Sari la conținut

Poză

Retete Montignac -- Prunela rasturnata


4 răspunsuri la acest topic

#1 Criseteno

Criseteno

    Big Chef

  • Membri
  • 509 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Darmstadt, DE

Postat 23 August 2009 - 09:31 AM

O prajitura foarte usor de facut si delicioasa, adaptata dupa reteta de aici a Camilei. Reiau si modul de preparare mai jos.

Ingrediente (pentru o tava de 22 cm diametru, atentie):

450-600 g prune (depinzand de cat de tare va plac biggrin.gif)
margarina de uns tava
100 g unt ( margarina ) -- am inteles ca si untul e ok pentru copt. eu am folosit margarina
3-4 linguri cu varf fructoza
vanilie si scortisoara cat cuprinde
3 oua
50 g faina integrala + 50 g tarate
1 lingurita Agar Agar
3 lingurite cu praf de copt

Pentru decoratie: migdale, fructoza pudra tongue.gif, indulcitor pudra, orice. Eu nu am decorat, pentru ca a fost prea buna ca sa mai astept tongue.gif

Timp pentru pregatire: 30 de minute
Timp pentru coacere: 30 minute

Preparare:

1. Forma pentru copt se "imbraca" de jur imprejur cu hirtie de aluminiu. Forma rezultata se adauga in interiorul formei pentru copt. Nu lasati margini descoperite! Se unge bine cu unt sau margarina. ( eu am uitat de data asta mad.gif ) -- e important mai ales pe peretii formei.

2. Prunele se spala, se usuca, se scot simburii si se taie in felii.

3. Cuptorul se preincalzeste la 180°

4. Untul (margarina) se amesteca cu fructoza, vanilie, si scortisoara. Se aduga treptat ouale.

5. Aparte: Faina se amesteca cu taratele, Agar Agar, si praful de copt.

6 Se incorporeaza amestecul de faina in aluat lingura cu lingura.

7. Prunele se asaza in forma cu taietura in jos si se toarna aluatul uniform peste prune. Nu va speriati daca e putin aluat, intindeti si neteziti cu o lingura, pentru ca va creste frumos si repede. Se pune tava la cuptor pe sina din mijloc pentru un timp de 30 minute. Se face testul cu scobitoarea (aroma va fi incredibila, deci veti sti cand trebuie sa scoateti prajitura si dupa nas...)

8. Scoateti prajitura si o lasati 10 minute la racit. O intoarceti cum va e cel mai usor. Ornati dupa gust.


Incercarea mea:

IMG_0885small.JPG

Si mai de aproape (am mancat jumatate din prajitura cat ai zice peste...):

IMG_0885small.JPG

E un desert usor si rapid, si incredibil de aromat. Va pup,

Cristina

Imagini atașate

  • IMG_0889small.JPG

Dupa 2 saptamani de proba, Montignac a trecut testul! Monti faza a doua for life!

Disclaimer: I am NOT always right. In fact, I am almost always WRONG.

#2 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 23 August 2009 - 08:58 PM

Vreau si euuuuuuuuu. Super,fac eu cumva si o preoarcat de curand. Merci de reteta, chiar ma gandeam cum sa o adaptez cumva. Eu nu-s Monti decat la dulciuri.

#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 23 August 2009 - 09:15 PM

Mie nu-mi place prezenta foliei de aluminiu mad.gif

#4 Yyana

Yyana

    Big Chef

  • Membri
  • 525 posturi
  • Gender:Female

Postat 23 August 2009 - 09:17 PM

CITAT(julix_2007 @ Aug 23 2009, 09:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu nu-s Monti decat la dulciuri.

Vezi ca mai este o prajitura cu prune tot monti . Buna rau si aia.

#5 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 23 August 2009 - 09:23 PM

QUOTE(2heng @ Aug 23 2009, 09:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mie nu-mi place prezenta foliei de aluminiu mad.gif


Nici mie. Mergea hartie de copt.

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi