Sari la conținut

Poză

Retete Montignace-Batoane de cereale cu ciocolata


21 răspunsuri la acest topic

#1 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 11 May 2009 - 05:34 PM

buna fetele mele draginu stiam unde sa le postez asa ca am deschis un topic nou !sper sa va placa!sunt super bune

100_8488.jpg

ingredientele pentru 16 bucati
cana este de 250 ml

juma de cana faina integrala
1 cana juma de tarate
o cana de fulgi de ovaz sau fulgi de migdale pentru F1
1 ou
8 linguri apa
juma de cana de ulei
1 lingurita bicarbonat de sodiu/praf de copt
o lingura cu varf de miere sau ca sa fie monti, fructoza
1-2 lingurite de scortioara
juma de lingurita de nucsoara
coaja de lamaie
esenta de vanilie sau de care vreti

glazura
cam 4 5 patratele min 70+ 1 lingurita de smantana diluata cu aprox 4 lg apa
fulgi de ovaz

Amestecam ingredientele uscate

100_8456.jpg

Adaugam restul e ingrediente

100_8459.jpg

Dam la rece pentru 10-30 min

100_8462.jpg

Facem batoane cu mana umezind din cand in cand cu apa daca este nevoie

100_8467.jpg

le dam la cuptor pentru 10 15 min!le lasam sa se raceasca le dam prin galzura si fulgi de cereale!

100_8468.jpg

100_8473.jpg

A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#2 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 11 May 2009 - 05:35 PM

inca cateva foto

100_8492.jpg

100_8472.jpg

gata!

Editat de antzuka, 11 May 2009 - 05:36 PM.

A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#3 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 12 May 2009 - 08:34 AM

mincacios.gif biggrin.gif superbe imi plac extraordinar smile.gif felicitari

#4 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 12 May 2009 - 11:09 AM

Bravo! smile.gif Tare harnicuta esti! floare.gif

#5 ann23

ann23

    micro Bucatar

  • Membri
  • 46 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 13 May 2009 - 12:12 PM

fetelor, va roooog... cum v-au iesit? ok, recunosc, o intrebare tampita: cu ce seamana la gust, la consistenta? arata grozav... par ingrozitor de bune...
imi fac curaj sa le fac si eu tongue.gif
bravo ancuta floare.gif

#6 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 13 May 2009 - 12:52 PM

mai sa fie!..eu faceam fursecuri cu fulgi de ovaz schimband reteta originala (in loc de unt puneam ulei de masline, in loc de zahar puneam miere, foloseam faina integrala in locul celei albe normale, mai puneam niste esenta de rom si stafide) si nu stiam de fapt ca realizasem o reteta monti!!!!...de-asta nu ma ingrasam eu chiar daca mancam vreo 20 de fursecuri...grazie antzuka pt "iluminare"!!! floare.gif pupic.gif

#7 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 13 May 2009 - 03:31 PM

fetelor ma bucur ca va plac!
dora, vezi ai fost montignaca fara sa vrei laugh.gif laugh.gif cu placere:))))))

ann, au consistenta unor fursecuri, gustul..pai se simte scortisoara, iar glazura e superba ii da tot farmecu sunt foarte bune reci..mmmmmmm...
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#8 dany37

dany37

    micro Bucatar

  • Membri
  • 8 posturi
  • Gender:Female
  • Location:oslo

Postat 15 June 2009 - 10:40 AM

Buna fetele,
am facut si eu reteta dar am adaptat-o usor si iata ce a iesit. biggrin.gif
ingredientele pentru 16 bucati
cana este de 250 ml

juma de cana faina integrala
1 cana juma de tarate
o cana de fulgi de ovaz
1 ou
8 linguri apa
juma de cana de ulei
1 lingurita bicarbonat de sodiu/praf de copt
o lingura cu varf de miere(AICI AM INLOCUIT CU FRUCTOZA)
1-2 lingurite de scortioara
juma de lingurita de nucsoara
coaja de lamaie
esenta de vanilie sau de care vreti

glazura
cam 4 5 patratele min 70+ 1 lingurita de smantana diluata cu aprox 4 lg apa
fulgi de ovaz

Apoi in loc sa fac batoane , am facut ca un fel de blat patrat pe care l-am copt asa cum zice reteta 10-15 min , dupa care l-am glazurat si in loc de fulgi de ovaz am adaugat peste alune tocate marunt.
Cand am taiat , au iesit 24 buc. elegantuze care au fost vedetele serii cu prietenele occasion18.gif

incerc si ceva poze dar nu stiu ce voi reusi

Miniaturi atașate

  • 14062009_004_.jpg
  • 14062009_001_.jpg


#9 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 15 June 2009 - 07:34 PM

tare frumos ti-au iesit dany biggrin.gif felicitari si bine ai venit!

#10 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 16 June 2009 - 04:28 PM

bravo bravo!
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#11 Luminis

Luminis

    Bucataras

  • Membri
  • 182 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Braila

Postat 25 June 2009 - 12:51 PM

CITAT(antzuka @ Jun 16 2009, 05:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
bravo bravo!


Antzukule, draga, reteta asta pentru ce faza e? Ca daca e pentru faza 2 ma impusc! De ce? Pentru ca mi-a placut reteta, am facut, am mancat si abia apoi am gandit. Si am eu o banuiala ca nu merge la faza 1... mad.gif

#12 flu

flu

    Captain Cook

  • Membri
  • 486 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Targu Mures

Postat 15 September 2010 - 11:08 AM

Asa aratau batoanele mele, cand le-am facut. :)




#13 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 15 September 2010 - 12:57 PM

Flu, foarte frumoase si apetisante ti-au iesit, cu migdale yammy. Dar spune, te rog...sunt cu miere sau fructoza. Pt ca banuiesc ca stii ca MIEREA NU E DELOC MONTI, avand un IG de 60!!!

Acum am vazut ca si fetele de dinainte au facut tot cu miere sta pe ganduri.gif

Altfel, a iesit superba, as fi vrut si eu o bucata, imi dai? Te rog

#14 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 September 2010 - 02:02 PM

QUOTE(fata_cu_fluturi @ Sep 15 2010, 01:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Flu, foarte frumoase si apetisante ti-au iesit, cu migdale yammy. Dar spune, te rog...sunt cu miere sau fructoza. Pt ca banuiesc ca stii ca MIEREA NU E DELOC MONTI, avand un IG de 60!!!

Acum am vazut ca si fetele de dinainte au facut tot cu miere sta pe ganduri.gif

Vai Andreea, ce bine ca ai citit ! Si mai este inca ceva interzis !
IG Fulgi de ovaz (preparati) = 60 ca doar in cuptor la caldura sta batonul

Ce facem cu prajitura asta ?
In locul fulgilor de ovaz, banuiesc ca se poate si cu tarate de ovaz
Dar cu mierea cum facem ?

Antzuka unde esti ? Putem modifica prajiturica ta ?

Poate ca incearca cineva sa o faca cu tarate de ovaz in locul fulgilor si daca iese buna . . .s-o posteze si salvam batoanele smile.gif

#15 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 15 September 2010 - 02:14 PM

QUOTE(Sheng @ Sep 15 2010, 02:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Vai Andreea, ce bine ca ai citit ! Si mai este inca ceva interzis !
IG Fulgi de ovaz (preparati) = 60 ca doar in cuptor la caldura sta batonul

Ce facem cu prajitura asta ?
In locul fulgilor de ovaz, banuiesc ca se poate si cu tarate de ovaz
Dar cu mierea cum facem ?

Antzuka unde esti ? Putem modifica prajiturica ta ?

Poate ca incearca cineva sa o faca cu tarate de ovaz in locul fulgilor si daca iese buna . . .s-o posteze si salvam batoanele smile.gif

Pai a si scris in reteta ca "o lingura cu varf de miere sau fructoza ", dar ar fi bine daca ai modifica cu fructoza si sa fie scris clar ca mierea nu e conforma cu monti.
Eu as zice ca merge si cu sirop de agave (ca seamana cu mierea) sau sirop de yacon, fructoza, stevia ce mai e conform monti. In loc de fulgi de ovaz merg fulgi de migdale, cum a pus flu (cel putin deasupra, din ce vad in poza; sper ca n a pus si in compozitie fulgi de ovaz, ca atunci nu mai sunt monti) sau tarate, cum ai zis si tu em_new_41.gif
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#16 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 15 September 2010 - 02:25 PM

sau poate sa ramana cu fulgi de ovaz, dar atunci este de F2.

#17 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 September 2010 - 02:32 PM

QUOTE(boni @ Sep 15 2010, 03:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
sau poate sa ramana cu fulgi de ovaz, dar atunci este de F2.

Uite ca aici m-ai blocat ! Daca IG fulgi preparati = 60 (sta la cuptor ~ 200 grade, 15 minute) ar fi abatere chiar si pentru faza 2 sau nu ?

#18 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 15 September 2010 - 02:39 PM

QUOTE(Sheng @ Sep 15 2010, 02:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Uite ca aici m-ai blocat ! Daca IG fulgi preparati = 60 (sta la cuptor ~ 200 grade, 15 minute) ar fi abatere chiar si pentru faza 2 sau nu ?

Asa zic si eu, daca sunt gatiti au peste 50 ca IG
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#19 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 15 September 2010 - 02:43 PM

QUOTE(Sheng @ Sep 15 2010, 03:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Uite ca aici m-ai blocat ! Daca IG fulgi preparati = 60 (sta la cuptor ~ 200 grade, 15 minute) ar fi abatere chiar si pentru faza 2 sau nu ?


pai nu chiar asa :)

- intai si intai avem proportia 50-50 intre fainuri, adica 50% tarate (1 cana juma de tarate) + 50% restul (juma de cana faina integrala + o cana de fulgi de ovaz). faina asta ar fi cu IG sub 35, daca nu ar fi fulgii de ovaz, asa insa nu va tece de 50.

- apoi, noi stim IG-ul pentru Porridge,fiertura din fulgi de ovaz 60. aici fulgii nu sunt fierti si terciuiti. nu au atata lichid incat sa le creasca IG-ul pana la 60. sa nu uitam ca pentru a elibera amidonul (sau cum ii spune) este nevoie si de lichid, pe langa caldura.

- iar ultimul argument ar fi ca aceste batoane se mananca reci. stim ca cresterea IG-ului este si putin reversibila.



cam pe astea m-am bazat cand am spus ca merg la F2

#20 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 September 2010 - 03:17 PM

OK Boni smile.gif
Ramane scris aici tot ce s-a discutat si in plus, concluzia ta


Dar, as comenta ca in acest caz (IG inte 35 si 50) nu ar trebui combinate cu grasimi (ou & ulei)

QUOTE(boni @ Sep 15 2010, 03:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
- intai si intai avem proportia 50-50 intre fainuri, adica 50% tarate (1 cana juma de tarate) + 50% restul (juma de cana faina integrala + o cana de fulgi de ovaz). faina asta ar fi cu IG sub 35, daca nu ar fi fulgii de ovaz, asa insa nu va tece de 50.


Daca as face-o, eu as schimba fulgii, cu tarate em_new_10.gif si ar fi 100% faza 1



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi