Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Prajitura cu nuci si cacao


4 răspunsuri la acest topic

#1 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 28 June 2009 - 04:24 PM

Ingrediente:

Blatul:
- 6 oua
- 300 gr nuci macinate
- 200 gr unt
- 2 linguri smantana (se poate si fara)
- 2 linguri (30) gr cacao
- 100 gr fructoza (eu am pus numai 60 gr)
- 1 praf de sare
- 1 lingurita bicarbonat de amoniu stins cu lamaie (optional)
- 1 lingura esenta de rom (optional)

Crema de cacao
- 2 -3 linguri de smantana
- 2 linguri cacao

IMG_0188.jpg

PROCEDEU:

1. Se separa albusele de galbenuse, se bat cu mixerul foarte bine, impreuna cu praful de sare.
2. Galbenusele se freaca cu untul, inmuiat la temperatura camerei, si cu 50 gr de fructoza.
3. In crema de unt si galbenuse se incoporeaza nucile macinate, cacaoa, esenta de rom si smantana.
4. Se stinge 1 lingurita de bicarbonat de amoniu cu lamaie si se amesteca cu crema de mai sus.
5. Albusul batut bat se incorporeaza in crema, amestecand usor, de jos in sus.

IMG_0189.jpg
(celelalte etape am uitat sa le pozez, dar nu e greu de facut)

6. Se toarna compozitia intr-o tava in care s-a pus hartie de copt.

IMG_0190.jpg

7. Blatul se coace la cuptorul preincalzit, la foc mic spre mediu, timp de 25-30 minute.

Dupa ce s-a copt se lasa la racit si se pune (optional, depinde de gusturi) o crema din 2-3 linguri de smantana batuta bine cu 2 linguri nu prea pline cu cacao, 10 gr de fructoza si eventual 2-3 picaturi de esenta de rom.

IMG_0191.jpg

IMG_0192.jpg

Dupa care se portioneaza.

IMG_0194.jpg

IMG_0217.jpg

#2 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 28 June 2009 - 07:54 PM

Cred ca e taaare buna! rolleyes.gif La atata nuca... biggrin.gif mie imi place orice are nuca!



#3 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 28 June 2009 - 07:56 PM

Nu iese prea dulce, dar tatal meu care e mare aator de dulce a topit-o. Iese usoara si chiar se topeste in gura.

#4 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 28 June 2009 - 08:00 PM

Ma gandeam eu! biggrin.gif Ca sa arati ce repede dispare, trebuia sa pui intai poza cu farfuria plina, iar apoi pe cea cu doar 2 bucatele! tongue.gif



#5 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 28 June 2009 - 08:57 PM

Am facut foto inainte de a veni hunii. Pot cel mult sa fac foto cu platoul gol, ca tocmai ce l-am spalat. biggrin.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi