Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Tarta cu visine (si budinca de vanilie)


40 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 27 June 2009 - 10:42 PM

TARTA CU VISINE (si budinca de vanilie)
Forma mea de tarta D=27 cm

Blatul : (aceeasi reteta minunata data de Otilia)
- 250 faina monti (1/2 tarate + 1/2 faina Integrala , egale ca volum)
- 125 gr unt (moale , la temp. camerei)
- 7-8 linguri apa rece
- 8-10 picaturi de stevia (sau 1-2 lg fructoza)
Se pregateste aluatul si se intinde in forma de tarta, prin presare cu mana (palma) , apoi se da la rece cel putin o ora, timp in care se prepara si budinca, care la randul ei va sta la rece cel putin o ora.
Eu am facut budinca de cu seara ca sa nu ma aglomerez a doua zi.
Deasemeni si blatul se poate face cu o zi inainte si se pastreaza foarte bine la frigider.

Budinca (reteta o gasiti postata « pas cu pas » de Boni )
http://www.culinar.r...-Creme-budinci/

- 3 oua (albus+galbenus)
- 1 - 2 lg. rase de fructoza (max. 2 linguri)
- 1 cutie mica (200 ml) smantana dulce Dorna (eu am pus verde, nu conteaza)
- ½ fiola esenta de vanilie dr.oetker

Reiau modul de pregatire al budincii :
* Intr-o cratita, se pune la clocotit apa.
* Separat, intr-un vas, cu mixerul, se bat ouale cu fructoza (pana se amesteca bine albusul cu galbenusul) si se adauga in fir subtire smantana dulce (lichida)
* Acest vas, se aseaza in apa care clocoteste in clocote mici (bain-marie) si se continua mixatul (viteza medie) pana ce compozitia capata consistenta unei maioneze.
* Se scoate din vasul cu apa clocotita
* Se pune ½ fiola esenta de vanilie (dr. Oetker).
* Se da la rece cel putin o ora

Budinca, inainte sa o pun la rece Tarta_cu_visine_budinca__123650.jpg

Tarta_cu_visine___budinca__123713.jpg Consistenta, a doua zi

Budinca este deosebita si poate constitui singura un desert (cu sau fara cacao / cu diverse arome / cu fructe sau migdale pisate prin ea) .
Antzuka a pregatit-o cu cacao

Umplutura
- 500 gr. visine (scurse)
- budinca
- 2 oua (albus + galbenus)
- 2 lg. smantana acra
Prepararea umpluturii :
* cu mixerul se bat cele 2 oua si cele 2 lg de smantana
* se adauga budinca, rece si se mai mixeaza foarte putin. Numai pentru omogenizare.

Finalul :
* se scoate din frigider tarta si se inteapa (aluatul) cu furculita, din loc in loc
* se baga in cuptorul incalzit dinainte. Va sta in cuptor timp de 10 minute (max, nu mai mult)
* se scoate din cuptor si se aseaza (repede) visinele
* peste visine se toarna (repede) umplutura , pregatita ca mai sus.
* se mai baga la cuptor aprox. 30 minute
* se scoate si se lasa sa se raceasca.

Cu visine (tarta statuse in cuptor 10 min) Tarta_cu_visine__130419.jpg

Singura poza cu sectiunea Tarta_cu_visine___144635.jpg

A fost un deliciu.

#2 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 27 June 2009 - 11:00 PM

Cred si eu ca a fost un deliciu! mincacios.gif Ce pofta imi faci! Iar cu budinca... smiliehello.gif

#3 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 27 June 2009 - 11:07 PM

arata tare bine. o notez si vad eu cand fac .

#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 27 June 2009 - 11:21 PM

Nik 26, budinca este deosebit de fina. Nu are faina ceea ce este esential.
Ai vazut ca Antzuka a facut budinca asta cu cioco ?
http://www.culinar.r...-Creme-budinci/

Julix_2007 la ce dulceturi faci tu, asta e "floare la ureche"
Sa stii ca merge foarte bine (am facut si asa) numai cu budinca pusa pe tarta (scoasa din cuptor) si visinele deasupra. Peste visine eu am facut "un grilaj" de tarta ca sa aiba o fatza de tarta.
De data asta , am mai adaugat la partea de umplutura si smantana acra+oua ca s-o mai inmultesc. . .am mancatori de creme pe langa mine. . .si trebuie sa corespunda cerintelor


#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 14 July 2009 - 11:00 AM

TARTA CU AFINE si tot cu budinca (fara faina floare.gif pentru Boni)

Reteta este aceeasi cu urmatoarele deosebiri :
1* budinca am facut-o din 4 oua si 300 ml. smantana dulce Dorna
2* nu am mai adaugat in budinca smantana acra ci 1 lg. smantana dulce Dorna alaturi de cele 2 oua si 1/3 din cantitatea de afine
3* in tarta scoasa din cuptor (dupa cele 8-10 minute) am pus direct pe ea 2/3 din cantitatea de afine, apoi am rasturnat budinca pregatita ca la punctul 2*
* la cuptor aprox. 25 - 30 minute

Tarta_cu_afine___141725.jpg


102137.jpg


102607.jpg mincacios.gif mincacios.gif mincacios.gif Nu mai comentez !

#6 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 14 July 2009 - 11:14 AM

rodica, ma omori cu tartele astea!!!! sunt mai mult decat disperata dupa combinatia crema/budinca de vanilie + fructe. de altfel singura ispita irezistibila nemonti pentru mine este cremsnit servit cu gem/dulceata de fricte acrisoare (visine, fructe de padure...)

ma mai uit acum in urma la cate pregateam.... cum se poate schimba viata/programul unui om... mad.gif
scuzati lamentarile, ma mai apuca tongue.gif

#7 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 July 2009 - 11:48 AM

CITAT(2heng @ Jul 14 2009, 12:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
mincacios.gif mincacios.gif mincacios.gif Nu mai comentez !



Nici eu nu mai comentez! eusa_drool.gif

#8 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 14 July 2009 - 02:32 PM

CITAT(2heng @ Jun 28 2009, 12:21 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Julix_2007 la ce dulceturi faci tu, asta e "floare la ureche"


Merci, merci.... notworthy.gif notworthy.gif
Afine am la congelator, ma procur de celelalte ingrediente si o incerc pe duminica. Nu am timp pana atunci.

#9 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 14 July 2009 - 04:24 PM

Asa e Boni, ai dreptate ce multe mai pregateam . Ce agitatie cu "montificatul" dulciurilor ce complicat mi se parea :D

Nik26 daca stiam ca tarta asta o sa te mai aduca pe aici. . .o pregateam mai de mult :D

Julix_2007 hai sa te vedem, bine si Duminica ! E plina piata de afine. . . .

#10 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 July 2009 - 02:47 PM

Alta TARTA cu AFINE (cu budinca de vanilie)
- prea e plina piata de afine-

Ingrediente :

~ 350 gr.afine
Blatul acelasi ca mai sus, al Otiliei floare.gif , de care nu m-am despartit de cand l-am descoperit
Budinca de vanilie aceeasi ca mai sus ( din 4 oua, 300 ml smantana dulce Dorna, 1 lg fructoza, 1 fiola vanilie dr.Oetker) .
1 plic "tort gelee" (transparent) dr.Oetker

* Se pregateste blatul pt. tarta,se intinde in tava si se pune la rece in frigider (nu mai putin de 1 ora)
• Blatul se inteapa din loc in loc cu furculita si se baga la cuptor aprox. 20-25 minute
• Se scoate din cuptor (am lasat putin sa se raceasca) si se rastoarna budinca de vanilie apoi se niveleaza
• Peste budinca se raspandesc frumos afinele
• Peste ele se toarna "tort gelee" (transparent) pregatit exact cum scrie pe pliculet

104232.jpg Tarta scoasa din cuptor

Cu budinca de vanilie 104738.jpg

105219.jpg Cu afinele peste budinca

Dupa ce i-am dat cu "fixativ" D.gif (tort gelee transparent) 113710.jpg


Cand o voi taia, daca nu uit rolleyes.gif , apar cu o poza.

#11 EmptyG

EmptyG

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi

Postat 16 July 2009 - 05:51 PM

Pozaaa pozaaaa cu "sexiunea" smile.gif)

#12 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 16 July 2009 - 08:47 PM

doamne cum arata!ma lasi cu gura cascata!nu am mai gatit demult ceva monti , dulce, am cam dat-o in borcane in ultima vreme!dar ma redresez si deabia asttept sa ma apuc iar de gatit
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#13 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 16 July 2009 - 09:22 PM

QUOTE(EmptyG @ Jul 16 2009, 06:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Pozaaa pozaaaa cu "sexiunea" smile.gif)

N-are fata ca punea mad.gif !
Am facut-o pentru niste musafiri si s-a mancat dintr-o suflare pana la ultima faramita !

Ma bate gandul sa fac crema la cupa si sa-i pun un strat gros de afine deasupra si peste ele sa pun "tort gelee" transparent. E ultra - monti si se face cat ai clipi. . .
Budinca e doar din oua si smantana (fara faina) iar afinele au IG=25

#14 EmptyG

EmptyG

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi

Postat 16 July 2009 - 09:55 PM

CITAT(2heng @ Jul 16 2009, 10:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
N-are fata ca punea mad.gif !
Am facut-o pentru niste musafiri si s-a mancat dintr-o suflare pana la ultima faramita !

Ma bate gandul sa fac crema la cupa si sa-i pun un strat gros de afine deasupra si peste ele sa pun "tort gelee" transparent. E ultra - monti si se face cat ai clipi. . .
Budinca e doar din oua si smantana (fara faina) iar afinele au IG=25


O s-o incerc si eu tarta asta...eu am coacaze d-alea rosii, si-s acreeee rau...le-am luat de la o babuta, de mila ( de babuta) si de pofta(nu de babuta, ci de coacaze) smile.gif), dar sincer mi-am cam luat teapa. O sa pun eventual mai multa fructoza. Eu am o problema cu fainurile astea integrale si cu blaturile : parca-mi ies ba prea uscate, ba prea umede. ...

Editat de EmptyG, 16 July 2009 - 09:55 PM.


#15 EmptyG

EmptyG

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi

Postat 16 July 2009 - 09:56 PM

antzuka, hai ca eu tot iti vizitez blogu` si nimic nou sub soare. Asteptam sa-ti revii ! smile.gif bafta multa

#16 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 16 July 2009 - 10:18 PM

QUOTE(EmptyG @ Jul 16 2009, 10:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu am o problema cu fainurile astea integrale si cu blaturile : parca-mi ies ba prea uscate, ba prea umede. ...

Pai nu face blat, nu te stresa inutil.
Pregateste la cupa ! Vezi ca am pus mai sus linkul catre crema facuta (la cupa) de Antzuka.
E muuuult mai simplu si cred ca o sa fie super combinatia de gusturi . Poti sa pui un strat de crema, un strat de coacaze (acre) si tot asa pana se umple cupa.Deasupra pui frisca.
Gata desertul monti !

#17 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 16 July 2009 - 10:30 PM

Adica fara blat, fara aluat deci si fara coacere?
Ce iese?

#18 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 16 July 2009 - 10:38 PM

QUOTE(julix_2007 @ Jul 16 2009, 11:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Adica fara blat, fara aluat deci si fara coacere?
Ce iese?

Iese "crema (de vanilie) la pahar" cu coacaze/afine si frisca sau iese "crema de cioco la pahar" cum a facut Antzuka . Vezi la post #9
http://www.culinar.r...-Creme-budinci/

Vrei sa fac eu prima ca sa prinzi curaj ???

#19 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 16 July 2009 - 10:42 PM

CITAT(2heng @ Jul 16 2009, 11:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Iese "crema (de vanilie) la pahar" cu coacaze/afine si frisca sau iese "crema de cioco la pahar" cum a facut Antzuka . Vezi la post #9
http://www.culinar.r...-Creme-budinci/

Vrei sa fac eu prima ca sa prinzi curaj ???

Nu neaparat. Mie din prima imi iese totdeauna, dupa un an de practica pe aelasi produs o dau eu in bara. Am luat 2 cutii din alea mici de smanatana Dorna si nu cred ca pot pune toate crema la tarta, pe care tot o fac ca-s in sfarsit in we asta pe-acasa. De aia ma gandesc si la alternativa asta ca mama ma bae la cap sa-i fac si spuma de albus cu afine.

#20 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 16 July 2009 - 11:13 PM

QUOTE(julix_2007 @ Jul 16 2009, 11:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Nu neaparat. Mie din prima imi iese totdeauna, dupa un an de practica pe aelasi produs o dau eu in bara. Am luat 2 cutii din alea mici de smanatana Dorna si nu cred ca pot pune toate crema la tarta, pe care tot o fac ca-s in sfarsit in we asta pe-acasa. De aia ma gandesc si la alternativa asta ca mama ma bae la cap sa-i fac si spuma de albus cu afine.

Daca-ti raman afine poti incerca si un "diplomat" de afine. Si asta se face rapid.
http://www.culinar.r...lata/pagina/20/



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi