Sari la conținut

Poză

Retete Montignac-Coltunasi cu branza(fierti)


3 răspunsuri la acest topic

#1 ddalia

ddalia

    micro Bucatar

  • Membri
  • 16 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 August 2009 - 02:54 PM

Pentru ca sunt la inceput, va propun o reteta "inventata" de mine cu inspiratie ,binenteles si de prin retetele minunate postate de voi,care a reprezentat astazi masa mea de seara..Sper sa va placa smile.gif
RETETA:Coltunasi cu branza(fierti) cu sos de iaurt si dulceata
Ingrediente aluat
:100 gr faiana integrala,50 gr tarate,50 gr faina de soia(sau tot tarate dupa preferinta),o lingura smantana slaba,o lingura ulei de masline,o lingurita fructoza,un vf cutit de sare,10 gr drojdie proaspata,100 ml apa
Ingrediente umplutura:200 gr crema de branza de vaci 0%,3 linguri de fructoza,esenta de vanilie,coaja de portocala,scortisoara(dupa preferinte)
Pt sos:200 gr iaurt 0%,3 linguri dulceata conforma(eu am avut dulceata de visine facuta de mine cu fructoza)
PASII:
Am pregatit ingredientele pentru aluat si am dizolvat mai intati drojdia impreuna cu zaharul si o lingurita din faina in putina apa..am lasta 5 min la odihnit dupa care am turnat amestecul peste restul de faina am adaugat sarea,uleiul,smantana si restul de apa si am framantat un aluat pe care l-am lasta jumate de ora la odihnit(acoperit cu un stergar)nu a crescut cine stie ce....
Intre timp am pus si o oala cu apa la fiert..
amestecul de fainuri:
Image026.jpg

am adugat fructoza si uleiul:

Image031.jpg
Image032.jpg


si aluatul gata framantat:
Image037.jpg


Intindem aluatul pe o planseta(se lucreaza foarte usor)si adaugam cuibusoare din crema de branza pregatita si decupam cu o forma pentru coltunasi..Cam asa ceva:
Image038.jpg

Image039.jpg

Image040.jpg



Cand apa incepe sa fiarba ii punem la fiert:
Image042.jpg

Image043.jpg


Ii lasam la fiert pana incep sa se ridice la suprafata:
Image044.jpg

Ii scoatem pe o farfurie si turnam sosul facut din iaurt 0% si dulceata conforma(daca nu vi se pare destul de dulce mai adugati o lingurita de fructoza)
Image045.jpg

Si cam asa arata:

Image046.jpg

Image052.jpg
Nu sunt foarte aspectosi dar sunt gustosi!mie mi-au placut!





#2 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 09 August 2009 - 06:35 PM

wow!mie sigur imi plac!felicitari..tre' sa fi fost tare buni
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#3 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 09 August 2009 - 08:34 PM

Felicitari pt reteta. Arata superb wink.gif . O sa incerc si eu dar cu umplutura sarata ca sunt mai amatoare de sarat decat de dulce.

#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 10 August 2009 - 09:27 AM

Ce bine ca avem si reteta de coltunasi !! Ti-au iesit minunat, felicitari floare.gif .

Am un micut comentariu fata de componentele aluatului.
In total ai 200 gr faina : integrala, tarate (IG=15) si soia (IG=25).
Dupa cum am tot pregatit (si comentat) noi pana acum, ar fi trebuit sa fie cantitati egale de tarate si faina integrala sau daca doreai sa contina si soia atunci faina integrala si taratele in cantitati egale (de ex 75 gr) si restul soia (de ex.50 gr). Asta pentru ca mai sunt si lipide pe langa faina integrala.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi