Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac-Pizza cu blat din conopida


129 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 20 July 2009 - 07:17 PM

Anul trecut , in vara, Anna Foster a postat aceasta reteta si eu m-am si repezit atunci si am pregatit-o dar nu am ascultat-o sa fac "blatul" mai uscat (cu toate ca ea a subliniat acest lucru)
http://www.culinar.r...tice/pagina/60/
La post # 72 gasiti postarea ei
floare.gif floare.gif pupic.gif floare.gif

PIZZA CU BLAT DE CONOPIDA
(Forma de pizza 20 cm)

1 punga conopida congelata (450 gr)
1 ou intreg
50 gr cascaval
sare, piper, oregano/cimbru
1 rosie
1/2 ardei gras
250 gr. mozzarella
sos rosii picant (hot chili)

Citat Anna Foster : "Evident,secretul sta-n blat"

* Eu nu am fiert conopida ci am rasturnat-o asa congelata intr-un wok si am tinut-o (pe foc) acoperita pana a disparut toata apa.
* am mixat-o impreuna cu oul, cascavalul ras pe razatoarea fina, sarea si piperul
* am stropit cu ulei tava de pizza
* Se rastoarna compozitia in tava ,se intinde si se netezeste suprafata
* Se da la cuptor la 180 grade cam 20 minute,dar cel mai bine se cunoaste dupa aspect cand e gata.
E foarte important sa fie suficient de uscat blatul
* se pune topingul in mod obisnuit , am avut mozzarella asa ca am facut un fel de "pizza margherita"

160307.jpg asa arata "coca " din conopida

Netezit, in tava inainte de cuptor 160645.jpg

162326.jpg din pacate m-am grabit sa pun topingul si nu am mai fotografiat cum arata blatul scos din cuptor dar se vede printre rosii

cu mozzarella, oregano, ardei gras 162503.jpg

164415.jpg scoasa din cuptor (am tinut-o cam mult)

ramasita de sectiune 170941.jpg

Se face extraordinar de repede si are un gust teribil de bun. Normal ca puteti pune tot ce va trece prin minte in loc de mozzarella.
Nu uitati : blatul se tine in cuptor pana se usuca bine. Foarte important !


Cred ca merge si cu blat din brocoli congelat.

EDIT

Deoarece eu nu am aceasta poza si am considerat ca blatul de conopida este "cheia succesului" am copiat aici poza postata de Anna Foster floare.gif

Asa trebuie sa arate blatul scos din cuptor Blat_conopida___Anna_Foster.jpg

Editat de Sheng, 11 February 2010 - 11:36 PM.


#2 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 July 2009 - 07:32 PM

Uau! smile.gif F. interesant!



#3 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 20 July 2009 - 08:01 PM

Chiar foarte interesant. Si am la congelator o punga de brocoli careia nu-i gaseam intrebuintare. eusa_think.gif

#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 20 July 2009 - 08:07 PM

Exact, asta e cuvantul : interesant.

Asa am zis si eu anul trecut si in plus este ultra monti si fara faina.
Anul trecut am gresit-o pentru ca nu am tinut-o mai mult la cuptor dar azi mi-a iesit "ca la carte"
Nici nu-ti dai seama ca blatul nu are faina !

#5 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 July 2009 - 08:11 PM

bine, deci inainte sa mor aici si sa nu mai aud raspunsul, zi repede: cit ai tinut-o la cuptor dupa ce ai pus toppingul?


notworthy.gif

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 20 July 2009 - 09:12 PM

QUOTE(onaf @ Jul 20 2009, 09:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
bine, deci inainte sa mor aici si sa nu mai aud raspunsul, zi repede: cit ai tinut-o la cuptor dupa ce ai pus toppingul?
notworthy.gif

Te uiti pe gemuletul aragazului si cand s-au topit/imprastiat feliile de mozzarella cam cat iti place tie de mult (aprox. 10 minute) , o scoti din cuptor.
Te-am terminat , asa-i ? tongue.gif

#7 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 20 July 2009 - 09:28 PM

CITAT(2heng @ Jul 20 2009, 10:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Te uiti pe gemuletul aragazului si cand s-au topit/imprastiat feliile de mozzarella cam cat iti place tie de mult (aprox. 10 minute) , o scoti din cuptor.
Te-am terminat , asa-i ? tongue.gif


Da' alta branza nu merge, ca la mine in village nu prea se gaseste mozzarella de fitze, iar cash facut cu cheag nu am (pentru ca mozzarella asta e, de fapt).

#8 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 July 2009 - 09:40 PM

Chiar ca m-ai terminat, Rodica! Si am impresia c-o sa treaca un an pina ajung in piata sa iau conopida! : laugh.gif


(Julix, poate cu cascaval? Ceva care sa se topeasca rezonabil, oricum.)

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#9 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 20 July 2009 - 09:43 PM

QUOTE(julix_2007 @ Jul 20 2009, 10:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Da' alta branza nu merge, ca la mine in village nu prea se gaseste mozzarella de fitze, iar cash facut cu cheag nu am (pentru ca mozzarella asta e, de fapt).

mozzarella merge bine pentru ca se topeste si este foarte gustoasa pizza, in final
Dar poti sa-i pui , asa cum a pus Anna Foster, alte chestii.

Tehnica este sa lasi blatul sa se usuce bine in cuptor. Poza blatului postat de ea este foarte buna ca sa-ti dai seama. Studiaz-o cu atentie.


#10 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 20 July 2009 - 09:48 PM

QUOTE(onaf @ Jul 20 2009, 10:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Chiar ca m-ai terminat, Rodica! Si am impresia c-o sa treaca un an pina ajung in piata sa iau conopida! : laugh.gif

Pai fa-o ca Anna si ca mine , 1 punga conopida congelata
Pe mine m-a uimit cum s-a ingrosat/legat "coca" din conopida numai cu un ou si putina rasatura de branza. Era tapana aproape ca un aluat !

#11 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 July 2009 - 10:02 PM

QUOTE(2heng @ Jul 20 2009, 09:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Pe mine m-a uimit cum s-a ingrosat/legat "coca" din conopida numai cu un ou si putina rasatura de branza. Era tapana aproape ca un aluat !


Nu ma mir, ca am facut piure de conopida saptamina trecuta (de-aia nu mai am...) si doar conopida fiarta si bagata la mixer, inainte de-a mai pune vreo grasime in ea, a iesit legata de mai mare dragul! Ciudata leguma, zau.

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#12 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 20 July 2009 - 10:25 PM

Deoarece eu nu am aceasta poza si am considerat ca blatul de conopida este "cheia succesului" am copiat aici poza postata de Anna Foster floare.gif

Asa trebuie sa arate blatul scos din cuptor.

Blat_conopida___Anna_Foster.jpg

#13 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 20 July 2009 - 10:27 PM

wow!!!!ce tare......
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#14 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 21 July 2009 - 09:30 AM

Suna delicios. Banuiesc ca nu e nici o problema daca se face din conopida proasptata, nu? As incerca si eu dar nu stiu daca imi iese la microunde. Dar m-am hotarat si zilele astea cumparam un cuptor electric.

#15 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 21 July 2009 - 11:53 AM

QUOTE(puisorul @ Jul 21 2009, 10:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Banuiesc ca nu e nici o problema daca se face din conopida proasptata, nu?

Daca ai sa citesti ceea ce a postat Anna Foster (vezi linkul pus de mine la prima postare) ai sa gasesti explicatii. Ea zice ca se poate, eu nu am incercat inca.
Asteptam sa apara Onaf cu pizza ei tongue.gif facuta din conopida cruda/proaspata

#16 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 23 July 2009 - 11:55 AM

Am probat si eu reteta. Am facut-o din conopida proaspata fiarta la abur. Pt ca am facut-o la microunde am facut doua portii in vas de iena. Prima s-a copt prea tare iar a doua insuficient. Probabil ca in cuptorul normal iese mai bine. Cat de gros e blatul, ca poate e si aici un secret?

Am mancat-o si asa si a fost ok dar data viitore voi incerca la cuptorul normal si in tava de pizza.

#17 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 23 July 2009 - 02:31 PM

QUOTE(puisorul @ Jul 23 2009, 12:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am probat si eu reteta.

Puisorule dar tu esti curajoasa tare ! Eu n-as fi indraznit sa fac la micro ohmy.gif
Cat de gros e Blatul ? Cam cat cel de coca , cand faci pizza normala.
Te sfatuiesc sa faci in cuptor si-l poti face chiar intr-o tava mai mare (ca Anna). Il netezesti cu o paleta. Nu-i nicio filozofie. Singura grija este sa arate ca in poza Annei, adica mai copt.
Te rog citeste si cele scrise de ea (am pus linkul)

Editat de 2heng, 23 July 2009 - 02:33 PM.


#18 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 24 July 2009 - 08:11 PM

S-a executat, nu ne-a ajuns tava cea mai mare din cuptor, data viitoare fac doua tavi, zau!

pizza_conopida.jpg

Si o felie. (Farfurioara e slinoasa, scuzati, suporta deja portia a treia...)

pizza_conopida_felie.jpg

Cu sos din pulpa de rosii, o lingurita de ulei de masline, busuioc si oregano proaspete. Deasupra niste sunculita afumata de la Naturalia si mozzarella.
Mi-a luat maul de buna ce e! Vesnica recunostinta Rodicai (2heng) si Annei Foster!

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#19 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 24 July 2009 - 08:25 PM

Vaaaai ce ma bucur !
Ce bine ca ai facut-o ! Nu e deloc greu, asa-i ?
Vad ca nici tu n-ai facut poza doar cu blatul. . . .Probabil la fel ca si mine te-ai repezit sa o umpli si s-o mananci biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Te rog , daca mai ai de spus cate ceva (detalii, constatari personale) in plus fata de cele scrise de mine, da-i drumu' ca e o pizza care este ingrozitor de monti . . .si ar fi bine s-o faca toate montignacele (si nu numai )

#20 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 24 July 2009 - 08:35 PM

Am uitat sa fac poza cu blatul mad.gif N-a iesit atit de frumos rumenit ca al Annei, fiindca mi-a fost frica sa nu se arda, fiind asa subtire.
Asta numai pentru ca am facut o suta de ture la bucatarie pina a fost gata copt, tot fixam timerul, expira timpul, aruncam un ochi, tot nu era gata, iar timer, iar asteptare... Una peste alta, a durat aproape 40 de minute pina s-a uscat suficient - dar drept e ca am pus tava sus de tot, foarte departe de foc, de teama sa nu mi se arda. Data viitoare o sa stiu sa nu ma mai agit macar 35 de minute.
In rest, nimic special, dupa ce am scos blatul l-am uns cu sosul, am imprastiat cubuletele de sunca si mozzarella, am mai dat un sfert de ora la cuptor, si gata. Am portionat cu paleta de melamina si s-a dezlipit foarte bine de pe foaie (aici mi-era frica, dar n-a fost cazul).

(Oregano era tot cel plantat anul trecut si-acum doi ani, dar busuiocul mi-a iesit anul asta atit de aromat, incit ii miros petalele in ghiveci pur si simplu ca niste flori! Ma-ntreb daca o sa se pastreze macar partial aroma asta dupa ce-l congelez...)


Edit: deci, da, a fost chiar foarte simplu; si n-am dat conopida pe razatoare ca-n reteta originala, ca-s lenesa, am facut ca tine, Rodica, am bagat totul la mixer si-am rezolvat in cinspe secunde.

Editat de onaf, 24 July 2009 - 08:37 PM.


all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi