Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Crackersi cu susan


83 răspunsuri la acest topic

#1 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 31 May 2009 - 04:13 PM

Aveti nevoie de :
  • 215g faina de migdale ( facuta din migdale DECOJITE)
  • 1 ou batut bine
  • 55g susan
  • 1 lingura ulei
  • sare
Asa arata faina de migdale:

Picture_1369.jpg

Oul se bate bine, dupa care se amesteca cu restul ingredientelor. Eu le-am amestecat cu mana pana s-a omogenizat.
Compozitia:

Picture_1370.jpg


Se imparte compozitia in 2.

Pe o foaie de copt se pune jumatate de compozitie careia ii dati forma de bila si incercati sa o aplatizati pe cat posibil cu mana. Peste compozitie puneti o a doua bucata de hartie de copt si lucrati cu sucitorul pana obtineti o foaie destul de subtire (as zice mai subtire de 0.5cm).
Luati hartia de copt de deasupra si taiati cu un cutit bine ascutit patratele pe care le asezati in tava pe hartie de copt.

Picture_1371.jpg

Coaceti la 175 grade cam 10-15 minute. Asta este productia la hectar smile.gif . Sunt deliciosi!!!! Atentie insa la cantitate, din ingredientele mentionate ies multicele insa au cam 1750 de calorii toate.

Picture_1372.jpg

#2 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 31 May 2009 - 04:22 PM

Deci m-ai spart, imi vine sa ling monitorul!

Da' fa-ti pomana si lamureste-ma ce-i cu decojitul ala cu majuscule. Adica decojite... de ce anume, de 'pielita' maronie? (Vorbim de migdale crude, da?)

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#3 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 31 May 2009 - 04:23 PM

Cateva observatii:
- daca ii vreti mai crocanti atunci intindeti foaia cat mai subtire
- puteti face si varianta dulce, caz in care renuntati la sare si puneti fructoza/indulcitor
- cred ca merg facute multe variatii: pentru sarati se poate adauga branza/cascaval ras/mac/chimen pe deasupra, pentru cei dulci scortisoara/cipsuri de ciocolata neagra, se pot glazura

Eu mai incerc retete de pe blogul doamnei ca mi-e clar ca stie ce face smile.gif .

#4 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 31 May 2009 - 04:26 PM

Puskin, super bine arata, si imi si imaginez gustul! Mi-ai facut pofta de numa'!!!


raluca

Trust no one!



#5 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 31 May 2009 - 04:31 PM

Suuuperbi sunt! hello2.gif

#6 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 31 May 2009 - 04:35 PM

Migdalele sunt crude si decojite. Scria doamna respectiva pe blog ca succesul retetelor cu faina de migdale depinde in mare masura de faina, adica daca e din migdale decojite e ok, daca nu...nu prea.

Uite si o poza cu migdalele mele crude si decojite.

Picture_1374.jpg




#7 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 31 May 2009 - 04:37 PM

QUOTE(raluca elena @ May 31 2009, 04:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Puskin, super bine arata, si imi si imaginez gustul! Mi-ai facut pofta de numa'!!!


Ma bucur ca iti fac cu ochiul, se fac in maxim 30 de min.

QUOTE(Nik26 @ May 31 2009, 04:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Suuuperbi sunt! hello2.gif


Sunt sunt tongue.gif !

#8 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 31 May 2009 - 04:42 PM

sad.gif(
la noi n-am vazut nicaieri decojite asa...

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#9 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 31 May 2009 - 04:51 PM

Onaf, in Bucuresti am cumparat migdale crude decojite de la angroul de la Chirigii. Au fost la pungi transparente de juma de kg, mai aveau si pungi cu miez si pulbere de dovleac, susan si alte minuni, cu toate ca nu era un magazin naturist.

Eu mai decojesc migdalele crude lasindu-le peste noapte in apa rece.
raluca

Trust no one!



#10 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 31 May 2009 - 04:54 PM

puskin, m-ai dat gata. Arata bestial. Am terminat rezerva de migdale, ca ma si apucam . Vad eu cum ini refac stocul, dar merita incercat.

#11 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 31 May 2009 - 04:55 PM

QUOTE(raluca elena @ May 31 2009, 04:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Onaf, in Bucuresti am cumparat migdale crude decojite de la angroul de la Chirigii. Au fost la pungi transparente de juma de kg, mai aveau si pungi cu miez si pulbere de dovleac, susan si alte minuni, cu toate ca nu era un magazin naturist.

Eu mai decojesc migdalele crude lasindu-le peste noapte in apa rece.


Sfatul asta cu lasatul in apa e interesant, nu stiam. Si, in caz ca reusesc sa-mi fac drum la Chirigii, fii, te rog, draguta si spune-mi daca stii si cum se cheama angrou' 'cela...

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#12 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 31 May 2009 - 04:55 PM

Faina de migdale am vazut la Metro, oare este buna?

#13 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 31 May 2009 - 05:01 PM

Onaf, nu stiu, cred ca ii zice Centrul Comercial Chirigii, dar sincera sa fiu nu sint sigura. Standul de unde am cumparat eu e pe aleea principala pe partea stinga, cum intri pe la intrarea de linga Rebu.

Si mama cind mai pune migdale la dulceata le decojeste prin scufundare in apa clocotita, se fac mai repede decit in apa rece, dar se mai pierd din proprietati.


raluca

Trust no one!



#14 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 31 May 2009 - 05:18 PM

Mersi frumos, Raluca Elena.


all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#15 gabriela_2008

gabriela_2008

    Captain Cook

  • Membri
  • 217 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 31 May 2009 - 05:35 PM

Se poate face faina din fulgi de migdale?



#16 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 31 May 2009 - 09:30 PM

QUOTE(julix_2007 @ May 31 2009, 04:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
puskin, m-ai dat gata. Arata bestial. Am terminat rezerva de migdale, ca ma si apucam . Vad eu cum ini refac stocul, dar merita incercat.


No stai ca mai am retete, timp sa-mi fac sa le testez...

QUOTE(julix_2007 @ May 31 2009, 04:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Faina de migdale am vazut la Metro, oare este buna?

Cum arata, e asa albicioasa ca aia din prima poza?

QUOTE(gabriela_2008 @ May 31 2009, 05:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Se poate face faina din fulgi de migdale?

Eu zic ca da, eu am avut migdale decojite intregi pe care le-am bagat in blenderul cu cutite.

#17 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 31 May 2009 - 09:34 PM

CITAT(puskin @ May 31 2009, 10:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cum arata, e asa albicioasa ca aia din prima poza?


Da si scrie pe ea ca e faina de migdale. Erau si fulgi de migdale, dar nu am luat ca luasem 1 kil de migdale intregi, neprajite, ca era ceva mai ieftin. Am zis ca fac eu faina, dar incetul cu incetul am procesat intre masele (dupa ce mi-am pus dinti noi si rezistenti) toate migdalele (timp de 4 luni, cate 10-20 pe zi)

#18 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 31 May 2009 - 09:44 PM

Atunci e buna Julix smile.gif . Astept sa te vad "in action".

#19 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 31 May 2009 - 09:47 PM

CITAT(puskin @ May 31 2009, 10:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Atunci e buna Julix smile.gif . Astept sa te vad "in action".


Dupa ce cumpar, daca n-oi manca si pulberea asta cu lingura.

#20 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 01 June 2009 - 07:21 AM

Pe astia chiar ii fac ! !mi place la nebunie tot ce este cu susan.
Minunati , mersi de reteta si asteptam urmarea . . . .



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi