Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Checulet in cana


122 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 16 March 2009 - 11:12 PM

Acum am vazut minunea asta
http://www.culinar.r...ch-in-5-minute/

si imediat m-am apucat s-o fac, mi-am zis "fie ce-o fi o incerc si pe asta "

Cantitati pentru 2 canute sau o cana mai mare. Eu am facut in 2 canute pt ca Lauralaurentiu a zis ca dupa ce creste are 15 cm inaltime.

2 lg rase tarate (14 gr)
2 lg rase faina integrala de grau (30 gr)
3 lg rase fructoza (22 gr) Va sfatuiesc sa puneti mai multa ( noua ne place mai putin dulce)
1 lg.rasa cacao (12 gr)
1 lgt praf de copt
1 ou intreg
3 lg lapte monti
3 lg ulei de floarea soarelui
1/2 fiola rom dr Oetker

* Se amesteca toate ingredientele uscate ( em_new_59.gif pentru Pyt)
* se adauga oul
* se adauga laptele
* se adauga uleiul
* se pun canutele pe rand in cuptorul cu microunde

Observatie :
Am fixat cuptorul pe 4 minute asa cum s-a recomandat in reteta originala
Am bagat prima canuta.
Privind pe geam am vazut ca dupa 2 minute cand crescuse frumos , a inceput sa descreasca. Am lasat-o totusi 3 minute in cuptor. In poza este cea care e mai "scunda"
A doua canuta am lasat-o 2 minute si a crescut cat se vede in poza. Deci OK. Am scos-o dupa 2 minute
Dupa ce le-am scos am facut proba cu paiul si era OK.

Daca veti face, stati cu ochii pe geam si nu o lasati sa descreasca.

Inainte de a le baga la cuptor 221311.jpg

Asa a crescut cea care a stat 2 minute 222048.jpg

Se vede clar diferenta dintre ele 222219.jpg
Cea micuta este mai densa, cea crescuta este mai afanata.

Ma duc sa le fac proba :D

#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 17 March 2009 - 08:54 AM

Ia priviti ce filmulet a pus ( in plus) Lauralaurentiu careia ii ofer floare.gif si pupic.gif



Si acum niste constatari personale
Pana am postat eu aseara , checuletul pe care l-am tinut 3 minute ( bine ca n-au fost 4) a devenit beton in toata regula.
Celalalt a ramas minunat de pufos. Am pastrat o feliuta din el ca proba pt acum de dimineata si este exact in aceeasi stare buna si pufoasa.
Deci cu ochii pe geamul microundelor si cand vedeti ca a crescut , e gata !
In concluzie, pt fetele care vor sa manance dulce mai putin, le recomand sa-si faca o portie din asta.

#3 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 17 March 2009 - 09:14 AM

minunat biggrin.gif tin minte ca am facut si eu odata asa, tot dupa o reteta e pe net
dar al meu, cum il lasasem prea mult adevenit mai beton, dar era perfect si asa tongue.gif aceeasi reteta era...

acu vreau pe cel al pocai, si pe asta....e asa repede si te satura de dulce biggrin.gif

multumim rodica, laura laurentiu si poca wink.gif

#4 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 17 March 2009 - 09:25 AM

Arata foarte bine checurile si mai ales sunt usoare de facut. Dar am o intrebare: lapte monti te referi la lapte degresat sau delactozat?

Editat de puisorul, 17 March 2009 - 09:25 AM.


#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 17 March 2009 - 09:41 AM

Andreea l-am vazut si pe al Pocai dar nu ma bag . Asta e muuuult mai simplu si dureaza 2 minute in cuptoras !
De pregatit care de fapt este un amestecat si un rasturnat , nuci nu mai discut.
Astept sa apari cu cel postat de poca.

Puisorule, laptele pe care poti sa-l pui poate fi la alegere :
* smantana dulce Dorna , subtiata cu apa
* lapte fara lactoza ( pe acesta l-am folosit eu pt ca aveam o cutie deschisa)
* lapte cu 0% grasime
Toate aceste tipuri de lapte pot fi folosite deoarece se amesteca cu "faina + tarate" egale ca volum ( eu am masurat cu lingura dar le-am pus si pe cantar , poate va este folositor si asa) care este ceva "neutru" daca se poate spune asa.

Edit : * lapte cu 0% grasime Scuze rolleyes.gif
Edit nr.2 : aceasta este smatana dulce Dorna ( subtiata cu apa) pe care o folosim cel mai des la prajituri in locul laptelui

smantana_dulce_Dorna.jpg

Editat de 2heng, 18 March 2009 - 03:42 PM.


#6 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 17 March 2009 - 10:19 AM

Multumesc 2heng pentru lamuriri . Si cum eu nu ma prea pricep la dulciuri( nici mare amatoare nu sunt) se poate face oare checul fara cacao sau cu alt inlocuitor, sa pot sa ii dau si la fetita mea?

#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 17 March 2009 - 10:47 AM

 

Multumesc 2heng pentru lamuriri . Si cum eu nu ma prea pricep la dulciuri( nici mare amatoare nu sunt) se poate face oare checul fara cacao sau cu alt inlocuitor, sa pot sa ii dau si la fetita mea?

 

Sunt sigura ca se poate , cu conditia sa inlocuiesti acea lingura de cacao tot o lingura de "ceva" praf/uscat.
De exemplu poti inlocui lingura de cacao tot cu o lingura de amestec de faina + tarate
Vei putea pune in acest caz si rasatura de portocale sau lamaie pt aroma si putin dintr-o fiola de esenta de vanilie.



#8 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 17 March 2009 - 11:26 AM

aha... deci daca avem faina monti (50/50) putem sa punem orice fel de lapte vrem?? huh.gif ca eu asa inteleg...

si sigur o sa fac checuletul pocai in weekend, ca acum nu pot:sunt la camin dry.gif dar abia astept sa vad ce imi iese...
ma gandesc sa fac si cu alteva decat cacao...nu stiu...poate imi vin idei...daca pun nuca-bucati....sau migdale, cioco, sunt multe variatiuni de unde pot alege si plus esente mincacios.gif deja nu mi pot sa astept....si mai am de treminat si Scarsdale-ul!!! UF!

#9 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 17 March 2009 - 11:30 AM

QUOTE(2heng @ Mar 17 2009, 09:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Andreea l-am vazut si pe al Pocai dar nu ma bag . Asta e muuuult mai simplu si dureaza 2 minute in cuptoras !
De pregatit care de fapt este un amestecat si un rasturnat , nuci nu mai discut.
Astept sa apari cu cel postat de poca.

Puisorule, laptele pe care poti sa-l pui poate fi la alegere :
* lapte dulce Dorna , subtiat cu apa
* lapte fara lactoza ( pe acesta l-am folosit eu pt ca aveam o cutie deschisa)
* lapte cu 0% grasime
Toate aceste tipuri de lapte pot fi folosite deoarece se amesteca cu "faina + tarate" egale ca volum ( eu am masurat cu lingura dar le-am pus si pe cantar , poate va este folositor si asa) care este ceva "neutru" daca se poate spune asa.


rodicoooo!!! m-ai terminat!!! ma tot uitam la retetele originale de cand au aparut ca erau foarte interesante. am 2 probleme: nu mai am microunde ca l-am dat (asa ca va trebui sa apelez la varianta pocai) si e post (asa ca va trebui sa fac cumva de post)

as mai avea un cometariu: reteta contine si ou (= grasime), mai e grasime si din cacao, asa ca nu merge lapte cu 0% grasime

#10 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 17 March 2009 - 11:49 AM

 

 

as mai avea un cometariu: reteta contine si ou (= grasime), mai e grasime si din cacao, asa ca nu merge lapte cu 0% grasime

 


Am corectat mersi ! smile.gif



#11 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 17 March 2009 - 02:39 PM

vaii rodica super, daca ma crezi chiar ieri ma uitam la retete si ma fura un gand sa incerc si eu monti dar uite ca am fost pe aceasi lungime de unda!super,,,am sa incerc si eu da mai incolo putin rolleyes.gif biggrin.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#12 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 17 March 2009 - 08:38 PM

Am executat deja checuletul. Din pacate l-am mancat inainte de ai face poze. Eu de fapt am mancat doar jumatate si restul maine dimineata. L-am facut cu ulei de masline( nu aveam de floarea soarelui), esenta de portocale( nu am avut de rom) si din pacate cu lapte degresat ca nu am delactozat. Le-am lasat doua minute si a iesit o minunatie de prajiturica. Eu le-am pus in castronase dar nu prea am putut sa le scot frumos. Trebuiau unse cu ceva?

#13 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 17 March 2009 - 10:18 PM

 

aha... deci daca avem faina monti (50/50) putem sa punem orice fel de lapte vrem?? huh.gif ca eu asa inteleg...

 


Nu Andreea, asa credeam si eu dar Boni ne-a corectat, scuza-ma ca te-am aiurit floare.gif

Am corectat si in reteta.



#14 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 17 March 2009 - 10:22 PM

QUOTE(puisorul @ Mar 17 2009, 10:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
. . . . . .Eu le-am pus in castronase dar nu prea am putut sa le scot frumos. Trebuiau unse cu ceva?

Nu, nu trebuiau unse cu nimic. Ma mir ca s-au lipit.
Canutele mele sunt din yena si cum le-am intors cu fundu-n sus, cum au cazut pe farfurie , de buna voie biggrin.gif .

#15 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 18 March 2009 - 02:45 PM

mersi 2heng si Boni ca m-ati atentionat... biggrin.gif
acum am venit si eu acasa si o sa incerc checul Pocai biggrin.gif (care by the way, e graviduta bine biggrin.gif sa fie sanatoasa si ea si bebelul si sa ne mai resfate asa cum numai ea stie cu retete care mai de care, si mai nastrusnice wink.gif ). O pup mult

Si va pup si pe voi icon_love.gif

#16 Monica

Monica

    Big Chef

  • Membri
  • 845 posturi
  • Location:Ploiesti (Prahova)

Postat 19 March 2009 - 09:16 AM

floare.gif Multumesc pentru reteta, am facut aseara, am pus si cativa mieji de nuca, super buna !!! biggrin.gif/

#17 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 March 2009 - 12:28 PM

Super Monica ! Nu-i asa ca se face urgent ?

#18 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 March 2009 - 12:41 PM

Sunt entuziasmata !
Iar l-am facut !
De data asta am pus in locul celor 2 linguri de faina integrala de grau, faina integrala de secara.
Mi-nu-nat ! Dupa parerea mea e mai bun cu secara decat cu grau

Am pus ambele canute in cuptorul cu microunde si le-am tinut 4 minute
Nu stiu daca din aceasta cauza nu au crescut mai mult sau poate din cauza fainii de secara. Oricum sunt super pufoase.

In plus, dupa ce am taiat fiecare "checulet" in 4 parti egale, am facut crema ganache (am pus cateva picaturi de esenta de rom) si am pus si frisca pe deasupra

Evident nu au mai crescut asa de mult 110245.jpg

Cam asa de groase au iesit dupa ce le-am taiat 111605.jpg

post_32302_1237459120.jpg post_32302_1237459160.jpg



Cam asta ar fi !

#19 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 19 March 2009 - 02:42 PM

rodica, dar ce imi faci 022.gif ohmy.gif

A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#20 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 March 2009 - 09:37 PM

Credeam ca te-ai si prezentat cu poze , Antzuka !
Cum se face ca ai rezistat ispitei ??



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi