Sari la conținut

Poză

cuburi de gheata...totusi a venit iarna


9 răspunsuri la acest topic

#1 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 02 December 2008 - 11:33 AM

am facut un topic separat pt aceasta reteta pt ca e super simplu de facut si mi-au placut mult...dar mie nu mi-a iesit praji asa cum trebuia... In fine... Este acest topic si cu dedicatie speciala pt tine mico
cuburi_de_gheata_reteta.jpg asta e reteta
cuburi_de_gheata_poza.jpg si asa trebuia sa iasa. Frumos nu-i asa??? Mi-a placut mult de cum am vazut-o si eram chiar increzatoare ca pot sa o fac, dar nu a fost asa si a iesit un fiasco total...DSC07851.JPG DSC07852.JPG DSC07853.JPG

si acum va scriu reteta, pt ca am observat ca in poza scanata de mine nu se vede nimic:

Pt BLAT:
4 albusuri+
2 lgt fructoza ( 1 lg zahar)
4 galbenusuri
1/2 plic praf de copt
2 lg cacao
2 lg faina monti (1 lg faina integrala de grau+1 lg tarate sau 2 lg faina de soia)+ faina monti pt uns tava (eu am pus hartie de copt in tava)
ulei pt uns tava (nu mi-a mai trebuit)

Pt CREMA:
1/2 pachet unt
budinca de vanilie (facuta in casa)
1/2 cana smantana dulce+1/2 cana apa= 250 ml sau 1 cana "lapte"; sau daca preferati puteti pune 1 cana de lapte soia
1 lg fructoza

Pt SIROP: 1 sticluta esenta rom
150 ml apa
2 lgt fructoza

PT decor:
200ml frisca lichida si 1 lg cacao

BLATUL: bati albusurile cu fructoza, amesteci cu galbenusurile, praful de copt, cacaua si faina. Torni compozitia in tava (unsa, optional) si o pui la copt 25 minute.
SIROPUL: fierbi apa cu fructoza, pana se topeste aceasta, apoi adaugi esenta de rom. Cand blatul s-a racit, il insiropezi.
CREMA: In prima faza nu am scris cum am pregatit-o pentru ca am considerat ca oricine stie sa faca o budinca. Dar cred ca e mai bine sa scriu aici (multumesc rodica, ca m-ai atentionat, si mai tras de ciuf boxing.gif ) Deci sa purcedem: pregatesti budinca de vanilie: eu am pus 3 galbenusuri si 1 cana cu "lapte" la foc mic pe aragaz si amesteci pana ce devine o pasta, incorporand 3 albusuri (pe care le-ai batut spuma-cu mixerul, cu 2 lg fructoza). o lasi sa se raceasca. Pe urma pui laptele la fiert, amesteci fructoza cu budinca si le pui peste lapte. Amesteci continuu, sa nu se formeze cocoloase si o dai deoparte la racit. Freci untul, pana devine o pasta moale, o adaugi peste budinca racita si omogenizezi. Torni crema peste blat si o intinzi uniform.
DECOR: bati bine frisca si o torni peste crema. Faci modele cu furculita, apoi pudrezi cu cacao.

gata....mie mi s-a parut destul de simplu, dar am realizat ca nu mi-a iesit nici pe departe cum trebuia cussing.gif . Dar sa stiti ca este divina, blatul este simplu si pufos, chiar si a doua, a treia zi headbang.gif . Intr-un cuvant, chiar daca mi-a iesit jalnica, e super buna. V-o recomand cu placere. Daca va hotarati sa o faceti trebuie sa puneti poze si comentariile aferente floare.gif

Reteta o am din revista "Practic in bucatarie- Delicii cu ciocolata" pe care am cumparat-o recent. Am mai vazut cateva retete pe aici super faine si cred ca o sa le incerc...Daca vreti, daca doriti, pot sa va pun niste retete de aici, cu poze, dar nu vreau pe urma sa ma injurati...ca scanerul meu nu merge bine-observati asta si din pozele pe care le-am pus aici...Dar daca vreti, eu sunt dispusa, pt ciocolatoase, asa ca mine, sa pun cateva retete happy3.gif

Acum va las, ca prea mult m-am dat in stamba blink.gif

si astea sunt Rafaello:DSC07854.JPG

Editat de fata_cu_fluturi, 03 December 2008 - 03:04 PM.


#2 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 02 December 2008 - 08:37 PM

andreea, in primul rand scuze ca am fost atat de cascata si abia acum am vazut topicul asta
M-ai impresionat cu dedicatia ta!!! pupic.gif
Dar sa stii ca nu ti-a iesit asa jalnic, trebuia doar sa pui mai multa frisca, s-o piepteni putin si s-o prafuiesti cu cacao.
Multumim pentru reteta, e o prajitura foarte potrivita pentru sarbatorile de iarna! Cred ca o s-o incerc si eu.

#3 patrupetale

patrupetale

    Bucataras

  • Membri
  • 157 posturi

Postat 02 December 2008 - 09:56 PM

Andreea,stai linistita ca arata bine si asa biggrin.gif , data viitoare stii si or sa iasa superbe biggrin.gif . floare.gif

'' Tell me what's wrong with society/ When everywhere I look I see/ Young girls dying to be on tv/ They won't stop til they've reached their dreams/ Diet pills, surgery/ Photoshopped pictures in magazines/ Telling them how they should be/ It doesn't make sense to me "

#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 02 December 2008 - 11:04 PM

Draga Andreea te rog sa nu te superi floare.gif dar prajitura prezentata si facuta de tine nu este monti.

Spun aceasta din cauza ca ai scris si ai folosit la crema prajiturii "un pachet budinca de vanilie" din comert
Daca ai sa te uiti ce ingrediente are ai sa vezi ca el contine amidon ( IG=100) si lapte praf ceea ce este total nemonti.

Deci daca vrei ca aceasta prajitura sa fie monti va trebui sa schimbi pachetul de budinca cu ceva facut de tine D.gif
Iti recomand "inlocuitorul" de budinca postat de Boni.
http://www.culinar.r...-Creme-budinci/
Deasemeni iti sugerez sa stergi complect cuvintele zahar si faina , inlocuidu-le cu fructoza si respectiv faina monti. Daca vrei neaparat sa apara si varianta nemonti , atunci poti scrie in paranteza cantitatile de zahar si faina si nu invers cum ai postat tu.

Dupa parerea mea cele 2 linguri de faina "monti" pot fi inlocuite cu 2 linguri de cacao deci in total 4 linguri de cacao sau chiar cu 2 linguri faina de soia

Ar fi bine sa faci corecturile respective pentru a nu ramane reteta postata , cu greseli

#5 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 03 December 2008 - 08:48 AM

mersi fetelor de aprecieri rolleyes.gif
si mico, sper sa o incerci si tu headbang.gif chiar e super

2heng, eu nu am folosit praful de budinca, ci am folosit budinca facuta de mine laughing6.gif . Am scris asa, ca asa era in reteta, dar ca sa nu se incurce lumea pe viitor, promit ca o sa schimb happy3.gif . Nu am de ce sa ma supar, reteta este dintr-o revista si normal ca nu e monti, dar eu am incercat sa inlocuiesc ingredientele, si consider ca am facut-o cat de cat bine mellow.gif

Acum, ma duc sa modific....pupici icon_love.gif

#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 03 December 2008 - 09:54 AM

QUOTE(fata_cu_fluturi @ Dec 3 2008, 10:48 AM) <{POST_SNAPBACK}>
2heng, eu nu am folosit praful de budinca, ci am folosit budinca facuta de mine :laughing5
Acum, ma duc sa modific....pupici :pupacios:

In cazul acesta totul este OK dar ar fi util sa scrii si cantitatile ingredientelor folosite la "budinca".
Pentru cineca care vrea sa faca aceasta prajitura si citeste reteta nu va stii cum sa prepare budinca pentru crema. Eu am pus deja linkul catre budinca facuta de Boni D.gif

#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 03 December 2008 - 12:42 PM

QUOTE(fata_cu_fluturi @ Dec 2 2008, 01:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
. . . . . .
Pt CREMA:
1/2 pachet unt
budinca de vanilie (facuta in casa)
1/2 cana smantana dulce+1/2 cana apa= 250 ml sau 1 cana "lapte"; sau daca preferati puteti pune 1 cana de lapte soia
1 lg fructoza

CREMA: Pregatesti budinca de vanilie. Pe urma pui laptele la fiert, amesteci fructoza cu budinca si le pui peste lapte. Amesteci continuu, sa nu se formeze cocoloase si o dai deoparte la racit. Freci untul, pana devine o pasta moale, o adaugi peste budinca racita si omogenizezi. Torni crema peste blat si o intinzi uniform.

Vreau sa fiu inteleasa corect : dupa cum vezi nu rezulta cum ai facut budinca. Numai din cuvintele "pregatesti budinca de vanilie" nu se intelege . Pentru cineva incepator nu este suficient.
Sincer nici eu nu prea inteleg cum ai facut acea budinca peste care ai pus laptele fiert. Asa cum ai scris, recunosc modul de preparare al budincii din comert. tongue.gif

Deci nu uita : ai ramas datoare cu o completare importanta fara de care nu iese crema.
Este o prajitura care tenteaza asa ca te asteptam cu completarea necesara.

#8 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 03 December 2008 - 03:08 PM

Gata Rodica, m-am executat, si am scris ca la carte rolleyes.gif
Sper sa o faci si tu, si mico, si sa imi spuneti ce parere aveti. Mi-e una mi s-a parut minunata...dar nu am venit aici sa o ridic in slavi, ci sa completez pe unde am gresit cu omisiunile. Sper ca acum se intelege ceva mai mult, si ca o sa va incumetati floare.gif

pupici icon_love.gif

#9 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 04 December 2008 - 02:51 PM

ce faina e reteta!vreau si eu sa o fac!!sar sa vedem asta cand..oricum bravo..cred ca e foarte buna nu?
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#10 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 08 December 2008 - 05:34 PM

ancuta e fff buna si sper sa o faci si tu ca pui poze frumoase aici biggrin.gif Ca ale mele sunt urate rau mad.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi