Sari la conținut

Poză

Retete montignac - Tort de ciocolata


46 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 07 September 2009 - 10:15 PM

TORT DE CIOCOLATA

Tort de ciocolata este reteta postata de jenny kap floare.gif cheekkiss.gif floare.gif

Forma de tort de 22 cm
Ingrediente:

180g unt la temperatura camerei
70 gr. cacao (3/4 cana de 250 ml)
80 gr. faina de migdale (3/4 cana de 250 ml)
1/2 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
50 gr fructoza
( ½ cana)
3 oua mari
½ fiola esenta vanilie
½ cana smintina fermentata
(deci nu dulce)

frisca batuta pentru decor

glazura de ciocolata facuta de mine este crema ganache (ganaj) din :

240 gr ciocolata amaruie 85 % cacao (3 tablete de 80 gr)
200 ml. frisca lichida
1/2 fiola esenta rom dr.Oetker

• Separat se amesteca faina de migdale , cacao, sare si praf de copt.
Eu am lucrat in robot :
• se bate untul cu fructoza
• se adauga ouale pe rind,
• se adauga esenta de vanilie.
• se adauga alternativ ingredientele uscate si smintina, incepind si terminind cu cele uscate.
• Se rastoarna in forma tapetata cu hirtie de copt
• dupa aprox 30 minute , se incearca cu scobitoarea
• Se lasa sa se raceasca si apoi se rastoarna pe platou
• se acopera cu glazura

O recomand :papa) cu cea mai mare caldura tuturor ciocolatoaselor :papa) !
Partea care lipseste a fost devorata pe loc. Pentru maine , am promis ca bat niste frisca

Tort_de_ciocolata_DSC01087.jpg

Nota :
* nu cumva sa o rasturnati calda , pe platou. Eu asa am facut si mi s-a rupt (din pacate)
* are un gust distrugator. E senzationala !
* blatul poate fi folosit pentru orice alt tort. Nu necesita sa fie insiropat
* nu iese inalta (3,5 cm)
* forma de tort de 22 cm

#2 dorida

dorida

    micro Bucatar

  • Membri
  • 32 posturi
  • Gender:Female

Postat 07 September 2009 - 10:59 PM

vai moooooooooooor de pofta 022.gif 016.gif mincacios.gif floare.gif mincacios.gif la noapte cred ca o sa visez numai torturi





#3 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 07 September 2009 - 11:25 PM

Arata fermecator de negru! biggrin.gif
(Daca nu precizai si in paranteza ca trebuie smantana fermentata, nu dulce, credeam ca e eroare! huh.gif )

#4 Yyana

Yyana

    Big Chef

  • Membri
  • 525 posturi
  • Gender:Female

Postat 07 September 2009 - 11:41 PM

Si mi-am jurat sa nu mai intru noaptea pe aici laugh.gif
Deci eu sunt ciocolatoasa cu nr.3 mincacios.gif
floare.gif floare.gif

Vezi ca ai scris 3,5% in loc de 3,5 cm, asa cred . . .

#5 sacramento

sacramento

    Captain Cook

  • Membri
  • 255 posturi
  • Gender:Female
  • Location:california

Postat 08 September 2009 - 03:31 AM

tongue.gif
wow,arata asa de bine ca ma intreb daca este buna si pentru faza I(la slabit)

Oare pentru America ce se poate folosi in loc de fructoza?

#6 EmptyG

EmptyG

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi

Postat 08 September 2009 - 11:03 AM

Si eu mi-s ciocolatoasa.
Sheng, fuse bun ? tongue.gif mi-as fi dorit un zoom pe el...sa-i simt aroma mai bine...laugh.gif arata suuuuper!
Hmmm...vine ziua mamei...deci o s-o pun si eu de prestat un tort...normal, Monti...sa vedem la ce ma hotarasc.

#7 Yyana

Yyana

    Big Chef

  • Membri
  • 525 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 September 2009 - 12:25 PM

CITAT(sacramento @ Sep 8 2009, 04:31 AM) <{POST_SNAPBACK}>
tongue.gif
wow,arata asa de bine ca ma intreb daca este buna si pentru faza I(la slabit)

Oare pentru America ce se poate folosi in loc de fructoza?

O sa-ti raspund AICI , ocazie cu care readuc acest subiect "in actualitate" biggrin.gif .

#8 Yyana

Yyana

    Big Chef

  • Membri
  • 525 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 September 2009 - 12:36 PM

Mai lipseste la apel ciocolatoasa Montignac_rules biggrin.gif biggrin.gif

#9 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 08 September 2009 - 12:57 PM

QUOTE(Sheng @ Sep 7 2009, 10:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
TORT DE CIOCOLATA

Tort de ciocolata este reteta postata de jenny kap floare.gif pupic.gif floare.gif

Forma de tort de 22 cm
Ingrediente:

180g unt la temperatura camerei
70 gr. cacao (3/4 cana de 250 ml)
80 gr. faina de migdale (3/4 cana de 250 ml)
1/2 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
50 gr fructoza
( ½ cana)
3 oua mari
½ fiola esenta vanilie
½ cana smintina fermentata
(deci nu dulce)

frisca batuta pentru decor

glazura de ciocolata facuta de mine este crema ganache (ganaj) din :

240 gr ciocolata amaruie 85 % cacao (3 tablete de 80 gr)
200 ml. frisca lichida
• Separat se amesteca faina de migdale , cacao, sare si praf de copt.
Eu am lucrat in robot :
• se bate untul cu fructoza
• se adauga ouale pe rind,
• se adauga esenta de vanilie.
• se adauga alternativ ingredientele uscate si smintina, incepind si terminind cu cele uscate.
• Se rastoarna in forma tapetata cu hirtie de copt
• dupa aprox 30 minute , se incearca cu scobitoarea
• Se lasa sa se raceasca si apoi se rastoarna pe platou
• se acopera cu glazura

O recomand mincacios.gif cu cea mai mare caldura tuturor ciocolatoaselor mincacios.gif !
Partea care lipseste a fost devorata pe loc. Pentru maine , am promis ca bat niste frisca


Nota :
* nu cumva sa o rasturnati calda , pe platou. Eu asa am facut si mi s-a rupt (din pacate)
* are un gust distrugator. E senzationala !
* blatul poate fi folosit pentru orice alt tort. Nu necesita sa fie insiropat
* nu iese inalta (3,5 %)
* forma de tort de 22 cm



QUOTE(Yyana @ Sep 8 2009, 12:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mai lipseste la apel ciocolatoasa Montignac_rules biggrin.gif biggrin.gif



Da da daaaa.. arata bestial...felicitari, ti-a iesit foarte bine. kermit.gif
eusa_drool.gif eusa_drool.gif eusa_drool.gif
Bine zis Yyana...topic pentru ciocolotoaseee biggrin.gif:D:D
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#10 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 08 September 2009 - 01:15 PM

Ia uite cum ies ciocolatoasele la iveala !
Sa stiti ca se face ultra rapid totul si nefiind gros blatul se raceste repede asa ca poate fi mancat . . . .imediat cool.gif

#11 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 08 September 2009 - 01:24 PM

QUOTE(Yyana @ Sep 8 2009, 12:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Vezi ca ai scris 3,5% in loc de 3,5 cm, asa cred . . .

D.gif Ai avut dreptate! Multumesc, am corectat.

#12 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 08 September 2009 - 10:04 PM

CITAT(Sheng @ Sep 8 2009, 02:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ia uite cum ies ciocolatoasele la iveala !
Sa stiti ca se face ultra rapid totul si nefiind gros blatul se raceste repede asa ca poate fi mancat . . . .imediat cool.gif


Vreau si euuuu, ca abia ce am aterizat acasa de a serviciu si asa as manca ceva dulce, bun si care sa nu lase urme.......

#13 Yyana

Yyana

    Big Chef

  • Membri
  • 525 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 September 2009 - 10:09 PM

Inca o ciocolatoasa ? ! ?

#14 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 08 September 2009 - 10:19 PM

CITAT(Yyana @ Sep 8 2009, 11:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Inca o ciocolatoasa ? ! ?


Da. Imi marturisesc viciile ascunse, de ciocolatoasa pofticioasa. Cand m-am apucat de cura nu m-am jurat la biserica sa nu pun ciocolata in gura icon_rotf.gif , dar cand vad minunea asta mai ca-mi vine...


#15 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 September 2009 - 10:24 PM

QUOTE(Yyana @ Sep 8 2009, 10:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Inca o ciocolatoasa ? ! ?


si io, si io!

eu l-am prestat in varianta initiala pusa de jenny si n-am gustat decat crema. dar ptr ca-s aspiranta la religia voastra am sa-l refac dupa cum ati zis. faina de migdale ati facut-o voi sau se poate cumpara? e suficient de dulce, avand in vedere ca-i ciocolata amaruie? s-ar putea taia blatul in doua? ca eu l-am taiat p-ala original.

#16 Malak

Malak

    Big Chef

  • Membri
  • 825 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 08 September 2009 - 10:25 PM

Si eu sunt o mare ciocolatoasa si mi-ai facut o poftaaaaaa de mor aici in fata computerului

Eu sunt la faza I monti,dar parca prea multe grasimi ,smantana,frisca ,unt.....mi-e frica fetelor ,nu stiu,cate grame ar fi permis pe zi din minunat tort?
Oare cate kcal ar avea 100 gr?

#17 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 08 September 2009 - 10:28 PM

CITAT(Malak @ Sep 8 2009, 11:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Oare cate kcal ar avea 100 gr?



BULUC, maria-ta! La 1200 de cal pe zi, cate m-am propus sa pap, intra 100 gr tort si restul ceva varza, castraveti si rosii.

#18 Yyana

Yyana

    Big Chef

  • Membri
  • 525 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 September 2009 - 11:11 PM

CITAT(Malak @ Sep 8 2009, 11:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si eu sunt o mare ciocolatoasa si mi-ai facut o poftaaaaaa de mor aici in fata computerului

Eu sunt la faza I monti,dar parca prea multe grasimi ,smantana,frisca ,unt.....mi-e frica fetelor ,nu stiu,cate grame ar fi permis pe zi din minunat tort?
Oare cate kcal ar avea 100 gr?

Daca esti la inceputul fazei I , nici nu trebuie sa privesti dulciurile 018.gif vreo 2 luni . . .

#19 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 09 September 2009 - 12:28 AM

QUOTE(moatza @ Sep 8 2009, 10:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
si io, si io!

ptr ca-s aspiranta la religia voastra


da' vezi ca nu poti sa te apuci de risnit migdalele pina nu te-nchini de trei ori la moastele oleaginoaselor sacrificate, parol, tzatzo! occasion14.gif



QUOTE(Malak @ Sep 8 2009, 10:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Oare cate kcal ar avea 100 gr?


Numai vreo 460, grosier - si l-am calculat cu ciocolata 75%, ca n-aveam alta sa ma uit pe ambalaj. Ca fapt divers, ciocolata Heidi cu 75% are vreo 596 de calorii la suta... headbang.gif


later edit: oricum, Malak, daca tot sintem la un thread de retete monti, vezi ca Yyana are dreptate cu ce ti-a scris mai sus...

Editat de onaf, 09 September 2009 - 12:31 AM.


all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#20 Yyana

Yyana

    Big Chef

  • Membri
  • 525 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 September 2009 - 11:56 AM

CITAT(onaf @ Sep 9 2009, 01:28 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Numai vreo 460, grosier - si l-am calculat cu ciocolata 75%, ca n-aveam alta sa ma uit pe ambalaj. Ca fapt divers, ciocolata Heidi cu 75% are vreo 596 de calorii la suta... headbang.gif

Asta este o veste foarte buna . Deci "o feliuta" e buna . . . mincacios.gif
Dupa parerea mea, mai ales la dulciuri ar trebui sa tinem cont si de calorii.
Ce-ar fi sa si calculam la retetele de dulciuri ?
Cine s-a gasit sa vorbeasca ! Eu, care n-am postat niciun dulce ! laugh.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi