Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Pastalopitta


44 răspunsuri la acest topic

#1 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 September 2009 - 12:23 PM

Reteta pe care am incercat-o e cea postata aici de Dora_m. si care este chiar monti F2

Am facut-o de doua ori deja fiindca e foarte usor de realizat, nu cere abilitati speciale in bucatarie (motivul principal pentru care m-am apucat de ea :D) si este absolut delicioasa!

Ingrediente

Cam 700 g dovlecei curatati de coaja
300 g telemea
2 oua
5 linguri de quinoa (in reteta Dorei era orez)
75-80 ml ulei (in reteta originala, 100 ml, mie mi s-a parut cam mult, dar voi puteti pune dupa cum doriti, desigur)
piper
cam trei lingurite de seminte de coriandru proaspat macinat in risnita de cafea (ai mei s-au minunat de gustul ca de prajitura pe care il da amestecului)

Sare n-am mai pus, ca m-am fript data trecuta, cind a iesit prea sarata de la telemea+sarea adaugata.
De asemenea, am sarit peste adaosul de apa si faina din compozitie. Voi puteti incerca amestecul clasic monti, cu faina integrala si tarite.

Realizare

Exact ca in reteta originala: se dau pe razatoare dovleceii si brinza (eu am lasat dovleceii o vreme la scurs, ba chiar i-am presat usurel cu mina). Se amesteca si restul de ingrediente (quinoa, nu uitati, trebuie mai intii spalata bine, cam un minut, sub jet de apa, ca sa nu ramina vreun reziduu amar; apoi fie o puneti cruda in compozitie, fie o preparati putin - o parte quinoa se pune in doua parti apa clocotita, se lasa cinci minute la foc marisor, apoi se stinge focul si se acopera vasul pina se umfla quinoa si inglobeaza toata apa).

Eu am intins tot amestecul intr-o tava mai inalta, pe hirtie de copt. N-am mai pus nici un strat de faina deasupra si nici glazura din reteta originala.
Am dat la cuptor (preincalzit) vreo 50 de minute.

Imi pare rau ca nu am poza cu sectiunea, pentru ca dupa ce s-a mai racit ne-am pus pe ea s-o halim... si gata, am uitat de poze.

Pastalopitta.jpg

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#2 Yyana

Yyana

    Big Chef

  • Membri
  • 525 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 September 2009 - 12:34 PM

Unde se gaseste quinoa ? Cam cat costa ohmy.gif ?

#3 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 September 2009 - 01:00 PM

F. buna reteta! smile.gif

(Quinoa se gaseste greu la plafar si costa mult! biggrin.gif Dar o las pe Onaf sa dea detalii...)

#4 Yyana

Yyana

    Big Chef

  • Membri
  • 525 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 September 2009 - 01:07 PM

Dar cu ce mai poate fi inlocuita quinoa ? Si orezul salbatic este tot scump

#5 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 September 2009 - 01:09 PM

QUOTE(Yyana @ Sep 8 2009, 12:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Unde se gaseste quinoa ? Cam cat costa ohmy.gif ?


Eu am gasit la Leacul (linga Perla - intersectia Stefan cel Mare + Dorobanti) si la Ki-Life, in piata Amzei. Am inteles ca si la Pukka Foods si poate si in alte magazine naturiste se mai gaseste. E in jur de 20 de lei/500 g.
Se gaseste si in varianta organica, nu mult mai scumpa, de la Now Foods.

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 08 September 2009 - 01:19 PM

Ce bine ca ai deschis topic nou, Onaf ! floare.gif
Era pacat sa se piarda pe la sezatoare cum s-au mai pierdut atatea retete faine . . .

#7 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 September 2009 - 01:37 PM

(Rodica uita sa spuna ca ea a fost prima care m-a batut la cap sa deschid subiectul, deci meritul e al ei.)

Am uitat sa mai mentionez ceva: poate pretul pentru quinoa pare foarte mare, dar nu e chiar asa, fiindca quinoa isi mareste volumul foarte mult si deci e... "economica". smile.gif

Editat de onaf, 08 September 2009 - 01:38 PM.


all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#8 Yyana

Yyana

    Big Chef

  • Membri
  • 525 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 September 2009 - 01:57 PM

CITAT(onaf @ Sep 8 2009, 02:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu am gasit la Leacul (linga Perla - intersectia Stefan cel Mare + Dorobanti) si la Ki-Life, in piata Amzei. Am inteles ca si la Pukka Foods si poate si in alte magazine naturiste se mai gaseste. E in jur de 20 de lei/500 g.
Se gaseste si in varianta organica, nu mult mai scumpa, de la Now Foods.

Multumesc frumos Onaf floare.gif
Singurul magazin pe care-l stiu din cele mentionate de tine este "leacul" icon_redface.gif

#9 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 September 2009 - 03:58 PM

QUOTE(Yyana @ Sep 8 2009, 01:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Singurul magazin pe care-l stiu din cele mentionate de tine este "leacul" icon_redface.gif


Ki-Life e un magazin de "naturiste" din Amzei, chiar linga fosta piata, care acum e sub buldozere (cum stai in fata teatrului , privind la el, in dreapta e piata, iar in dreapta pietei e magayinul(nu e printre cele mai ieftine, dar merita sa-l vizitezi; am gasit acolo quinoa putin mai ieftina decit la Leacul; de asemenea, acolo e singurul loc in care gasesc regulat gluten; tot de acolo imi iau rooibos de la Sonnentor (bio) si o multime de alte ceaiuri minunate. E drept ca tot acolo poftesc la raionul de alge si sosuri japoneze, prea scumpe pentru mine; ca si la orezul salbatic, de altfel... In fine, o sa vezi tu daca te duci. Eu oricum ma duc destul de regulat acolo sa-mi cumpar Guggul pentru tiroida.)

Varianta bio de care spuneam se poate comanda de pe suplimente.ro - sau se poate lua direct de la magazinul lor - adresa e pe site, impreuna cu o harta, daca-mi aduc bine aminte.

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#10 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 08 September 2009 - 07:28 PM

Am facut-o si eu acum ceva timp si mi-a placut dar sigur o voi incerca acum cu quinoa. Am cumparat quinoa de mult dar nu prea stiam cum sa o gatesc.

#11 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 08 September 2009 - 09:55 PM

Daca tot nu stie taranul ce e ciocolata, poate ma lumineaza si pe mine cineva ce e quinoa si cum arata, ca la mine in sat.... mai greu cu magazinele naturiste.

#12 Yyana

Yyana

    Big Chef

  • Membri
  • 525 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 September 2009 - 10:08 PM

QUOTE(julix_2007 @ Sep 8 2009, 10:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Daca tot nu stie taranul ce e ciocolata, poate ma lumineaza si pe mine cineva ce e quinoa si cum arata, ca la mine in sat.... mai greu cu magazinele naturiste.


Uite asa arata (pe internet)

Quinoa.jpg

#13 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 08 September 2009 - 10:21 PM

Din ce familie face parte,cu cine se aseamana la gust, ce fel de gust are, ceva retete.... saru'mana, ca ce vad nu ma convinge. Gramajoara asta seamana cu niste pietricele mici albe....

#14 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 09 September 2009 - 08:28 PM

Este o cereala din America de Sud. Este foarte sanatoasa dar gasesti multe info pe net. La gust mi s-a parut cam fada, cred ca inlocuieste cu succes orezul.

#15 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 30 September 2009 - 11:59 AM

Ieri am facut din nou reteta dar cu quinoa si cu un fel de branza de burduf ca de-astea aveam in casa. De data asta aiesit delicioasa wink.gif

#16 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 09 June 2011 - 01:21 PM

Nu vă slăbesc deloc (la figurat, da?! D.gif ) cu pastalopitta asta...
Tot dădeam tîrcoale unei tăvi de ceramică de la Kitchen Shop şi în cele din urmă mi-am făcut curaj şi-am luat-o. Proastă am fost! Adică proastă am fost c-am frecat mangalu' un an de zile gîndindu-mă dacă s-o iau sau nu şi-ntre timp m-am chinuit cu tîmpita de tablă de pe care se tot lua teflonul... Pffff... dă-i omului mintea de pe urmă...

Produsul în tava nouă:

Pastalopitta.jpg

...şi secţiuni:

sectiune.jpg
sectiune2.jpg

Bobiţele negre sînt quinoa - am făcut-o cu quinoa tricoloră (albă-neagră-roşie).
Juma-juma telemea de oaie şi brînză de vaci.
De asemenea, am pus un pic de făină integrală şi restul tărîţe de ovaz - minunate! Deasupra, la fel, am presărat tărîţe de ovaz (stratul care desparte corpul budincii de glazura din iaurt şi ou).

QUOTE(onaf @ Jun 9 2011, 01:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
De asemenea, am pus un pic de făină integrală şi restul tărîţe de orz - minunate!


...de ovăz, căscato!

Editat de Sheng, 09 June 2011 - 02:02 PM.
merge posts


all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#17 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 09 June 2011 - 02:00 PM

Vaaaai cum arata ! Superba !
Dar eu vreau sa vad si tava aia minune pe care ai ocolit-o atata timp .... rad tare.gif

#18 promonti

promonti

    Bucataras

  • Membri
  • 135 posturi

Postat 09 June 2011 - 02:17 PM

Vai ce bine arata....cred ca e super buna!! rolleyes.gif em_new_66.gif

#19 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 11 June 2011 - 02:25 PM

QUOTE(Sheng @ Jun 9 2011, 02:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Vaaaai cum arata ! Superba !
Dar eu vreau sa vad si tava aia minune pe care ai ocolit-o atata timp .... rad tare.gif


Iartă-mă, Rodica, iar m-am prins cu o treabă şi n-am apucat. Uite-o, are 43 x 28 cm:
tava.jpg

În ea mi-a ieşit prima dată pastalopitta rumenită pe toate părţile, inclusiv pe fund, fără să se fi ars însă.

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#20 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 12 June 2011 - 01:03 AM

QUOTE(onaf @ Jun 9 2011, 11:21 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Nu vă slăbesc deloc (la figurat, da?! D.gif ) cu pastalopitta asta...
Tot dădeam tîrcoale unei tăvi de ceramică de la Kitchen Shop şi în cele din urmă mi-am făcut curaj şi-am luat-o. Proastă am fost! Adică proastă am fost c-am frecat mangalu' un an de zile gîndindu-mă dacă s-o iau sau nu şi-ntre timp m-am chinuit cu tîmpita de tablă de pe care se tot lua teflonul... Pffff... dă-i omului mintea de pe urmă...

Produsul în tava nouă:

...şi secţiuni:

Bobiţele negre sînt quinoa - am făcut-o cu quinoa tricoloră (albă-neagră-roşie).
Juma-juma telemea de oaie şi brînză de vaci.
De asemenea, am pus un pic de făină integrală şi restul tărîţe de ovaz - minunate! Deasupra, la fel, am presărat tărîţe de ovaz (stratul care desparte corpul budincii de glazura din iaurt şi ou).
...de ovăz, căscato!


Arata grozav !!!!
quinoa cu ce se poate inlocui ? multumesc



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi