Sari la conținut

Poză

Retete Montignac- Bulz din faina de naut cu telemea si cabanos


14 răspunsuri la acest topic

#1 EmptyG

EmptyG

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi

Postat 05 September 2009 - 01:32 PM

Bulz din faina de naut umplut cu telemea si cabanos

Se face mai intai mamaliga din:
- 500 ml apa;
- 200 g faina de naut ;
- 30 g unt;
- sare
Se pune apa la fiert cu sare, se toarna putin cate putin faina, se amesteca bine cu telul, se lasa sa se fiarba bine, se adauga unt.
Se lasa la racit mamaliguta.
Cam asa arata mamaliguta:


Mai avem nevoie de: 1-2 cabanosi prajiti, felii de telemea, unt, cascaval.

Se uda mainile in apa rece, se fac bulgarasi din mamaliguta, se umplu cu cate o bucatica de cabanos, una de unt, una de telemea, se inchid bine.
Se unge o oala cu ulei, se rade pe deasupra bulgarasilor telemea, cascaval, si se dau la cuptor pana se rumeneste telemeaua pe deasupra.
Inainte de a-i baga la cuptor:

Scosi de la cuptor si cu smantana pe deasupra:

"Sexiunea":


*Nota:
- nu stiu cat de conformi sunt cabanosii aia...m-am uitat la ingrediente, nu contineau zahar sau amidon, dar cine stie.
- nu se diferentiaza foarte tare de mamaliga din malai...doar ca-i ceva mai fina, mai "gelatinoasa", depinde de faina de naut, daca-i mai grunjoasa sau mai fina.

Editat de EmptyG, 05 September 2009 - 01:50 PM.


#2 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 05 September 2009 - 02:33 PM

F. misto! biggrin.gif Si sunt uimita ce galbena e mamaliga ta de naut!
Eu fac frecvent mamaliga din naut (am si pe blog poze si se vede ca imi iese in diverse nuante de crem), dar sigur nu mi-a iesit vreodata asa galbena, precum mamaliga din malai!



#3 EmptyG

EmptyG

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi

Postat 05 September 2009 - 02:40 PM

Tks, nik.
Eu folosesc faina de naut de la Solaris Plant, e foarte fina...da, seamana la culoare cu mamaliga clasica.


#4 Yyana

Yyana

    Big Chef

  • Membri
  • 525 posturi
  • Gender:Female

Postat 05 September 2009 - 03:51 PM

Ce idee ti-a venit EmptyG !
Fetelor intreb si eu asa ca prostu' ce gust are mamaliga asta de naut ? Se simte tare ca e naut ? Mie nu-mi placegustul fainii de naut .

#5 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 05 September 2009 - 04:01 PM

CITAT(Yyana @ Sep 5 2009, 04:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce idee ti-a venit EmptyG !
Fetelor intreb si eu asa ca prostu' ce gust are mamaliga asta de naut ? Se simte tare ca e naut ? Mie nu-mi placegustul fainii de naut .


Mie mi se pare f. buna. smile.gif
Cea mai buna mi se pare nu cu unt, ci cu cascaval sau branza rasa (si am incercat o data si cu patrunjel proaspat in ea si mi s-a parut nemaipomenita biggrin.gif ). Dar nu stiu cum sa iti descriu gustul. Incearca si tu o data sa faci f. putin sa vezi cum ti se pare!
huh.gif Pentru mine de exemplu, gustul de faina de naut nu seamana cu gustul nautului boabe, dar imi place mult in preparate sarate (mamaliga - mai ales cat e calda, chiftele, tarte etc.).
Faina de naut mi se pare perfecta pentru preparatele sarate, iar cea de soia pentru cele dulci.

#6 EmptyG

EmptyG

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi

Postat 05 September 2009 - 05:08 PM

Da, e foarte ok la gust amestecata cu unt, telemea, cascaval...cu un pic mai multa imaginatie, chiar ai impresia ca mananci mamaliga adevarata laugh.gif


#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 05 September 2009 - 05:35 PM

Arata super-apetisant. Felicitari !

Pentru ca ati vorbit despre mamaliguta asta , poate stiti ca si Catza a postat / pregatit mamaliga din faina de naut
Dar ea a pus niste smantana dulce in mamaliga. Ati incercat asa ceva ? Eu am incercat mai de mult o prajitura ci faina de naut si nu mi-a placut asa ca . . .alte incercari n-am mai facut
Poate incerc si eu o "mamaliga" cu branza tongue.gif

#8 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 05 September 2009 - 07:15 PM

vai mie, cu ce pofta m-ai palit, EmptyG! laugh.gif

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#9 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 05 September 2009 - 07:49 PM

CITAT(Sheng @ Sep 5 2009, 06:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata super-apetisant. Felicitari !

Pentru ca ati vorbit despre mamaliguta asta , poate stiti ca si Catza a postat / pregatit mamaliga din faina de naut
Dar ea a pus niste smantana dulce in mamaliga. Ati incercat asa ceva ? Eu am incercat mai de mult o prajitura ci faina de naut si nu mi-a placut asa ca . . .alte incercari n-am mai facut
Poate incerc si eu o "mamaliga" cu branza tongue.gif


Eu n-as incerca nimic dulce pe langa faina de naut! sad.gif Am patit ca tine: am incercat sa fac o data un desert cu faina de naut si atunci am simtit cel mai bine ca faina de naut seamana cu malaiul, pentru ca atunci am avut senzatia ca am facut un dulce cu malai si mi s-a parut tare aiurea! Din acel moment am trecut pe mamaliga din naut! laugh.gif

#10 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 05 September 2009 - 08:11 PM

QUOTE(Nik26 @ Sep 5 2009, 08:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Din acel moment am trecut pe mamaliga din naut! laugh.gif

Gata, incerc si eu !
EDIT : dar ai citit ce scrie Doina ?

Editat de Sheng, 05 September 2009 - 08:12 PM.


#11 EmptyG

EmptyG

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi

Postat 05 September 2009 - 08:46 PM

CITAT(onaf @ Sep 5 2009, 08:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
vai mie, cu ce pofta m-ai palit, EmptyG! laugh.gif


Pofteste la bulz, onaf ! wink.gif


#12 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 05 September 2009 - 08:46 PM

CITAT(Sheng @ Sep 5 2009, 09:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Gata, incerc si eu !
EDIT : dar ai citit ce scrie Doina ?


Pai, daca vrei sa fii sigura (oricum stim sigur ca IG e orientativ in general, nu e ceva 100% corect si general valabil), ori incerci sa faci faina singura (lucru de care eu nu m-as apuca... recunosc biggrin.gif ), ori incearca sa pui doar branza 0% sau lapte/ iaurt 0%? huh.gif Eu alta idee nu am... dar gasesti tu o solutie! tongue.gif Si sa faci putina, ca daca nu o sa iti placa... mellow.gif

#13 EmptyG

EmptyG

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi

Postat 05 September 2009 - 08:48 PM

CITAT(Sheng @ Sep 5 2009, 06:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata super-apetisant. Felicitari !

Pentru ca ati vorbit despre mamaliguta asta , poate stiti ca si Catza a postat / pregatit mamaliga din faina de naut
Dar ea a pus niste smantana dulce in mamaliga. Ati incercat asa ceva ? Eu am incercat mai de mult o prajitura ci faina de naut si nu mi-a placut asa ca . . .alte incercari n-am mai facut
Poate incerc si eu o "mamaliga" cu branza tongue.gif


Multam de apreciere.
Sunt d-acord...nautul nu se "pupa" cu retetele de prajituri...dar merge f. bine cu cele sarate, cum zicea nik.

#14 katy51

katy51

    Bucataras

  • Membri
  • 198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti

Postat 14 September 2009 - 06:48 PM

CITAT(EmptyG @ Sep 5 2009, 02:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bulz din faina de naut umplut cu telemea si cabanos

Se face mai intai mamaliga din:
- 500 ml apa;
- 200 g faina de naut ;
- 30 g unt;
- sare
Se pune apa la fiert cu sare, se toarna putin cate putin faina, se amesteca bine cu telul, se lasa sa se fiarba bine, se adauga unt.
Se lasa la racit mamaliguta.
Cam asa arata mamaliguta:


Mai avem nevoie de: 1-2 cabanosi prajiti, felii de telemea, unt, cascaval.

Se uda mainile in apa rece, se fac bulgarasi din mamaliguta, se umplu cu cate o bucatica de cabanos, una de unt, una de telemea, se inchid bine.
Se unge o oala cu ulei, se rade pe deasupra bulgarasilor telemea, cascaval, si se dau la cuptor pana se rumeneste telemeaua pe deasupra.
Inainte de a-i baga la cuptor:

Scosi de la cuptor si cu smantana pe deasupra:

"Sexiunea":


*Nota:
- nu stiu cat de conformi sunt cabanosii aia...m-am uitat la ingrediente, nu contineau zahar sau amidon, dar cine stie.
- nu se diferentiaza foarte tare de mamaliga din malai...doar ca-i ceva mai fina, mai "gelatinoasa", depinde de faina de naut, daca-i mai grunjoasa sau mai fina.

Am facut si eu o variatiune pe aceeasi tema:am luat reteta de mamaliga de naut de pe blogul lui Nic26,am framantat-o cu niste telemea,am asezat-o intr-o tava antiaderenta,am facut adacituri in ea si in fiecare am spart un ou.Am presarat cascaval ras si am dat-o la cuptor pana s-a coagulat albusul.Am mancat-o cu iaurt de oaie si bivolita deasupra.Absolut delicioasa.Pentru culoare am pus in mamaliga putin sofran.Incercati-o cu incredere.

#15 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 September 2009 - 10:10 AM

QUOTE(Nik26 @ Sep 5 2009, 09:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si sa faci putina, ca daca nu o sa iti placa... mellow.gif

Fiindca veni vorba, am incercat si eu cu cascaval ras si mi-a placut . . . .asa-si-asa ohmy.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi