Sari la conținut

Poză

Retete montignac - Pizza


40 răspunsuri la acest topic

#1 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 20 February 2009 - 11:33 PM

pun si eu aici pizza mea, nu am cantitati exacte la aluat dar aproximative

o cana de apa calduta (cana are 200 ml)
faina integrala si tarate cat cuprinde
drojdie proaspta(cam 25 g) sau uscata
1 lingurita sare
cam 2 linguri de ulei de masline

las la crescut cam juma de ora
apoi dai forma in tava si mai lasi acolo sa se odihneasca 10 min pui tot ce vrei pe ea si gata, la cuptor cam 20 min
eu am facut-o cu rosii, sunca de pui, putina costita, cascaval!buna tare

Miniaturi atașate

  • 100_5248.jpg

A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#2 sunrise

sunrise

    micro Bucatar

  • Membri
  • 10 posturi

Postat 22 February 2009 - 11:23 AM

Antzuka, felicitari, pizza ta arata de concurs floare.gif .
Nu te superi daca imprumut si eu reteta, caci mi-ai facut o pofta teribila.

#3 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 22 February 2009 - 02:27 PM

m,ultumesc sunrise floare.gif si cum sa ma supra, sa pui foto sa vedem si noi biggrin.gif biggrin.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#4 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 24 February 2009 - 10:51 PM

smile.gif

Am facut si eu pizza (nu pt. prima data tongue.gif), insa deosebirea e ca am facut cel mai subtire blat de pana acum... biggrin.gif am folosit:
75 g tarate;
75 g faina integrala grau;
50 g gluten. (am cantarit tot inainte)
Apa am pus din ochi pana s-a legat tot, putin cate putin, deci nu am idee cantitatea. Am folosit tava mare de la cuptor si am intins o foaie mare cat mai rotunda direct pe tava unsa cu putin ulei.
A iesit incredibil de buna... desi eu nu am pus prea multe pe ea (masline, ciupercute si un strop de cascaval); cred ca ar fi delicioase si niste simple lipii facute asa... si in plus a fost gata fantastic de repede (eu am pus intai blatul la cuptor vreo 5 minute cred - de frica sa nu se inmoaie de la sucul de rosii, iar apoi am pus ingredientele si am mai lasat-o cat sa se topeasca cascavalul).
Imi cer scuze pt. poze... nu m-am gandit decat acum tarziu sa pozez ultimul rest din farfurie... unsure.gif ideea era insa sa va arat cat e de gros blatul...

Miniaturi atașate

  • SDC10158.JPG
  • SDC10160.JPG

Editat de Nik26, 24 February 2009 - 10:54 PM.


#5 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 25 February 2009 - 09:41 PM

da , tre' sa fi fost taaaare buna asa subtire si crocanta nu?mmmmmm...park as mai face o tura maine, sa vad daca ma indur laugh.gif laugh.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#6 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 25 February 2009 - 10:49 PM

CITAT(antzuka @ Feb 25 2009, 09:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
da , tre' sa fi fost taaaare buna asa subtire si crocanta nu?mmmmmm...park as mai face o tura maine, sa vad daca ma indur laugh.gif laugh.gif


Chiar a fost foarte buna, deci poate incerci macar o data asa! tongue.gif Si daca nu ai timp... e cea mai rapida varianta. Mie imi intrase de ceva timp in cap sa incerc fara drojdie si sa fie cat mai subtire (recunosc ca nu am mereu rabdare cu crescutul etc rolleyes.gif ).

wink.gif Sa stii ca nu a fost crocanta cat a fost calda... pacat ca nu am pozat o felie calda... era subtire si frageda si trebuia un pic rulata ca sa poata fi ridicata cu ce era pe ea... exact ca la pizzele alea cu blat f. f. subtire, iar apoi rece fiind a devenit crocanta... biggrin.gif

#7 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 26 February 2009 - 09:23 AM

vaiii ma omori ohmy.gif , fain fara drojdie ca si eu cu rabdarea stau cam prost...oricum o fac si eu zilele astea rolleyes.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#8 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 10 April 2009 - 03:08 PM

fetelor azi am facut iar pizza, dara am pus tarate im plus faata de faina integrala!am lasat la crescut cam in jur de ora a crescut destul de ok

a iesit foarte buna!cand era aluatul mai moale inainte de a pune cata faina trebuia am mixat bine bine cu mixeru(zic eu a ajutat)
a iesit gustoasa, am devoart-o impreuna cu sisu meu
100_6351.jpg

ceva mai de aproape
100_6349.jpg


A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#9 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 11 April 2009 - 09:12 AM

Pur si simplu perfect!

Mi-ai facut pofta tongue.gif

#10 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 11 April 2009 - 09:29 AM

nu a fost cu intentie laugh.gif laugh.gif floare.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#11 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 18 May 2009 - 12:40 PM

am facut pizza cu spanac!o minunatie e cu dedicatie pentru rodica laugh.gif laugh.gif maine intentionez sa fac si sufleu abia ast sa vad cum e !

100_8981.jpg

100_8986.jpg

am folosit asa(faina mea integrala e bio asa ca am considerat ca 50:50 e ok)
1 cana juma de tarate
1 cana juma de faina integrla
1 lg gluten- optional
1 cana apa calduta
cam 2 lingurite drojdie uscata
putina sare si piper
2 3 linguri ulei

Umplutura
branza(cas, mozzarela, urda)
spanac(cam 250 g)
boia iute
putin ulei de masline
sare grunjoasa
1 catel de usturoi da merge si 2

DEci pentru blat, am amestecat toate ingredientle si am lasat la crescut cam 30 40 min, am dat forma si am lasat-o asa, intre timp am psu spanacul la fiert, apoi am uns blatul cu ulei, am presarat putina branza, cateii de usturoi, sare grunjoasa

100_8971.jpg

Dupa ce spanacu s-a fiert l-am scurs bine bine si l-am pus pe pizza, am pus si restul de branza, am presarat boia iute si am dat la cuptor pentru aprox 20 min!buna rau!

100_8976.jpg

100_8979.jpg

100_8982.jpg

100_8995.jpg

A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#12 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 18 May 2009 - 01:03 PM


Moaaaaa, ce pofta mi-ai facut, mai Antzuka, mai!! Tre' sa ma tin tare zilele astea sa nu cedez in fata pozelor tale, ca mi-am impus doua saptamini de South Beach, deci fara cereale, si balesc aici, sa ma scuzati smile.gif)
(apropo, sa stii ca "bio" nu-ti garanteaza ca faina aia are destula tarita, ci doar ca-i din agricultura ecologica, adica n-are pesticide.)

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#13 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 18 May 2009 - 04:21 PM

smile.gif))api fi tare onaf eu iti tin pumnii sa stii ca nu e buna deloc laugh.gif laugh.gif , mda pai sincer avand in vedere ca nu mai vreau sa slabesc pentru a ma mentine si pentru un stil de viata cat de cat sanatos zic ca e ok, dar pt fetele care vor sa slabeasca pot sa puna mai multa tarate ca am facut asa si iese buna rolleyes.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#14 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 18 May 2009 - 08:38 PM

Antzuko esti de groaza ! O facusi cu spanac mincacios.gif mincacios.gif

#15 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 18 May 2009 - 09:21 PM

da laugh.gif laugh.gif si a fost si tare tare buna laugh.gif laugh.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#16 Marsupilami

Marsupilami

    Big Chef

  • Membri
  • 505 posturi
  • Location:aici

Postat 26 June 2009 - 05:46 PM

Anzuka,
Sunt la prima experienta cu aluaturi monti. spune-mi te rog ce consistenta are aluatul tau. al meu parca nu se leaga, sau e specific pentru fainurile integrale combinate cu taratze. Nu ma dumiresc.

#17 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 26 June 2009 - 06:13 PM

QUOTE(Marsupilami @ Jun 26 2009, 06:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Anzuka,
Sunt la prima experienta cu aluaturi monti. spune-mi te rog ce consistenta are aluatul tau. al meu parca nu se leaga, sau e specific pentru fainurile integrale combinate cu taratze. Nu ma dumiresc.

Cred ca Antzuka este in focul examenelor ! Oooof !
M-am uitat la reteta de blat postata de ea si observ ca este cea de paine.Ar fi trebuit sa-ti iasa bine.
Daca nu ti se leaga, mai pune cate putina, cate putina apa.
EDIT : daca nu-ti iese , te rog, nu te necaji ! O mai incerci si tot sa-ti iasa pana la urma. Te sfatuiesc sa incerci si reteta de la primul post (pagina1). Se face foarte usor si este chiar o pizza !

Editat de 2heng, 26 June 2009 - 06:23 PM.


#18 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 26 June 2009 - 06:21 PM

Scuze ! Dubla.

Editat de 2heng, 26 June 2009 - 06:25 PM.


#19 VanillaGirl

VanillaGirl

    micro Bucatar

  • Membri
  • 13 posturi

Postat 01 August 2009 - 06:20 PM

Am facut si eu pizza...si a iesit fff buna biggrin.gif (de obicei sunt catastrofa in bucatarie tongue.gif )
Deci multumesc Antzuka.
Pt topping am folosit: rosii,oregano,mozzarela,ardei iute taiat f subtire si piept de pui fiert in prealabil (l-am pus deasupra sa se rumeneasca)
(eu am o slabiciune pt picant si pui)

Editat de VanillaGirl, 01 August 2009 - 08:22 PM.


#20 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 01 August 2009 - 07:21 PM

cu placere vanilla!ma bucur ca ti-a placut

multumesc pentru explicatiile date rodica , intradevar eram in toiul examenelor!
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho






Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi