram 50g pt presarat pe masa)
2 linguri fructoza
2 oua + 1 galbenus
200 ml lapte Monti (smantana diluata cu apa) caldut, daca este nevoie, mai puneti, depinde de faina
1 cub (25 gr.) drojdie proaspata
1 fiola esenta vanilie dr.Oetker
1/2 lgta sare

















cele goale pe dinauntru sunt pt andreea, se mai numesc gogosi mincinoase
ies asa cand intinzi foaia f subtire, cam 2mm


#11 Flory28

Flory28

    Big Chef

  • Membri
  • 899 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bologna

Postat 15 December 2008 - 07:10 PM

vai mico, cine m-a pus sa intru aici? smile.gif mai, faci niste aluaturi de ma intind ca rama de pofta laugh.gif te felicit si ca drept dovada ca nu ma abat de la monti F1 fug repede sa pap un mar poate imi trece de gogosi rolleyes.gif huh.gif

#12 PUIULETU

PUIULETU

    micro Bucatar

  • Membri
  • 36 posturi

Postat 15 December 2008 - 08:55 PM

hello2.gif Miculeanaaaaaaa! M-ai distrus! biggrin.gif
Crezi ca raman mai prejos? Adica ce? La mine in farfurie nu le-ar sta bine gogosilor astea infuriate???
Multi, multi pupici pentru ca ii meriti!

#13 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 December 2008 - 09:26 PM

Nu se poateeeeee !
Nu stiam ce e cu atata lume la gogosi . . . .zic si eu hai sa vad si . . . mincacios.gif
O ne-bu-ni-e

#14 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 16 December 2008 - 07:16 PM

Mi s-au scurs ochii pe monitor...chemati salvare biggrin.gif domne ce vad eu aici biggrin.gif superbitati minunatii. Mico multumesc din suflet frumoas-o petntru gogoselile alea care mint asa de frumos biggrin.gif vreau sa ma minta si pe mine...LE VREAU! Si le-am notat pentru F2 biggrin.gif
Mersii din suflet icon_love.gif

#15 anamioara

anamioara

    micro Bucatar

  • Membri
  • 17 posturi
  • Gender:Female
  • Location:usa

Postat 07 January 2009 - 11:48 PM

:o O ce delicios tot ce faceti voi aci arata chiar mai bine ca celelalte gogosi .MICO gogosile tale sint super ,o nebunie mau dat gata E voie sa le fac in f1? Mai am o intrebare.DE fapt doua .Eu stiam ca nu e voie sa pui grasime pe glucide ai voie sa prajesti gogosile in ulei?SI daca stie cineva indexul glicemic pentru fulgi de creveti aceia rotunzi care se prajesc in ulei.Multumesc! :D

#16 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 13 March 2009 - 03:33 PM

au venit si vremea gogosilor biggrin.gif biggrin.gif
100_5910.jpg
100_5915.jpg


bune bune, le-am dat prin fructoza pudra..mmmmm

100_5920.jpg


si o sectiune!

100_5922.jpg

bune bune!
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#17 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 March 2009 - 12:44 AM

Nu-mi vine sa cred ca am ratat pagina asta pana acum! ohmy.gif Arata grozav toate! laugh.gif
Felicitari! floare.gif
Le trec pe lista (musai cele "mincinoase")! biggrin.gif

#18 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 14 March 2009 - 02:28 PM

anamiorara, gogosile lu mico sunt de f2 pentru ca nu a pus tarate si in combinatie cu grasimi nu merge, daca vrei sa fie de f1 pune si tarate in cantitati egale sau le faci p lu Montignac_rule !

b]nik[/b] sa le faci sunt foarte bune!
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#19 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 14 March 2009 - 04:03 PM

si am o pofta de dulce acum....desi sunt la jum Scardale-ului!!!! Cine ma pune sa intru aici??? mad.gif Frumos Antuca....Vrei sa cad in pacat, tocmai ce am vazut praditura heavenista a lui monti_rules care ma lasat punga.....E frumos ce faceti voi???

#20 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 14 March 2009 - 04:27 PM

vaii andreea lasa treci si u de scarsdale!saptamna asta de acompaniez si eu mi-am facut cumparaturi pentru o saptamana de scarsdale!dar montificat(micul dejun schimbat)o sa alaturam suferintei laugh.gif laugh.gif si poate dupa savuram un dulce monti biggrin.gif biggrin.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho






Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi